Gipsemmer "hopper": kenmerken en voordelen van de toepassing

Elke master is geïnteresseerd in het verbeteren van de kwaliteit, het verkorten van de tijd en het faciliteren van hun werk bij het afwerken. Een van de hulpmiddelen die in dit geval kan helpen, is de hopperpleister. Hiermee kunt u de workflow mechaniseren, wat de kwaliteit en snelheid van werken beïnvloedt. Overweeg de kenmerken, voordelen van gebruik en leer hoe u zo'n tool met uw eigen handen kunt maken.

Speciale functies

Dit apparaat is ontworpen voor het bepleisteren van grote volumes oppervlakken (tot het hele gebouw). Het gebruik in kleine gebieden is onpraktisch. In dit geval zal het besparen van tijd niet werken, omdat de installatie van de eenheid zelf en het wassen ervan na het einde van het werk behoorlijk langdurige processen zijn.

Extern is het apparaat een kleine metalen emmer met een handvatdie een hefboom heeft die de mechanische stroming van de gipscompositie vergemakkelijkt. Vanaf de achterkant van het handvat bevinden zich gaten voor het uitstoten van het mengsel op het te behandelen substraat.

Vertaald uit het Engels betekent de naam van het apparaat "springen" of "springen". Zijn werk wordt uitgevoerd door de kracht van samengeperste lucht, die vanuit het handvat wordt gericht met een compressor. De voedingssnelheid van het gips is gewoonlijk 60 kubus / uur. Zo'n tool bespaart in vergelijking met de handmatige methode tot 40% van het mengsel. Het kan worden gebruikt voor muren, plafonds, hellende vlakken. Het werk stond het gebruik van cement-pleister, cement-kalk, kleefstoffen, evenals verven en vernissen toe.

Een interessante nuance is het feit dat hopperemmers voor het verwerken van wanden en plafonds opmerkelijk zijn voor de variabiliteit van de nozzle. Ze hebben een andere hellingshoek ten opzichte van het te bewerken vlak. Bovendien is het handvat anders. Voor wandmodellen heeft het een kantelhoek van 45 graden, emmers voor het plafond hebben een kanteling van 90 graden.

Deze apparaten worden bak voor mechanische pleister genoemd. Gewoonlijk wordt de kit aangevuld met verschillende spuitmonden met de mogelijkheid om aan te passen afhankelijk van het vereiste type afwerking. Hiermee kunt u de tijd van het legen van de emmer binnen 5 - 10 seconden variëren.

Om de op de basis geplaatste structuur waterpas te maken, past u een regel of de brede pallet toe.

Voor- en nadelen

De voordelen van de hopperbak zijn duidelijk.

 • Het wordt gekenmerkt door een aanvaardbare prijs, die geschikt is voor elke klant en niet de prijs haalt.
 • Het product wordt apart verkocht, soms zit er een compressormondstuk in het pakket.
 • Het ontwerp van het apparaat is extreem eenvoudig en intuïtief. U hoeft geen tijd te besteden aan het bestuderen van de fijne kneepjes van het proces voor een hoogwaardige toepassing.
 • Met de juiste behandeling en tijdige reiniging zal het product lang genoeg meegaan.
 • Wanneer u samenwerkt, wordt de tijd om de oppervlakteafwerking te voltooien aanzienlijk verkort.
 • Het modellenassortiment is divers. Als u wilt, kunt u een optie kiezen voor het lijmen van vloeibaar behang, verf en lijm.
 • Vanwege de druk die wordt gegenereerd door de werking van het apparaat,de hechting van de samenstelling met het te pleisteren oppervlak neemt toe.
 • Hopper slaat de werkoplossing op, die met een groot volume het budget aanzienlijk kan besparen.
 • Dit apparaat wordt gekenmerkt door een hoge score van professionele vakmensen, omdat het zich onderscheidt door maximaal precisiespuiten.
 • Het gereedschap is gemakkelijk schoon te maken, vooral als het is gemaakt van gegalvaniseerd of roestvrij staal.
 • Gipsbunkeremmer is geschikt voor binnen- en buitendecoratie.

Het gebruik van een mechanische methode voor het aanbrengen van de samenstelling beïnvloedt op geen enkele manier de kwaliteit van de oplossing en maakt verschillende onzuiverheden mogelijk.

De consistentie van de samenstelling voor gipsbasis moet echter dikker zijn dan andere samenstellingen. Met behulp van zo'n tool is het mogelijk om oppervlakken met een complexe configuratie af te werken, het bereidt perfect de basis voor op afwerking. Tegelijkertijd is het mogelijk om vliegtuigen af ​​te werken met composities van verschillende textuur en kleur.

De vultrechter heeft echter een nadeel. Als het nodig is om het pleisterwerk in meerdere lagen te pleisteren, vinden de meesters het gebruik ervan onpraktisch. Gooien in dergelijke gevallen gaat sneller met de hand.Als de werkoplossing niet meteen wordt verwijderd, zal dit na het drogen veel moeilijker zijn. Om dit te doen, moet u het bovenste deel van het instrument weken door het in een bak met water te plaatsen.

Hoe te gebruiken?

Het gebruik van een hopper-gipsemmer impliceert een voorbehandeling van het behandelde oppervlak en het plaatsen van bakens. Bovendien moet u een versterkt gaas installeren. Omdat het werk zelf niet veel tijd kost, kunt u meteen een groot deel van de oplossing voorbereiden. Gewoonlijk "verlaat" binnen enkele minuten ongeveer 50 kg van de bereide samenstelling tijdens pleisterwerk.

De bereiding van de mix moet overeenkomen met de verhoudingen die op de verpakking zijn aangegeven. Het sproeien wordt onmiddellijk na de bereiding van de samenstelling en het opnieuw mengen ervan uitgevoerd. De juiste afstand van het apparaat tot het te behandelen oppervlak is ongeveer 4 tot 5 cm. Het mengsel wordt op het vlak aangebracht, waarna, zonder te wachten tot het droog is, het oppervlak wordt genivelleerd. Probeer de oplossing gelijkmatig toe te passen en verplaats het apparaat geleidelijk. Na de laatste droging van de geëgaliseerde laag wordt deze afgeveegd.

Hoe maak je jezelf?

De schoepentrechter voor muur- en plafondpleister kan onafhankelijk worden gemaakt. Hiervoor hebt u gereedschappen, materialen en een schema nodig (u kunt verschillende tekeningen bekijken en de tekening kiezen die voor u duidelijker is). Opgemerkt moet worden dat een apparaat met een volume voor een oplossing van 6-8 kg voldoende is voor gebruik. Als de juiste aanpak voor implementatie, zal een zelfgemaakte eenheid niet slechter werken dan de winkel-tegenhanger.

Er zijn verschillende hoofdpunten stap voor stap instructies.

 • Neem de voltooide tekening of maak hem zelf (teken hiervoor de omtrek en geef daarbij alle parameters in schaal aan).
 • Breng de tekenscan over naar dunne metalen of aluminium vellen op volledige grootte.
 • Snijd met de molen elk stuk van de toekomstige emmer langs de beoogde lijnen.
 • Gebruik een lasmachine of autogeen en monteer de uitgesneden stukken in een enkele structuur.
 • Bevestig daarna de hendel met de luchtinvoerslangfitting op de carrosserie, let op de keuze van de uitloop.
 • Het blijft over om de kracht van de luchtcompressor te kiezen en deze aan de gelaste houder voor gips te bevestigen.

Zie hieronder voor meer informatie over het maken van de hopperbak.

Daarna kan het apparaat worden gebruikt. Houd er echter rekening mee dat dit apparaat hoofdzakelijk is ontworpen voor het verwerken van muren, en niet voor het plafond.

Vereisten voor huishoudelijke apparatuur

Als je besluit een gipsschop te maken met je eigen handen, noteer enkele regels die belangrijk zijn om te volgen bij het maken.

 • Let bij het kopen van materialen voor handgemaakte schoppen, speciaal op de selectie van de hendel. Het moet comfortabel in de hand zijn en sterk genoeg zijn. Helaas verschillen winkelexemplaren met meer ergonomische handgrepen.
 • Zorg voor de beschikbaarheid van een scharnierende of verwijderbare deksel voor de container. Dit voorkomt morsen tijdens de bewerking en bij kantelen.
 • De diameter van de inlaat mag niet minder zijn dan 1,5 mm, anders zal hij, in plaats van kwaliteitswerk te garanderen, systematisch verstopt raken. Als de diameter groter is dan 5 mm, kan dit na het verlaten van het mengsel tot een drukdaling leiden.
 • Het is onmogelijk om tin als basis voor oplossing te nemen. Dit materiaal is vrij snel vervormd. Het is beter om een ​​metalen plaat te gebruiken met een dikte van niet meer dan 1 mm.
 • Gebruik geen zelfgemaakte apparaten of een kogelklep in plaats van een pneumatisch ventiel. Dit zal leiden tot verspilling van grondstoffen, omdat het onmiddellijk stopzetten van de toevoer van de oplossing in dergelijke gevallen onmogelijk is.

U moet ook een andere nuance in overweging nemen: hoe groter de parameter van de uitlaat, hoe groter de afstand tussen het gereedschap en het te bewerken vlak. In sommige gevallen varieert het van 10 tot 20 cm.

beoordelingen

Gipsbak-hopper wordt erkend als een goede en nuttige tool voor het afwerken van werk. Dit blijkt uit beoordelingen van klanten en gezaghebbende adviezen van ervaren vakmensen op internet. Er is een algemene mening dat de pleisterschop het mogelijk maakt om in de kortst mogelijke tijd werkzaamheden uit te voeren zonder zichtbare gebreken in de fundering.

Sommige gebruikers merken op dat u met dit apparaat de uitvoering van afwerkingswerkzaamheden met decoratieve pleister kunt vereenvoudigen. Dit is erg handig, omdat je na het egaliseren van de compositie het basisoppervlak elke structuur kunt geven, zonder jezelf te beperken in het kiezen van een patroon. In dit geval zal het patroon dat wordt gevormd door de spatel of de figuurrol hetzelfde zijn op alle vlakken van de wanden.

In veel opmerkingen wordt opgemerkt dat een bepantseringemmer voor het afwerken van wanden en plafonds tegen de laagste prijs maximale voordelen biedt. Negatieve beoordelingen tot nu toe, dit apparaat niet.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer