Spring matrassen

 Spring matrassen

Het is moeilijk om je een moderne persoon voor te stellen die er niet om geeft waarop te slapen. Het dagelijkse ritme is vermoeiend, dus u wilt maximaal ontspannen: op een gelijkmatige matras met comfort en gezondheidsvoordelen.

Met de komst van nieuwe soorten grondstoffen moeten veerontwerpen harder werken, waardoor de koper een compleet andere kijk krijgt op springmatrassen. Tegenwoordig zijn zulke matten radicaal anders dan de Sovjet-tegenhangers, wat hun populariteit verklaart.

Voors en tegens

Spring-matrassen - de hoofdlijn van matrassen van elk modern merk, dat slaapmatten produceert.En vandaag zijn dergelijke producten niet alleen bedoeld voor het bed: ze doen hun werk uitstekend met de organisatie van een slaapplaats op de vloer, een bank, ze kunnen op een bank of een klapstoel worden geplaatst. Dit zijn frame-producten met een metalen kern en een speciaal additief om de gewenste vorm te behouden.

Vanwege de aanwezigheid van een metalen frame en de veren zelf, zijn dergelijke matrassen ongemakkelijk om te transporteren. Ze mogen niet worden gedragen als vouwmodellen of in een rol worden gedraaid: ze hebben een stevige basis nodig, zodat ze zich aanvankelijk op een stevig oppervlak bevinden (bijvoorbeeld op een bed met een houten frame).

Spring-matrassen zijn universeel en hebben een aantal voordelen. Ze zijn:

 • betrouwbaar en praktisch, ontworpen voor een lange levensduur;
 • verschillen in een handig en comfortabel oppervlak van een ligplaats;
 • met de juiste verpakking en de juiste maat van de veren, hebben ze een orthopedisch effect, dat anatomische ondersteuning biedt aan het lichaam in elke positie (liggend op zijn kant, rug, buik);
 • in sommige modellen verminderen pijn in de wervelkolom, taille, schouders, benen;
 • een ruime keuze aan modellen hebben met de verwachting van verschillende hoogte, gewicht van de gebruiker en het aantal bedden;
 • geschikt voor bedden (banken) met of zonder begrenzers;
 • Er zijn standaard of niet-standaard afmetingen en vormen (rechthoekig, ovaal, vierkant en rond);
 • afhankelijk van het model en componenten kunnen een extra effect en een andere mate van stijfheid van het blok hebben;
 • een hypoallergene vulling bevatten die geen gifstoffen afgeeft en geen allergieën veroorzaakt (belangrijk voor gebruikers met een extreem gevoelige en geïrriteerde huid);
 • vervaardigd in bulk of op bestelling, rekening houdend met de individuele voorkeuren van de klant;
 • gebaseerd op het volume en de kosten van de samenstellende materialen, verschillen in verschillende prijzen, waardoor de koper de meest geschikte optie kan kiezen die niet ten koste gaat van zijn eigen smaak en portemonnee.

Tegenwoordig wordt het ontwerp van dergelijke units ontwikkeld met de mogelijkheid van kleine reparaties, waardoor het budget wordt bespaard en defecte onderdelen worden vervangen.

Helaas hebben de veermatrassen nadelen en de reden hiervoor is de veren zelf. Dergelijke matten:

 • gevoelig voor abrupte belastingen, wat gepaard gaat met het rekken van stalen elementen;
 • door het metaal statische elektriciteit accumuleren, waardoor een magnetisch effect op het lichaam van de gebruiker wordt uitgeoefend;
 • tijdens intensief gebruik kunnen ze falen, breken, vallen (verzwakken of breken van veren met een breuk van de bekleding);
 • absoluut niet geschikt als kindermatras voor baby's en kinderen in de basisschoolleeftijd;
 • onveilig, omdat een scherpe breuk van de veer het lichaam van de gebruiker kan verwonden;
 • tijdens bedrijf kan een onaangenaam kraken veroorzaken;
 • hebben hoge kosten in de ontwerpen van het orthopedisch plan met een extra effect.

Typen en apparaat

De aandacht vestigend op de massa van variëteiten aangeboden door handelsmerken te koop, is het moeilijk om niet te verdwalen. Als u iets wilt kopen, is het belangrijk om de basis van de structuur, de soorten springmatrassen, te kennen: dit vereenvoudigt de aankoop en stelt u in staat precies datgene te kopen wat u nodig heeft.

De interne structuur van het raster. Ondanks de kennelijke moeilijkheid om de structuur van een blok te herkennen, zijn er in werkelijkheid maar twee soorten:

 • afhankelijkwaarin de veren met elkaar zijn verbonden;
 • onafhankelijk, geen metalen veerverbinding.

De basis van elk ontwerp is een metalen gaas met verticale stalen elementen met een gedraaide vorm, dicht bij elkaar geplaatst.Het verschil tussen de twee typen is niet zo groot, maar zij is het die de eigenschappen van het blok verandert.

Afhankelijke bronnen

In de veermatras van het afhankelijke type heeft elke veer een verbinding met die van de veermatras, zonder rekening te houden met de verbinding langs de boven- en onderranden van het rooster. Dit systeem wordt "Bonnel" genoemd. Onder belasting buigen de werkende veren zich af en trekken achter hen die waarmee zij verbonden zijn. Daarom merkt de gebruiker een bepaald ongemak op, omdat je in een gat moet vallen, altijd klaar om naar elke plaats van het blok te gaan (golfvorming). De beperker van een extensie van veren is de trelliserende basis van een bed. In de regel is het gemaakt van berken- of dennenlamellen (houten dwarsbalken, over de lengte op dezelfde afstand van elkaar geplaatst).

Gebruik in de matrassen van dit type vandaag bicone, taps toelopend in het midden van de draadschroefdraad. Dit maakt het mogelijk om het gewicht van de gehele mat enigszins te verminderen, om het verbruik van metaalmateriaal te verminderen, en het allerbelangrijkste, om de wrijving van de veren tegen elkaar te elimineren. Matrassen "Bonnel" met zandveren zijn duurzaam, ze hebben de tand des tijds doorstaan, hebben een lange levensduur.Door de toegenomen draaddikte van de verbinding van staalelementen worden individuele veren tijdens bedrijf minder vaak opnieuw geladen, zodat ze niet lang falen.

Onafhankelijke eenheid (zak)

In het onafhankelijke type veerblok is elke veer, ongeacht het aantal, verpakt in een individueel geval van ademend textiel, dus het heeft geen verband met nabijgelegen. Om het raster solide te maken, zijn alle veren verbonden met de micropackage. Vanwege deze bijzonderheid, onder belasting, worden alleen die veren onder druk in werking gesteld. Als je een matras koopt, weet je zeker dat er bij elke lading geen gat zal zijn. Bovendien zal de positie van de ruggengraat, in tegenstelling tot modellen van het afhankelijke type, altijd correct zijn.

Door de autonome werking van elke veer met een puntbelasting falen ze vaker. Bij intensieve en langdurige werking kan de draad de stoffen bekleding breken, wat slecht is voor de hele matras (de structuur van de aanvullende vulstof wordt vernietigd).

Bekijk wat het verschil is tussen afhankelijke en onafhankelijke bronnen in de volgende video.

Met versterkt veerblok

Een van de verbeterde ontwerpen zijn modellen met dubbele onafhankelijke veren. In zakmatrassen wordt een element met een kleinere diameter in een grote verticale veer gebracht. Met de berekende normale druk worden alleen externe veren bediend. Als extra ondersteuning nodig is, zijn de tweede elementen inbegrepen. Deze eenheid is de meest duurzame: aangevuld met een speciale pakking, het is een serieuze concurrent van veerloze modellen.

Meestal wordt een draad van hoge kwaliteit gebruikt bij de productie, en er wordt van uitgegaan dat hoe meer het in het net zit, des te betrouwbaarder het matras is. Weinig mensen weten echter dat het aantal veren niet voldoende is om de kwaliteit en duurzaamheid van het blok te bepalen. Om te kopen wat je nodig hebt, zou je hun kenmerken moeten kennen. Dan is het gemakkelijker om de speech van de verkoper te begrijpen, soms ondersteund door vreemde terminologie. En als hij over bronnen spreekt, is het belangrijk om de naam en praktische kenmerken te begrijpen: de levensduur en de eigen gezondheid zijn ervan afhankelijk.

Gebruik bij het maken van springmatrassen veren van verschillende vormen. Elke categorie heeft zijn voor- en nadelen:

 • "Zandloper". Gemonteerde spiraal die in staat is om het oppervlak van het blok aan te passen aan de contouren van het lichaam van de gebruiker, zonder een punt orthopedische ondersteuning van de wervelkolom vanwege de grote diameter van de veer aan het oppervlak van het blok.
 • "Grace". Deze veren zijn niet bestand tegen zijdelingse vervorming, ze kunnen niet gelijkmatig doorbuigen onder druk. Wanneer er druk wordt gecreëerd op een blok, reageren gebieden met grote diameter. Bij het versterken van de belasting in het werk was het centrale gebied van de veren inbegrepen. Dergelijke elementen worden gebruikt in economy class-blokken. Ze zijn niet ontworpen voor gebruikers met overmatig lichaam en zijn gecontra-indiceerd bij het kopen van een baby matras.
 • Standard. Springveren zijn de basis van de meeste modellen op basis van de lente en vullen de lijn van budget-, standaard- en premiummatrassen. Uiterlijk lijken dergelijke elementen op een cilinder, waarbij de spoelen aan de randen versmald zijn. Met deze functie kunt u de eenheid onder het menselijk lichaam fijn afstellen. Dit is echter niet genoeg: de grootte van de veer moet klein zijn. Deze veren dragen stil zijdelingse vervorming, hoewel ze wrijving tussen hen kunnen creëren. Om hun een orthopedisch effect te geven, moet hun diameter klein zijn.Bovendien is het de moeite waard om te onthouden: hoe dikker de draad en hoe meer spoelen veren hebben, hoe beter de kwaliteit van de matras.

Alle bestaande variëteiten van de veereenheid zijn zacht. Natuurlijk vinden de linialen geen modellen met een bijzonder hard oppervlaktype, zoals die van veerloze tegenhangers. In elk geval zullen de veren, zelfs als ze zijn gevuld met vast materiaal, onder belasting rekken.

Afhankelijk van de stijfheid van de veermatrassen zijn:

 • zacht - klassieke economy class-opties die geen extra effect hebben;
 • gemiddeld zwaar - producten voor de belangrijkste klantenkring met extra effect;
 • taai - analogen van orthopedische veerloze matrassen met orthopedische ondersteuning voor het lichaam van de gebruiker.

Elke mate van stijfheid wordt berekend op basis van een bepaald gewicht, gezondheid en leeftijd van een persoon. Van de unieke lente-gebaseerde modellen die de aandacht verdienen, kan worden opgemerkt:

 • bilaterale structuren met variërende graden van oppervlaktehardheid;
 • bilaterale modellen met asymmetrie (verschillende druk van de twee helften van het blok, matten voor twee);
 • bilaterale producten met thermoregulatie (optie "winter-zomer", warm aan de ene kant en verfrissend aan de andere kant);
 • modellen met speciale hardheidszones.

Vulstoffen en bekleding

Geen veerblok kan worden uitgevoerd zonder een speciale opvulling en een speciale hoes toe te voegen. Vaak bepaalt de verpakking de beste eigenschappen van het blok, omdat het metalen gaas zelf geen volledig blok is. Niet zonder een matrashoes: het zorgt voor de integriteit van de structuur en bedekt alle details van de unit.

Bij de vervaardiging van springmatrassen gebruiken bedrijven een ander type vulmateriaal, waarbij de beste vulling met optimale dichtheid wordt gebruikt.

De meest hoogwaardige vulstoffen met uitstekende praktische en slijtvaste eigenschappen omvatten:

 • natuurlijke latex - veerkrachtig, dicht en elastisch materiaal van natuurlijke oorsprong uit hevea boomsap, doordrongen van openingen met verschillende diepten en diameters (meerlagige ondersteuning voor de wervelkolom in elke sectie van het blok);
 • kunstmatige latex - polyurethaanschuimvuller (PUF) van klasse HR met een lichte lateximpregnering, stijf en zonder inwendige holle ruimten (budgetalternatief voor natuurlijke latex);
 • kokosvezel - een uniek orthopedisch materiaal, kokosvezel vervaardigd uit kokospicarpica;
 • memoriks - visco-elastisch materiaal met anatomische eigenschappen en in staat om de contouren van het lichaam te nemen bij verwarming;
 • struttofiber en holofiber - volumetrisch opvulmateriaal dat de mate van stijfheid varieert, wordt gebruikt als extra laag;
 • spandbond - hygroscopisch materiaal met hoge dichtheid, gebruikt om het buitenoppervlak van het blok te beschermen en de belasting gelijkmatig over de lagen te verdelen;
 • vilt, schapen en kamelenwol - extra natuurlijke lagen, die het blok het gewenste warmteregulerende effect geven.

Natuurlijk natuurlijk textiel met een dichte textuur (grof calico, tic, jacquard, polykatoen) wordt gebruikt als bekledingbedrijven. Vanwege de antislip-textuur van het materiaal, zal het beddengoed zich niet op een stapel verzamelen en plooien vormen. De textuur van de stof kan glad of gebosseleerd zijn.

Afmetingen en gewicht

Afmetingen van verenmatrassen zijn afhankelijk van de parameters van bedden. Er zijn verschillende dimensionale liniaalstandaarden:

 • kind, met de parameters 80x160, 60x120, 70x120, 80x120, 80x130, 90x120, 90x140, 100x130 cm;
 • eenpersoonsbeddenwaarvan de lengte en breedte 180x80, 70x190, 80x190, 90x190, 190x110, 80x200, 90x200, 120x200, 220x90 cm;
 • anderhalve slaapMet afmetingen van 140x190, 140x200, 160x200 cm;
 • dubbel - 180x200, 190 x 200, 200x200, 210x200, 210x220 cm.

Anders en de hoogte van de matten. Lente-modellen met een kleine laag hebben een standaardhoogte van 12 tot 18 cm. Modellen met verschillende lagen van verschillende vulstoffen zijn luxueuzer: ze bereiken een hoogte van 24 cm of meer. Het gewicht van de veerblokken hangt af van de structuur van de mat. Gemiddeld varieert het van 10 - 13 kg (in dunne modellen) en tot 21 kg (in samengestelde bladerdeeg).

kleur

De kleur van de matras is afhankelijk van het gekozen textiel. In de meeste gevallen pakken bedrijven een blok wit natuurlijk textiel in. Een dergelijk matras is echter onpraktisch, dus klanten zoeken naar meer acceptabele opties: ze bedekken zelfs het matrasoppervlak met beddengoed, na verloop van tijd kleurt het geel, vormt het vlekken, ziet het er slordig uit. Inzicht in dit, bedrijven zetten ontwerpen in covers in beige, lichtgrijs, crème kleur. Kortom het zijn eenvoudige en onopvallende tinten. Onder de linialen kun je modellen vinden in een lichtblauwe, lichtroze tint.

De lijn met kinderveringmatrassen is veerkrachtiger. Dergelijke hoezen onderscheiden zich door rijke kleuren: blauw, roze, lichtgroen, oranje, groen.

Hoeveel bronnen zou er moeten zijn?

Het aantal veren is een speciaal onderwerp.Fabrikanten geven verschillende gegevens aan: van 500 tot 2000 stuks. per vierkante meter.

Het is belangrijk om hier te overwegen: hoe meer veren het blok vasthoudt, hoe kleiner de diameter en hoe groter de stijfheid.

Gemiddeld, als de constructie van het blok schaars is, is het aantal veren 200 - 256 stuks. op 1 plein. m. Er zijn modellen van zwakkere: 100 - 150 veren per vierkante meter. m. Dit apparaat kan niet goed en duurzaam worden genoemd. Het kan geschikt zijn voor gebruikers met een gewicht tot 60 kg, hoewel het onmogelijk is om een ​​dergelijk product betrouwbaar te noemen.

Het standaard aantal veren varieert van 420 tot 500 stuks. op apt. m. Dergelijke ontwerpen vormen de hoofdlijn van veerblokken. In sommige modellen varieert het aantal elementen van 625 tot 1000 stuks. Het oppervlak van dergelijke producten is behoorlijk zwaar. Deze ontwerpen zijn goed voor gebruikers met een gewicht van meer dan 90 kg. Voor zware gebruikers met een gewicht van meer dan 140 kg zijn ze echter niet geschikt, omdat het zware gewicht snel door veren zal dringen.

Levensduur

Gemiddeld genomen is de veermatras ontworpen voor 10 - 15 jaar. De indicator van elk model varieert, omdat dit afhangt van de componenten en de structuur van de eenheid. Matrassen met orthopedisch effect zijn in de regel duurzaam. Met goed onderhoud en zorg kunnen ze meer dan 15 - 20 jaar meegaan. Modellen van het afhankelijke type hebben een kortere levensduur: 8 - 12 jaar.Als u niet springt, moet u het product periodiek aan de andere kant draaien, de mat gebruiken in overeenstemming met de gewichtsbelasting, het product "eerlijk" de toegekende tijd "uitwerken".

Hoe te kiezen?

Voordat u koopt, moet u uzelf vertrouwd maken met enkele aanbevelingen om de selectie te vergemakkelijken:

 • Ten eerste moet u uw arts raadplegen om zijn mening te krijgen over de voordelen en conformiteit van een dergelijke eenheid met de medische indicatoren van een bepaalde persoon.
 • Je moet nooit een matras "on the fly" nemen: de keuze moet solide en goed doordacht zijn. U moet door de informatie over verschillende modellen bladeren als de keuze in de winkel beperkt is.
 • Een polyurethaanblok gebaseerd op afhankelijke veren van tweezijdige zachtheid moet niet worden overwogen: elke dag zal zo'n matras de houding vervormen, waardoor het lichaam gedwongen wordt onnatuurlijke houdingen aan te nemen. Je moet niet proberen op deze manier te redden: geld winnen, gezondheid gaat verloren, wat leidt tot regelmatige hoofdpijn, een gevoel van chronische vermoeidheid, stuiptrekkingen, pijnlijke gevoelens in de onderrug en schoudergordel.
 • Het onafhankelijke type veerblok verdient aandacht, echter met enige nuances.Het heeft geen zin om een ​​model te nemen met een minimum aantal veren: er is geen gewenste rugsteun in een dergelijke eenheid, zelfs als deze is uitgerust met kokosnootkokos of latex.
 • Als u een kwalitatief hoogwaardig en praktisch product wilt kiezen, moet u op de "Micropackage" - en "Multipackage" -modellen letten met een elastisch supplement van verschillende lagen verschillend orthopedisch materiaal.
 • Nou, als het je lukt om een ​​blok te krijgen met dubbele veren: zo'n ontwerp is vooral belangrijk voor een tweepersoons of ruim matras. In dit geval wordt de rest en het gewicht van elke partner in aanmerking genomen, het wegrollen van een persoon met minder gewicht naar meer is uitgesloten. Afhankelijk van het gewicht van de gebruiker, wordt in een dergelijk blok een gelijkmatige druk gecreëerd op beide helften van de matras met behulp van kleinere veren onder speciale belasting.
 • Zullen kinderen passen? Het maakt niet uit hoe handelsmerken het tegenovergestelde bewijzen, dergelijke modellen zijn niet bedoeld voor kinderen, vooral baby's. Als je in de lente een matras koopt in de wieg voor een kind van 3 jaar, kun je niet rekenen op de uitstekende orthopedische eigenschappen van de mat. Vergeleken met veerloze tegenhangers is het orthopedisch effect van dergelijke modellen minder uitgesproken.Het is genoeg voor volwassenen, maar niet genoeg voor baby's en pasgeborenen, van wie de wervelkolom nog niet de nodige buigingen heeft. Elke discrepantie tussen stijfheid, veergrootte of verkeerde keuze van de pakking kan de houding beïnvloeden.

Bekijk de volgende video, die zal helpen om geen fout te maken bij het kiezen van een matras.

Wat beïnvloedt de kwaliteit?

De belangrijkste punten die van invloed zijn op de kwaliteit van de matras zijn:

 • veerdichtheid (aantal en diameter);
 • staaldraaddikte (minimaal 2 mm);
 • hoogwaardige, dichte verpakking;
 • natuurlijke textieldekking;
 • duurzaam metalen frame;
 • correct geselecteerde lijm in de juiste hoeveelheid;
 • eerlijke uitvoering.

Hoe de veerunit vervangen en de matras slepen?

Reparatie van de veereenheid is een beroep dat in handen is van elke eigenaar van het huis. Als de veren niet in orde zijn, kunnen ze worden vervangen. Om dit te doen, moet u de matras demonteren, na het verwijderen van de kap en vervolgens het binnenste textiel dat de eenheid zelf bedekt. Gebroken elementen worden verdraaid met een tang en vervolgens vervangen door nieuwe, gekocht in een gespecialiseerde winkel.

Wat de hoes betreft, deze is meestal niet onderhevig aan restauratie.

Er zijn twee mogelijke oplossingen:

 • snijd het in afzonderlijke delen, hak een nieuw stuk, naai het en leg het op het blok;
 • gebruik de winkels, koop kant-en-klare verpakkingen naar de gewenste grootte (bestel op de website van de verkoper).

Houd er rekening mee dat de omslag de voorkeur verdient boven een verwijderbaar plan: u kunt dit in de toekomst wijzigen of wassen als het vuil is.

Beoordeling van de beste fabrikanten

Om te begrijpen hoe moderne voorjaarsmatrassen eruit zien, moet u kijken naar de producten van bedrijven die zijn getest op tijd en echte gebruikers:

 • Askona - een breed scala aan modellen voor verschillende gewichten en leeftijd, modellen met een garantie en een verwijderbare hoes op de opvulling polyester;
 • consul - ontwerpen gemaakt met nieuwe technologieën, rekening houdend met leeftijd en medische indicatoren, uitgerust met een natuurlijke ademende hoes met 3D-inzetstukken, hebben een garantie van meer dan 20 jaar;
 • Ormatek - opties met orthopedisch effect, goede ondersteuning voor de wervelkolom voor volwassenen, dubbelzijdige middelgrote modellen op veren;
 • "Promtex Orient" - ontwerpen voor verschillende leeftijdsgroepen met een maximaal toelaatbaar gewicht van maximaal 150 kg, gekleed in een verwijderbaar etui, universele en preventieve modellen voor jonge en oudere gebruikers die de druk op de spieren van het lichaam verminderen;
 • Dreamline - hoogwaardige springmatten met hoge sterkte en duurzaamheid, hebben een gemiddelde oppervlaktehardheid.

beoordelingen

Springmatrassen zijn een controversieel onderwerp. Volgens kopers moeten dergelijke producten worden gekocht in het geval dat een persoon volledig gezond is. Voor kinderen kiezen zorgzame ouders de neiging om veerloze tegenhangers te kiezen, gezien het voordeel van de laatste en het meest uitgesproken orthopedische effect.

Over het algemeen zijn gebruikers blij met hun aankopen. Uit de grote keuze aan modellen onderscheiden ze tweezijdige veermatrassen van het onafhankelijke type "Multipacket" met dubbele veren en thermoregulatie. Dergelijke matten zijn comfortabel, comfortabel, ze zijn warm, ze oververhitten het lichaam niet, ze creëren een gezellige sfeer, - de klanten schrijven in de beoordelingen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer