De wanden nivelleren met stopverf

Ongeacht of u een grote renovatie of herontwikkeling in een appartement of huis bent begonnen, wees voorbereid om goed te werken. In de meeste huizen kunnen de wanden niet waterpas stellen. En zonder dit kunt u het behang niet lijmen, anders leggen ze een oneffen laag neer. Om een ​​glad en effen oppervlak te creëren, hebt u hoogwaardige plamuur en de mogelijkheid om ermee om te gaan nodig.

Functies en voordelen

In droge stopverf, in vergelijking met andere afwerkingsmaterialen, zijn er een aantal voordelen. De eerste, en misschien belangrijkste, lage prijs. Het is gemakkelijk zelf een oplossing te maken, maar het kost een cent.

Het tweede voordeel is het bestrijkt alle soorten scheuren en onregelmatigheden. Als de muur beschadigd is, zijn er gebreken, dan zal de pleister helpen om de situatie te corrigeren.Onder de laag van dit materiaal zijn alle gebreken onzichtbaar en kunt u deze veilig schilderen of bedekken met behang.

Ten slotte is het gemakkelijk toe te passen. Zelfs als u helemaal geen ervaring hebt met reparatiewerkzaamheden, kunt u de oppervlakken van de kleine kromming nog steeds zelf nivelleren met behulp van hoogwaardig materiaal.

Typen en soorten

Allereerst heeft u theoretische kennis nodig, zonder welke u niet in staat zult zijn om de benodigde materialen te kiezen en uw ideeën in de praktijk te vertalen. Deskundigen verdelen het uitlijnproces in verschillende fasen.

Ze zijn allemaal eenvoudig en als je jezelf vertrouwd hebt gemaakt met de verstrekte informatie, kun je het hoofd bieden aan het gladstrijken van de verschillen aan de gewrichten van de platen, het verwijderen van heuvels, deuken of vele andere defecten.

Allereerst moet u weten dat er verschillende soorten stopverf zijn: droog en klaar. Er zijn ook verschillende soorten afwerkingsmateriaal: starten, afwerken en universeel. Hier is wat nuttige informatie over hen.

types

  • begin - het is bedoeld voor het uitlijnen van diepe ruwheden. Het wordt aangebracht op de wanden met een dikte van één tot drie centimeter. Als de laag te dik is, kunnen zich fijne scheuren vormen op het oppervlak van de stopverf.
  • Universeel - zo sterk als de eerste, maar kan worden gebruikt voor de uiteindelijke nivellering van de wanden. Dus, als je niet weet wat voor soort decoratie je moet gebruiken, neem het dan.
  • Eindig regel - het wordt met een heel dunne laag geplaatst, tot op een centimeter. Het heeft de beste nerf die zorgt voor de gladheid van het oppervlak. Muren gedecoreerd met dit materiaal kunnen onmiddellijk worden geplakt met behang of geverfd.

types

Harde stopverf gebeurt ook verschillende soorten: polymeer, cement, kalk, pleister.

  • gips gebruikt voor afwerking. Dit is een van de typen die niet doorbuigt, dus een laag pleister kan tot twee millimeter worden aangebracht. Maar er is een nadeel: het houdt niet van temperatuurschommelingen en hoge luchtvochtigheid. Daarom kan het niet worden gebruikt voor extern werk, maar ook voor het nivelleren van oppervlakken in de keuken, in de badkamer, waar de luchtvochtigheid bijna altijd hoog is.
  • Polymeer. In tegenstelling tot het vorige type, kan het zowel op straat als in huis worden gebruikt. Het heeft waterbestendigheid en is niet bang voor temperatuurveranderingen. Er zijn echter nog steeds nadelen. De eerste is de hoge prijs, de tweede is de lage kwaliteit.

Niet alle fabrikanten maken een kwaliteitsproduct, dus er zijn veel defecten. Wanneer u dergelijke stopverf koopt, inspecteert u zorgvuldig de inhoud van het pakket en betaalt u pas daarna.

  • cement meestal gebruikt voor het nivelleren van wanden in de badkamer. Net als andere soorten gips heeft het ook zijn nadelen. Deze omvatten: het verschijnen van scheuren, lange verharding, de noodzaak om opnieuw te plakken.
  • kalk ontworpen voor de buitenkant van het gebouw. Vrijwel niet anders dan cement. Het enige verschil in de samenstelling is toevoeging van ongebluste kalk en polymeercomponenten.

Na te hebben onderzocht welke soorten en soorten stopverf er zijn, gaan we op weg naar het hoofddoel: het effenen van het oppervlak, dat in verschillende fasen wordt uitgevoerd.

Volgorde van werk

Het hele scala van gipsafwerkingsactiviteiten is onderverdeeld in verschillende hoofdfasen:

opleiding

Voor het aanbrengen van stopverf, is het noodzakelijk om de oude pleister te verwijderen. Dit proces is niet zo ingewikkeld, iedereen kan alles zelf doen.

Hiervoor heeft u nodig:

  • verzacht een kleine ruimte met water, wacht 10-15 minuten;
  • ontmantelen - verwijder gips met een spatel, sectie voor sectie totdat het volledige oppervlak is gereinigd;
  • als de muren met verf zijn geverfd, verwijder dan de bovenste laag met een wasbeurt en als dat niet werkt, gooi ze dan neer met een speciale hamer.

vulling

Dit proces is net zo belangrijk. Tijdens dit proces worden kleine scheuren geëlimineerd en worden speciale oplossingen toegepast om schimmel te voorkomen. Het is het beste om een ​​"betoncontact" primer te gebruiken die snel droogt. Vanwege het feit dat dit materiaal een felroze kleur heeft, is het gemakkelijk om de gladheid van het oppervlak te regelen, hoeveel de compositie in een gelijkmatige laag, zonder openingen neerlegt. Alle kleine gebreken zijn meteen zichtbaar, ze zijn gemakkelijker op te lossen.

Deze primer wordt echter alleen onder gipspleister gebruikt. Het wordt in twee lagen aangebracht, tussen het aanbrengen van een pauze voor het drogen - gedurende 6-10 uur. Na het drogen kunt u doorgaan met nivelleren.

De kromming van muren controleren

Speciaal gereedschap - de regel - de meester kan beoordelen hoe vloeiend de overlapping is of er zijn gebreken. Om dit te doen, wordt het aluminiumniveau van het gebouw onder verschillende hoeken op het oppervlak aangebracht.Die gebieden met onregelmatigheden zijn gemarkeerd met een potlood en dan gevuld met een stopverf.

Kneden oplossing

Het proefmengen wordt gedaan met een boormachine en een "mixer" voor de bouwmixer. Een goede stopverf moet lijken op een dikke zure room zonder klonters. Indien aanwezig, gaat het proces verder. Als de testmix slaagt, kunt u beginnen met werken.

Tegelijkertijd is het noodzakelijk te weten dat het beter is om in één stap te plakken, omdat het mengsel zeer snel droogt, waarna het onmogelijk is om het op het oppervlak aan te brengen.

breeuwen

Uitlijning begint met hoeken. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de hoeken en hellingen perfect vlak zijn. Voor werken wordt de hoekige pallet gebruikt. Verspreid het mengsel langs de spatel. Het moet op het oppervlak worden aangebracht onder een hoek van 50-60 graden. De oplossing wordt glad over het oppervlak van de muur gesmeerd, waardoor scheuren en onregelmatigheden worden opgevuld.

Het volgende deel is gepleisterd zoals het vorige, maar tegelijkertijd moet het oppervlak dat je al hebt voltooid ongeveer vijf tot zeven centimeter bedekken. Nadat het werk ongeveer op een meter is voltooid, moet het waterpas worden geplaatst en langs een muur worden uitgerekt. Op deze manier worden overschotten verwijderd.Alle processen worden herhaald tot het einde van de uitlijning. Als u een pauze moet nemen, moet u voordat u verder gaat met het bevochtigen van de randen van het pleisterwerk.

Afwerking

Kant en klare muren moeten 2-3 dagen worden gedroogd. Om dit te doen, ventileren we de kamer goed, zodat er geen overmatig vocht op het oppervlak condenseert. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen tocht is, anders kan de laag gips bedekt raken met scheuren. Je moet ook de temperatuur in de kamer regelen, deze mag niet hoger zijn dan 20-25 graden.

Nadat alles droog is, passen we de regel opnieuw toe. Als er onregelmatigheden zijn, worden deze verwijderd met behulp van een polijstmachine of met een rasp, waaraan schuurpapier is bevestigd. Verwijder voorzichtig de bultjes en aan het einde gebruiken we voor schuurwerk met nulkorrel. Het is noodzakelijk om het nog verse, maar opgedroogde oppervlak te overschrijven.

Afwerking stopverf

De laatste fase geeft de muren perfecte gladheid. Vóór dit is het noodzakelijk om de vorige pleisterlaag te bevochtigen of te primereren om het oppervlak te verzachten.

Een voorbeeld van kwaliteit is het product van het merk "Stargers". Afwerking stopverf "Stargers" wordt geproduceerd in de vorm van droge mengsels, waarmee u het eenvoudig en snel kunt bereiden. Het wordt gemakkelijk op muren aangebracht, droogt in korte tijd, verkruimelt niet. U kunt het mengsel in elke verpakking op elke gewenste temperatuur bewaren, zonder de oorspronkelijke eigenschappen te verliezen. Het verpakkingsvolume is verschillend, wat erg handig is. Het enige nadeel - het verdikt snel tijdens de voorbereiding.

De afwerkingsoplossing wordt gekneed en aangebracht, evenals het starten. Het enige verschil is de snelheid van het drogen. Het is noodzakelijk om heel snel te werken, dus het is beter om zich tot specialisten te wenden om herafstemming te voorkomen.

Het is belangrijk dat verse lagen stopverf elkaar overlappen. Het wordt aangebracht in parallelle stroken, met twee spatels: de gerede mix wordt ingetrokken met de smalle, en deze is al met een brede naar de muur overgebracht. Aan het einde van het werkblad wordt gepolijst met een fijn gaas.

Puttying met bakens

Dit is een andere manier om de wanden waterpas te maken, wat wordt gebruikt voor zeer grote onregelmatigheden. In dergelijke gevallen kunt u een dikke laag stopverf aanbrengen. Als het te groot is, dan voordat het is bevestigd met metalen verf gaas. Het voorkomt dat de oplossing van het oppervlak glijdt.

Met behulp van een uitgerekte draad wordt de meest problematische plaats bepaald, bakens worden erop gezet. Ze zijn bevestigd met pluggen of mortel. Daarna worden de wanden genivelleerd door niveau. De afstand tussen de bakens moet tien centimeter korter zijn dan de lengte van de regel.

Als je een nieuwe oplossing hebt gebruikt om te bevestigen, moet je wachten tot de bakens hard worden, en dan het startmengsel ertussen aanbrengen. Als u een zeer dikke laag stopverf wilt maken, kunt u het proces het beste in fasen doorbreken.

Eerst wordt het mengsel vanaf de vloer aangebracht tot een hoogte van niet meer dan een halve meter. Je moet wachten tot het hard wordt en dan verder gaan. Met deze methode kan de oplossing niet naar beneden glijden, terwijl het oppervlak glad en glad wordt. De hoeken tussen de muren, het plafond en de vloer worden gemaakt wanneer de mortel een beetje klemt. Hiervoor wordt ook een hoekspatel gebruikt.

Wacht na het voltooien van de afwerking tot het droog is, verwijder de bakens. Vul de gaten van hen kan een oplossing zijn, en als er een behoefte is, opnieuw gaan met schuurpapier.

Als u de wanden in een huis of appartement wilt nivelleren, dan is het voordeliger en handiger om voor dit doel droge stopverf te gebruiken.Je kunt al het werk doen zonder de hulp van anderen, wat je geld bespaart. Volg echter de aanbevelingen van experts. Strikte naleving van de instructies - een belofte dat in uw huis gladde muren en een goede reparatie zullen zijn, gemaakt met uw eigen handen.

Zie de volgende video voor meer informatie over hoe je de muren waterpas maakt met plamuur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer