Badstof beddengoed: voor- en nadelen, subtiliteiten van keuze

Badstof beddengoed voor velen wordt geassocieerd met een donzige wolk, waarop het erg zacht en comfortabel om te slapen is. Op dergelijk ondergoed om goede dromen af ​​te doen, en het lichaam ontspant zich perfect en rust uit. Na een set mahry gekocht te hebben, heeft een persoon alleen maar positieve feedback over hem.

kenmerken van

Badstof (frote) is een stof op natuurlijke basis met een lang garen, gevormd door treklussen. Van de lengte van de stapel hangt af van de dichtheid en de mate van badstof. Hoe langer de stapel, hoe pluisder het originele product. Frote kan enkelzijdig of dubbelzijdig dutje zijn. Weefsel met dubbelzijdige mahr wordt vaak aangetroffen in het dagelijks leven. Wordt gebruikt voor het naaien van handdoeken, badjassen, pyjama's en schoenen voor kamers. Voor kenmerkende eenzijdig badstof. De basis is meestal natuurlijke en synthetische stoffen.

 • Cotton. Het leiden van de productie van textiel voor het bed. Het heeft veel voordelen: het is milieuvriendelijk, hypoallergeen, absorbeert idealiter vocht en heeft een lange levensduur. Katoenen producten zijn echter vrij zwaar.
 • Len. Het heeft alle voordelen van katoen, maar linnengoed is erg licht.
 • De bamboe Op het eerste gezicht is het heel moeilijk om van katoen te onderscheiden. Bamboe badstofbedlinnen is bijna gewichtloos, droogt snel en heeft een antibacterieel effect.
 • Microfiber. Onlangs is het erg populair geworden. Het is gemakkelijk ademend, vervaagt niet, is gemakkelijk schoon te maken en verfrommelt niet. Maar het heeft nadelen, microfiber heeft de neiging om stof aan te trekken en tolereert geen hoge temperaturen. Daarom wordt beddengoed gemaakt van pure microvezels niet geproduceerd.

Tegenwoordig wordt badstof beddengoed zelden gemaakt van één type stof. Meestal bestaat het uit een mengsel van natuurlijke en synthetische draden. Het gebruik van verschillende soorten materialen bij de productie van bedtextiel is om verschillende redenen gerechtvaardigd. Met natuurlijke stoffen kunt u badstofbedden bij hoge temperaturen wassen zonder hem schade te berokkenen. Een kunststof verlengt de levensduur van het product en geeft het de nodige eigenschappen en eigenschappen.

De stof van de badstof onderscheidt zich door de hoogte, de dichtheid van de structuur en de torsie van de pooldraad. Deze indicatoren hebben geen invloed op de kwaliteit van het product, maar veranderen alleen het uiterlijk. Moderne fabrikanten produceren Europese en klassieke versies van warme vellen. Het voordeel van de klassieke versie zonder elastiek is de mogelijkheid om lakens als sprei of lichte deken te gebruiken.

Het bedlinnen van mesh met verschillende mazen verschilt niet van het gebruikelijke. Er zijn standaardmaten voor beddengoed.

Het is noodzakelijk om een ​​warme optie voor een kinderbed te kiezen op basis van de individuele afmetingen, omdat het kinderdimensionale raster niet is geregeld.

Voors en tegens

Terry-textiel is in bijna elk huis te vinden. Sets met pluizig dutje zijn om een ​​aantal redenen populair bij hostesses.

 • Duurzaamheid in vergelijking met satijn- of satijnen sets.
 • Uitvoerbaarheid. Mahra heeft een hoge slijtvastheid. De vezels behouden hun oorspronkelijke uiterlijk nog lang.
 • Producten zijn kieskeurig in de zorg. Ze hoeven niet te strijken, wat tijd bespaart.
 • Hebben goede absorberende eigenschappen. Hiermee kunt u badstof lakens gebruiken als grote badhanddoeken.
 • Aangenaam om aan te raken en comfortabel voor het lichaam.
 • Veroorzaak geen allergieën, want meestal bestaat 80% uit natuurlijke vezels.
 • Alleen geschilderd met natuurlijke kleurstoffen, die de menselijke gezondheid niet beïnvloedt.
 • Universal. Hebben een groot toepassingsgebied.
 • Houd de warmte perfect vast. Tegelijkertijd wordt lucht doorgelaten.
 • Ze hebben een massage-effect waardoor u kunt ontspannen en kunt afstemmen op een goede nachtrust.

Badstof beddengoed heeft bijna geen gebreken. Er zijn slechts een paar nadelen. Dergelijke producten drogen erg lang.

En met onzorgvuldig gebruik kan er lelijk strakker worden weergegeven.

Hoe te kiezen?

Kopen Terry textiel, let op de gegevens aangegeven op het productlabel. Het geeft meestal de samenstelling en afmetingseigenschappen aan. Als dergelijke informatie niet op het etiket staat, mag u zoiets niet doen. Het is beter om beddengoed sets te kopen in betrouwbare winkels. Op het productlabel geeft ook de dichtheid van de stapel aan. Van deze indicator is afhankelijk van de levensduur van het product. Het gemiddelde is 500 g / m². Beddengoed moet van natuurlijk materiaal zijn. De aanwezigheid van een kleine hoeveelheid synthetische vezels zal echter alleen textiel toevoegen met goede eigenschappen, zoals sterkte en elasticiteit.

Verzorgingstips

Juiste zorg zal de functionele eigenschappen en het uiterlijk van het product behouden. Badstof beddengoed verdraagt ​​perfect de machinewas. Je kunt het met de hand wassen, maar het is de moeite waard eraan te denken dat de badset tijdens het weken het gewicht aanzienlijk zal verhogen. Het temperatuurregime van het wassen dat op het productetiket is aangegeven, moet worden nageleefd. Tijdens het wassen in de machine moet u het minimaal mogelijke aantal omwentelingen instellen, waardoor pluisjes van het apparaat niet kunnen verschijnen.

Terry beddengoed kan zo nodig worden gedrenkt. Een doek doek kan niet worden gestreken, het zal de structuur van de stapel verpesten. Door de hoge temperaturen gaat het uiterlijk van het product achteruit en neemt de gebruiksduur af. Terry-textiel moet worden opgeborgen in de kast.

Opslag in plastic zakken is verboden, omdat het product moet "ademen".

Gebruikersrecensies

Bijna alle beoordelingen over badstofbedden zijn positief. Mensen zeggen dat dergelijke kits heel zachtaardig en aangenaam zijn. Zorg gewoon voor ze. Onder hen is het in de zomer niet zo warm om te slapen. En in de winter behouden deze platen de warmte goed. Ze dienen lang en hebben een mooie uitstraling.

Terry beddengoed is voor velen een constante eigenschap geworden van de slaapkamer. Hij wordt geadviseerd aan vrienden en kennissen. Weinig negatieve beoordelingen wijzen erop dat het lichaam erg jeukt van badstofkits, dus het is niet comfortabel om erop te slapen. Maar dit zijn eerder de subjectieve gewaarwordingen van bepaalde mensen dan een zekere regelmaat.

In de volgende video vindt u meer informatie over badstofbedden.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer