Slaapkamer muur ontwerp

 Slaapkamer muur ontwerp

In de slaapkamer moet alles perfect zijn, van prachtig meubilair tot aantrekkelijke wanddecoraties. Vóór moderne consumenten is er een groot assortiment afwerkingsmaterialen van verschillende kleuren en texturen. U kunt kiezen voor een fatsoenlijke optie voor het plaatsen van een gebied en lay-out. Het is de moeite waard om meer in detail te bekijken hoe het ontwerp van de wanden in de slaapkamer moet worden gemaakt.

Kenmerken van planning

Wanddecoratie moet worden geselecteerd in overeenstemming met de locatie en indeling van de slaapkamer. De persoonlijke voorkeuren van de eigenaren spelen een belangrijke rol.

Onlangs is een ontwerpoplossing zoals een accentmuur erg populair geworden. Met zijn hulp kunt u niet alleen een interessante schil toevoegen aan het interieur en individualiteit benadrukken, maar ook bepaalde delen van de ruimte benadrukken.

Meestal is de geaccentueerde muur gemaakt als slaapplaats.U kunt dus een recreatiegebied selecteren. Het kan een elegante muur zijn, geplakt met licht behang met een contrasterend patroon van zwarte kleur - omringd door beige monochrome muren.

Vaak worden natuurlijke materialen gekozen om de accentmuur af te werken. Dit kunnen panelen zijn van waardevolle houtsoorten van verschillende tinten. Soortgelijke details in het interieur van de slaapkamer zien er "duur" en origineel uit. Houd er echter rekening mee dat de meeste houten panelen regelmatig onderhoud vereisen. Ze moeten worden behandeld met speciale stoffen en impregnaties die het natuurlijke materiaal beschermen tegen uitdroging, verkleuring, barsten en reproductie van schadelijke micro-organismen.

Bijzonder relevante accentwanden in een studio-appartement, zonder scheidingswanden die kamers verdelen. Om het slaapgedeelte in dergelijke omstandigheden te isoleren, worden vaak verschillende schermen, mobiele scheidingswanden en felle accentwanden gebruikt. In de regel blijft een dergelijk oppervlak leeg of is het versierd met een paar schilderijen boven het hoofdeinde van het bed (als het zich achter een bed bevindt).

Als de accentmuur in de slaapkamer is gedecoreerd met heldere materialen met contrasterende afdrukken, moet deze niet worden verzwaard met een groot aantal decoratieve elementen. Ze "lossen" gewoon op op deze achtergrond en verliezen alle betekenis.

Muren met vensters kunnen op verschillende manieren worden ontworpen. Tegenwoordig is het erg populair en gebruikelijk om dergelijke oppervlakken te decoreren met donkere materialen. Tegen de ramen ziet donker behang of gips er niet somber of saai uit, omdat ze worden omringd door natuurlijk licht. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de gordijnen voor de ramen in de slaapkamer. Als de vensteropeningen zich op dezelfde muur bevinden, tussen hen in is er een kleine afstand, dan kunt u zich wenden tot lichte en eenvoudige gordijnen, verstoken van alle decoratieve elementen.

Het wordt aanbevolen om niet te transparante, maar niet erg dichte opties te kiezen.

Vaak zijn de ramen in de slaapkamer gelegen op het gebied van aangrenzende muren. Ze moeten worden ingericht met luchtgordijnen, onopvallende jaloezieën, evenals modieuze rol- of Japanse gordijnen.

In kamers met twee vensters op verschillende muren ziet een donkere afwerking er bijzonder indrukwekkend en stijlvol uit. In de regel is een dergelijke opstelling van raamopeningen kenmerkend voor ruime kamers. Twee vensters op verschillende muren kunnen worden gedecoreerd met lichtdoorlatende gordijnen die het interieur niet drukken.

In particuliere woningen hebben slaapkamers vaak een zolder of zolder. Het resultaat is een interessante en gezellige slaapkamer met een schuine muur.Het wordt afgeraden om dergelijke ruimtes in donkere kleuren te maken, omdat ze er in dit geval krap uitziet.

Wees niet bang voor het visuele effect van het "opgegeten" deel van een kamer met een schuine muur. Als u kiest voor een lichte wanddecoratie en het meubilair op de juiste manier selecteert en rangschikt, lijkt de ruimte niet te klein.

Goed geselecteerde afwerkingsmaterialen van geschikte kleuren kunnen de kamers van elke vorm en indeling transformeren en decoreren. Het kan een gezellige ruimte zijn in een stadsappartement of in een houten landhuis.

Kleurselectie

Het interieur van de slaapkamer is afhankelijk van de kleur van de muren:

 • Donkere muren in slaapkamers zijn tegenwoordig erg populair. Veel mensen zijn bang voor dergelijke paletten vanwege hun somberheid en diepte. Men moet echter niet oppassen voor donkere kleuren, omdat hun depressiviteit gemakkelijk wordt verdund met heldere accenten in het interieur, contrasterende meubels en prachtige glanzende oppervlakken. Vergeet niet voldoende verlichting in een dergelijke slaapkamer. In de regel worden verlichtingsapparaten van verschillende niveaus tegen de donkere muren geplaatst. Dit kunnen plafond, inbouw, tafel en schijnwerpers zijn.Ga niet voor een donkere wanddecoratie als er weinig daglicht de kamer binnenkomt.Het moet volledig worden verlaten als de slaapkamer doof is en er helemaal geen ramen zijn.

Het is niet aan te raden om een ​​dergelijke afwerking toe te passen als de slaapkamer kleine afmetingen heeft. Donkere muren verminderen de ruimte visueel. Een dergelijke ontwerpoplossing is alleen geschikt voor ruime kamers in een groot gebied.

 • Iets eenvoudiger is de situatie met de lichte afwerking van de muren. Dit ontwerp ziet er harmonieus uit in zowel ruime als kleine kamers. Het interieur kan echter te saai en onvoltooid worden als het niet is versierd met heldere accenten, decor en accessoires.
 • De trend van de afgelopen jaren zijn de slaapkamers waarin deze zich bevinden lichtbeige of witte muren en contrasterende meubels zwarte, donkerblauwe of donkerbruine tonen. Zulke contrasterende interieurs zien er interessant en modieus uit.
 • Ideaal voor het decoreren van de muren in de slaapkamer, natuurlijke groene, olijf- of pistachetinten. Dergelijke kleuren hebben een positief effect op de emotionele toestand van een persoon en zijn humeur. Muren met dergelijke kleuren vergemakkelijken het snel en gemakkelijk in slaap vallen, evenals de juiste rust en een gezonde slaap.

Op de achtergrond van groene muren zien meubels gemaakt van verschillende materialen er aantrekkelijk uit. Het kan duur natuurlijk hout, licht plastic of metaal zijn. Met de hulp van rustgevende natuurlijke kleuren, is het mogelijk om interieurs van verschillende stijlen te creëren - van klassiek tot hightech.

 • Prachtig in de slaapkamer ziet er grijze muren uit. Maar als je deze neutrale kleur met rijke details niet verslaat, kan het interieur saai en saai worden.

Grijs is in harmonie met veel tinten. Ze kunnen neutraal, pastel of contrast zijn.

 • Turquoise kleur is de laatste tijd erg populair. Het is rijk aan schakeringen. De turquoise slaapkamer ziet er licht en origineel uit. Dit ontwerp is niet alleen ideaal voor een jeugdkamer, maar ook voor een slaapkamer van mensen van meer volwassen leeftijd.
 • Turkoois ziet er geweldig uit in combinatie met chocolade, donkerbruine, witte en lichtblauwe bloemen. In de kamer, gedecoreerd met zacht turkoois, kun je een accentmuur plaatsen, versierd met een meer verzadigd behang met een kleine witte geometrische print. Tegen die achtergrond zal een gezellig tweepersoonsbed met een wit hoofdeinde, chocoladekussens en een bruin-turquoise vloerkleed zijn plaats vinden.
 • Want de muren in de slaapkamer passen blauw. Het bevordert ook een gemakkelijke slaap en een gunstig effect op de menselijke psyche. Meestal worden blauwe kleuren verdund met verfrissende witte tanden, wat resulteert in een zeer aangename en "luchtige" tandem.

Het is niet aan te raden om naar dergelijke wanddecoratie te verwijzen voor een kamer aan de noordkant.

 • De slaapkamer met muren versierd met "zoete" roze kleur ziet er mooi en origineel uit. In dezelfde ruimte kunnen verschillende roze tinten tegelijk aanwezig zijn - van verzadigd tot bleek. Ze kunnen worden verdund met paarse, klassieke witte of beige kleuren, zodat het interieur niet lijkt op een poppenhuis.

Het wordt afgeraden om de slaapkamer af te maken met felroze kleuren. Een dergelijk ontwerp zal irriteren en interfereren met snel in slaap vallen - vooral als het zich tegenover het bed bevindt.

 • Voor het decoreren van de muren in de slaapkamer is de ideale warme perzikkleur. Op de achtergrond ervan zullen harmonieuze interieurobjecten van zowel pastel als contrasterende donkere tonen voorkomen. Dit ontwerp ziet er bijzonder indrukwekkend uit in kamers met een goede natuurlijke uitstralingverlichting.

De perziktonen zijn in de mode om naar toe te gaan voor de decoratie van de kamer, gelegen aan de noordkant. Dus de kamer wordt "warm".

Afwerkingsopties

Voor de decoratie van de muren in de slaapkamer, kunt u verschillende materialen gebruiken. Moderne fabrikanten bieden een groot aantal verschillende opties waarmee woonruimten letterlijk worden getransformeerd, harmonieus en stijlvol worden.

Overweeg de belangrijkste:

 • Een populair afwerkingsmateriaal is decoratieve pleister.. In de bouwwinkels vindt u vergelijkbare gereedschappen in verschillende kleuren. Veel consumenten kiezen voor een dergelijke afwerking, want het is duurzaam, duurzaam en vereist geen speciale zorg.
 • Geschikt voor speciale wandpanelen. Dit materiaal is echter meestal gericht op het ontwerpen van accentwanden. De tegel kan monofonisch zijn of versierd met interessante prints. De slaapkamer kan worden afgewerkt met dergelijke materialen met zowel een glanzend als een mat oppervlak.
 • Als u in de slaapkamer een origineel en trendy interieur wilt maken, moet u de wanddecoratie met lijstwerk van dichterbij bekijken. Deze delen zijn voornamelijk decoratieve toevoegingen.Met hun hulp kunt u een werkelijk uniek en gezellig interieur creëren. Lijsten dekken vaak verschillende defecten van de wanden. Deskundigen bevelen het gebruik van deze decoratieve afwerkingsmaterialen in kamers met lage plafonds niet aan. Als je besluit het decor aan te vullen met dergelijke materialen, moet je een smalle versie kopen, waarvan de kleur samenvalt met het plafond.

Vormstukken moeten in harmonie zijn met het interieur van de slaapkamer. In een omgeving vol met pretentieus meubilair en aangevuld met luxe stucwerk, zal deze decoratie er onharmonisch en belachelijk uitzien.

In de slaapkamer is het interessant om naar een zachte muur te kijken. Hiervoor worden meestal speciale panelen met verschillende stoffering gebruikt:

 • Leer. Zachte wandpanelen met lederen bekleding zien er luxueus en aantrekkelijk uit, maar ze zijn duur. Dergelijke details lijken bijzonder harmonieus op de achtergrond van gewoon behangpapier of decoratieve pleister.
 • Kunstleer. Vervangende huidpanelen zijn goedkoper. Met hun hulp kun je een heel mooi interieur maken. Dit oppervlak kan gemakkelijk worden gereinigd van stof en vuil - met behulp van de gebruikelijke zeepoplossing en een vochtige doek.
 • Fabric. Universal zijn wandpanelen met textielbekleding. Met hun hulp kunt u veel van de tekortkomingen van de muren verbergen. Dergelijke interieurartikelen zijn goedkoper dan hun leren tegenhangers, maar ze zien er minder helder en luxueus uit.

In de regel worden zachte elementen gebruikt om de ruimte boven de kop van het bed te ontwerpen of om de accentmuur af te werken.

 • Nog niet zo lang geleden werden prachtige rekmuren populair. Veel bedrijven bieden tegenwoordig interessante opties voor het afdrukken van foto's. Percelen kunnen heel verschillend zijn, van harmonieuze natuurlijke landschappen tot stedelijke panorama's.

materialen

De volgende materialen zijn perfect voor het afwerken van de wanden in de slaapkamer:

 • Boom. Dit ontwerp van de muren in de slaapkamer creëert een ongelooflijk comfortabel en aantrekkelijk interieur, waarbij de aanwezigheid alleen positieve emoties zal brengen. Met behulp van hout kunt u een van de wanden knippen (accent) of op deze manier alle beschikbare ruimte rangschikken. Om dit te doen, kunt u een populaire en goedkope voering of ongesneden bord gebruiken. Deze materialen zien er prachtig uit in residentiële gebouwen, maar ze moeten regelmatig worden behandeld met speciale impregneringen, maar net als bij andere panelen met een houten basis.
 • Gipsplaat. Dit materiaal is erg populair vanwege de lage kosten en het gebruiksgemak. Gipsplaten zonder enige moeite voor behandelingen. Het kan worden geverfd, afgewerkt met houten panelen, geïnstalleerd op de ingebouwde verlichting van de platen.
 • Een ander populair en aantrekkelijk materiaal is decoratieve steen. Het is brandveilig en heeft uitstekende prestatiekenmerken. De steen aan de muren vereist geen speciale zorg van de eigenaars. Stof en vuil van het oppervlak wordt gewist met een normale vochtige doek. De installatie van een decoratieve steen kan onafhankelijk worden uitgevoerd.
 • De bamboe Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de decoratie van residentiële gebouwen. Interessante bamboe-achtergronden met een unieke textuur zijn de laatste tijd vooral populair. Soortgelijke banen worden gemaakt van het buitenste of binnenste deel van de bamboestam.

Denk niet dat deze afwerking uitsluitend in natuurlijke bruine en crèmetinten wordt gepresenteerd. Moderne fabrikanten bieden luxueuze bamboe-wallpapers van verschillende tinten - van klassiek tot licht en rijk.

decoratie

Tegenwoordig zijn de wanden in de slaapkamers op verschillende manieren ingericht:

 • Een van de meest populaire decoratieve elementen zijn schilderijen.. Ontwerpers en psychologen raden aan om knusse kamers in te richten met afbeeldingen van bloemen, natuurlijke landschappen, stedelijke panorama's of goede liefdesscènes.

Hang geen foto's aan de muren van de slaapkamer, waarvan de plot triest, saai en depressief is. Dergelijke elementen zullen een negatief effect hebben op de stemming van de eigenaren.

 • Decoratieve stencilpatronen zijn erg populair. De meest populaire afbeeldingen zijn sakura, rozen en vlinders. In de regel onderscheiden deze composities zich door contrasterende kleuren die afsteken tegen de hoofdachtergrond.
 • Een aantrekkelijk fresco ziet er aantrekkelijk uit in de slaapkamer. Vergelijkbare decoratieve elementen kunnen verschillende grootten hebben. Sommige muurschilderingen zijn klein en nemen een klein deel van de muur in beslag, terwijl andere op het hele oppervlak van een van de muren liggen.
 • In interieurs voor jongeren zien verschillende muurschilderingen en opschriften op de muren er harmonieus uit. Deze toevoegingen kunnen verschillen in heldere en flitsende kleuren. Met behulp van dergelijke elementen kunt u het interieur opfrissen en de individualiteit ervan benadrukken.
 • Je kunt een echt luxueuze kamer maken met elegant stucwerk aan de muren. Dit decor oogt bijzonder harmonieus in de rococo, barok of klassieke stijl. De wanden in de slaapkamer mag u echter niet overbelasten met een groot aantal stucwerksamenstellingen, waardoor het interieur niet al te ingewikkeld blijkt te zijn.
 • Vul het interieur van de slaapkamerfoto's aan met verschillende kaders. Ze kunnen niet alleen een muur zijn, maar ook een bureaublad. Afhankelijk van het kleurenschema van het interieur, moet u kiezen voor kleurenfoto's of zwart-witfoto's.

Interessante ontwerpideeën

Dus, hier is een prachtige ontwerpdecoratie van verschillende slaapkamers:

 • Een wit bed met een gesneden hoog hoofdeinde kan in de paarse slaapkamer worden geplaatst tegen de achtergrond van een bruin-witte accentaccent. De vloer in een dergelijke ruimte moet worden afgewerkt met licht laminaat en het meerlaagse plafond - met witte pleister. Maak het interieur compleet met een witte inbouwkast, een elegante kaptafel, paars linnengoed, vloermatten met patroonlijnen en witte nachtkastjes.
 • Tegen de achtergrond van een raam met doorzichtige witte gordijnen, kunt u een wit bed met beddengoed leggen, versierd met contrasterende patronen. Versier de vloer met een lichtbruin of grijs laminaat en lijm de wanden met geometrische behangafdrukken. Op de vloer liggen een wollig tapijt en een witte ladekast met zwarte lampen, een zwart-witte elegante stoel en twee lage nachtkastjes naast het bed.
 • Een donkerbruin bed met rode kussens moet in een witte slaapkamer worden geplaatst tegen een rode accentmuur met een zwart-witfoto. Vul het interieur aan met een hoge donkere kledingkast met spiegeldeuren, een donkerbruine ladekast met rode vazen ​​en een donzig roomtapijt op een vloertegel.

beoordelingen

Moderne kopers zijn blij met het assortiment afwerkingsmaterialen voor de wanden. De meest populaire zijn behang, houten panelen en decoratieve pleister. Mensen zien de eenvoud van het werken met deze materialen en hun aantrekkelijke uiterlijk.

Veel appartement- en huiseigenaren versieren de wanden in de slaapkamers met schilderijen en foto's. Niet iedereen houdt van fresco's en stenciltekeningen, omdat ze voldoende vrije tijd nodig hebben om op muren te worden aangebracht.

Teleurgestelde consumenten hoge kosten van decoratie van natuurlijke materialen.Degenen die besloten zich tot dergelijke materialen te wenden, hebben echter nooit spijt gehad van het geld dat aan hen is uitgegeven. Natuurlijke afwerking ziet er luxueus uit en serveert een zeer lange tijd.

Zie de onderstaande video voor meer informatie over het decoreren van de muren met decoratieve pleister.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer