Gevelpleister: soorten en kenmerken

 Gevelpleister: soorten en kenmerken

Een van de eenvoudige en duurzame manieren om gebouwgevels een aantrekkelijk uiterlijk te geven, is gips te gebruiken voor buitenwerkzaamheden. Met behulp van dit materiaal is het niet alleen mogelijk om de structuur esthetisch aantrekkelijk te maken, maar ook om deze te beschermen tegen de nadelige effecten van de externe omgeving.

Mits de pleister op de juiste manier is gekozen en de techniek wordt gevolgd, zal het ook mogelijk zijn om het oppervlak waterpas te zetten, ongelijke hoeken te verbergen, de thermische isolatie-eigenschappen van het gebouw te verbeteren.

Pleister in het Italiaans betekent "kalk, gips, albast." Deze materialen vormden de basis van de eerste dergelijke oplossingen. Tegenwoordig is het materiaal een synthetisch mengsel dat, afhankelijk van het type, cement, zand, siliconen, acryl, enz. Bevat.

Speciale functies

Gevelpleister is bestemd voor buitenwerk en moet aan de volgende eisen voldoen:

 • goede damppermeabiliteit (anders is het onmogelijk om het broeikaseffect tussen de laag materiaal en de wanden van het gebouw te vermijden, wat de vernietiging van de laatste betekent, het optreden van schimmelvlekken buiten en binnenin het gebouw);
 • weerstand tegen de effecten van negatieve natuurlijke factoren, extreme temperaturen;
 • weerstand tegen mechanische en statische belasting;
 • gebruiksgemak.

Het mengsel kan een andere samenstelling hebben, wat grote invloed heeft op de technische kenmerken ervan, in het bijzonder de duurzaamheid van de coating. Gemiddeld zijn reparaties nodig in 7-10 jaar voor goedkopere mengopties en in 15-20 jaar voor premium materialen.

Het materiaal heeft dergelijke voordelen als milieuvriendelijkheid, brandveiligheid, de mogelijkheid om diverse esthetische effecten, laag gewicht, vochtbestendigheid en dampdoorlatendheid te verkrijgen.Als je echter de sterkte vergelijkt met de sterkte van keramiek of tegels en een aantal andere materialen om het huis af te werken, is het gips veel minder waard. Daarom wordt gips actief gebruikt voor het ontwerp van een privéwoning en minder vaak voor openbare instellingen.

7 foto

Het is belangrijk om te onthouden dat gipsafwerking in de meeste gevallen door professionals moet worden toegepast en dat werkzaamheden bij temperaturen van 5C kunnen worden uitgevoerd.

toepassingsgebied

Gevelpleister is bedoeld voor het afwerken van wanddecoratie.

De compositie wordt gebruikt bij het uitvoeren van de volgende soorten werk:

 • gebruikt voor het egaliseren van oppervlakken, het elimineren van gewrichten, scheuren, gaten;
 • stelt u in staat om een ​​uniforme naadloze coating te creëren;
 • warmte-isolerende functie maakt het mogelijk om het aantal gebruikte verwarmers te verminderen, de "koude bruggen" te elimineren en de thermische efficiëntie van de constructie te verbeteren;
 • bescherming van brandbare materialen tegen brand;
 • bescherming tegen straling, atmosferische blootstelling;
 • het gebouw een esthetische aantrekkingskracht, uniekheid geven.

types

Afhankelijk van de samenstelling en beschikbaarheid van extra eigenschappen, worden de volgende soorten gips voor gevels onderscheiden:

cement

Het wordt als het meest voorkomende (vaak gebruikte gips) beschouwd, het bevat cement, zand geschikte fractie, kalk. Cementmengsels kunnen worden aangebracht op de werkbasissen van beton, een gasbeton, een baksteen.

De vraag naar cementpleister door goede adhesiepercentages - het vereist geen extra verbindingen om de hechting met het oppervlak te verbeteren. De toegepaste oplossing blijft lang goed zonder chips.

De leider onder de afwerkmaterialen is cementgebaseerde pleister die het duurzamer maakt en zelfs in vochtige klimatologische omstandigheden kan worden gebruikt. Voor mortel wordt cement van hogere kwaliteit (M400) gebruikt, en de verhouding ervan met zand is 1: 3 (vergelijk - voor intern werk is het 1: 4).

Vanwege de natuurlijkheid en lage kosten van de componenten van het gips, heeft het een betaalbare prijs. Gemiddeld is dit 250 - 400 roebel per 25 kg droge mix.

Als we het hebben over de "nadelen" van de coating, is het de moeite waard om de samenstelling vrij lang te harden (bovendien is een voorafgaande voorbereiding van werkoppervlakken voor een lange tijd vereist) en zijn aanzienlijke gewicht, wat een belasting van het bouwframe met zich meebrengt.

Cementpleister is geschikt als de sterkte en beschikbaarheid van de coating prioriteit hebben zonder perfecte gladheid. Het bevroren oppervlak kan worden geverfd met acrylverf.

silicaat

De basis is "vloeibaar glas", dat wil zeggen een oplossing van kalium- en natriumlegeringen, waardoor eigenschappen van hoge dampdoorlatendheid en brandveiligheid worden bereikt. Deze laat je trouwens toe om de pleister op de oppervlakken aan te brengen opgewarmd met polystyreenschuim.

Bovendien trekken oppervlakken bedekt met silicaatpleister geen stof aan. (vanwege de neutrale elektrostatische toestand van het materiaal), bestand tegen omgevingsinvloeden.

Vanwege de verscheidenheid aan texturen en kleuren is het mogelijk om verschillende ontwerpprojecten te implementeren om de originaliteit van de structuur te bereiken.

Na het drogen wordt de samenstelling niet vervormd, maar het proces van aanbrengen ervan is nogal omslachtig en vereist in de regel de betrokkenheid van professionals. Pre-oppervlak geprimed. Het materiaal kan worden aangebracht op betonnen en gipsplaatoppervlakken. Maar op de polymeerisolatoren, gecoat met vernis en olieverf op het oppervlak, valt de op silicaat gebaseerde samenstelling niet.

Het is vermeldenswaard een lange - tot 15 jaar, de periode van operatie. Tegelijkertijd is de prijs van het materiaal vrij hoog - van 2500 roebel voor een kant-en-klare oplossing van 25 kg.

acryl

Decoratief acrylpleister wordt gekenmerkt door een grote selectie aan texturen en kleuren. Bovendien heeft het elasticiteit en weerstand tegen de effecten van de externe omgeving, vocht. Deze verdienmodificatoren en weekmakers zijn aanwezig in de samenstelling. Door de verhoogde elasticiteit van het materiaal is het uitermate geschikt voor het opvullen van scheuren, het aanhalen van openingen aan de muur. Verplicht in de samenstelling zijn bacteriedodende componenten die de laag beschermen tegen schimmel en schimmels.

Net als andere typen, wordt de acrylsamenstelling gekenmerkt door dampdoorlatendheid. Bovendien maakt het gebruik ervan het mogelijk om goede resultaten te bereiken met betrekking tot geluids- en warmte-isolatie. Het is duurzaam genoeg, de levensduur is 15-20 jaar. De kosten van acrylpleister zijn gemiddeld 1700-3000 roebel voor een emmer van 25 kg van een mengsel. Het moet duidelijk zijn dat de kosten ook in verband worden gebracht met de betrokkenheid van professionele medewerkers bij het toepassen van de compositie.Voorbereidende werkzaamheden vereisen speciale vaardigheden en het pleister zelf hardt snel uit - het moet zo snel mogelijk worden aangebracht.

Een van de nadelen van de coating is de hoge elektrostaticiteit ervan, en daarom is het oppervlak snel vervuild. Het is echter niet moeilijk om het te reinigen door het te besproeien met een slang. Helaas heeft de samenstelling niet het hoogste kenmerk van weerstand tegen UV-straling.

Acrylpleister is meestal wit. De vereiste kleur wordt bereikt met behulp van een kleurenschema dat wordt toegevoegd aan de voltooide oplossing. De op acryl gebaseerde samenstelling is niet geschikt voor toepassing op minerale wol en het gebruik ervan bovenop cellenbeton vereist voorafgaande testen.

silicium

De oplossing is gebaseerd op siliconen (preciezer gezegd, siliconenharsen), dus deze pleister is elastischer dan acryl. Hierdoor is het mogelijk om perfect gladde oppervlakken te verkrijgen. Fabrikanten zijn ook blij met de verscheidenheid aan kleurenopties - er zijn er meer dan 200.

Een van de belangrijkste voordelen van het materiaal is de hydrofobiciteit ervan (dat wil zeggen vermijding van contact met water, afstoting van de laatste door coatingmoleculen).Pleister wordt gekenmerkt door dampdoorlatendheid, goede hechting, weerstand tegen trillingen.

Het vereist geen speciale zorg en is vrij eenvoudig in gebruik. De toepassing van de siliconenoplossing moet echter door een professional worden uitgevoerd, omdat specifiek voorbereidend werk vereist is, met name de toepassing van een primer op siliconenbasis. Wanneer toegepast kunnen zowel handmatige als sproeitechnieken worden gebruikt.

Er dient aan te worden herinnerd dat de samenstelling niet geschikt is voor toepassing op externe isolatie. Om dit probleem op te lossen wordt de sierpleisterlaag over de basis en het wapeningsnet gelegd.

Het is vermeldenswaard de hoge kosten van het materiaal - voor een emmer van 25 liter zal moeten betalen van 2500 tot 5000 roebel.

mineraal

De basis is cement en gehydrateerde kalk, evenals fijnkorrelige vulstof (gekleurde klei, steenslag). Voor het maken van een minerale pleister met cementsterkte M500 en hoger. Dit zorgt voor een verhoogde materiaalsterkte, weerstand tegen temperatuurveranderingen (toelaatbare vorstfrequentie - tot -50 ° C), gebruikstijd (gemiddeld 15 jaar).Pleister wordt gekenmerkt door niet-ontvlambaarheid, goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.

8 foto

De aanwezigheid van vulmiddel maakt het mogelijk bepaalde stilistische effecten van dekking te bereiken. Er is echter geen sprake van kleurdiversiteit. Het mineraalmengsel kan pas na het aanbrengen en uitharden (na 2 dagen) worden toegevoegd door verven met speciale verven.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het met mineraalmengsel gepleisterde oppervlak geen trillingen tolereert en daarom niet geschikt is voor gebruik op gebouwen nabij snelwegen, in gebieden met seismische activiteit.

terrazitovye

Het is een soort decoratieve gevelpleister op basis van cement, zand, kalkcomponent met toevoeging van marmer en mica. Het biedt een interessant visueel effect en zorgt voor duurzaamheid van het oppervlak.

Een van de belangrijkste voordelen van de coating - de weerstand tegen milieu-invloeden, veelzijdigheid van gebruik (ook geschikt voor interieurdecoratie), lange levensduur. Het is vermeldenswaard de complexiteit van het aanvraagproces en een lange tijd instellen en drogen van het materiaal.

kurk

Decoratieve pleister van dit type wordt steeds populairder bij liefhebbers van ecostijl. Vanwege de aanwezigheid in de samenstelling van natuurlijke eikenbast, die "is begraven" in modifiers en bindende additieven, heeft het materiaal de kenmerken van natuurlijke kurk. Allereerst is het een uniek uiterlijk, evenals zachtheid, antistatische, elasticiteit, milieuvriendelijkheid. Geschikt voor toepassing op cellenbeton, lichtgewicht aggregaat, hout, kunststof, gepleisterde en niet-gepleisterde oppervlakken.

Als we het hebben over de functionele kenmerken van de oplossingen, kan het gips van de volgende typen zijn:

Thermisch isolerend

Geschikt voor gebouwen waar de bestaande isolatie hun functies niet aankan en het bouwkader geen extra lagen zal ondersteunen.

"Warm" gips omvat zaagsel, polystyreenschuim, verculiet, perliet of schuimglas. Vermiculiet en soortgelijke perlietpleisters zijn zeer thermisch effectief - een dikte van 3 cm van dergelijke pleister vervangt de 15 cm dikke laag metselwerk.

akoestisch

Dergelijk gips wordt gebruikt als een hulpmateriaal in combinatie met minerale wol, schuimplaten.Samen verminderen ze het geluidsniveau aanzienlijk en worden ze gebruikt voor gebouwen in de buurt van snelwegen, industriële voorzieningen, luchthavens en treinstations, sporen.

Om de pleister geluid te laten absorberen, moet deze op cementbasis zijn, bevatten bovendien puimsteen, shpak, magnesiet. Dit geeft de porositeit van het oppervlak, wat de sleutel is tot geluidsabsorptie.

Ontwerp en textuur

De structuur van het gips beïnvloedt de duur van het oppervlak. Gladde pleister heeft dus meer kans te kraken dan structureel. Ruwe oppervlakken, zoals de "lams" of "gegroefde schorskever", zijn beter bestand tegen het milieu en scheuren.

Een getextureerd oppervlak wordt bereikt door de aanwezigheid in de samenstelling van de vulstoffen of het gebruik van speciaal gereedschap. Het "lam" impliceert bijvoorbeeld het gebruik van speciale rollen en semi-zwarten, met behulp waarvan klonters met regelmatige tussenpozen worden gevormd. In de samenstelling van de "schorskever" - kleine steentjes, die bij het voegen groeven vormen.

Onder de populaire texturen:

 • "Kameshkovo" Het is een compositie met kleine patches. Hun diameter is 1-3 mm.Het effect van ruwheid wordt bereikt door stampen met een rasp van plastic of met behulp van een troffel, borstels.
 • "Bark Beetle" Het is een factuur met talloze groeven - horizontaal, verticaal, golvend. De textuur is gemaakt met dezelfde materialen als de "steen".
 • mozaïekgebaseerd op een silicaat of siliconenmengsel. Steenkruimel van een groot deel van verschillende tinten wordt eraan toegevoegd. Dientengevolge lijkt het bevroren oppervlak op dure stenen en maken veelkleurige korrels een fancy patroon.
 • "Lam" Het is een zacht-heuvelige laag, die wordt bereikt door de steenkorrels van verschillende fracties in de compositie. Een soort van "stenen" textuur.

Venetiaanse pleisterwerk, shagreen oppervlakken imitating natuurlijke afwerkingsmaterialen (graniet, marmer) zijn erg populair.

Gekleurde gips kan op 2 manieren worden verkregen: door de aanwezigheid van pigment in de oplossing en door de gepleisterde oppervlakken te verven. In het eerste geval hebben de oppervlakken prachtige, veelzijdige en verzadigde kleuren, die worden gekenmerkt door duurzaamheid op de lange termijn.

De inkleuring van het materiaal kan in de fabriek worden gemaakt (dat wil zeggen, gips van een bepaalde kleur wordt gekocht) of gemaakt met een kleur (een kleur van een geschikte kleur in de juiste concentratie wordt toegevoegd aan de witte compositie).

Applicatiegegevens

De toepassing van de samenstelling is verschillend voor elk type.

Er bestaan ​​echter nog steeds universele regels:

 • Allereerst worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd - het oppervlak wordt gereinigd en geëgaliseerd en indien nodig worden primersamenstellingen aangebracht. De taak van de laatste is om de hechting van werkbases en gips te verbeteren. Om de gebruikte bakens uit te lijnen.
 • Bij gebruik van sommige mengsels, bijvoorbeeld getextureerde pleister met het effect van "schorskever", wordt voorverwarming van de wanden uitgevoerd.
 • Aangezien het gips naar beneden glijdt, past u het van onderop toe toe.
 • De laatste fase - het creëren van texturen, de vorming van uitsteeksels, enz.

Gips moet zonder onderbrekingen worden aangebracht, en op het moment van installatie en verharding van de mortel om oppervlakken te beschermen tegen invloeden van buitenaf (eerst neerslag, hoge of lage temperaturen).

Op een kachel

Bij het pleisterwerk op het isolatiemateriaal op de laatste, is het gaas vooraf voorverlijming voor versterking. Het wordt noodzakelijkerwijs overschreven.Dit kan alleen gedaan worden als de lijm voor het gaas volledig droog is.

De volgende stap is de toepassing van de egalisatiemassa.welke de basis zal worden voor de volgende laag. Droog de laag na het drogen. Dan kunt u doorgaan met pleisterwerk, waardoor, indien nodig, pre-primer.

Op metselwerk

Bij het plaatsen van gips op metselen is de laatste onderworpen aan priming en installatie van bakens. Daarna wordt het gips op het voorbevochtigde oppervlak gespoten, dat vervolgens van onder naar boven met een troffel wordt geëgaliseerd.

Na het pleisteren van een volumegebied, wordt de resulterende laag genivelleerd met een regel, en vervolgens worden de groeven gekrast. Ze zullen helpen om de hechting met de volgende laag pleister te vergroten. Terwijl de eerste laag uitdroogt, wordt de afwerking uitgevoerd met behulp van de roll-forward-methode.

Pleistertechnieken kunnen variëren, afhankelijk van het type materiaal. Zo kunnen minerale verbindingen bijvoorbeeld zowel handmatig als geautomatiseerd worden toegepast.

Het silicaatmengsel wordt op het oppervlak gesproeid. Tegelijkertijd kan het niet worden gebruikt op nieuw gebouwde gebouwen, omdat tijdens het krimpen het oppervlak zal barsten.Tildikte - niet meer dan 20 mm. Voegen wordt 48 uur na aanbrengen met een vlotter uitgevoerd.

De eigenaardigheid van acrylpleister is een hoge mate van uitharding, daarom moet het snel worden aangebracht. Dit gebeurt meestal met een spatel, soms wordt een spuitfles gebruikt. Houd er rekening mee dat de kleur van het oppervlak na het drogen donkerder is dan die van het vloeibare mengsel.

Bij putty wordt aanbevolen om niet per vierkante meter, maar per sectie te werken. Als er verbindingsnaden en hoeken aanwezig zijn, zijn dit vooraf aangebrachte maskeertape. Dit zorgt voor gelijkmatigheid en stealth-overgangen.

"Wet"

Distributie ontving de zogenaamde "natte" methode van pleisterwerk. De waarde van deze methode is om het optimale microklimaat in het gebouw te verkrijgen, omdat het dauwpunt buiten de constructie wordt genomen. Deze methode omvat het monteren van isolatie op de buitenmuren, gaas voor versterking en gips met behulp van vloeibare en semi-vloeibare kleefstoffen.

Deze gevel is een meerlaagse "sandwich"welke componenten warmte-isolerende, basis- en decoratieve lagen zijn.Isolatie (in de regel een variant op minerale wol, polystyreenschuim of OSB-platen), wordt met cementformuleringen aan de basis bevestigd.

Naast de isolatie is de basislaag aangelegd. Dit zijn meestal gepolymeriseerde cementoplossingen. Soms gebruikt wapeningsnet. Het noodzakelijke type sierpleister, dat met de hand of machinaal wordt aangebracht, dient als toplaag.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van gips moet rekening worden gehouden met de klimatologische omstandigheden van de werking van het gebouw en het doel, het type van de werkbasis.

Om extra warmte aan het gebouw te geven, let op de composities die schuimglas, perliet, vermiculiet bevatten. In gebieden met een hoge luchtvochtigheid moeten de vochtbestendige eigenschappen van pleister worden gemaximaliseerd. De zogenaamde "winter" of vorstbestendige versie is optimaal voor de noordelijke regio's. Degenen die de gevel zo weinig mogelijk willen repareren, zullen geschikt zijn voor acryl (houdbaar tot 25 jaar) siliconen en silicaat (dien 15-20 jaar) composities. Cementsamenstellingen verschillen in de minste duurzaamheid, hun levensduur is 10 jaar.

Langdurig behoud van functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht in verband met de textuur van gips. Gladde en gladde oppervlakken zijn gevoeliger voor scheuren, terwijl ruwe oppervlakken niet alleen beter bestand zijn, maar ook kleine imperfecties op het oppervlak verbergen. Bij het kopen van gips is het belangrijk om te begrijpen hoe het overeenkomt met het soort muren. Anders zal zelfs de dure en hoogwaardige samenstelling zijn functies niet vervullen. Het is dus beter om cement of siliconenverbindingen voor bakstenen en silicaat of siliconen voor gasbeton te gebruiken. Kies voor de framestructuur een flexibel acrylmengsel. Hout accepteert silicaatpleister goed, en het wordt aanbevolen om acrylpleister op het versterkende gaas op de isolatieplaten aan te brengen.

Bovendien moet u bij het bepleisteren van een houten gebouw zorgen voor de aanwezigheid van een speciaal gaas met grote cellen of een frame van shingles. Cementmortels zijn veelzijdig - geschikt voor alle soorten wanden, inclusief koude en natte kelder. Als het leggen op het oppervlak van de isolatie wordt bedoeld, wordt een wapeningsnet vooraf gelegd.

Alle pleisters zijn onderverdeeld in 2 soorten:

 • dikke laag - silicaat en cementmortels;
 • dunne laag - deze omvatten acryl en siliconen bevattende mengsels.

Het gebruik van de laatste soort oplossingen omvat de grondige voorbereiding van de werkomgeving - reiniging, nivellering.

Het afgewerkte mengsel is handiger in transport en gebruik (het is niet nodig om de verhouding van de delen van de samenstelling en water te berekenen, de oplossing te kneden), maar het kost meer dan droge mengsels. Bovendien is dit formulier niet mogelijk voor alle soorten gips.

Denk eraan dat gips dat op de buitenkant wordt aangebracht, een maximale hechting moet hebben. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan druksterkte en dampdoorlatendheid. De eerste moet kleiner zijn dan die van het werkoppervlak. Wat betreft de coëfficiënt, hoe hoger het is, hoe beter de muren zullen "ademen".

Afwerking gips kan een kostbaar genoegen zijn, dus denk altijd aan het verbruik van materiaal per vierkante. Dit helpt niet alleen om een ​​idee te krijgen van de totale kosten van het mengsel, maar ook om het vereiste volume correct te berekenen.

Over het algemeen bestaat het verbruik uit factoren zoals het type vulstof en bindmiddel,evenals het type en de vlakheid van de werkbasis.

Gemiddeld is voor verschillende soorten gips het verbruik als volgt:

 • op acryl gebaseerde composities - 1,5-3 kg / m2;
 • siliconenverbindingen - 2,5-3,9 kg / m2;
 • minerale pleisters - 2,5-4 kg / m2.

Na de hoeveelheid materiaal die nodig is voor het werk te hebben overwogen, voeg nog eens 5% toe. Dit is het zogenaamde werkverlies. Bij het ontbreken van een dergelijke verhoging, loop je het risico in een situatie te verkeren waarin het mengsel niet voldoende is en je het moet kopen, door de juiste schaduw te kiezen. De constructie stopt in dit geval.

Bij het kiezen van een materiaal zijn niet alleen de functionele, maar ook esthetische kenmerken belangrijk. Het is logisch dat gebruikers willen dat de kleur zo lang mogelijk blijft.

De duurzaamheid van een kleurcoating is te wijten aan verschillende factoren:

 • verf wordt over het pleister aangebracht of kleurpigmenten lossen op in de samenstelling (de tweede optie heeft de voorkeur);
 • antistatische indicatoren van gips, waarvan de mate van oppervlaktebesmetting afhangt;
 • weerstand van kleurpigment tegen de effecten van neerslag en UV-stralen.

Het beste resultaat, gebaseerd op de bovenstaande parameters, demonstreert siliconenpleisters.Het trekt geen stof aan, vervaagt niet en wordt ook gekenmerkt door de rijkdom van het kleurenpalet. Een beetje inferieur aan haar silicaatpleister, dat niet kan bogen op zo'n verscheidenheid aan kleuren. Acryloplossing is onderhevig aan vervaging, daarnaast is het snel vervuild. De slechtste indicatoren van duurzaamheid van kleur worden aangetoond door minerale en cementcoatings die bijna jaarlijkse kleuren vereisen.

fabrikanten

Onder de momenteel populaire fabrikanten van gipsmengsels kan Duits worden opgemerkt Ceresit-merk. De additieven die in de samenstelling worden gebruikt, bieden elasticiteit (vervormen niet wanneer het gebouw krimpt, vult scheuren op het oppervlak), dampdoorlatendheid (maakt de muren "ademen") en duurzaamheid (de levensduur van oppervlakken is maximaal 20 jaar).

Het assortiment van het bedrijf omvat 3 soorten oplossingen voor gebruik buitenshuis:

 • polymeermengsels op basis van cement, gekenmerkt door betaalbaarheid;
 • mengsels op basis van polymere eigenschappen met meer indrukwekkende technische kenmerken;
 • pleisters van polymeercement, die naast cement en zand synthetische additieven van polymeeroorsprong, weekmakers bevatten.Dergelijke samenstellingen worden gekenmerkt door hoge kosten.

Op polymeer gebaseerde composities kunnen acryl zijn (aanbevolen in gebieden met hoge neerslag, vochtigheid), siliconen (ook geschikt voor gebieden met agressieve blootstelling aan de omgeving) en silicaat (met verhoogde weerstand tegen vervorming en UV-blootstelling).

Het kleurengamma van Ceresit-pleisters is behoorlijk divers. Houd er bij het kiezen voor rekening mee dat te lichte kleuren snel vervagen en vervagen, terwijl verzadigde donkere kleuren meer zonlicht aantrekken en daardoor kraken.

Knauf-pleister wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit en een uitgebreide productlijn:

 • Knauf "Unterputz" heeft een samenstelling van zandcement en wordt gebruikt om technische verbindingen te elimineren, voegen te vullen. Het wordt ook gebruikt op oppervlakken blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid.
 • Knauf "Grunband" is een universele pleister met thermische isolatie-eigenschappen.
 • Knauf "Diamant" op basis van mineralen wordt beschouwd als een van de best toegepaste als decoratieve coating. Combineert esthetische aantrekkingskracht en weerstand tegen de effecten van de omgeving, mechanische schade.
 • Knauf "Sockelputz" is specifiek ontworpen voor toepassing in het souterrain van het gebouw en wordt gekenmerkt door hoge sterkte.
 • Knauf universal voldoet volledig aan zijn naam en is geschikt voor het bepleisteren van de meeste oppervlakken, die fungeren als de basislaag.
 • Knauf "Start 339" is een soort van primer. Dit type gips wordt aangebracht op niet-absorberende oppervlakken en dient ter voorbereiding op de volgende soorten mengsels.
 • Knauf MT 75 is ontworpen voor machinale toepassing, optimaal voor pleisterwerk op grote oppervlakken.
 • Knauf "Adgesiv" is een pleister bedoeld voor het spuiten van basislagen om hun kleefeigenschappen te verhogen en hygroscopiciteit te bereiken.
 • Knauf "Sevener" is een ander multifunctioneel middel. Het wordt gebruikt als een kleefstof voor het bevestigen van isolatie aan wanden, een mengsel voor het repareren van eerder gepleisterde oppervlakken en wordt gebruikt om de basis te nivelleren.

Steengoed gips - product van binnenlandse fabrikanten, vervaardigd volgens Europese recepten. Deskundigen wijzen op hygroscopiciteit, verbeterde hechting en optimale viscositeit van de oplossing.Het voordeel is de aanwezigheid in het assortiment van zowel droog als kant-en-klaar.

Buitenpleister is verkrijgbaar in verschillende varianten:

 • Gevel op basis van cement.
 • Afwerking, gebruikt voor externe en interne werken. Het doel van de toepassing is de voltooiing van de afwerking, waardoor deze de gewenste textuur of, integendeel, gladheid krijgt.
 • Fkrilovaya, gekenmerkt door een hoge plasticiteitscoëfficiënt en met de samenstelling van antiseptische additieven. De laatste maakt het geschikt voor toepassing op nat, gevoelig voor schimmels en meeldauwoppervlakken.

Uit deze video leer je meer over de gevelpleister "Terracoat".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer