Gangen in klassieke stijl: strengheid en terughoudendheid

De klassieke stijl in de gang en in het hele appartement is erg relevant vandaag, omdat de klassiekers altijd in de mode zijn en een dergelijk interieur is vrij eenvoudig te maken dankzij de aanwezigheid van kant-en-klare oplossingen in catalogi. Bovendien zal de gang er beter uitzien in de klassiekers vanwege de terughoudendheid van deze stijl.

Opgemerkt moet worden dat de klassieke stijl wordt beschouwd als strikt, maar tegelijkertijd elegant. Het wordt gekenmerkt door lichte of pastelkleuren en elementen van luxe.

Speciale functies

Het is belangrijk om te benadrukken dat de hal in uw huis zijn gezicht is, dus speelt het interieur een hoofdrol. Het heeft immers invloed op de algehele indruk, die de uitstraling van het huis zal produceren. Een gang in klassiek design of neoklassiek moet ook worden gecombineerd met de rest van het huis of appartement.

Deze stijl is vooral geschikt voor mensen die zich luxe comfort kunnen veroorloven en de voorkeur geven aan een verfijnd interieur. Ze voelen zich goed in de fijne lijn tussen esthetiek en kitsch.

Klassiekers in een gewoon appartement in een gebouw met meerdere verdiepingen betekenen echter nog steeds iets meer simplistisch dan een luxueus paleisinterieur.

De afwezigheid van overbodige voorwerpen en een groot aantal decoraties onderscheidt op gunstige wijze de strikte en klassieke stijl van het interieur. Voor een dergelijke stijl is een goed geplaatste rechthoekige vorm met een groot aantal spiegels en een verscheidenheid aan nissen zeer geschikt.

De hoofdkenmerken van deze stijl zijn ook ingetogen en gedempte tonen, meubels gemaakt van natuurlijke materialen, een grote hoeveelheid verlichting, elementen van stucwerk en wanden in de vorm van gestructureerde oppervlakken, de aanwezigheid van symmetrie. Deze stijl onderscheidt zich ook door gekruld houtsnijwerk, marmeren tegels, reliëf en decoratieve elementen.

Deze interieurstijl is uitstekend voor grote ruimtes.

Als je behang kiest voor je gang, moet je je richten op de glanzende texturen.

Relatief gezien kan deze stijl worden onderverdeeld in klassiekers voor mannen en vrouwen.De mannelijke klassieke stijl onderscheidt brutaliteit en pracht, wat goed geschikt is voor kantoren en biljartkamers. Voor alle andere kamers, inclusief de gang, geschikte vrouwelijke klassiekers.

Op dit moment is het echter zeldzaam om een ​​kamer te vinden die alleen in het mannelijke is gedecoreerd of alleen in de vrouwelijke klassieke stijl. Meestal is er een harmonieuze combinatie. Opgemerkt moet worden dat bijvoorbeeld een garderobe voor een gang in deze stijl niet is uitgerust met deuren, maar met een vitrine. Modern meubilair in de neoklassieke stijl kan u tientallen jaren van dienst zijn.

Alle bovenstaande kenmerken van de klassieke stijl zijn ook van toepassing op je gang. Vaak is met deze stijl uitgerust met luxe en grote spiegels en smeedijzeren details. Ook gangen zijn uitgerust met oude architecturale elementen.

Als we het tussenresultaat samenvatten, kunnen we zeggen dat deze stijl zich onderscheidt door universaliteit en hoge kosten van inrichting. De klassieke stijl is vrij mooi en esthetisch, maar tegelijkertijd kunnen niet alle mensen het betalen.

Meubilair en materialen

De klassiekers onderscheiden zich door de aanwezigheid van duur massief meubilair uit natuurlijke materialen, zoals hout, steen,metaal, enz. Voor de gang in deze stijl in de reparatie, constructie en decoratie worden ook natuurlijke materialen gebruikt.

Ook voor een dergelijke stijl kunnen materialen van kunstmatige kwaliteit worden toegepast die natuurlijk goed imiteren.

Het is de moeite waard om te zeggen dat voor het gemakkelijker schoonmaken van je gang, de gebruikte materialen geen opvallend reliëf mogen hebben en geen vuil in zich moeten ophopen.

Tegelijkertijd worden hoogwaardige hoogwaardige gipsmengsels, papier of textielbehang en verf op waterbasis met een eenvoudige matte samenstelling gebruikt voor afwerkingsmaterialen. Ook voor de wanden van de gang met houten panelen of vochtbestendig behang.

Voor de vloer in deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van marmer of imitatie ervan. Ook gebruikt parket met imitatie van natuurlijk hout, laminaat of keramische tegels. En gebruik voor het plafond stucwerk, een constructie met meerdere niveaus van gipsplaat of spanplafonds.

Bij het kiezen van verlichting voor de gang met behulp van kroonluchters met conische contouren en bloemmotieven. Een van de kenmerken van de klassieke stijl is een houten tafel met draad, onder een grote spiegel.

U kunt de volgende meubels gebruiken: een kledingkast met spiegeldeuren, een eenvoudige kledingkast voor de gang, een kledingkast met een vitrine in plaats van deuren, een ladekast, een banquette en een poef.

De keuze voor een bepaald meubel hangt alleen af ​​van de grootte van uw kamer. Een kleine bank en stoelen zijn bijvoorbeeld alleen relevant als de grootte van de gang erg belangrijk is. Het meubilair moet echter duidelijke lijnen en tastbare symmetrie hebben.

Momenteel moet de klassieke hal worden onderscheiden door functionaliteit.

Echter, voor de klassiekers in de gang is niet tegelijkertijd gebruik gemaakt van veel meubels. Je moet ook toevoegen dat dergelijke moderne afwerkingsmaterialen zoals laminaat, gipsplaat en spanplafonds - dit is eerder de zogenaamde neoklasse.

kleur

Opgemerkt moet worden dat de hoofdkleuren van de gang in een klassieke stijl ingetogen pastel- en lichte kleuren zijn. Heldere en kleurrijke details, evenals kleurvlekken voor klassiekers zijn onaanvaardbaar. Kalme en natuurlijke warme tinten zijn goed geschikt voor deze stijl. Zo zijn bijvoorbeeld beige, blauw, zand, hout, crème, pistache of vlas zeer relevant.

Er moet ook worden benadrukt dat maximaal drie kleuren met elkaar moeten worden gecombineerd, en de tweekleurige combinatie is de meest voorkomende.In dit geval wordt één kleur accent, dat een verscheidenheid aan textiel vormt, en de andere - de hoofdkleur, deze wordt geselecteerd in warme tinten. Voor de algemene achtergrond wordt wit vaak gekozen met contrasterende meubels in natuurlijke tinten. De vloer moet overeenkomen met de kleur van de muren.

Een van de varianten van kleuroplossingen voor de gang in de klassieke stijl is het gebruik van een neutrale schaal.

registratie

Bij de registratie van een interieur van een hal in klassieke stijl wordt een grote hoeveelheid warme verlichting gebruikt. Naast de algemene lichtbronnen, ook gebruikt punt.

Als de ontwerpelementen van de wanden in een appartement of huis, wordt een stencilpatroon gebruikt. Ook in het klassieke ontwerp vaak gebruikt gesmeed of achtervolgd producten en stucwerk, dacht dat houten meubels of hoge planten in potten. Vergeet ook de kleine elementen van de fittingen niet en let op de keuze van deurgrepen, stopcontacten en andere details.

Bij het maken van een ontwerp moet men rekening houden met de aanwezigheid van symmetrie en een compositiecentrum in het interieur. Dit kan worden bereikt met een spiegelwand. Hoewel het moet worden gezegd dat het gebruik van een dergelijk centrum niet altijd gerechtvaardigd is en afhankelijk is van de grootte van de ruimte.

Bij het kiezen van stoffen moet zich richten op florale ornamenten.De muren van de gang zijn gezoneerd met decoratieve frames. Geometrische patronen kunnen ook op de vloer worden gebruikt. Dit wordt gedaan om de eentonigheid van witte achtergrondkleur te voorkomen. Ook voor de decoratie van de muren of het plafond gebruikte schilderij.

Een essentieel onderdeel van de gang in deze stijl is een grote en mooie spiegel, die tegelijkertijd de ruimte visueel vergroot. Verschillende accessoires worden ook vaak gebruikt, zoals antiek, vazen, beeldjes, schilderijen of massieve vloerklokken.

Onder het meubilair voor een gang in klassieke stijl, is een typische keuze een kledingkast of een kast, een nachtkastje voor schoenen, een bank of een dressoir, en een grote passpiegel.

Het moet benadrukt worden dat deze stijl goed geschikt is voor het ontwerpen van grote oppervlakken. Klassieke stijl onderscheidt zich door luxe en kwaliteit, dus u kunt niet besparen met deze keuze aan interieurontwerp. Maar zelfs in een kleine gang van een gewoon appartement, kunt u een klassieke economy-class stijl uitrusten.

Registratie op deze manier zal erg belangrijk zijn. En het kan heel divers zijn met deze stijl.De klassieke stijl van het interieur gedurende vele jaren van zijn bestaan ​​heeft immers veel onderscheidende kenmerken weten te verwerven. U kunt in een klassieke stijl niet alleen uw appartement, maar ook een landhuis of cottage inrichten.

Opties in het interieur

Het moet ook gezegd worden dat de klassieke stijl goed geschikt is voor een klein appartement met een smalle en lange gang. Deze stijl impliceert tenslotte terughoudendheid en minimalisme, wat zeer nuttig zal zijn voor een kleine hal. Daarin kunt u veilig gebogen openingen gebruiken.

En voor de visuele onderscheiding van een grote hal in een privéwoning, kunt u ook de zuilengalerij gebruiken.

Hier is een typisch voorbeeld van een gang, gemaakt in een klassieke stijl. Bloemen in vazen, een tafellamp en een kroonluchter met kroonluchter worden als accessoires gebruikt. Om de ruimte aan de muur visueel te vergroten, hang je twee grote spiegels. De muren en het plafond zijn gemaakt in lichtbeige tinten, en dergelijke individuele interieurelementen zoals banquettes en deuren staan ​​in contrast met de algemene achtergrond.

Nog een voorbeeld van een soortgelijke gang. Hier is de ruimte smal en daarom is er meer ruimte nodig voor een enorme spiegel op de hele zijwand.Kasten zijn ingebouwd in een andere muur. Sieraden en accessoires ontbreken als zodanig. De algemene kleurschaal is licht. De deur valt op.

En nog een voorbeeld. Een grote open ruimte van de kamer, sierlijsten aan de muur, een passpiegel, extra verlichting in de vorm van lampen en felle kleuren in het interieur laten ons concluderen dat we een mooi en luxueus interieur hebben in klassieke stijl.

Hier is een gang in de vorm van een smalle gang met een grote zijspiegelmuur die een kast verstopt. Aan de andere muur hangen fotobehang die uitstekend past bij de algehele stijl. De verlichting is gemaakt in de vorm van een kroonluchter-kroonluchter en een wandlamp-kaars. In het midden van de gang wordt gebruikt boog.

In deze video ziet u een ontwerpoptie voor een appartement in een klassieke stijl:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer