Kroonluchters in loft-stijl

Tegenwoordig is de Loft-stijl vooral populair onder jongeren en vertegenwoordigers van creatieve beroepen en dicteert het zijn vereisten voor een interieur dat doordrenkt is met de geest van "incompleetheid" en tegelijkertijd vol harmonie en eenvoud, wat vooral de uniciteit van deze stijl benadrukt.

Hij is ontstaan ​​in de jaren 40 in Amerika. Sindsdien heeft de bevolking problemen met huisvesting, mensen werden gedwongen om te verhuizen naar industriële gebouwen, die worden gekenmerkt door hoge plafonds, grote ramen en "kale" muren. Het was toen dat de loft zich begon te vormen als een richting van stijl in het interieur, die tot op de dag van vandaag zeer relevant is, en aan populariteit won in zowel privéwoningen als appartementen.

"Loft" in vertaling vanuit het Engels betekent "zolder", dus de kamer zelf moet lijken op, zo niet een zolder, dan een soort werkplaats met een lichte mate van onvoorzichtigheid die inherent is aan creatieve individuen.

Het belangrijkste en enige doel van de kroonluchters in deze stijl is hun functionaliteit in plaats van de ruimte te versieren. Echter, de lichtbronnen in de stijl van "loft" - een geweldig kunstobject, niet zonder een deel van de esthetiek, een echt gevoel voor schoonheid.

Kroonluchters zijn bedoeld om zoveel licht te geven dat de kamer er letterlijk mee werd overspoeld. Voor heldere verlichting krijgt speciale aandacht in deze stijl, die de multidimensionaliteit van de ruimte vereist, de illusie van een brede kamer, die meer doet denken aan de fabrieksfabriekskamer.

Speciale functies

Verlichting speelt een grote rol bij het vormgeven van uw interieur in deze stijl, want een van de Loft-slogans is "Meer licht, meer helderheid, meer stralen." Daarom moet u de keuze van kroonluchters, die een belangrijk en zelfs integraal element in elke kamer vormen, zorgvuldig overwegen.

Een uniek kenmerk van de kroonluchters in loft-stijl is een zekere mate van ruwheid, industrialisme, "nalatigheid", die deze stijl kenmerkt, samen met beknoptheid en eenvoud. Kroonluchters die in deze stijl zijn gemaakt, verschillen in de regel van de standaard die we in onze huizen en appartementen zagen, omdat de stijl zelf directheid impliceert en doet alsof ze casual chic is met haar inherente boheemse karakter.

types

Bijzonder indrukwekkend is de kroonluchter-plafondspin. Uiterlijk lijkt het op een enorme spin met LED-lampen, die zich bijna over de gehele lengte van het plafond uitstrekt. Een dergelijke kroonluchter zal vooral de buitengewone ruimte en de specificiteit van de stijl benadrukken die het type fabriekspand vereist. Niet minder gedenkwaardig zijn hangende kroonluchters die harmonieus in het interieur passen, terwijl ze niet op het plafond zelf focussen.

Designer kroonluchters zijn ook verrassend in de vorm van een grote hoepel, aan de randen waarvan er elektrische analogen van kaarsen zijn.

Dergelijke kroonluchters zijn populair omdat ze in staat zijn om de kamer wereldwijd te verlichten, waardoor het interieur de nodige helderheid en lichtheid krijgt die stijl vereist.

kleur

Steeds meer ontwerpers geven de voorkeur aan witte en zwarte kroonluchters, omdat deze kleuren het meest geschikt zijn voor deze stijl en harmonieus in de ruimte passen. Zwart en wit zijn redelijk geschikt voor zo'n buitengewone stijl.

Witte kroonluchters zijn gekozen in het geval dat ze niet speciaal op het plafond willen focussen, terwijl zwart daarentegen als een lichtpuntje voor de hele kamer dient, en aandacht aan zichzelf besteedt.

Ervaren ontwerpers zijn echter niet beperkt tot deze twee kleuren; kroonluchters kunnen vrij rood en aquamarijn zijn; hoe helderder hoe beter, omdat deze stijl geen pastelkleuren accepteert.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan neon, zure kleuren, omdat ze het interieur perfect aanvullen en er een mooie toon aan toevoegen, die dient als een noodzakelijke plek om de exclusiviteit van uw kamer te benadrukken.

materialen

Deze stijl impliceert industrialisme, lichte "onafgewerkte" ruimte, dus kroonluchters zijn gemaakt van pijpen, van allerlei flexibele delen, die lijken op sanitaire elementen, verschillende banden, apparaten en dergelijke, die het interieur een aandeel zullen geven van zogenaamd speciale incompleetheid, nauwelijks merkbare lichtschakeling.

Materialen uit de boom in de stijl van 'loft' zijn echter niet welkom, omdat houten kroonluchters conservatiever en eleganter zijn, en beweren dat ze klassiek verheven zijn en een onwrikbaar traditionalisme.

Loft gaat over vrijheid, die verder gaat dan het gewone interieur, het is de wil van zelfexpressie die veel verder gaat dan de canons van klassiekers en standaard kamerafwerkingen.

afmeting

Er zijn geen bijzonder strenge eisen aan de afmetingen van kroonluchters.Echter, steeds vaker valt de keuze van ontwerpers op grote kroonluchters die in staat zijn om een ​​groot deel van de ruimte te verlichten.

Omdat het motto van de stijl "Meer licht en stralen" is, bieden grote kroonluchters de totale verlichting en helderheid die nodig is voor de algemene stijl van het interieur. Kleine hangende kroonluchters die eruit zien als gloeilampen die aan het plafond hangen, zijn ook populair.

De enige regel van kleine kroonluchters in loftstijl is dat er veel tegelijk moeten zijn om de nodige verlichting te bieden die nodig is voor dit interieur.

Hoe te kiezen?

Er moet aan worden herinnerd dat houten kroonluchters niet in het interieur aanwezig moeten zijn, omdat materiaal zoals hout raffinement en luxe toevoegt, wat volledig in tegenspraak is met het concept van de loftstijl.

Liever suspensies; Dergelijke kroonluchters worden veel gebruikt voor het aansteken van de keuken. Grote kroonluchters, zoals een spinkroonluchter, zouden zeer geschikt zijn in de woonkamer of in de eetkamer, indruk maken op de gasten en hun aandacht richten op de verlichting en het plafond.

Er moet ook aan worden herinnerd dat de kroonluchters in deze stijl geen prachtige decoratieve elementen, overdreven pracht en luxe claims mogen bevatten.Ze moeten harmonieus in de omringende ruimte passen, die "onachtzaamheid", ruwheid, een soort onvolledigheid accepteert, die niet verstoken is van, niettemin, creatieve levenslust en eigenaardige chic.

Als u toch besluit om uw huis in de stijl van "loft" uit te rusten of slechts een paar kamers in deze richting in te richten, moet u enkele aanbevelingen volgen die zijn gedaan door ervaren ontwerpers die al meerdere jaren op dit gebied werkzaam zijn.

Dus hier zijn enkele nuttige tips van de experts:

 1. Vergeet niet dat de kroonluchters in deze stijl niet zozeer bedoeld zijn voor een decoratieve rol, maar eerder als een functioneel element dat maximaal licht kan geven aan uw ruimte;
 2. Het benadrukken van het interieur wordt in verschillende niveaus tegelijk aanbevolen. De ideale combinatie zou de installatie van een kroonluchter aan het plafond, wanden, de aanwezigheid van staande lampen zijn, omdat ze samen de maximale verlichting naar de kamer zullen geven, wat voor deze stijl is vereist;
 3. De grootte van de kroonluchters moet overeenkomen met het interieur, harmonieus in het geheel passen en niet verloren gaan in de ruimte. Geef daarom de voorkeur aan grote grote kroonluchters;
 4. Als u kiest voor kleine kroonluchters, bedenk dan dat er veel op één plaats moeten zijn om de eenheid van stijl te behouden en maximale verlichting te geven;
 5. De beste lichtbron zal degene zijn die associaties met de industriële industrie veroorzaakt.

Aluminium kroonluchters - dit is precies het soort dat het meest voordelig in het interieur zal kijken onder invloed van deze stijl, aangezien dergelijke lampen vooral leiden tot de associatie van het fabrieksterrein, kunstzinnig gesmeed door woningen. Aluminium kroonluchters zien er ongelooflijk organisch uit in elke kamer van uw huis. Bovendien zijn ze zeer ongebruikelijk, omdat een materiaal als aluminium op zichzelf iets buitengewoons is voor een kroonluchter, niet standaard voor een interieurelement.

De ideale optie voor verlichting in het interieur onder invloed van de geest van Loft zijn LED-modellen van lampen die de indruk wekken dat u zich op de tentoonstelling van een beroemde kunstenaar of in zijn studio bevindt. Dergelijke lampen zijn grotendeels eenvoudig, hoewel ze niet zonder oorspronkelijke smaak zijn, wat het interieur een nog grotere moderniteit geeft in de geest van het industrialisme.

Vergeet niet dat deze stijl vooral angstig is voor de keuze van de verlichting, omdat deze ontstond tijdens de hausse van de fabriekswoning, die fel verlicht werd door grote ramen. Er zijn behoorlijk stijlvolle lampen op de markt die er aantrekkelijk uitzien voor zo'n modern interieur.

Een brede selectie kroonluchters en de verkregen informatie laten u niet in verwarring raken bij het inrichten van uw kamers.

Alle kroonluchters in deze richting, wat ze ook zijn - vloer, muur, muur of plek, zijn opmerkelijk omdat ze al een onafhankelijk kunstobject vertegenwoordigen, ongeacht of ze bij u thuis zijn of in een winkel hangen.

Neem een ​​kijkje van dichtbij. De verscheidenheid aan lampen is verbluffend en boeit hem met hun ingewikkelde vormen of geometrische vormen. Geen enkele kroonluchter in loft-stijl zal u onverschillig laten, al is het maar omdat het niet past in het kader van alledaagse interieurs waar we zo aan gewend zijn.

Je komt niet langs zo'n kroonluchter, ook al vind je het niet leuk, want "loft" is een explosie, het is een vlucht voorbij het standaard interieur, het is een enorme stap verwijderd van de klassieke canons van je kamerontwerp.

Loft-achtige kroonluchters moeten aan de volgende eisen voldoen, aangezien deze trend zijn eigen normen dicteert, die verre van standaard zijn.

Deze normen moeten echter in aanmerking worden genomen als u uw kamer nog steeds wilt uitrusten in de stijl van "loft":

 1. Minimale inrichting van de lampen;
 2. Zwarte of witte kleur, minder vaak neon of heldere zure kleuren;
 3. Zeer heldere verlichting, hoe feller - hoe beter;
 4. Grote maten;
 5. Kleine kroonluchters zijn alleen toegestaan ​​als ze veel tegelijk in één plaats zijn;
 6. Geen versieringen, kristallen hangers;
 7. Het materiaal waaruit de kroonluchter is gemaakt, zou bijvoorbeeld moeten lijken op sanitair, koorden, enz., Wat een fabriekskamer suggereert.

Toonaangevende ontwerpers op het gebied van interieurontwerp praten over zo helder mogelijke verlichting dat het onmogelijk zou zijn om naar de kroonluchter te kijken (kroonluchters, als deze een beetje klein zijn) terwijl deze aan is. Het licht in zo'n interieur speelt tenslotte een sleutel, bijna leidende rol, die zelfs niet bijdraagt ​​aan het ontwerp van de wanden zelf, wat overigens ook belangrijk is.

Wij presenteren onder uw aandacht de top van de toonaangevende fabrikanten van lampen en kroonluchters in de stijl van "loft":

 • Divinare (Italië);
 • Favoriet (Duitsland);
 • Loft IT (Spanje);
 • Ideal LUX (Spanje);
 • Lussole Loft (Italië).

Het moderne 'loft'-ontwerp in het interieurontwerp is echt een buitengewone en unieke stijl, omdat het de kenmerken van lichte nalatigheid, industrialisatie van de kamer, een zekere' onvolledigheid 'heeft gecombineerd met praktische bruikbaarheid en functionaliteit van de ruimte. Deze stijl snelde zonder pardon in de levens van stedelingen en blijft de harten van mensen boeien en vindt steeds meer supporters over de hele wereld.

Zo'n interieur lijkt op een atelier van een kunstenaar of andere creatieve persoon. In de regel is de stijl van 'loft' gebruikelijker in het interieur van bachelors, in mensen met creatieve beroepen. Hij vindt echter steeds meer fans over de hele wereld vanwege zijn buitengewone sfeer en exclusiviteit. Deze stijl is meteen herkenbaar, omdat het behoorlijk pakkend en gedenkwaardig is, wat de meest veeleisende estheet niet onverschillig laat.

Zie de volgende video voor een masterclass over het maken van een spinkroonluchter.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer