Nachtkastjes voor slaapkamers

 Nachtkastjes voor slaapkamers

Weinig mensen denken dat dergelijke vertrouwde interieurartikelen als nachtkastjes een integraal onderdeel zijn van het oorspronkelijke ontwerp van elke slaapkamer en een kwalitatieve aanvulling vormen op hun decoratieve uiterlijk en functionaliteit.

Voordelen en doel

Het nachtkastje is tegenwoordig een zeer populair meubelstuk met een breed genoeg bovenvlak zodat je een bril, een telefoon, een lamp of een klok op kunt zetten als je gaat slapen. Vaak bevat zo'n nachtkastje veel items die meestal niet op hun plek liggen, dus de planken in zo'n kast zijn soms erg diep en ruim.

Het belangrijkste voordeel van zo'n onderdeel van het interieur is dat het dankzij hem is dat alle noodzakelijke dingen in de slaapkamer nu op armlengte zijn - een glas water, bijvoorbeeld als je 's nachts vaak uit de dorst wakker wordt. Veel nachtkastjes hebben meerdere planken tegelijk, waar u een bed of ondergoed kunt vouwen om op te slaan.

Types en ontwerpen

Nachtkastjes verschillen aanzienlijk van elkaar naar type en type constructie. Daarom moet u, als u besluit om deze interieurartikelen te kopen, op de kwaliteitskenmerken van elk type letten, zodat de aankoop optimaal wordt gecombineerd met het algehele ontwerp van de slaapkamer.

 • Klassiek rechthoekig. Het is eenvoudig en praktisch, functioneel en gemakkelijk te gebruiken, veelzijdig en heeft meestal geen decoratieve uitspattingen. Gemaakt om een ​​aanzienlijk aantal dingen op te slaan.
 • Suspension. Hangende sokkels zijn de laatste tijd vooral populair omdat ze er bijzonder origineel uitzien. Hun hoofddoel is decor, ruimtedecoratie, ruimtebesparend in de kamer en praktische bruikbaarheid.
 • Sta met uitschuifbare tafel - als u wilt eten of werken op de computer in bed.
 • Sokkels met een ongebruikelijk ontwerp. Als je wilt fantaseren en je houdt van alles wat buitengewoon is, moet je dergelijke producten eens van dichterbij bekijken, omdat ze niet alleen je slaapkamer inrichten, maar het interieur ook levendiger en interessanter maken. Zachte modellen kunnen zulke ongebruikelijke kerstenen zijn - ze kunnen niet alleen dingen opslaan, maar ook op ze zitten.
 • Hoektafels passen oorspronkelijk in een kleine slaapkamer. Ze lijken alleen smal van uiterlijk, in feite maken meubelontwerpers ze meestal behoorlijk ruim.
 • 2-3 planken compacte stellingen op de benen kunnen ook dienst doen als nachtkastjes.

Door ontwerp, zijn de nachtkastjes voor de slaapkamer verdeeld in de volgende modellen:

 • Open nachtkastje. Dit is een nette tafel zonder laden of deuren, voor het opslaan van een klein aantal verschillende dingen.
 • Kast met laden. Met zo'n soort meubels, met verschillende laden, kun je verschillende accessoires bewaren en ze verbergen voor externe ogen.
 • Nachtkastjes transformatoren.

De vormen van de kasten zijn vierkant en rechthoekig, hoekig en trapeziumvormig, ovaal en rond.

7 foto

Aanvullende elementen

Net als elk ander meubel, hebben nachtkastjes een aantal extra originele of exclusieve decorelementen.waarmee je ze kunt ophalen voor een bepaalde stijl van een slaapkamer of binnenkamer.

 • Curbstones met smeedijzer en glaselementen.
 • Lederen gestoffeerde kasten.
 • Modellen van nachtkastjes met hoge dunne benen, die op tafels lijken en een tafelblad van verschillende typen hebben - van rond tot trapeziumvormig.
 • Nachtkastjes op wielen.
 • Opties met open en gesloten delen voor het opslaan van kleine items.

stijlen

Voor elke stijl van interieur, is het noodzakelijk om het originele nachtkastje te selecteren, zodat het met zijn uiterlijk de stilistische oriëntatie benadrukt van de kamer waarvoor het werd gekozen. Hoe te maken dat nieuwe nachtkastjes het meest organisch passen in het interieur van een slaapkamer?

land

Meestal zien de nachtkastjes in zo'n eenvoudige stijl eruit als een eenvoudige houten kist, geschilderd in bepaalde kleuren, maar met een zekere exclusiviteit in het uiterlijk.

oosten

Het wordt ook de koloniale stijl genoemd.. Meestal zijn rotankasten met elegante poten geschikt voor hem.Dergelijke interessante decorelementen zoals het weven van muren, een rechthoekig silhouet, het toonpalet van natuurlijke kleuren en plantaardige tonen in het schilderij kunnen hier ook worden gebruikt.

klassiek

Klassiekers zijn altijd stevige nachtkastjes gemaakt van natuurlijk hout, het maakt niet uit of dit waar is - het zullen massieve of vereenvoudigde versies zijn. Voor decoratie kun je de ongebruikelijke vorm van meubelhandvatten en -benen gebruiken, maar de kleur is het best om de voorkeur te geven aan donker, aristocratisch.

Italiaans paleis

Dit zijn metalen nachttafeltjes gedecoreerd met kunstsmeedwerk, met kunstmatig verouderde of gelakte planken.

modern

Moderne kasten hebben meestal een verscheidenheid aan ongewone vormen en kleuren.. Etnische motieven en plantgeometrie kunnen hier actief worden gebruikt. Bij het kiezen van high-tech stijlen en minimalisme, zou men de voorkeur moeten geven aan nachtkastjes met metalen voet of glazen tafeldeuren met een minimum aan decoratieve details.

Scandinavisch

Elegante nachtkastjes met neutrale kleuren uit een natuurlijke boom zonder overdadige decoratieve elementen.

Provence

Dit zijn in de eerste plaats houten kasten met een sierlijke vorm op dunne benen.

afmeting

Het belangrijkste criterium voor het kiezen van een nachtkastje is de hoogte.. De ideale optie is de hoogte van het nachtkastje gelijk met het bed, zodat u er gemakkelijk een ding op kunt zetten of meenemen. In dit geval zal het setje in een harmonieus bereik worden uitgelijnd, waardoor het geheel van bedden en nachtkastjes meer symmetrisch en ergonomisch zal zijn.

Bij het kiezen van de afmetingen van trottoirbanden voor een bed, is het belangrijk om de grootte van de ligplaats zelf te onthouden, terwijl het principe van uniforme afmetingen wordt toegepast. Als het bed erg groot is en de nachtkastjes er nogal miniatuur uitzien, wordt de visuele onbalans onmiddellijk merkbaar, wat niet altijd prettig is voor het oog. Als het bed zwaar en massief is, een indrukwekkend hoofdbord heeft, zijn de grote kasten-dressers het meest geschikt. Om het bed met een kleine rug passen kleine, elegante nachtkastjes.

Voor een bed van de chique maat, zou de breedte van de standaard ongeveer 50 tot 100 cm moeten zijn. Modellen van nachtkastjes met een breedte van minder dan 50 cm zijn perfect geschikt voor een gewoon tweepersoonsbed of een standaard bed voor één persoon.Een andere belangrijke parameter is de diepte van het meubilair. Als u een kast dieper dan 50 cm kiest, kan dit het voor u moeilijker maken om toegang te krijgen tot het bed, wat de ergonomie van de slaapkamer zal bederven, dus kies een standaard - een diepte van 30 cm.

materialen

De originele en functionele nachtkastjes van vandaag zijn gemaakt van verschillende soorten materialen - van massief hout tot kunststofplaten.

 • De grootste voorkeur gaat nog uit naar natuurlijk hout.omdat het een diep getextureerde kleur heeft, een ecologische component en een garantie voor een lange levensduur.
 • Goedkope kasten zijn gemaakt van spaanplaatvezelplaat en polyvinylchloride.
 • Voor de dames slaapkamers zijn perfect chique nachtkastjes van eco-leer (goedkopere optie) of leer (duurdere optie). Deze kasten zien er in elk interieur zeer indrukwekkend en ongewoon uit.
 • Spiegel- of glazen nachtkastje ontworpen om de ruimte van de slaapkamer visueel te vergroten, maar te snel bedekt met schilfers en krassen vanwege de kwetsbaarheid van het basismateriaal. Meestal is de vorm rond.

U kunt altijd combinaties van verschillende materialen kopen, bijvoorbeeld een nachtkastje gemaakt van massief grenen met de aanwezigheid van een plastic of gesmede afwerking.Er is ook een ruime keuze aan metalen modellen met spiegelende planken en opengewerkte gesmede poten.

kleur

Voor veel gewone mensen is het uiterst moeilijk om de vraag te beantwoorden hoe de kleuren van hun nieuwe nachtkastjes moeten worden gekozen. Er zijn hier geen algemene regels, ontwerpers gebruiken meestal typische kleurenschema's, waarvan je er één duidelijk zult moeten proeven:

 • Het hoofdeinde en het nachtkastje ernaast zijn gemaakt van verschillende materialen, maar ze worden in hetzelfde kleurenschema gehouden. Het hoofdeinde van het bed kan bijvoorbeeld bruin zijn en de kleur van het nachtkastje kan koffie met melk zijn.
 • De kleur van de bedelementen staat recht tegenover de kleur van het bed. Het bed kan verzadigd zwart of rood zijn, daarna moeten de duimen oogverblindend wit zijn.
 • De kleur van de nachtkastjes komt volledig overeen met de niet-basissubstantie van het interieur van de slaapkamer. Wengekleurig meubilair is perfect geschikt voor dit doel, als de hele slaapkamer is ontworpen in een strikte klassieke stijl en texturen gebruikt die het meest op natuurlijk hout lijken.
 • Nachtkastjes zijn afgestemd op de kleur van andere meubels, die ook met succes aanwezig zijn in het interieur (alleen het bed wordt niet in aanmerking genomen).
 • Nachtkastjes ondersteunen volledig de oorspronkelijke kleur van de muren, vloerbedekkingen of deuren.
 • Nachtkastjes worden gecombineerd met het belangrijkste kleurenpalet van de slaapkamer. Dus, in een lichte slaapkamer, zien pastelkleurige slaapkamers er het beste uit.
 • Laden of tafels zijn opvallende accenten. Een vervaardigd nachtkastje is bijvoorbeeld perfect voor een slaapkamer uit een array.

Doe het zelf

Als je een nachtkastje wilt maken in je eigen, originele stijl van de auteur, dan heb je in feite niet zo veel kracht en gereedschap nodig.

U kunt bijvoorbeeld altijd een stijlvol en excentriek nachtkastje bouwen uit een paar gewone duurzame triplex-dozen of een paar plastic containers.

Voor werk heb je nodig:

 1. Eigen spreken, de dozen zelf, dozen of containers.
 2. Oude wielen of poten van een lage tafel, stoel of krukje.
 3. Droge takken (bij voorkeur van verschillende grootte) in de gezaagde staat in de vorm van cirkels.
 4. Cork-panelen.
 5. Elke kwaliteit verf.
 6. Saw.
 7. Hete lijm in het pistool.

Om snel een ongewoon nachtkastje in de slaapkamer te maken, hoeft u alleen de gekookte laden in een vooraf geselecteerde kleur te schilderen en ze te laten drogen.. Plak de poten met behulp van lijm op een pas geverfde doos. Met dezelfde lijm, lijm het paneel van de kurk over het nachtkastje om het effect van een mooi tafelblad te creëren. Dezelfde panelen kunnen aan de zijpanelen worden gelijmd. Mokken met droge takken plakken aan de zijkanten van de standaard en uw product is klaar voor gebruik. Je kunt het ook decoreren met glitters, strass-steentjes, pailletten of andere decoratieve elementen die kenmerkend zijn voor het interieur van je slaapkamer.

Hoe maak je een nachtkastje met je eigen handen, zie meer in de video hieronder.

Stijlvolle ontwerpideeën in het interieur

Meestal zijn nachtkastjes geïnstalleerd aan beide zijden van het bed, wat uiterst comfortabel is als het een tweepersoonsbed is. Maar het is helemaal niet nodig dat deze nachtkastjes identiek zijn qua ontwerp of stijl, ze kunnen zelfs verschillen in kleur, vorm en hoogte.

Om de zijkanten van hetzelfde bed visueel gelijk te maken met de duimen van verschillende hoogte, kunt u spiegeloppervlakken, foto's binnen of kaders gebruiken, op hetzelfde niveau gehangen. Om het licht in een dergelijke kamer in evenwicht te houden, kunt u lampen van verschillende groottes gebruiken.

In de Provençaalse stijl in de slaapkamer, kunt u de tafels in de "rokken" plaatsen. Stoffen hoezen zullen het interieur van het bed meer zacht, vrouwelijk, comfortabel maken. Het voordeel van deze optie is dat de kleur van het nachtkastje altijd kan worden veranderd door er gewoon een nieuwe "rok" voor te bestellen.

Het bedgedeelte kan altijd origineel worden ingericht met verschillende objecten die passen in het bed of de hele slaapkamer in grootte, kleur en stijl. Het kan interessant zijn in design salontafels, stijve poefs, oude krukken-trappen, gesmede stands voor bloemstukken.

Goed gekozen nachtkastjes helpen u bij het creëren van de ideale omstandigheden voor het aangenaamste tijdverdrijf in de slaapkamer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer