Orthopedische dubbele matrassen

Bij het nadenken over welke matras te kopen voor dagelijks gebruik, geven de meeste gebruikers de voorkeur aan orthopedische opties. Dergelijke matten behoren tot de beste modellen van elke fabrikant. Orthopedische dubbele matrassen zijn het populairst onder kopers, ze hebben verschillende voordelen en vallen op de achtergrond gunstig uit tegen de achtergrond van hun kleinere tegenhangers.

Functies, voors en tegens

Orthopedische dubbele matrassen - unieke matten, ontwikkeld door nieuwe technologieën, waardoor de rest van de gebruikers comfortabel en correct wordt. Met deze matrassen kunt u twee of zelfs drie gebruikers plaatsen, waardoor de juiste ondersteuning van het lichaam van elke persoon wordt gegarandeerd, ongeacht het deel van het blok waarop het zich bevindt.

waardigheid

Orthopedische matrassen voor twee plaatsen hebben verschillende voordelen:

 • houd rekening met de verschillende drukgraden in elk gebied van de matras;
 • uitgevoerd op lente en veerloze basis;
 • stil tijdens gebruik, stoor geen irriterend geluid;
 • een andere structuur hebben van de matras, dikte, gewicht en uniforme verdeling van de lichaamsbelasting;
 • afhankelijk van het model past op het bed, bank, kan worden gebruikt op de vloer;
 • verschillen in een groot bereik;
 • op elke positie van de lichamen van gebruikers bieden natuurlijke houdingen zonder schokken en verzakking van de rug;
 • verschillen in de mate van hardheid (ze kunnen middelhard, hard en matig zacht zijn);
 • met elk type oppervlak graven ze niet in de huid, wat een gunstig effect heeft op de kwaliteit van de slaap;
 • ontspant de spieren van het lichaam, verlicht hun spanning, waardoor de pijn in de rug, nek, onderrug, stuitbeen vermindert;
 • in aanvulling op orthopedische, kan een extra effect hebben (thermoregulatie, anatomisch, "winter-zomer", enz.);
 • geschikt voor zieke en gezonde mensen om ziekten te voorkomen en te voorkomen;
 • zijn samengesteld uit hypoallergene vulstoffen, die niet stollen, de huid niet beschadigen, antimicrobiële impregnatie hebben;
 • op basis van de kosten van de componenten, hebben een andere prijs, dus u kunt eenvoudig een optie kiezen op basis van voorkeuren en budget.

Ondanks het feit dat orthopedische matrassen voor twee plaatsen geen ziekten van de rug genezen, ontlasten ze de wervelkolom, waardoor je 's ochtends uitgerust en vol vitaliteit wakker kunt worden.

In de meeste modellen hebben ze een afneembare hoes gemaakt van natuurlijk textiel (teek, polikotton, jacquard), die uit één laag of gewatteerd dubbellaags kan bestaan ​​met een speciaal additief om het gewenste effect te bereiken (het variëren van de stijfheid of het opwarmen van het oppervlak van de mat).

Dergelijke producten hebben de aanbevelingen van orthopedisch en kinderartsen. De "zachtste" van hen worden getoond aan oudere mensen, veerloze versies zijn relevant voor kinderen en gebruikers met veel gewicht. Verende tegenhangers laten je soms een gezin van drie personen op de matras plaatsen (ouders met een klein kind).

In de volgende video leert u meer over orthopedische matrassen.

tekortkomingen

Helaas hebben dubbele orthopedische matrassen verschillende nadelen:

 • een duidelijke gewichtslimiet per stoel hebben, die niet mag worden overschreden;
 • niet beschermd tegen overmatige activiteit van kinderen (van constante sprongen en sprongen snel falen, pauze);
 • lentemodellen hebben een zwak orthopedisch effect;
 • met een metalen kern accumuleren ze statische elektriciteit, wat ongezond is en hoofdpijn, duizeligheid en algemene vermoeidheid kan veroorzaken;
 • in de meest high-end modellen hebben hoge kosten, wat niet betaalbaar is voor een gewone koper met een beperkt budget.

Wat zijn de?

Orthopedische dubbele matrassen hebben een glad, reliëf en golvend oppervlak (Trelax comfort), een sedatief effect dat de bloedtoevoer naar de weefsels van de tussenwervelkolom verbetert en de spierkrampen elimineert. De dikte van dergelijke producten is anders. Monolithische versies zonder veren zijn 8-10 cm hoog, matten met standaardvolume variëren van 10 tot 17 cm. Prachtige ontwerpen bereiken een hoogte van 24-27 cm.

Niet alle modellen die als orthopedisch zijn verklaard, komen overeen met hun naam.

Dit is vaak de truc van een verkoper: het product klinkt beter en is gemakkelijker te verkopen. Producten op veren van het afhankelijke type ("Bonnel") zijn niet inbegrepen in de orthopedische groep, zelfs als ze een orthopedische vulling hebben.Ze hebben niet de nodige ondersteuning van de wervelkolom, met een lading, ze vormen een put en een golf.

Het orthopedisch effect van veermatrassen wordt verzekerd door het juiste aantal twistelementen (van 600 tot 1000 stuks per vierkante meter), de juiste draaddikte (2 - 2,5 mm), de correcte aansluiting van veren met een metalen rooster (alleen van het onafhankelijke type). Deze producten, aangevuld met een laag elastisch orthopedisch materiaal, zijn enigszins minderwaardig aan veerloze tegenhangers, maar zijn over het algemeen de moeite van het kopen waard.

Topmodellen

De meest waardevolle soorten orthopedische matrassen die kopers verlangen, zijn modellen met latex, kokos, polyurethaanschuim, strattofiber, viscolatex met toevoeging van sisal, vlas, paardenhaar, vilt en merinowol (voor het verwijderen van statische elektriciteit en het regelen van het niveau van warmte en vocht).

Twee van de beste modellen van orthopedische matrassen zijn:

 • klassieke modellen voor twee veerloze;
 • bilaterale opties met variërende graden van stijfheid van de twee zijden;
 • dubbelzijdige matten met orthopedisch effect en thermoregulatie;
 • dubbelzijdige constructies met asymmetrie "Duet" (matrassen met verschillende niveaus van druk op de unit, ontworpen voor partners met verschillende gewichten);
 • anatomische modellen van orthopedisch geheugenschuim.

Het aantal orthopedische blokken omvat geen opblaasbare en watermodellen die ongemakkelijk zijn, geen adequate rugsteun bieden en een rubberen basis hebben die schadelijk is voor de menselijke gezondheid.

afmeting

Afmetingen van dubbele matrassen met orthopedisch effect zijn verschillend en zijn afhankelijk van de grootte van een bepaald bed. Het bereik van de moderne afmetingen varieert enigszins, omdat elke fabrikant zijn eigen normen heeft. Gemiddeld variëren de parameters van de lengte en breedte van dubbele orthopedische matrassen van 160 cm breed (standaard), hoewel sommige bedrijven de cijfers van 140x190 cm gelijkstellen aan dubbel.

De algemene lijn van dubbele orthopedische matrassen is als volgt: 160x190, 180x190, 200x190, 160x200, 170x200, 180x200, 200x200 cm.

beoordelingen

Orthopedische dubbele matrassen worden herkend als hoogwaardige en praktische matten voor een comfortabele nachtrust. Dit komt tot uiting in talloze gebruikersrecensies op internet. Matten met een orthopedisch effect verminderen de pijn echt, ze ontspannen de spieren van het lichaam en laten de slaap volledig en sereen zijn, zeggen mensen elke dag met het gebruik van dergelijke producten. In de reacties schrijven ze dat slapen op dergelijke blokken een plezier is,Partners storen zich niet en rollen niet naar elkaar toe, waardoor je 's ochtends vrolijk kunt voelen en positief kunt zijn.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer