Tips voor het kiezen van beddengoed van natuurlijke zijde

De moderne textielmarkt presenteert een enorm assortiment van natuurlijke zijden beddengoed sets die de meest veeleisende klant kunnen voldoen.

Zijde functies

Om de juiste keuze te maken, moet de koper aandacht besteden aan een aantal eigenschappen van het materiaal. De eerste is de dichtheid van de zijde waaruit het beddengoed is gemaakt. Het wordt gedefinieerd in de waarde van Mommi, in deze waarde wordt het gewicht van het web per vierkante meter gemeten. Hoe groter de Mommi, hoe hoger de kwaliteit van de stof en dus hoe duurzamer het beddengoed er uit is (16-20 wordt als optimaal beschouwd qua prijs en kwaliteitskenmerken).

We merken de belangrijkste voordelen op.

 • Een van de belangrijkste voordelen is hypoallergeen.Dergelijk ondergoed is geschikt voor kinderen, mensen met een gevoelige huid en zelfs aan astma, omdat het onmogelijk is om huisstofmijt en andere micro-organismen te reproduceren.
 • Sets van natuurlijke zijden ondergoed worden gekenmerkt door een hoge thermische geleidbaarheid en hygroscopiciteit. In de winter warmt het snel op, en in de zomer daarentegen, geeft het verkoeling. Zijde vezels absorberen vocht en drogen snel, deze eigenschap is vooral belangrijk in de hitte.
 • Beddengoed kan een luxe interieurdecoratie zijn. Briljante zijde is prachtig gedrapeerd, het is zacht en zacht, met de juiste zorg, de tekening erop doet niet af. Natuurlijk canvas is praktisch - het is een duurzaam, veerkrachtig materiaal dat niet krimpt en niet uitrekt.
 • Een belangrijk kenmerk van zijden beddengoed is het vermogen om een ​​therapeutisch effect op het menselijk lichaam te bieden. Zijde is in staat om de slaapkwaliteit te verbeteren, het immuunsysteem te versterken, de stofwisseling en het zenuwstelsel positief te beïnvloeden. Slapen op zo'n kussensloop is gunstig voor elke vrouw, omdat het contact van de huid met een gladde stof het uiterlijk van mimische rimpels vermindert.
 • Beddengoed gemaakt van 100% zijde is niet geëlektrificeerd, in tegenstelling tot sets gemaakt van goedkoper kunstmateriaal.

Opgemerkt moet worden nog een kenmerk van dingen uit natuurlijke zijde - zeer hoge prijs.

Bedtextiel van honderd procent zijde materiaal kost ongeveer vijf keer duurder dan katoen en is een luxe item, dat spreekt van de exquise smaak van de eigenaar.

Soorten stoffen voor bed sets

Er zijn verschillende soorten zijden stof, verschillend in de manier waarop draden worden geweven:

 • de atlas is een vrij zwaar dubbelzijdig en dicht weefsel;
 • hertogin - canvas met satijnbinding;
 • Jacquard is een stof met patronen in reliëf;
 • Popeline - zijde materiaal met effen binding.

Bovendien wordt de kwaliteit van het web beïnvloed door de oorsprong van de grondstof, dat wil zeggen het "ras" van de zijderups, waarvan de larven het garen produceren.

Het dieet van deze larven is ook erg belangrijk. Afhankelijk van de bovengenoemde factoren, worden de volgende soorten zijde onderscheiden:

 • Mulberry wordt geproduceerd door de gedomesticeerde Mori-zijderups, het duurste materiaal wordt verkregen uit de cocons van zijn larven;
 • tussar wordt verkregen uit cocons van een wild insect, het is veel goedkoper en van mindere kwaliteit;
 • Erie-strengen worden verkregen door vezels uit verschillende cocons tegelijk te verdraaien;
 • Muga is gemaakt van de vezels van de Assam zijderups en onderscheidt zich door subtiliteit, verbeterde sterkte en speciale kleuren.

zorg

Als u uw keuze maakt voor sets van natuurlijke zijde, moet u aandacht besteden aan de zorgregels. Dit materiaal vereist strikte naleving van alle aanbevelingen met betrekking tot wassen, drogen en strijken.

Voor kleding geschikt handwas fijn inweken bij een temperatuur niet hoger dan 40 graden. In dit geval ongewenste versterkte mechanische effecten, draaien tijdens draaien. Aanbevolen weken is 15 minuten. Voor het wassen is het beter om zeep of vloeibaar wasmiddel te kiezen dat volledig oplosbaar is in water.

Het is belangrijk om nota te nemen van de onontvankelijkheid van het gebruik van bleekmiddelen. Spoelwater moet verschillende keren worden vervangen om ervoor te zorgen dat er helemaal geen wasmiddel meer is.

  Om het uiterlijk te behouden, moet het beddengoed uit de buurt van warmtebronnen en op een donkere plaats worden verwijderd, zodat direct zonlicht wordt vermeden.Het strijken gebeurt in de "silk" -modus van binnenuit en in een enigszins vochtige staat. Bewaar wasgoed in een geventileerde ruimte in linnen of papieren zakken. Zijdebed vereist veel zorg, maar als u zich aan alle regels houdt, zal deze lang meegaan en u veel prettige indrukken geven.

  Een beddengoed set van natuurlijke zijde is een uitstekende keuze. voor een duur, zelfs elitair geschenk, bijvoorbeeld voor een bruiloft, voor een jubileum, ook geschikt voor een andere speciale gelegenheid. Een dergelijk geschenk wordt gewaardeerd en zal niet onopgemerkt blijven. De meest veeleisende klanten laten alleen positieve feedback achter.

  Zie de volgende video voor tips over het kiezen van beddengoed.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer