Vetonit TT: soorten en eigenschappen van materialen, toepassing

 Vetonit TT: soorten en eigenschappen van materialen, toepassing

Op de moderne markt presenteert een enorme selectie van gips. Maar de meest populaire van deze producten is een mengsel van het merk Vetonit. Dit merk heeft het vertrouwen van klanten verdiend vanwege de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit, beschikbaarheid en multifunctionaliteit. Per slot van rekening kunnen verschillende soorten gips worden gebruikt om de wanden buiten en binnen het pand af te werken, evenals om het plafond te nivelleren.

Als u vindt dat Weber-Vetonit ("Weber Vetonit") of Saint-Gobain ("Saint-Gobain") de mix verkoopt, bestaat er geen twijfel over de kwaliteit van het product, aangezien deze bedrijven de officiële leveranciers van de Vetonit-mix zijn.

Soorten gips

Typen materialen verschillen afhankelijk van het doel waarvoor ze zijn bedoeld: het oppervlak egaliseren of een decoratieve afwerking creëren buiten of in de kamer. In de uitverkoop kunt u verschillende soorten van dergelijke mengsels vinden.

 • grondverf Vetonit. Deze oplossing wordt gebruikt voor de behandeling van bakstenen of betonnen wanden en plafonds.
 • Gipspleister Vetonit. Uitsluitend ontworpen voor interieurdecoratie, omdat de samenstelling van gipspleister onstabiel is voor vocht. Tegelijkertijd is het oppervlak na behandeling met een dergelijke samenstelling al volledig voorbereid voor verdere verfafwerking. Het mengsel kan zowel handmatig als automatisch worden aangebracht.
 • Vetonit EP. Dit type oplossing verschilt ook niet qua vochtbestendigheid. Het bevat cement en kalk. Het beste van alles is dat een dergelijk mengsel geschikt is voor een eenmalige egalisatie van het oppervlak met een grote afmeting. Vetonit EP kan alleen worden gebruikt op robuuste en betrouwbare structuren.
 • Vetonit TT40. Een dergelijke pleister is al in staat om vocht te weerstaan, omdat de hoofdcomponent van de samenstelling ervan cement is. Het mengsel is met succes gebruikt om verschillende oppervlakken van elk materiaal te behandelen, dus het kan zeker duurzaam en veelzijdig worden genoemd.

Technische specificaties

 • Afspraak. Producten Vetonit, afhankelijk van het type, wordt gebruikt om het oppervlak te egaliseren vóór het schilderen, het plakken van behang, het monteren van een andere decoratieve afwerking. Bovendien is het mengsel perfect voor het elimineren van spleten en naden tussen gipsplaten en voor het opvullen van geverfd oppervlak.
 • Form-release. Mix is ​​te koop in de vorm van losse droge structuur of kant en klare oplossing. Droog mengsel is in pakjes dik papier, de massa van de verpakking kan 5, 20 en 25 kg zijn. De samenstelling verdund en bereid voor gebruik is verpakt in een plastic houder met een gewicht van 15 kilogram.
 • De grootte van de korrels. Vetonit-gips is een verwerkt poeder, de grootte van elke korrel is niet meer dan 1 millimeter. Sommige decoratieve afwerkingen kunnen echter korrels tot 4 millimeter bevatten.
 • Meng het verbruik. De samenstelling van het verbruik hangt af van de kwaliteit van het behandelde oppervlak. Als er barsten en schilfers zijn, hebt u een dikkere laag nodig om ze volledig te verzegelen. Bovendien, hoe dikker de laag - hoe groter de kosten. Gemiddeld raadt de fabrikant aan de compositie in een laag van 1 millimeter aan te brengen.Dan heeft u voor 1 m2 ongeveer 1 kilogram van 20 gram van de afgewerkte oplossing nodig.
 • Temperatuur gebruik. De optimale temperatuur voor het werken met de compositie is van 5 tot 35 graden Celsius. Er zijn echter mengsels die kunnen worden gebruikt bij koud weer - bij temperaturen tot -10 graden. Informatie hierover is eenvoudig te vinden op de verpakking.
 • Droogtijd Om de verse laag van de mortel volledig te laten drogen, is het noodzakelijk om ten minste één dag te wachten, terwijl de initiële stolling van de pleister binnen 3 uur na aanbrenging plaatsvindt. De uithardingstijd van de samenstelling is direct afhankelijk van de laagdikte.
 • Sterkte. Een maand na het aanbrengen van de compositie kan hij de mechanische belasting van niet meer dan 10 MPa overbrengen.
 • adhesie (hechting, "kleverigheid"). De betrouwbaarheid van de samengestelde samenstelling met het oppervlak is van ongeveer 0,9 tot 1 MPa.
 • Termijn en opslagcondities. Met de juiste opslag verliest de compositie zijn eigenschappen gedurende 12-18 maanden niet. Het is belangrijk dat de opslagruimte voor het Vetonit-mengsel droog en goed geventileerd is, met een vochtigheidsgraad van niet meer dan 60%. Het product kan tot 100 vries / dooicycli overdragen. Tegelijkertijd mag de integriteit van de verpakking niet worden aangetast.

Als de verpakking is beschadigd, moet het mengsel worden verplaatst naar een andere geschikte zak. Een reeds verdund en gekookt mengsel is geschikt voor gebruik gedurende slechts 2-3 uur.

Voor- en nadelen

Pleistermix op basis van cement Vetonit TT heeft een hele reeks positieve eigenschappen.

 • Milieuvriendelijkheid. Vetonit-producten zijn volkomen veilig voor het milieu en de menselijke gezondheid. Gebruik voor het vervaardigen geen giftige en gevaarlijke componenten.
 • Vochtbestendigheid. Vetonit TT is niet vervormd en verliest zijn eigenschappen niet onder invloed van water. Dit materiaal kan dus worden gebruikt voor de decoratie van kamers met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers of kamers met een zwembad.
 • Weerstand tegen externe invloeden. Dekking is niet bang voor regen, sneeuw, hagel, hitte, vorst en temperatuurschommelingen. Het is veilig om de compositie te gebruiken voor zowel binnen- als buitenafwerking van het oppervlak. Het materiaal gaat vele jaren mee.
 • Functionaliteit. Het gebruik van het mengsel maakt het niet alleen mogelijk om het oppervlak volledig te egaliseren en voor te bereiden voor verdere afwerking, maar ook om de warmte- en geluidsisolerende eigenschappen van het plafond en de wanden aanzienlijk te verbeteren.Klantrecensies bevestigen dit.
 • Esthetiek. Het droge mengsel heeft een extreem fijne maling, waardoor het mogelijk is om een ​​perfect glad oppervlak te creëren.

De nadelen van het product zijn niet zo talrijk. Deze omvatten een lange tijd voor het uiteindelijke drogen van het mengsel op het oppervlak, evenals het feit dat Vetonit-gips kan verkruimelen tijdens het werken ermee.

Aanbevelingen voor gebruik

U kunt het mengsel aanbrengen op een cement of een ander oppervlak met een gemiddelde laagdikte van 5 mm (optimaal volgens de instructies - van 2 tot 7 mm). Waterverbruik - 0,24 liter per 1 kg droog mengsel, de aanbevolen bedrijfstemperatuur is +5 graden. Als de pleister in meerdere lagen wordt aangebracht, moet u wachten tot de hele laag is opgedroogd voordat u doorgaat naar de volgende laag. U bereikt dus de maximale sterkte van de uiteindelijke coating.

Volgorde van werk

De regels voor het werken met een mengsel van Vetonit TT als geheel verschillen niet veel van de kenmerken van het aanbrengen van een ander gipsmengsel.

opleiding

Allereerst is het noodzakelijk om het oppervlak zorgvuldig voor te bereiden, omdat het uiteindelijke resultaat van deze fase afhangt.Reinig het oppervlak volledig van vuil, stof en vuil. Alle uitstekende hoeken en onregelmatigheden moeten worden gesneden en gepatcht. Voor het beste effect wordt aanbevolen om de voet extra te versterken met een speciaal wapeningsnet.

Als u het oppervlak van beton met een oplossing wilt bedekken, kunt u het vooraf voorbereiden. Dit is nodig om vochtafzetting uit het pleister door beton te voorkomen.

Bereiding van het mengsel

In de container die van tevoren is bereid, plaatst u de vereiste hoeveelheid van de droge samenstelling en mengt u deze grondig met water op kamertemperatuur. Optimaal toepassen op deze oefening. Laat de oplossing daarna ongeveer 10 minuten staan ​​en meng alles dan opnieuw grondig. Voor één pakket droog mengsel (25 kg) is ongeveer 5-6 liter water nodig. De voltooide compositie is voldoende om ongeveer 20 vierkante meter oppervlak te bedekken.

toebrengen

Breng de oplossing op het voorbereide oppervlak op een voor u geschikte manier aan.

Vergeet niet dat het bereide mengsel binnen 3 uur moet worden gebruikt: na deze periode zal het verslechteren.

slijpen

  Voor een perfecte egalisatie van het oppervlak en de afwerking van het werk moet worden gepolijst toegepastmortel met een speciale spons of schuurpapier. Zorg ervoor dat u controleert of er geen onnodige groeven en scheuren zijn.

  Volg de regels van opslag, voorbereiding en toepassing van een mengsel van het merk Vetonit TT, en het resultaat zal u vele jaren verrassen!

  U zult meer te weten komen over de regels voor het toepassen van de Vetonit-blend door de volgende video te bekijken.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer