Moderne kroonluchters

In elk modern appartement kan niet zonder een goede kroonluchter. Het is een sleutelelement in het ontwerp van verschillende soorten gebouwen en geeft vaak de smaakvoorkeuren van de huiseigenaren aan. Moderne modellen van plafondlampen vertegenwoordigen kunstwerken: ongebruikelijke ontwerpoplossingen verrassen en intrigeren iedereen.

species

In het modieuze ontwerp wordt gedomineerd door de aanwezigheid van verschillende lichtbronnen. Dit komt door de wens om de belichtingshoek en de mate van verzadiging te veranderen afhankelijk van je humeur of behoeften. Deze benadering leidt tot een grote selectie van verschillende kroonluchters, vaak aanvullend met extra lampen en wandlampen.

Modellen verschillen in het type installatie, ze hangen op en zijn bijna vlak. Elk type heeft zijn eigen voordelen en stelt u in staat om het ontwerp harmonieus op het plafond te plaatsen.

De meest voorkomende - hanglampen. De glansvering wordt in het midden van de kamer geplaatst, deze heeft een of meerdere gloeilampen en is uitgerust met de mogelijkheid om alle of een deel van de lichtbronnen tegelijk in te schakelen. Het ontwerp is een hoorns met tinten, omhoog of omlaag, hoewel er variaties zijn in de vorm van verschillende gloeilampen, versierd met kristal of andere decor. Een kroonluchter met vier of zes saaie tinten is een veelgebruikt type lichtarmatuur in veel huizen en appartementen.

Een onderscheidend kenmerk van moderne kroonluchters is de regel van keuze: hoe meer gloeilampen in een plafondlamp, hoe groter de ruimte waarin deze wordt geïnstalleerd.

Er is een specifiek berekeningsalgoritme: voor een ruimte met een oppervlakte van 13-14 vierkante meter zijn 4 bollen van 60 watt of 7 watt van 40 watt nodig.

Het bevestigen van hangende kroonluchters wordt uitgevoerd met een speciale haak in de set. De hoogte en richting van het licht in een dergelijk mechanisme wordt geregeld door de ophanging.

Dichtbij oppervlak plafond armaturen verschillen qua uiterlijk en bevestigingsmethode. In dit ontwerp zijn er geen volumetrische plafondlampen: het product is een monolithische ronde of vierkante "plaat" die onder het plafond is geïnstalleerd.De lampen in dit geval zijn veilig verborgen, waardoor het gebruik van dergelijke kroonluchters in ruimtes met hoge luchtvochtigheid en kinderkamers mogelijk is.

De compactheid van de structuren maakt het mogelijk om producten te installeren in kamers met lage plafonds.

Vorm en ontwerp

Moderne kroonluchters zijn een element van decor waar ontwerpers speciale aandacht aan besteden. Tegenwoordig is er geen enkel huis of appartement waar zo'n interieuritem ontbreekt. Het hangt af van de stemming in de kamer, het basisidee van het ontwerp en het temperatuurregime van de lichtstroom, wat vooral belangrijk is voor de gezondheid van het oog.

Standaard vormen die in elk interieur passen, zijn rond en vierkant. Ze kunnen plat of volumineus zijn, universeel of ongebruikelijk. Het ontwerp van de armatuur kan de klassieke stijl, het idee van moderniteit en vele andere volgen, gemaakt met een hangend of aan het plafond gemonteerd installatiemechanisme.

Kristallen kroonluchters zijn een unieke ontwerptechniek. Het licht dat door het kristal gaat, wordt op een verbluffende manier gebroken, waardoor een zonnestraaltje ontstaat dat de ruimte plechtig en elegant maakt. De grootte van kristallen kroonluchters is soms verbazingwekkend.Op openbare plaatsen (theaters, filharmonische zalen, bioscoop en concertzalen) worden logge modellen geïnstalleerd, analogen voor appartementen verschillen in kleinere afmetingen.

De vorm van de modellen kan van verschillende factoren afhangen:

 • kenmerken van de vorm van de kamer;
 • de vorm van het bestaande meubilair;
 • algemene ontwerpideeën.

Het ontwerp van modellen is veelzijdig en wordt vaak uitgevoerd in de oude stijl, waarbij de slijtage van het oppervlak en de ruwheid van de vormen worden nagebootst. Moderne fabrikanten gebruiken bij de productie van verschillende decoratiemethoden, waardoor producten harmonieus op het plafond kunnen lijken op verschillende locaties (in het midden, asymmetrisch). Decor hangt af van de stijl, ontwerpideeën, het type kamer (verschillend in de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, thuisbibliotheek, kantoor).

De moderne aanpak biedt veel mogelijkheden voor het versieren van centrale armaturen die worden gekenmerkt door een groot bereik.

De modellen gebruiken verschillende lichtbronnen. Vanwege het plafonds maken ze de ogen niet blind, creëren ze geen felle lichtstroom, daarom is de atmosfeer in de kamer waar ze worden gebruikt altijd gedempt en mysterieus. Vintage lampen zijn bijvoorbeeld heel ongebruikelijk, hebben hun eigen variëteiten.

De belangrijkste lampen voor centrale verlichting van moderne appartementen zijn LED's. Ze zijn milieuvriendelijk, stoten geen schadelijke stoffen uit tijdens het werk en onderscheiden zich door een minimaal energieverbruik.

In een landhuis, waarvan de muren zijn gemaakt of versierd met hout, kan de ruimte voor het ontvangen van gasten antiek worden gemaakt, het oplichten met een kroonluchter met een houten basis. Dit interieur detail is vrij massief, het is opgehangen aan metalen kettingen, heeft een ronde of vierkante vorm. Om de omgeving te geven pak ze de lampen op en imiteert ze kaarsen.

Tiffani kroonluchters blijven populariteit winnen. In dergelijke modellen is er een oosterse schil, ze passen perfect in het klassieke interieur, het platteland en het moderne. Het plafond van dergelijke verlichtingsapparaten is gebaseerd op het principe van glas-in-lood (wanneer het licht aan is, worden er gekleurde highlights en verf op het plafond gespeeld).

materiaal

Het spectrum van grondstoffen dat wordt gebruikt bij de productie van moderne kroonluchters is divers, het is verdeeld in het belangrijkste materiaal en de afwerking.

De meest gangbare materialen voor de vervaardiging van kroonluchters zijn hout en metaal.Plafonds en decoratieve elementen zijn gemaakt van glas, plastic, plastic, kristal, stof, papier.

Elk afwerkingsmateriaal heeft voor- en nadelen, dus de keuze moet gebaseerd zijn op de eigenschappen van elke grondstof.

In omstandigheden van hoge populariteit en een grote vraag naar producten van het budget, bieden fabrikanten de keuze om kroonluchters te kiezen van plastic. Dergelijke producten zijn licht, gemakkelijk te onderhouden, hebben een rijk kleurenpalet, zien er modern uit. Er zijn hoogwaardige synthetische materialen die moeilijk te onderscheiden zijn van metaal, hout of glas.

Het nadeel van producten is toxiciteit: plastic en plastic stoten schadelijke stoffen de lucht in bij verhitting.

Stof en papier momenteel niet zo populair, ze zijn minder praktisch, dus worden ze zelden gebruikt om plafonds te versieren. Ze verzamelen stof, veeg ze af - niet de beste manier. Maar het is gemakkelijk om het kleurenpalet te veranderen en een nieuw plafond te maken van een materiaal met een andere kleur.

Het nadeel is de onverenigbaarheid van gebruik in dergelijke kroonluchters van gloeilampen: ze warmen op, waardoor een verbranding van het materiaal kan ontstaan.

geheel metaal Kroonluchters zien er stijlvol en ongebruikelijk uit. Elementen van het industriële type zijn ons lang geleden ingegaan, maar niet iedereen is klaar om ze thuis te gebruiken. Ze zijn nauwelijks gezellig te noemen, maar je zult het zeker stijlvol en modern noemen. Het nadeel van de modellen is omvangrijk en zwaar.

houten Kroonluchters zijn fundamentele, omvangrijke producten met metalen kettingen en armaturen. Ze zien er enorm, nogal onbeschoft uit en passen waarschijnlijk niet in de sfeer van een gewoon appartement. Maar in een privé-huis zal volledig harmonieus grote ruimtes met hoge plafonds worden verlicht.

kleur

De kleurkeuze is niet eenvoudig. Het is noodzakelijk om aandacht te trekken en te verslaan in het interieur:

 • Kies voor een helderdere kamerverlichting een lichtgekleurde kroonluchter (bijvoorbeeld wit). Het passeert perfect licht, ziet er gewichtloos en luchtig uit.
 • Als u een sfeer van natuurlijke verlichting wilt creëren, koop dan geen lampen met saaie en gekleurde tinten (een rode kroonluchter schildert bijvoorbeeld de hele kamer rood).
 • Als de wens om een ​​felgekleurde kroonluchter te kopen de boventoon voert, overweeg dan modellen met transparante of doorschijnende tinten: geel, blauw, groen.Deze kleuren komen dicht bij de natuurlijke tinten van natuurlijk, ze zullen het licht beter doorgeven.
 • Combinaties van verschillende kleuren in één product - de vet keuze. Een glazen kroonluchter kan bestaan ​​uit een verscheidenheid aan bonte elementen (in rood, geel, blauw, violet, groene tinten).

Als u voor een dergelijke kroonluchter kiest, moet u overwegen: het is goed om in een lichte ruimte met witte of lichte wanden te kijken, maar de decoratieve elementen - kussens, lijsten, tapijtpatroon - moeten de kleuren van de kroonluchter dupliceren.

 • Goudkleurige patronen trekken de aandacht. Ze kijken op het plafond is luxueus en duur. Een meer democratische optie - brons of metaalachtig.

stijlen

Elke architecturale stijl komt overeen met de stijl van het interieurontwerp, dus de juiste kroonluchter is gemakkelijk te vinden:

 • De modellen zijn volledig van metaal of met glazen tinten van heldere geometrische vormen die bij de stijl passen. hightech. "Koude" materialen en kleuren vullen de ruimte aan, brengen het idee tot het laatste punt. Momenteel zijn er twee soorten LED-verlichtingstonen: in koude en warme tinten. Kies voor de hightech-stijl de eerste optie.
 • Sociale leeuwen en leeuwinnen kiezen Laksheri. Deze lichten hebben diepe tinten van kleur (rijk zwart, bordeaux of rood, diep marine, donker paars). Materiaal - zacht fluweel of satijn. Glanzende glaselementen zijn welkom. Het gebruikte metaal is vaak verguld.
 • Boho Verschillende mix van kleuren en stijlen. Het is ideaal voor diegenen die houden van gedurfde experimenten in het interieur. Er zijn bijna geen regels in te vinden: het belangrijkste is dat alles in de buurt kleurrijk, helder, rijk is en elke hoek is gevuld met verschillende interessante dingen. Gekleurde kroonluchters voor deze stijl - gewoon een uitkomst.
 • kroonluchter in klassieke stijl - hoornmodel met vijf, zes tinten lichtkleur, naar beneden of naar boven kijkend. Een andere optie is een kristallen kroonluchter, die ook geschikt is voor de Empire-stijl.

Als de klassieke versie een net en bescheiden product is, impliceert het paleisimperium een ​​chique, groot, stralend verlichtingsapparaat dat past bij de grootsheid van de omgeving.

 • Chebbi chic impliceert iets lichts, helder, luchtig en oneindig zoet. Carob kroonluchters met kant tinten en stucwerk van roze rozen zijn het ideaal van stijl.Materialen kunnen heel divers zijn, maar niet omslachtig.
 • Scandinavische stijl verschillende moderatie. Niets lichts, niets bijzonders, alles is gewoon in het geval. Zelfs in dergelijke omstandigheden is het mogelijk om een ​​mooie en modieuze kroonluchter te kiezen, maar overdrijf het niet.
 • verlichting op een oosterse manier - precies het tegenovergestelde van een strikte Scandinavische stijl. Gekleurde glas-in-loodramen, glanzende kiezelstenen, krullen en andere attributen van het huidige oosten zullen het huis vullen met kleuren en kleuren. Vergulden en veel decor zijn welkom.

Tips om te kiezen

Voor verschillende kamers is het noodzakelijk om rekening te houden met hun eigen specifieke kenmerken van het verlichten van een specifieke kamer:

 • Een kroonluchter kiezen voor de gang, afgeweerd van de vorm en het hoofddoel. In de lange en smalle gang passen schijnwerpers, gelegen langs de muren op een afstand van 70-80 cm, of modellen van kroonluchters met een enkele luifel, die op dezelfde manier moet worden geregeld als het punt. Het ontwerp moet compact en beknopt zijn.
 • Kies voor de woonkamer een grote kroonluchter, ontworpen voor een groot aantal gloeilampen, met de mogelijkheid om het aantal gelijktijdig opgenomen elementen te wijzigen.
 • De keuken is handig om het werkgebied afzonderlijk te verlichten.De hoofdkroonluchter in het trendy interieur hangt over de tafel. Een dergelijke verlichting helpt om de keuken op te splitsen in een kook- en eetgedeelte.
 • Mooie slaapkamerideeën - chique en luchtige modellen, compleet met wandlampen, wand- of desktop-bedlampjes met een meer diffuse lichtopbrengst.

Moderne kroonluchters in het interieur

Een gezellig en ongewoon ensemble van lampen in oosterse thema's voegt kleur en originaliteit toe.

Luxueuze imperiumstijl heeft een heldere, prominente lichtstroom nodig.

De gedurfde en heldere boho laat je toe oosterse motieven, industriële chic op te nemen en houdt vooral van handgemaakte items.

Aanhangers van de Scandinavische stijl zullen de heldere geometrie en contrasterende kleuren van het interieur waarderen.

Hoe je de juiste kroonluchter kiest, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer