Hangende kroonluchters

 Hangende kroonluchters

Hangende kroonluchters - een klassieker die altijd relevant blijft. Vergelijkbare modellen passen in bijna elk interieur appartement of huis met hoge plafonds. Als u besluit een hangende kroonluchter te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de ontwerpkenmerken, het materiaal, de vorm en de kleur, zodat het nieuwe naadloos harmonieert met het interieur. In grote warenhuizen kunt u een kroonluchter voor elke smaak kopen dankzij een breed scala aan producten.

types

Moderne hangende kroonluchters zijn zeer divers. Ze kunnen verschillen in verschillende parameters, zoals montagemogelijkheden, ontwerp en aantal lampen. Om de juiste optie te kiezen die perfect in uw interieur past, is het belangrijk om verschillende factoren tegelijk te overwegen.

Allereerst is het noodzakelijk dat de lamp functioneel was.Als u op zoek bent naar een optie voor een donkere kamer, bijvoorbeeld voor een gang of een badkamer zonder ramen, is het beter om een ​​model te kiezen met veel krachtige lampen. Als je een hangende kroonluchter ophaalt in een lichte kamer, kun je jezelf beperken tot twee of drie lampen.

Naast goed geselecteerde verlichting, is het noodzakelijk dat het ontwerp van de plafondkroonluchter goed past bij het ontwerp van uw kamer.

Hangende kroonluchter valt op in het interieur, dus het moet harmonieus samengaan met behang, meubels, tapijten en gordijnen.

Vaak is het vinden van een geschikte kroonluchter in een reeds ingerichte kamer niet eenvoudig. Daarom raden ontwerpers aan om een ​​armatuur te kiezen in de planningsfase van uw interieur. In een groot assortiment van moderne winkels kunt u echter altijd verschillende universele opties vinden die in bijna elke situatie passen.

Ten slotte moet aandacht worden besteed aan technische kwesties. Kroonluchters kunnen op verschillende manieren worden opgehangen, dus het is belangrijk om aandacht te besteden aan de armaturen. Bovendien kunt u een verstelbare kroonluchter op de lift meenemen, als daar behoefte aan is.

Er zijn ook kroonluchters die verschillende verlichtingsopties mogelijk maken, en sommige moderne modellen met een bedieningspaneel maken het u mogelijk de kroonluchter aan en uit te zetten zonder op te staan ​​van uw stoel.

Overweeg hoe kroonluchters verschillen in ontwerp en ontwerp. Als u naar een profielwinkel gaat, ziet u de volgende opties tussen de hangende lampen:

 • Een enkele hangende kroonluchter is een optie met een enkele lamp. Het kan op verschillende manieren worden geplaatst - in een neerwaartse richting, in een richting of schuin. Vooral succesvol zijn de lampen met instelbare tinten - dus je kunt zelf bepalen waar je het licht wilt richten. Enkele modellen zijn niet geschikt voor het verlichten van donkere en ruime kamers.

Vaak worden ze gebruikt in kleine kamers met heldere ramen. Vaak worden deze lampen gekocht als extra verlichting.

 • Gepaarde of driedubbele hangende gordijnlichten op een stang - Dit is een andere interessante ontwerpoptie, ze zijn op twee ophangingen gemonteerd. Deze kroonluchters zien er modern en interessant uit, maar zijn vooral geschikt voor smalle kleine ruimtes. Meestal worden modellen op de bar in de keuken of in de badkamer geplaatst.

Als je in een ruime kamer of in een studio-appartement de ruimte wilt verdelen met behulp van licht, zal het model op de balk ook organisch passen in een dergelijk concept.

 • Hangende kroonluchter met drie scharnieren en vijf scharnieren - Dit is een klassieke versie die in elk interieur past. Ondanks het feit dat veel modellen van dergelijke kroonluchters enigszins ouderwets lijken, kunt u nu interessante moderne versies vinden. Het ontwerp van een dergelijke lamp moet volledig afhangen van het interieur van een bepaalde ruimte.

Voor grote ruimtes is het beter om vijf lampen te kiezen, en als je kamer klein is, dan is een kroon met drie armen voldoende. Het voordeel van het model is dat het licht gelijkmatig door de ruimte wordt verdeeld.

 • Lichte kroonluchter cups past harmonieus in bijna elk interieur. Tegelijkertijd, ongeacht de kracht van de lampen en hun aantal, zal het licht van een dergelijke kroonluchter nooit helder zijn. Kies deze optie voor woonkamers met heldere ramen als je 's avonds van zacht diffuus licht houdt.
 • Gedifferentieerde kroonluchters - dit is een praktische oplossing voor een ruime kamer - dit zijn de modellen die voor de beste verlichting zorgen. Vaak zijn dit modellen aan een ketting of aan een haak. Tegelijkertijd is het beter als de plafonds in de kamer erg hoog zijn en het interieur is gevuld met verschillende details, anders zal de meerlagige lamp erg omslachtig zijn.
 • Elektrische kroonluchter, die aan het plafond is bevestigd - een geweldige optie voor extra verlichting in woonkamers. Als u geen plaats heeft voor een vloerlamp op een tafel of vloer, kan een vergelijkbare optie op het plafond boven het bureau of in de buurt van het bed worden geplaatst, met behulp van een koordophanging voor de lamp.
 • Loshangende plafonds nu ook populair. Zulke modellen zien er buitengewoon interessant uit, geven de binnenkant lichtheid en gratie. Dit is een stijlvolle en mooie optie, die vooral geschikt is voor kleine kamers, omdat de lampen verticaal naar beneden zijn gericht en het gebied van hun verlichting vrij beperkt is.
 • Kroonluchters met "regen"dat wil zeggen, met glazen kralenhangers is het heel interessant om in klassieke interieurs te kijken. Tegelijkertijd zullen dergelijke kroonluchters ook een zekere aantrekkingskracht op de moderne omgeving hebben. Plafondlampen van dergelijke hangende kroonluchters zijn erg interessant - soms zijn ze bijna niet zichtbaar onder de glazen kraal, en soms zijn ze gemaakt in de vorm van kaarsen. Dergelijke kroonluchters trekken de aandacht en creëren een unieke sfeer in de kamer.

Tips om te kiezen

Het kiezen van de juiste kroonluchter is erg belangrijk.Voor elk type interieur passen hun modellen. Overweeg hoe u een stijlvolle kroonluchter kiest, afhankelijk van de inrichting van de kamer:

 • klassiek in het interieur is altijd in de mode. Bovendien is het niet moeilijk om een ​​hangende kroonluchter in een klassieke stijl op te halen. Voor een eenvoudige en onopvallende versie kunt u altijd een model met drie hoorns of vijf hoorns vinden met het lichaam van de kleur die u nodig hebt. Als u wilt dat uw inrichting in een klassieke stijl op een paleis lijkt, kunt u meerdere-lier kroonluchters of modellen met "regen" proberen. Dergelijke opties zijn vooral geschikt voor hoge plafonds.
 • Voor appartementen ouder landelijke stijl, best passende lampen met houten elementen. Plafonds op houten stokjes of plafondbekers op een interessant houten frame kunnen er het meest organisch uitzien.
 • Als u een instelling verkiest in minimalistische stijl, u zou de meest eenvoudige modellen van lampen moeten kiezen. Goede look enkele lampenkappen en kroonluchters op de staaf.
 • aanhang eclectisch in het interieur kan zich niet beperken tot het kader van een bepaalde stijl. Tegelijkertijd is het heel belangrijk dat alle verschillende details in het interieur er harmonieus uitzien en een enkel ensemble vormen.Als het interieur al vol is met details en meer dan drie primaire kleuren combineert, moet u een onopvallende klassieke kroonluchter kiezen. Als de situatie laconiek genoeg is, kun je een ongebruikelijke felle lamp oppikken.

 • Voor een jeugdkamer geschikt voor verschillende creatieve modellen. U kunt kiezen uit kroonluchters aan de bar of enkele hangende opties in een moderne minimalistische stijl, of u kunt kiezen voor een stijlvol gekleurde kroonluchter met een ongewone vorm.

U moet onder andere rekening houden met het vereiste verlichtingsniveau van de kamer.

In de woonkamer of slaapkamer moet je helder genoeg opties kiezen met een paar krachtige lampen.

Als u op zoek bent naar een optie voor extra verlichting, plaatst u een enkele kroonluchter. Ze zijn vaak ingesteld voor de bar of de salontafel.

Vormen en maten

De grootte en vorm van de kroonluchter is belangrijk. Het is van deze parameters dat de manier waarop de lamp in het interieur van uw huis past, kan afhangen.

Overweeg de belangrijkste en meest interessante ontwerpkenmerken van moderne kroonluchters:

 • Het model kan kort zijn, dat wil zeggen, het kan net onder het plafond hangen, of het kan lang zijn.Voor lange modellen is het uitermate belangrijk om hoge plafonds te hebben, anders hangen ze te laag over hun hoofd en creëren ze een onaangenaam gevoel.
 • Kroonluchters met grote diameter zijn geschikt voor ruime, grote kamers. Als u een miniatuurlamp kiest, past deze waarschijnlijk in een kleine kamer of geschikt voor extra verlichting.
 • Klassieke kroonluchters hebben een ronde of ovale vorm en voor moderne interieurs kunt u overwegen rechthoekige modellen.
 • Besteed aandacht aan het extra ontwerp van de lamp. Er zijn modellen met bladeren, bloemen, krullen of opengewerkte metalen frames. Als deze opties worden gecombineerd met de inrichting van de ruimte, kunnen ze er heel interessant uitzien.

kleur

De kleur van de hanglamp bepaalt grotendeels het uiterlijk. De meest modieuze en populaire kleuren zijn nu de volgende:

 • Onder zilver - Dit is een neutrale optie, ideaal voor alle moderne interieurs. Een eenvoudig metalen frame in koele grijstinten valt niet op in het interieur en vormt een aanvulling op elk ontwerp.
 • Onder goud - Dit is een extravagante versie, die geschikt is voor het interieur in de barokstijl.
 • bronzen Het ziet er geweldig uit in klassieke interieurs - het is niet zo opvallend als goud, maar het geeft de sfeer een speciale sfeer en past goed bij klassiek houten meubilair.
 • houten Ouderwetse modellen zijn de perfecte oplossing voor appartementen in landelijke stijl.
 • kroonluchters wengé met een slanke houten kast passen ze perfect in modieuze interieurs in de moderne stijl, evenals degenen die van minimalisme houden en de moderne jeugdkamer kunnen aanvullen.
 • Kan worden overwogen en heldere opties - paarse, rode, oranje, lila en blauwe lampen. In een eenvoudig ingetogen interieur zullen dergelijke lampen een helder accent worden.

materialen

Voordat u koopt, moet u letten op het materiaal waaruit de kroonluchter is gemaakt.

Er zijn de volgende opties:

 • Metalen frame beschouwd als de meest praktische. Vanwege de verscheidenheid aan modellen, kunt u een metalen model kiezen in elk interieur - u kunt een kleur kiezen voor nikkel, goud of brons.
 • glas De lampen zijn erg fragiel en worden snel vuil, maar ze kunnen er in moderne interieurs toch heel stijlvol en ongebruikelijk uitzien.
 • Houten kist - Het is een praktische oplossing voor meubels in landelijke of koloniale stijl.
 • plastic Moderne kroonluchters hebben een ongewone vorm en verschillende kleuren. Ze zullen liefhebbers van ongewoon ontwerp aanspreken.

Populaire modellen en merken

Als u een echt hoogwaardig model wilt kopen dat lang meegaat, moet u letten op het merk en het land van herkomst. .

Denk ook van tevoren aan het soort verlichting dat u in het hele appartement wilt. Als het interieur van de kamers ongeveer dezelfde stijl heeft, is het misschien de moeite waard om alle kroonluchters en ophangingen uit dezelfde collectie te nemen.

In de winkels kunt u nu lampen uit Rusland, China en Europa vinden.

De meest populaire merken zijn:

 • Het Italiaanse merk ST Luce produceert ongewone hangende kroonluchters, die geschikt zijn voor een modern interieur.
 • In Rusland is de fabriek "Aurora" bekend - onder dit merk worden zowel klassieke lampen als meer neutrale, minimalistische versies geproduceerd.
 • Kroonluchters gemaakt in Polen onder het merk Spot Light zijn moderne modellen van hoge kwaliteit tegen relatief lage prijzen.
 • Chinese kroonluchters hebben de meest aantrekkelijke prijs.Het meest populaire merk is Strotskis.

Kroonluchter verbinding met het plafond

U kunt de kroonluchter zelf aansluiten of professionals bellen voor deze case. De technische details van de bijlage hangen af ​​van het specifieke model dat u kiest. Soms zijn de kroonluchters op een haak gemonteerd en in andere gevallen moet de voet rechtstreeks aan het plafond worden bevestigd.

Wees voorbereid op het aansluiten van de hanglamp om enige tijd te duren.

Het meest voorkomende probleem waarmee consumenten worden geconfronteerd, is het aanpassen van de hoogte van de kroonluchter. Als u niet zeker weet op welke hoogte u uw kroonluchter wilt plaatsen, is het beter om een ​​model met een instelbare lengte te nemen.

Kettingen kunnen ook worden ingekort door verschillende koppelingen te verwijderen. Niettemin is in veel gevallen de hoogte van de modellen vast, dus het is beter om de hoogte van het plafond te meten voordat u koopt.

Accommodatie in het binnenland

Harmonisch passen de nieuwe hanglamp in de al bestaande kamerinstelling kan moeilijk zijn.

Om de kroonluchter er goed uit te laten zien in het interieur, let op enkele interessante ontwerpideeën:

 • Als u kiest voor een houten model voor een interieur in landelijke stijl,onder de situatie in de koloniale stijl of onder de klassiek ingerichte kamer, probeer de kleur van het houten meubilair en de lamp volledig aan te passen. Als u geen geschikte optie kunt vinden, is het beter dat de kleuren zo verschillend mogelijk zijn.
 • In interieurs in eclectische stijl, maar ook in moderne interieurs voor jongeren, moet men niet bang zijn om verschillende metaalkleuren met elkaar te combineren - als er in de situatie zilverkleurige voorwerpen zijn, kan een lamp in de kleur zilver of brons er buitengewoon interessant uitzien.
 • Kies voor de meest heldere verlichting van de kamer een kroonluchter met glazen kralen - het licht wordt gereflecteerd vanaf een transparant oppervlak. Gekleurd glazen plafondlicht daarentegen zal het licht dimmen.
 • Voor een ruime kamer is het niet nodig om één grote kroonluchter te kiezen. Zeer indrukwekkend kan eens een paar lampen bekijken, als je ze rond de omtrek plaatst.
 • Studio-appartementen zijn nu in de mode, evenals gecombineerde kamers: bijvoorbeeld een keuken met een eetkamer en een slaapkamer met een kantoor.

Het is het gemakkelijkst om de ruimte af te bakenen met behulp van licht.

U kunt twee lampen met verschillende ontwerpen kiezen - één zal dienen voor de hoofdverlichting en de tweede zal extra zijn.

Ideeën voor het plaatsen van kroonluchters in verschillende interieurs kunnen worden bekeken in de video hieronder:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer