Kroonluchters in blauwe kleuren: een combinatie in het interieur

 Kroonluchters in blauwe kleuren: een combinatie in het interieur

Blauwe kleur veroorzaakt veel associaties - lucht, zee, vorst, mist, oceaan. De meesten van hen zijn positief. Dit is de kleur van vrede, rust, harmonie en stilte. Daarom zijn verlichtingsapparaten van deze kleur tegenwoordig erg populair.

Speciale functies

Volgens psychologen draagt ​​de blauwe kleur bij aan rust, verlicht het stress en vermindert het de emotionaliteit.Voor velen is deze kleur favoriet en probeert elke eigenaar het huis volgens zijn voorkeuren in te delen. Blauwe kroonluchter kan een aanvulling zijn op het interieur in hemelkleuren en kan dienen als een helder accent.

Als je je afvraagt ​​in welke kamer zo'n lamp geschikt zou zijn, dan is het antwoord simpel: in een slaapkamer, woonkamer, kinderkamer, hal of keuken.Een blauwe kroonluchter kan natuurlijk elke ruimte decoreren, op voorwaarde dat hij harmonieus wordt gecombineerd met andere interieuronderdelen.

types

Eerst moet u beslissen over het type kroonluchter. Het kan op het plafond of opgeschort zijn. Hier is een eenvoudige regel: hoe kleiner de ruimte, hoe compacter de lamp moet zijn.

In een kamer met een laag plafond (niet meer dan 2,5 m), ziet een elegante hangende kroonluchter aan kettingen er log en ongepast uit. Maar het blauwe plafondlicht zal de binnenverlichting lichter maken. Zelfs in een bescheiden slaapkamer in de slaapkamer creëert een dergelijk item een ​​soort romantiek van romantiek. In kamers met lage plafonds zien kroonluchters er goed uit met kleine tinten, waarvan het licht naar boven is gericht.

Er kunnen kroonluchters worden geleverd voor een verscheidenheid aan lampen, van fluorescerend tot halogeen. De meest populaire en economische opties zijn echter LED-opties. Ze zien er aantrekkelijk en modern uit.

Er zijn een groot aantal interessante modellen op de markt (ook die met verlichting), waarvan je de kleur naar believen kunt veranderen en de "stemming" in de kamer kunt veranderen. Bijvoorbeeld, kroonluchters met sterren en blauwe lichten zien er een beetje mysterieus uit en, natuurlijk,romantisch.

LED-kroonluchter met bedieningspaneel is een praktische oplossing voor een kinderkamer. Het beheer in deze modellen is eenvoudig. Zelfs een kleuter kan zelf de helderheid van het licht aanpassen. En je kunt het vanuit de volgende kamer doen.

De regel van "drie kleuren".

Bij het creëren van een harmonieus interieur worden ontwerpers geleid door de "regel van drie kleuren". Zijn essentie is dat bij het creëren van een harmonieuze kleurenoplossing, we 60% van de ruimte geven aan de basistint, 30% aan de extra en 10% aan het accent.

De keuze voor blauw als belangrijkste moet op verantwoorde wijze worden benaderd. Veel hangt af van de "juistheid" van de schaduw. Een kamer in donkerblauw kan somber lijken en een grijsblauw is te formeel. Je zou niet een bijzonder uitgebreide kroonluchter moeten kiezen. Het ziet er goed uit eenvoudig, maar gestructureerd model met minimale decor. De juiste oplossing is een laconieke en hi-tech lamp.

Als blauw een extra kleur is, moet je de balans houden: de kroonluchter moet merkbaar zijn, maar niet "zwaar".

Met deze taak hang suspensies met blauwe tinten. Besteed aandacht aan de laconieke klassieke modellen, bloemsierkunst, loft, interessante hightech.Misschien is uw beslissing de keuze van de lamp in de stijl van de Provence.

Voor een helderblauw accent kun je het meest spectaculaire model kiezen. Gelaagde constructie, kroonluchter met kristallen hangers, land, oosterse stijl, kroonluchter "van Tiffany" - hier is de keuze bijna onbegrensd.

Stijlen en tinten

In het beroemde palet is Panton-blauw 180 tinten.

Lichte en donkere tinten van deze kleur worden in het interieur anders ervaren:

  • lampen met verzadigde kleuren maken tonen van koelte, frisheid. Ze zullen helpen om het ontwerp van de kamer niet saai, actief te maken;
  • Lichte blauwtinten, zoals blauw, aquamarijn en turkoois, worden gebruikt om een ​​onopvallend, luchtig interieur te creëren.

Opschortingen in het blauwe palet vormen een perfecte aanvulling op het ontwerp van het pand in een moderne, klassieke en minimalistische stijl. Interessant zullen heldere kroonluchters in vintage interieur zijn, of in de stijl van shebbi-chic.

Een armatuur met blauwe tinten zal een gezellige sfeer creëren, zelfs als ze geometrische tinten hebben. Maar vaak worden ze uitgevoerd in florale stijl. Onder de "lichte" modellen zijn er veel meer "elegante" kroonluchters versierd met kralen en ingewikkelde decoraties op lampenkappen.

Fijne ophangingen worden eenvoudigweg gemaakt voor art deco en art nouveau. Blauwe kleur harmonieert perfect met natuurlijk hout, en dergelijke kroonluchters passen goed in de stijlen van het land en de Provence.

Besteed aandacht aan de lampen in moderne stijl. Het feit is dat het ontwerp van dergelijke verlichtingsarmaturen universeel is. Modernistische kroonluchters gemakkelijk herkenbaar. Hun lichtgewicht structuren zijn meestal gemaakt van staal en matglas. Ze zijn symmetrisch, gestroomlijnd, onopvallend en passen gemakkelijk in elk interieur.

Optie "voor de dapperen" - een fusionkroonluchter. Een onderscheidend kenmerk van dergelijke modellen ligt in hun extravagantie, omdat de stijl zelf "de compatibiliteit van het incompatibele" is. De ongebruikelijke vorm en set van verschillende texturen zijn karakteristieke kenmerken van dergelijke apparaten. Als je ervan uitgaat dat de kroonluchter een accent in het interieur moet zijn, fusion, dan is fusion een zeer geschikte oplossing.

Hoe je met je eigen handen een blauwe kroonluchter kunt maken, kun je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer