De subtiliteiten van het ontwerp van een lange gang

Experts raden aan een split-wall-ontwerp te maken. Een vormstuk dat horizontaal aan de muur hangt, is hiervoor geschikt. Met behulp van eenvoudige apparaten kun je het tunneleffect van een lange gang verwijderen. In dit formaat moet het bovenste gedeelte van de muren licht zijn en de onderkant donkerder. Het vormstuk is gekozen in de kleur van de portierbekleding of neutraal - wit.

Projectideeën

De gang bepaalt de sfeer voor het hele huis, dit is het gezicht van het huiseigenaarschap, en het is op het uiterlijk van deze kamer dat de gasten de eerste indruk van de eigenaren vormen. Het ontwerp van de gang kan in dezelfde stijl met andere kamers worden gemaakt, maar vaker willen de eigenaren van onroerende meters de kamers in verschillende stijlen ontwerpen.

Creëer een spectaculair ontwerp van een lange gang in een driekamer appartement - een moeilijke taak, maar oplosbaar.Het enige dat nodig is, is om maximale inspanningen te leveren en meer liefde en fantasie in deze ruimte te investeren. Het is mogelijk dat hiervoor herontwikkeling nodig is.

Het ontwerp van een lange hal kan de stijlen van de rest van de kamers in het huis kopiëren, neutraal zijn of verschillende richtingen tegelijkertijd combineren. Tegenwoordig worden meestal bij het creëren van een prachtige gang stijlen als minimalisme, klassiek, de Provence, het platteland en oosterse gebruikt.

Dankzij een goed georganiseerd interieur van een lange gang, kunt u:

 • maak de ruimte visueel groter;
 • plaats meubels die niet eerder passen;
 • om de interessante kamers aan te vullen met interessante stilistische ideeën.

materialen

Bij het kiezen van een decoratieve coating voor wanden, vloer en plafond, moet de voorkeur worden gegeven aan slijtvaste en slagvaste materialen. Stof en vuil vliegen de hal binnen via de trap of direct van de straat (privé-eigendom), dus alle oppervlakken worden constant vuil en hebben daarom regelmatig onderhoud nodig.

Bij het kiezen van een decoratieve coating voor wanden, vloer en plafond, moet de voorkeur worden gegeven aan slijtvaste en slagvaste materialen.Stof en vuil vliegen de hal binnen via de trap of direct van de straat (privé-eigendom), dus alle oppervlakken worden constant vuil en hebben daarom regelmatig onderhoud nodig.

Gipskartonplaten zijn niet erg geschikt voor het egaliseren van wanden in een lange gang - ze selecteren een al schaarse ruimte. Maar de Venetiaanse pleister - de perfecte oplossing. Het zal helpen om meerdere problemen tegelijk te elimineren - ongelijke oppervlakken egaliseren en esthetisch aantrekkelijk maken.

Een goede oplossing is vloeibaar behang. Ze zullen ook alle onregelmatigheden verwijderen en de ruimte versieren. Wasbaar vinylbehang, glazen wand of verf om te schilderen kan ook in een lange gang worden gebruikt.

U hoeft geen behang met verticale strepen te kopen - ze trekken het plafond visueel aan, waardoor de gang nog langer wordt. Omgekeerd breidt een horizontale balk de ruimte visueel uit.

Als plafond is de beste optie moderne spansystemen, of u kunt het oppervlak eenvoudig wit schilderen. Multi-level analoog van gipsplaat - taboe!

Voor het afwerken van de vloer in een lange gang, zal keramische tegels of linoleum geschikt zijn, in zeldzame gevallen parketvloeren, laminaat.

afmeting

De afmetingen van de gang voor hoogbouw worden bepaald door bouwvoorschriften. Bij de constructie van privé-eigendommen zijn deze regels niet verplicht, maar moeten ze op zijn minst worden herzien om geen blunders in het ontwerp van het huis te maken.

De breedte van de kamer die door andere kamers kan worden bereikt, moet ten minste 1,4 m (de breedte van de minimum nooduitgang) zijn en de optimale lengte is 1,5 m. De maximale breedte in geval van nood moet 2,1 m zijn. Op zo'n plein worden de nodige meubels vrij ondergebracht: een kledingkast, een standaard voor schoenen en schoenenaccessoires.

Het is beter om de doorgang van zelfs een zeer brede gang niet te versmallen, omdat het niet erg comfortabel zal zijn voor meerdere mensen om er tegelijkertijd in te zijn.

kleur

Het gekozen kleurenschema voor een lange gang mag de situatie van onevenredige grootten niet verergeren en een nog grotere visuele disharmonie veroorzaken.

Het plafond is beter om wit te maken. Bij het ontwerp van de vloer raden ontwerpers aan geen donkere tinten te gebruiken, ze creëren een deprimerende sfeer, bovendien zijn ze te gebrandmerkt.

Voorkeur in het ontwerp van de muren is beter om licht te geven.Aanvaardbaar zijn crème-, zand-, beige- en gele tonen. Koude tinten zijn ook geschikt, maar niet allemaal. Pak turquoise, mint, chocolade, blauw.

Afhankelijk van de verlichtingsmethode kun je paars en lichtblauw kiezen, maar je moet er heel voorzichtig mee werken, anders kan de situatie met de maat worden verergerd.

Stijl en ontwerp

Bij het ontwerp van elke gang, vooral de lange, is decor altijd passend. De componenten kunnen verschillende afbeeldingen zijn (in overeenstemming met de stijl), foto's, vazen, planken, beeldjes en andere, even interessante details.

Het ontwerp van de gang omvat stijlen als hi-tech, modern, classicisme, loft, Provence, land, art deco en anderen.

Om het ontwerp van de hal te kiezen, moet u:

 • Bepaal welk bedrag kan worden toegewezen voor reparaties.
 • Om te beslissen over afwerkingsmaterialen.
 • Vraag het huishouden wat ze willen zien in het eindresultaat.
 • Kies de stijl van het interieur, die de regels dicteert tijdens het maken van het ontwerp.

decoratie

Het interieur van de gang moet op zijn minst iets overlappen met de stijl van aangrenzende kamers.Eenheid kan zich uiten in het kleurenschema, materialen die worden gebruikt voor de decoratie van ruimte, textuur, accessoires. Soms is het voldoende om een ​​paar elementen te creëren om comfort in huis te creëren.

Klassiek ontwerp kiest voor een combinatie van natuurlijk hout en getextureerde wandbekleding. Als decor zijn schilderijen met uitzicht op de natuur toegestaan. Boekenplanken en planken versieren het leven van kenners van het boheemse leven. Met een groot aantal schilderijen lijkt de kamer op een kunstgalerie.

In kleine gangen ziet de hightech-stijl er perfect uit. Hiermee kunt u zoveel mogelijk vierkante meters besparen, omdat de stapel meubels en decoratie-onderdelen in dit geval niet aanwezig is. Interieurontwerpers gebruiken de hightech-items vaak alleen in zwart-wit.

Een alternatief voor de richting van hi-tech is minimalisme. Dit is een combinatie van schoonheid, gemak en bruikbaarheid. Hoe deze stijl te verslaan, ze kennen de ontwerpers, die adviseren om de kamer te versieren door foto's en posters op alle lege muren te hangen.

Hoe de gang te verfraaien met schilderijen en een aanwezigheidseffect in retrostijl te krijgen, weten ontwerpers ook. Ze bieden aan om deze decoratieve elementen in grote hoeveelheden te gebruiken.Het is beter als de afbeeldingen miniatuurformulieren zijn.

Een populaire methode om oppervlakken af ​​te werken, zijn vinylstickers. Ze maken de gang uniek, uniek en zeer aantrekkelijk.

ontwerp

Het ontwerp van de gang behoort tot de categorie hard werken. Bijzondere aandacht verdient de zogenaamde "stalinki" met een lange gang. Het project in dergelijke appartementen vereist extra aandacht, ervaring en kennis bij de inrichting van het pand. Een goede verbetering kan een smalle, ongemakkelijke ruimte in alle opzichten veranderen in een ruime en mooie hal.

Het grootste nadeel van een lange gang - de bescheiden parameters kunnen worden omgezet in een voordeel. En om ervoor te zorgen dat de corridor het belangrijkste bezit van huishoudens wordt, met een ongewoon en aantrekkelijk interieur, is het absoluut niet nodig om veel geld te investeren. Genoeg om de ruimte nieuw leven in te blazen en te diversifiëren, en voor deze taak zijn er verschillende opties.

 • Vet besluit: muren in fel roze kleuren en bonte schilderijen op hun achtergrond. Deze combinatie, aangevuld met een ongewoon siertapijt, benadrukt de smaak en stijl, eigenheid van de eigenaar van het huis / appartement.
 • Grote spiegel de afmeting van vloer tot plafond, opgehangen aan het einde van de gang, vergroot visueel de ruimte, maakt de ruimte meer open.
 • Ongebruikelijke vloer. Als we er rekening mee houden dat de vloer in de hal een plaats is die voortdurend wordt blootgesteld aan verschillende soorten vervuiling, is de beste optie voor de inrichting tegel- of zelfnivellerende vloer. Deze materialen zijn uitstekend wasbaar, ze zijn sterk en duurzaam, winterhard tot mechanische stress. En dankzij de moderne productie krijgen de consumenten een uitstekende gelegenheid om vloertegels te kiezen met een geschikt patroon of zelfnivellerende vloer van de oorspronkelijke kleur. Een deel van de gang, die door het appartement loopt, kunt u laminaat of parket leggen.
 • Decoratieve steen - budget, maar materiaal van hoge kwaliteit waarmee u een stijlvol en tegelijkertijd duur ogend representatief interieur kunt krijgen. Het is niet nodig om de muren volledig te bedekken met decoratieve stenen, tenzij u meubels wilt hebben die op de middeleeuwen lijken. Het volstaat om lichte, enigszins nonchalante slagen te maken die de nuances van het interieur benadrukken en benadrukken: het gebied rond de spiegels, deuropeningen, holtes, nissen, lampen, schilderijen.Als optie - gedeeltelijke stenen bekleding van de gangmuren.
 • Wandgalerij. Er is altijd een object dat een lege plek aan de muur kan versieren, bijvoorbeeld een foto of een selectie familiefoto's.
 • Planken en nissen met verlichting. Deze objecten kunnen worden gevuld met verschillende souvenirs, kleine sculpturen of origineel handwerk.
 • Ongebruikelijk plafond. Het is beter om gipsplaat niet te gebruiken in een lange gang, vooral als de plafonds laag zijn, maar je kunt dit gebied met een spansysteem inrichten. Gipsplaten zijn alleen geschikt in gevallen waar het plafond hoog genoeg is, dus ook de "Stalin". Het is in hen dat het multi-level ontwerp met verlichting zal helpen om het interieur te versieren. In de gang met lage plafonds is het oppervlak geschilderd of geïnstalleerd op een spanplafond. Na een aantal centimeters op de installatie te hebben doorgebracht, kan het glanzende plafond optisch wel, maar de ontbrekende hoogte aan de ruimte toevoegen.

Elk van de bovenstaande ontwerpen van het gangontwerp heeft zijn eigen speciale kenmerken en ondertussen gemeenschappelijke details met andere stijlen. Dit moment maakt het mogelijk om reparaties uit te voeren in aangrenzende kamers met een verscheidenheid aan methoden en methoden, terwijl de harmonie van het interieur als geheel behouden blijft.

Hoe meubels te meubileren?

De hoofdregel die moet worden herinnerd bij het plaatsen van meubels in de hal, zegt - geen rommel van ruimte. In deze plaats, vooral als de grootte is niet al te blij eigenaren, moeten alleen de belangrijkste objecten zijn: een kledingkast of een hanger voor kleding, tassen en parasols. Schoenen staan ​​en hoge stoelen voor comfortabel opnieuw beslaan, nachtkastje voor het opslaan van verschillende accessoires.

Meubels en andere items mogen niet te lang en massief zijn. Klaptafel en een spiegel erboven zijn relevant in een lange ruimte. In de buurt kun je een kleine poef plaatsen. Een schoenenrek wordt dicht bij de voordeur geïnstalleerd.

Als het in een lange kamer niet mogelijk is om een ​​volledige kledingkast, een poef en planken te plaatsen, kunt u vouwmeubilair gebruiken. Legborden en planken zijn aan de muur bevestigd en worden indien nodig ingeklapt, stoelen worden bij de muren geplaatst, die op elk moment kunnen worden verwijderd.

Hoe de kamer zelf uit te rusten?

In lange kamers, en vaak smalle, is het passend om compacte tafels en dressoirs te installeren. Dergelijke elementen maken de kamer gezellig en handig in gebruik. Daarboven kunt u een spiegel ophangen die elke ruimte visueel groter maakt.

Tafelblad kan worden ingericht met vazen ​​met bloemen, potten met potplanten, lampen of fotolijsten.

Een ander onmisbaar attribuut van het interieur - rekken. Veelzijdige en multifunctionele meubelproducten met succes gebruikt als decor. Leg op de planken boeken en andere veelgebruikte items voor dagelijks gebruik neer.

Planken zijn langs de muren gemonteerd. Ze kunnen ook boeken en andere literatuur, cosmetica, decoratieve voorwerpen plaatsen. Origineel zal uitzien van spiegels, schilderijen en foto's, van verschillende kanten verlicht door de gloed van de muurblakers. Een kamer zonder ramen, deze receptie is van harte welkom.

Een kast die een van de muren in de gang sluit en daarmee ruimte steelt, maar zonder welke je niet kunt doen, moet je compartimentdeuren hebben of een "accordeon" -systeem. Het is dus handig om in een kamer met zo'n headset te zijn.

Echte ideeën en oplossingen in het interieur

Wanneer u het interieur in een lange hal wilt inrichten, moet u het advies van professionele ontwerpers gebruiken die de beste ideeën voor het inrichten van de kamer kunnen bieden.Daarnaast kan de kapitein assistentie verlenen bij het repareren en plannen van de ruimte.

Experts raden aan een split-wall-ontwerp te maken. Een vormstuk dat horizontaal aan de muur hangt, is hiervoor geschikt. Met behulp van eenvoudige apparaten kun je het tunneleffect van een lange gang verwijderen. In dit formaat moet het bovenste gedeelte van de muren licht zijn en de onderkant donkerder. Het vormstuk is gekozen in de kleur van de portierbekleding of neutraal - wit.

In het interieur van een lange gang is het de moeite waard om zich aan de regel te houden, die is gebaseerd op het feit dat de plinten en alle deuren (ingang en interieur) dezelfde kleur moeten hebben. U kunt meubels in hetzelfde kleurenschema kopen. Zo ontstaat de indruk van een enkele spatie en neemt de breedte van een lange gang visueel toe.

Meer ontwerpideeën voor een smalle gang zijn te vinden in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer