Kenmerken van de selectie en het gebruik van zijden beddengoed

 Kenmerken van de selectie en het gebruik van zijden beddengoed

Zijde beddengoed is de keuze van succesvolle mensen die liever ontspannen op een zacht, zacht en comfortabel bed. De status van de elite die dit materiaal ontving vanwege zijn unieke uiterlijk, symbolisch voor een teken van rijkdom en luxe. Spectaculaire glanzende glans ziet er solide en duur uit en past ook perfect in het ontwerp van elk interieur.

Materiële kenmerken

Materiaal voor beddengoed is gemaakt van draden van zijderupsen. De lengte van de vezels is 900-1400 mm, en de driehoekige doorsnede van de filamenten zorgt voor reflectie van licht, waardoor prachtig zonnig spel en glanzende glans op het canvas worden gevormd. Het materiaal waaruit zijden ondergoed is gemaakt, kan worden onderverdeeld in de volgende variëteiten, rekening houdend met de weeftechnologie.

 • Atlas. Het wordt gekenmerkt door een vlak, bijna spiegelachtig, glanzend oppervlak. Satijnstof heeft een hoge dichtheid.
 • Poplin. Het wordt geproduceerd door een eenvoudige vezelweving. Het is een tweezijdig product.
 • Jacquard. Verschilt systematisch patroon te herhalen.
 • Duchess. Dit is een eenkleurig met satijn gecoat doek.
 • Kunststoffen. Kunstzijde is een goedkope en betaalbare set van linnen, maar dit materiaal is gemaakt met behulp van chemische middelen, die de kwaliteit van de stof aanzienlijk verminderen in vergelijking met natuurlijke componenten.

Voors en tegens

Over de voordelen van zijden beddengoed gesproken, De volgende verdiensten verdienen de meeste aandacht.

 • Vanwege zijn natuurlijke natuurlijkheid, wordt deze stof als milieuvriendelijk en hypoallergeen beschouwd, dus het is goed geschikt voor mensen die aan astma lijden. Huisstofmijten en andere insecten trekken dit materiaal niet aan.
 • Zijdestof heeft een hoge thermische geleidbaarheid.In de winter zal een zijden dekbedovertrek het lichaam verwarmen, en in de zomerse hitte zorgt het voor een comfortabele frisheid.
 • De draden bestaande uit verschillende dichte vezels vormen een zeer duurzaam canvas, wat de duurzaamheid en lange levensduur van het linnen zal verklaren.
 • Sommige psychologen en artsen raden aan te slapen op zijde, omdat deze stof zorgt voor een gezonde slaap, de veroudering van de huid vertraagt ​​en pijn bij gewrichtsaandoeningen blokkeert.
 • Op zich is materie zeer zacht en aangenaam om aan te raken, het is comfortabel om aan te raken, haar en huid hechten zich 's nachts niet aan iets, omdat het oppervlak zacht en glad is.

Wat betreft de minnen van het product, de belangrijkste is de hoge kosten van een set, omdat ondergoed tot de elite klasse behoort. Volgens sommige consumenten is een ander nadeel het ongemak tijdens de slaap, bijvoorbeeld dat een kussen naar buiten glijdt. Dit is echter nog steeds een subjectieve mening, omdat de meeste kopers geneigd zijn te geloven dat het zeer comfortabel en comfortabel is om op zijdebedclothes te slapen.

Hoe te kiezen?

Op de textielafdeling op zoek naar zijden beddengoed, Houd bij het selecteren van producten rekening met de volgende criteria.

 • De dichtheid van het weefsel in mommi. Hoe hoger dit cijfer, hoe langer het materiaal blijft zitten. Meer transparante stof kan niet opscheppen over dit voordeel. De norm voor zijde is de waarde van 19 mooms. Momme (mama) is een gewicht van 1 m² materie.
 • Want een natuurlijk doek wordt gekenmerkt door een heldere, pure glans, in zijn smaak kan het niet de geur zijn van de componenten van chemische kleurstoffen.
 • Een onderscheidend kenmerk van dit linnen is het identieke ontwerp aan beide zijden.
 • U kunt de kwaliteit bepalen door aanraking. Een natuurlijk weefsel, wanneer het in contact komt met de huid, ontleent zijn warmte, het kunstmatige materiaal warmt niet lang op.
 • Een effectieve methode voor het bepalen van de kwaliteit is het verbranden van een stuk stof. Als het verbrande element natuurlijk was, zal de as de geur van bot behouden. Maar, natuurlijk, deze methode is niet al te gewoon, in de winkel zal niemand iets in brand steken.
 • Als de koper gefocust is op echt zijden ondergoed, dan moet hij met een grote hoeveelheid geld naar de winkel komen. Als je een goedkoop product hebt, dan is het een kunstmatig materiaal dat niet de kwaliteiten van natuurlijke zijde heeft.
 • Geef de voorkeur aan fabrikanten uit China. In dit land werden de eigenschappen van de zijderups voor de eerste keer ontdekt en begonnen ze zijde te maken.Sinds de oudheid is Chinese zijde een leider in kwaliteit in vergelijking met producten uit andere landen. Turkse fabrikanten zijn ook sterke concurrenten en hun assortiment omvat een grote verscheidenheid aan zijden sets. Goede producten worden gemaakt door Japanse bedrijven. In het Land van de Rijzende Zon zijn meer dan 500 soorten zijde bekend, terwijl er in Europa maar vier zijn.
 • Vergeet niet de naleving van de maten, en let er ook op dat de parameters van binnenlandse en importproducten verschillen. Voor de Russische sets zijn de maten anderhalf, dubbel, euro. Buitenlandse gemaakte producten worden bepaald door de grootte van een enkele (1-bed of Single), een en een slaapkamer (1,5-bed of Extra Lange Single), dubbele (2-bed of Volledige), drie slaapkamers (king-size).

rayon

Als het natuurlijke zijden ondergoed niet betaalbaar is voor de koper, kan een kunstmatig setje voor een bed worden weggelaten. De voordelen van een dergelijk product zijn een betaalbare prijs, een mooi uiterlijk, niet minderwaardig aan natuurlijke zijde, weerstand tegen licht en water. Om aan te raken is dit ondergoed net zo zacht en aangenaam. Bovendien is het goed geverfd,zodat in de winkels vertegenwoordigde een zeer breed scala van verschillende ontwerpen: wasgoed in de temperamentvolle rode kleuren, zwart presentabel product sets in pasteltinten, waarop de originele foto's kan worden aangetoond.

Onlangs is gerimpeld rayon erg populair. Het is een kwestie met talrijke plooien, die worden opgewekt door langdurige blootstelling van de pers. Het blijkt erg mooi product, is niet alleen handig en praktisch in termen van de aanvraag (geen strijken), maar ook het dragen van een decoratieve functie. Het enige dat minder is dan synthetische stoffen van natuurlijk textiel, is sterkte en elasticiteit. Kunstmatige kit is van korte duur, maar de kleuren vervagen na een paar wasbeurten.

zorg

Om zijden beddengoed nog langer te maken Het is de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de verzorging van dit zachte en trillende product.

 • Het is beter om het zijden ondergoed met de hand te wassen. Het is onmogelijk om te gebruiken tijdens was- of bleekmiddelen, die bestaat uit chloor, bezwarend natuurlijk weefsel.Als de gastvrouw beslist om het product te laten weken, moet dit maximaal 5 minuten worden gedaan.
 • Het is beter om te kiezen voor het wassen van speciale producten voor de verzorging van zijde. Je kunt dingen wassen op een temperatuur van maximaal 30 graden. Tijdens het spoelen wordt het aanbevolen om 20 g azijn aan het water toe te voegen.
 • Als de machine is gewassen, moet u de modus "zijde" of "gevoelig" inschakelen. Voordat u het wasgoed in de trommel legt, moet u het binnenstebuiten keren en in een speciale zak doen. Het is vereist om dingen op kleur te verdelen. Vooral deze regels hebben betrekking op het jacquard-product. Als u in Jacquard een typemachine-materiaal moet wassen, moet u alle ritsen en knopen vastmaken.
 • Tijdens het spinproces is het niet nodig om de stof los te schroeven, de optie die meer de voorkeur verdient is door katoenweefsel te persen
 • Het is gebruikelijk om het wasgoed op een waslijn te drogen in een goed geventileerde ruimte, waar direct zonlicht niet valt. Jacquard dingen worden aanbevolen om buiten te drogen. Het is beter om het drogen in de trommel te laten vallen, omdat het ding kan worden beschadigd als gevolg van hoge temperaturen.
 • Tijdens het strijken moet de "zijde" -modus worden ingeschakeld, het is niet nodig om met water te sprenkelen om vlekken te voorkomen.In het geval van een jacquard-product moet het voor het strijken binnenste buiten worden gekeerd en moet de temperatuur tot maximaal 120 graden worden verhoogd.
 • In een situatie van drogen wordt aanbevolen om zijn linnen in de badkamer te hangen en de douche in te schakelen. Dan zullen alle gevormde vouwen gelijkmatig uitkomen zonder het strijkijzer te gebruiken.

Door zijden beddengoed te kopen, kiezen consumenten voor een gezonde en volle slaap, omdat niet alleen de stemming voor de hele dag, maar ook het vermogen om te werken, de emotionele toestand en het uiterlijk ervan afhangen.

Hoe u voor zijden beddengoed kunt zorgen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer