Voorbord voor een privéwoning: moderne productiemethoden en installatie

Hout is altijd erg populair geweest bij mensen. Het bord wordt steeds vaker gebruikt als afwerkingsmateriaal, dat zich onderscheidt door zijn uitvoerbaarheid en uniek ontwerp. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan gevelproducten die worden gebruikt voor het decoreren van particuliere huizen.

Speciale functies

Het voorbord is een afwerkingsmateriaal dat wordt gebruikt om de buitenmuren van woongebouwen af ​​te dekken. Technisch gezien is het een product op basis van natuurlijk hout, dat aan een speciale behandeling kan worden onderworpen. Dergelijke effecten kunnen zelfs de structuur van het materiaal veranderen, waardoor de technische kenmerken toenemen.

Gevelplaten kunnen verschillende afmetingen en vormen hebben., maar extern zijn de producten begiftigd met een structuur die volledig identiek is aan natuurlijk hout. Dit geldt voor soorten waarvan de productie de toevoeging van aanvullende polymeercomponenten in houten oppervlakken inhoudt.

Het frontpaneel voor buitenafwerking wordt veel gebruikt in de bouw. Het verschilt van gewoon hout, beter bestand tegen externe factoren. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan geschilderde materialen of thermoborden.

Het hoofddoel van de frontplaat is de decoratie van gevels. - het kan niet als een beschermend materiaal worden gebruikt, omdat de eigenschappen ervan niet toelaten optimale warmte-isolatiecondities te creëren.

Voors en tegens

Het afwerken van het voorbord wordt in toenemende mate toegepast in kleine privé-huizen, maar het is te vinden op hoge gebouwen.

De populariteit van dergelijke producten hangt samen met de positieve eigenschappen ervan:

 • Milieuvriendelijkheid. Bijna alle soorten producten zijn gemaakt van natuurlijk hout. Dit product kan het menselijk lichaam niet beïnvloeden. In de categorie speciale veiligheid kunnen stalking of gecalcineerde materialen worden toegeschreven.Als we het hebben over het samengestelde bord, is het niveau van zijn veiligheid nog niet volledig bewezen. Dit komt door het feit dat tijdens de vervaardiging verschillende polymere stoffen aan de structuur van het product worden toegevoegd.
 • Hoogwaardige ventilatie. De producten zijn gemonteerd op een speciaal frame, zodat het niet dicht bij de muren past. Tussen deze oppervlakken wordt een luchtspleet gevormd, waar gassen worden rondgeleid.
 • Voorruit. De vorm van het afwerkingsmateriaal impliceert een nauwe verbinding tussen naburige elementen, daarom beschermen Scandinavische en andere soorten platen de wanden extra tegen de gevolgen van de wind.
 • Thermische isolatie. Hout houdt de warmte goed op zichzelf vast, waardoor het een optimale temperatuur binnenin het huis kan handhaven. Dit argument is een van de krachtigste feiten die van invloed zijn op de keuze van het juiste materiaal.
 • Duurzaamheid. Producten kunnen gemakkelijk weerstand bieden aan externe invloeden. Hierdoor kan het materiaal veel langer worden gebruikt in vergelijking met een conventioneel houten bord. Dit effect wordt bereikt door speciale verwerking en versterking van de structuur van de stof.
 • Uitvoerbaarheid. Het oppervlak van het bord heeft een gladde structuur, wat de verzorging van het materiaal vereenvoudigt.
 • Uniek ontwerp. Hoewel het bord een houtachtige structuur heeft, herhaalt het bijna nooit. De aanwezigheid van veel kleuren stelt u in staat dekking te kiezen voor bijna elke smaak en onder het algemene ontwerp van het huis.
 • Eenvoudige installatie. Om het product te repareren, hebt u geen al te ingewikkelde gereedschappen en veel ervaring nodig - de voering kan zelfs door een onervaren huiseigenaar worden uitgevoerd.

Het voorbord is geen universele oplossing, omdat het verschillende belangrijke nadelen heeft:

 • Lage brandweerstand. Hoewel bordfabrikanten het verwerken met beschermende stoffen, beschermen ze het materiaal niet altijd tegen vuur. Dit geldt met name voor het bord, dat alleen uit hout bestaat.
 • Hoge kosten Dit is niet alleen het gevolg van productieprocessen, maar ook van het gebruik van verschillende dure houtsoorten.
 • De behoefte aan constante zorg. In de meeste gevallen is dit van toepassing op planken, die bij voorkeur periodiek worden behandeld met speciale beschermende oplossingen.
 • Minimale weerstand tegen vervaging. Composietmaterialen hebben vaak vergelijkbare kenmerken. Tegelijkertijd breidt hout zich bij het verwarmen uitstekend uit, dus bij de installatie moet rekening worden gehouden met deze factor en moeten de overeenkomstige openingen tussen de verbindingselementen worden achtergelaten.

types

Voorborden zijn producten gemaakt van natuurlijk hout, maar ook van kunstmatige stoffen.

Afhankelijk van de productiemethode zijn producten van dit type onderverdeeld in verschillende types.

 • Onafhankelijk bord Het product is een dun gesneden materiaal van verschillende houtsoorten. Er is geen schors op het oppervlak van het product en het wordt ook behandeld met speciale beschermende oplossingen. In de meeste gevallen is dit type plank gemaakt van lariks, dat gemakkelijk bestand is tegen schimmels en duurzaam is. Het materiaal is het goedkoopst, dus er is niet altijd vraag naar op de markt.
 • Planken. Dit edged board, waarin alle partijen circulair worden behandeld. Maak het van verschillende rassen van een boom. Vooral populair zijn materialen uit es, eik, ceder en lariks - deze boomsoorten onderscheiden zich door hun duurzaamheid en unieke decoratieve eigenschappen.De markt presenteert ook producten van exotische rassen, waaronder coumara, teak, gordelroos en meranti.
Onafhankelijk bord
Planken
 • Composite. Het bord van een hout- en polymeercomposiet is het sterkste van alle beschouwde typen. Het verschilt qua duurzaamheid, duurzaamheid, brandwerendheid en weerstand tegen extreme temperaturen en vochtigheid. Deze materialen doen sterk denken aan een terrasplank die volgens hetzelfde principe wordt ontvangen.
 • Termodoska. Het materiaal wordt ook verkregen uit gewone houten planken. Afgewerkte producten worden onderworpen aan een speciale warmtebehandeling. In het proces van de boom verwijdert al het water, en verandert ook de structuur ervan. Hierna is de substantie praktisch niet in staat om vocht te absorberen, en is het ook gemakkelijk om externe invloeden te weerstaan.
 • Vezelcementplaat. Het is een andere vertegenwoordiger van kunstmatige materialen. Het bord van deze stof wordt niet zo vaak gebruikt omdat het niets met natuurlijk hout te maken heeft. Tegelijkertijd zijn de producten voorzien van zeer goede technische parameters en kunnen ze binnenkort de hierboven beschreven materialen vervangen.
Composite.
Termodoska
Vezelcement

fabrikanten

De populariteit van het frontbord neemt met elk voorbijgaand jaar toe. Het wordt niet alleen gebruikt voor het bekleden van gevels, maar ook als decoratieve coatings van bepaalde delen van het huis. Tegenwoordig zijn er op de markt vele soorten bekledingsplaten.

Onder al deze diversiteit zijn er verschillende populaire merken:

 • Vetedy;
 • Bruggan;
 • Legro is een Hongaars product van hoge kwaliteit en origineel ontwerp;
Vetedy
Bruggan
Legro
 • PS-Wood is een binnenlandse fabrikant van WPC-platen, die zijn gemaakt volgens Duitse technologie;
 • Revaldia;
 • "Ecoles" - produceert hoogwaardige gevelplaten, die geschikt is voor verschillende soorten huizen.
PS-Wood
"Ecoles"
Revaldia

Er zijn veel andere bedrijven die materialen produceren die gemakkelijk te gebruiken zijn zowel buiten als binnen gebouwen.

montage

De technologie van de installatie van de bekleding van de frontplaat bestaat uit de volgende opeenvolgende bewerkingen.

 • De muren voorbereiden. Vaak gaat het om het versterken van de bovenlaag. Als de muren van het pleister zijn afgepeld, moeten deze plekken worden verzegeld, zodat de situatie later niet verslechtert.
 • Isolatie bevestigen. Deze laag is niet verplicht, maar op het voorpaneel kan isolatie worden gebruikt. Hier kunt u gebruiken als minerale wol en andere soortgelijke materialen. Het is belangrijk om te zorgen voor waterdichtmakende isolatie - het is het beste om deze aan beide zijden te voorzien van een speciale beschermende film.
 • Kratten installeren. Gebruik als kader houten latten of een metalen profiel. De eerste optie is geschikt voor planken en alle soorten planken van natuurlijk hout. Als er composietmaterialen worden gebruikt, is het beter om metalen profielen te gebruiken die bestand zijn tegen hoge belastingen. Alle geleiders van het frame zijn verticaal gerangschikt.
 • Het bord bevestigen. Bevestigingselementen zijn eenvoudig. In het geval van een houten frame en planken, worden gewone zelftappende schroeven gebruikt - ze schroeven het bord op de basis. Het is vermeldenswaard dat dit soort materiaal elkaar niet overlapt - het is wenselijk om een ​​kleine opening tussen de twee te laten, waardoor de boom kan uitzetten. Voor composiet platen gebruikt speciale bevestigingsmiddelen, die is ontworpen voor metaal.Opgemerkt moet worden dat u soms gewone metalen schroeven kunt gebruiken.

Voor dergelijke taken is het de moeite waard alleen kwaliteitsproducten van beproefde merken te gebruiken om frequente reparaties van constructies uit te sluiten en het gebouw uniek te maken.

Prachtige voorbeelden

Voorpaneel is een uniek bekledingsmateriaal dat het uiterlijk van elk huis drastisch kan veranderen. In combinatie met andere afwerkingsmaterialen en glas kan het bijvoorbeeld een klein huisje een compleet unieke, unieke uitstraling geven.

Optieontwerp van de gevel van een openbare amusementslocatie. Hier is alles op het eerste gezicht uiterst eenvoudig, maar het gebruik van borden in verschillende kleuren ziet er heel origineel uit.

Zie de volgende video voor informatie over het snel en efficiënt samenstellen van een frontkaart.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer