Voorste deuvels: types, afmetingen en kenmerken

Het gebruik van isolatie helpt het warmteverlies door de muren met 15 - 20% te verminderen. Gebruik speciale aansluitende producten voor een hoogwaardige installatie van thermisch materiaal. Deuvels voor de gevel zijn ontworpen voor het bevestigen van isolatie aan de buitenmuren van openbare gebouwen en huizen. Ze worden ook gebruikt als bevestigingsmiddelen voor verschillende ontwerpen.

Wat is het?

Voorste deuvel is een bevestigingselement bestaande uit een steun, houder en anker. Het expansiedeel is gemaakt van glasvezel en dient als kern voor verschillende bevestigingsmiddelen. Het ontwerp van de spacer bevestigt bevestigingsmiddelen in één positie.

Afhankelijk van het doel kan de constructie worden uitgevoerd met een schroef of een spijker. Schroeven zijn bedekt met een anticorrosielaag. Nagels beschermen tegen corrosie door verzinken. Dankzij de houder op de basis van de plug, zakt deze niet in het gat. Kunststof klem drukt het isolatiemateriaal. Hoe groter de diameter van de dop dop, hoe beter de fixatie. Het anker bevindt zich aan de onderkant van de structuur, het lijkt op een sleeve met groeven. Ankerpen bestaat uit polyamide.

De deuvel voor de gevel heeft een lange staaf, die dient om het materiaal van grote dikte te klemmen. Voor een meer betrouwbare bevestiging in de diepte van de dragende muur, kunnen de structurele elementen worden uitgerust met inkepingen en antennes.

Met behulp van gevelbevestigingen isolatiespanelen, geleiders van houten en aluminium profielen, gemonteerde constructies, beugels, prefab gevelmontage bevestigen.

Het gebruik van deuvels helpt om losraken en verlies van spijkers en schroeven uit de geboorde gaten te voorkomen.

kenmerken van

De vervaardiging van gevelbevestigingen moet voldoen aan de normen van GOST 56707-2015 voor thermische isolatie van gevels. Volgens de vereisten moeten producten vuurvast zijn, bestand tegen klimatologische invloeden, slagvast en vorstbestendig.

Deuvels voor gevels worden gekenmerkt door de volgende indicatoren:

 • Er is een hoge mate van hechting met elk basismateriaal.
 • Producten hebben weerstand tegen temperatuurverschillen van -40 tot +80 graden.
 • De plastic basis reageert niet op vocht, de metalen staaf ondergaat een corrosiewerende behandeling.
 • Betrouwbaarheid en stijfheid van de bevestiging worden gegarandeerd door verankering en afstandsconstructie.
 • Polymeerelementen en staven met een thermische kop hebben een lage thermische geleidbaarheid.

Wat zijn de?

Voorste deuvels verschillen op verschillende manieren:

 • productie materiaal;
 • structuur;
 • toepassing;
 • dimensies.

Bevestigingsmaterialen aan de voorkant zijn gemaakt van kunstmatige polymeren. Voor elk afzonderlijk deel van het bevestigingsmiddel dient als grondstof een andere samenstelling. Polypropyleen en nylon kunnen als materiaal voor de vervaardiging worden gebruikt. Nylon pluggen worden aangevuld met een metalen staaf. Ze zijn om verschillende redenen bestand tegen een belasting van 200 tot 400 kg.

Nylon is duurzaam, slijtvast, barst niet van plotselinge temperatuurveranderingen, stretcht niet. Polypropyleen bevestigingsmiddelen zullen de belasting van meer dan 70 kg niet kunnen houden, ze zijn bang voor temperaturen onder de -20.

Volgens de structuur

Het type structuur bepaalt de externe structuur van de afzonderlijke elementen van de plug. Afhankelijk van de grootte van de vergrendeling, emitteert u schijf en het ankertype van de structuur. Ankers worden gebruikt voor het monteren van structurele elementen aan de gevel. Het ankerontwerp bestaat uit een nylon of polypropyleen plug met een schroef.

De kop van de schroef kan verschillende vormen hebben: rechte sleuf, kruisvormig, zeskant.

Bij het gevelanker van het Tech-KREP TSX PRO-merk is de sleuf gemaakt in de vorm van een zespuntige ster. De voorste plug van het anker is stevig bevestigd in het gat met verstijvers, randblokken laten niet toe dat het armatuur in een cirkel beweegt. Op de deuvel type RDF is er een stopbord, het type RDR zonder kant zal helpen om het anker in het materiaal te verdiepen. Het gebruik van Mungo MBK S TB-bevestigingen verhogen de neerwaartse kracht zonder de basis te beschadigen met een borgschroef met een drukring.

De schijfvormige gevelconstructies fixeren warmte-isolerende materialen.

Schotelbevestigingen zijn er in drie soorten:

 • met een plastic nagel;
 • met een spijker gemaakt van metaal;
 • Composite.

In bevestigingsmiddelen met een plastic nagel werkt een polymeerpen als een staaf.De grondstoffen voor de vervaardiging ervan zijn nylon, polystyreen, basaltkunststof. Deuvels met een spijker gemaakt van kunststof bevestigen lichtgewicht isolatie op de voet van holle bakstenen, schuimbeton, gas silicaat. De bevestigingsefficiëntie blijft behouden als de pluglengte niet meer dan 16 cm is.

Het gebruik van dit type bevestigingsmiddel heeft veel voordelen:

 • Ze zijn niet bang voor vocht, waardoor er geen roest ontstaat.
 • Het minimale gewicht draagt ​​niet de belasting op de draagwandconstructie.
 • Een lage warmtegeleidingscoëfficiënt van kunststof zal niet toelaten de temperatuur op het bevestigingspunt te verlagen.
 • Producten hebben lage kosten.

Het schijfontwerp met een metalen nagel is duurzaam en betrouwbaar. Ze worden gebruikt om zware isolatie op een dichte betonnen basis te bevestigen. De nagel is gemaakt van staal, vaak is het oppervlak zink of bedekt met een corrosiewerend middel. De maat van de sluiting kan 30 cm bedragen.

De metalen staaf vermindert de isolerende eigenschappen van isolatie op de plaats van bevestigingsmiddelen, omdat het goed lage temperaturen geleidt. Voor het verminderen van thermische geleidbaarheid nagels uitrusten thermische kop gemaakt van polyamide materialen.Thermische kop op de basis van de nagel laat niet toe de kou diep in de muur te dragen, beschermt bovendien de metalen behuizing tegen roest.

Composiet deuvel is een sluiting met een kern van glasvezel, bovendien uitgerust met een wasmachine. Het ankerdeel is 6 - 10 cm, waarmee u bevestigingsmiddelen op elke ondergrond kunt installeren. De lengte van de hele constructie kan 60 cm bereiken, geschikt voor elke isolatielaag. Met behulp van een ring neemt de diameter van de klem toe tot 10 cm.

Door toepassing

Gevelpluggen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het monteren van vliesgevels en het bevestigen van isolatie aan de muur. Voor het bevestigen van de isolatie gebruikte schotelvormige verbindingen. Anker gevel bevestigingsmiddelen worden gebruikt voor het bevestigen van luifels, beugels, montage latten en geleiders gemaakt van hout of metaal. Frame plug wordt gebruikt om deurframes en kozijnen te monteren.

Het gebruik van verschillende soorten bevestigingsmiddelen is afhankelijk van het basismateriaal. Deuvels met ankerzone 4 - 5 cm worden gebruikt voor bevestiging in baksteen en beton. Voor cellenbeton en schuimblokken is het ankerdeel 6-7 cm. De staaf kan van kunststof of metaal zijn. Bij montage op een holle steen of gips moet de ankerlengte maximaal 8 cm zijn.

In grootte

De afmetingen van het bevestigingsmiddel zijn samengesteld uit alle delen van de samenstellende elementen.De deuveldiameter van de standaardwaarde is 1 cm. De vergrendelingskap van het schijfontwerp heeft een diameter van 6 cm. Bij gebruik van een extra klemmoer met een afmeting van 1 x 80 mm, zal het bevestigingsgebied groter worden.

Elk product heeft een markering, die de afmetingen van de bevestiger toont.

De lengte van de voorste deuvel wordt geselecteerd op basis van de dikte van de isolatie. Als de dikte van de warmte-isolerende laag van de muur 70 mm is, moet de maat van de plug 10x120 mm zijn. Een laag minerale wol van 19-20 cm zal bevestigingsmiddelen ter grootte van 10x240 bevatten.

De gemiddelde dikte voor isolatieschuim of geëxtrudeerd polystyreenschuim is 5 cm en wordt bevestigd met schotelvormige deuvels met een kunststofnagel 10x100 mm of 10x115 mm. De maat van de staaf is 8x100 mm.

Beoordeling door fabrikanten

Deuvels van buitenlandse en binnenlandse fabrikanten zijn op de Russische markt vertegenwoordigd. Qua kwaliteit haalt de Russische productie in met buitenlandse analogen. Het verschil tussen hen, vooral in prijs.

Een populaire leverancier van deuvels voor de gevel op de markt is een glasvezelfabriek in Biysk. De productie verschilt in lage warmtegeleidbaarheid als gevolg van glasvezelproductiemateriaal.Het assortiment bestaat uit bevestigingsmiddelen van verschillende lengtes met een ankeroppervlak van 50 en 80 mm en een doorsnede van 1 cm, 5 mm, 7 mm, bedoeld voor het bevestigen van eventuele isolatiematerialen in de bases van verschillende dichtheid. De standaarddiameter van de dop is 6 cm.

Ongeveer een kwart van de bevestigingsmiddelenmarkt is in handen van de handels- en productievereniging Tech-Krep. Het bedrijf produceert producten met een kunststof nagel izo, een gegalvaniseerde nagel izm, een schokbestendige polyamide kop izl, een stalen nagel en een beschermhoes izr. Verschillende lengtes van de staaf kunnen een verwarmende laag van 5 cm tot 24 cm bevestigen Het verankeringsdeel is van 4 tot 6 cm.

Voor bevestiging van isolatie tot 15 cm met behulp van bevestigingsmiddelen met een plastic nagel. Metalen spijkers worden gebruikt voor materialen tot 24 cm dik. Met de beschermende thermische kop kunt u corrosie voorkomen tijdens de latere bepleistering van de gevel.

Onder het handelsmerk van Termozit zijn de voorste deuvels op de markt. met een multi-gekleurde thermohoofd op een gegalvaniseerde spijker. De polyethyleen kop op de staaf voorkomt corrosie en koude bruggen op het bevestigingspunt. Er zijn modellen van producten met een ankerbasis van 40 tot 70 mm. De lengte van de structuur varieert van 95 tot 300 cm.

Het Russische bedrijf ELEMENTA is gespecialiseerd in de productie van ankerbevestigingsmiddelen van vier merken. De wijziging van de EFA-F wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een gegalvaniseerde schroef met verhoogde sterkte. De merken EFA-FH en EFA-FCH hebben schroeven met een anti-corrosie coating van respectievelijk sterkte 6.8 en 8.8. Merk EFA-FA4 vertegenwoordigt producten met roestvrijstalen schroeven.

Buitenlandse fabrikanten op de binnenlandse markt worden vertegenwoordigd door de merken Sormat, Mungo en Fischer. Het Duitse bedrijf "Fischer" levert voorste deuvels met een spijker, een schroef en een ring met een zeshoek. Bevestigingsmiddelen zijn gemaakt van nylon en voldoen aan de Europese vereisten voor installatieproducten.

De Finse fabrikant Sormat produceert producten met een hoog wiggebied. Hiermee kunt u het materiaal op elk oppervlak veilig bevestigen. Het afstandsstukontwerp met een 115 mm schroef met een zeskant in de basis is bedoeld voor het bevestigen van consoles en consoles.

De beroemde leverancier uit Zwitserland is Mungo. Op de markt biedt drie variëteiten van haar producten. Een plug met een MBR-schroef is geschikt voor montage op massieve substraten van beton en baksteen. Met een vergrote zone van het anker zijn MV-bevestigingen beschikbaar voor holle lagers. Het universele ontwerp van het merk MQL is in staat om thermische isolatie op elke basis te fixeren dankzij vier wiggen van verschillende distributie.

Hoe te kiezen?

De sterkte van de installatie van de gevelstructuur en warmte-isolatiematerialen hangt af van de correct gekozen bevestigingen.

De keuze voor een bepaalde plug aan de voorkant hangt af van:

 • basismateriaal;
 • afmetingen en type thermische isolatie;
 • klimaat van het gebied;
 • hoogte.

De basis voor de bevestiging kan worden gemaakt van gasbeton, massieve baksteen, silicaatsteen, beton, holle baksteen, gips, hout, schuimbeton. Elk materiaal heeft zijn eigen dichtheid, die de sterkte van de verbinding bepaalt. De porositeit van de basis, hoe groter de lengte van de ankerzone van de bevestigingsuitrusting met versterkende steun, aangevuld met inkepingen.

De dikte van het afstandsstuk en de lengte van de staaf verschillen van de dikte van de isolatie. Als de isolatielaag 4 cm is, dan moet de deuvel 9 cm lang zijn, met een maximale isolatiedikte van 24 - 25 cm is een staaf van 30 cm lang voldoende. Verankeringsdiepte varieert van 4 tot 6 cm.

Lichtgewicht kunstmatige isolatiematerialen gemaakt van polystyreen en polyurethaan zijn gemonteerd met een kunststof spijkerconstructie. Minerale wol, die water in de structuur kan absorberen en vasthouden, wordt bevestigd met deuvels met een metalen staaf, bij voorkeur met een corrosiebestendige coating en thermische kop.

Om verschillende warmte-isolerende materialen op de gevel van gebouwen te bevestigen, is het noodzakelijk om gevelbevestigingen te selecteren in overeenstemming met de klimaatomstandigheden in de regio. In het geval van veel wind en stormachtig weer, is het noodzakelijk om de lengte van het ankerdeel van de plug te vergroten. Met een groot gewicht aan isolatie zorgt dit voor een betere bevestiging per vierkante meter.

Voor laagbouw particuliere constructie geschikte universele deuvels met een standaard belasting. Bij een groter aantal verdiepingen moeten bevestigingsmiddelen voor de gevel verhoogde technische kenmerken hebben met betrekking tot de structurele sterkte en sterkte om uit de basis te extraheren.

Bij het kiezen van deuvels voor de gevel van hun waarde is geen doorslaggevende component. Het hangt af van de basis van grondstoffen, de omvang van de inkooppartij en de technische indicatoren van het product. De prijs van één eenheid van het product varieert van 3 tot 55 roebel. Het aantal stukken wordt bepaald door het montageoppervlak.

Om duurzame geschikte deuvels gemiddeld te kopen, kunt u 300 roebel per 10 vierkante meter uitgeven. De totale kosten van bevestigingsmiddelen, in vergelijking met gevelafwerkingsmaterialen, zijn het laagst.

Materiële tips

Installatie van de voorste deuvel is niet moeilijk en kan onafhankelijk worden uitgevoerd. Isolatie van buitenmuren en gevelafwerking moet bij droog weer bij een temperatuur van +10 tot +30 graden worden uitgevoerd. Het is noodzakelijk om een ​​voorlopige telling van het aantal geveldeuvels uit te voeren. Het hangt af van het gewicht en de afmeting van het isolatiepaneel, het aantal vellen materiaal, het oppervlak van de gevel.

Voor verschillende bevestigingsopties worden 4 tot 10 bevestigingsmiddelen per vierkante meter gebruikt. Om de mate van druk van het warmte-isolatiemateriaal tegen de wand te vergroten, wordt het bevestigingselement op de kruising van de platen geplaatst.

Afhankelijk van het materiaal van de voet van de wanden, kunnen de gaten voor de pluggen worden geboord met een boor of geboord met een perforator. De diameter en grootte van de boor passen op de diameter van de ankerzone en de lengte van het product. Ze werken met het gereedschap haaks, verdiepen de dikte van de isolatie en de lengte van het ankerdeel in de muur. Stof moet uit het geboorde kanaal worden verwijderd.

Een deuvel zonder staaf is in het gat gemonteerd. De dop moet in hetzelfde vlak liggen als de warmte-isolator of een beetje begraven zijn. Stel vervolgens de schroef of spijker in. De stang moet volledig in het expansiedeel van de plug gaan.

Zie vervolgens de recensie van de Russische constructeurs van de voorste pluggen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer