Een hi-tech-stijl kroonluchter kiezen

 Het kiezen van hightech kroonluchters

Technologische vooruitgang is alle levensgebieden van een modern persoon betreden, komt tot uiting in de verwerkende sector en in alledaagse dingen, thuis. Ontwerpers creëren een hightech interieur. De combinatie van superfunctionele meubels, lampen, getextureerde ongebruikelijke afwerking in één compositie is kenmerkend voor de hightech-stijl. Laten we de nuances van het ontwerp van kroonluchters voor het interieur in de hightech-stijl nader bekijken, en ontdekken wat moet worden geleid door een dergelijke kroonluchter te kiezen.

Speciale functies

Interieurs in hightech-stijl worden geassembleerd met utilitaire objecten, ingelijst in een ongebruikelijke geometrische vorm of met gestroomlijnde lijnen in de ruimte.De atmosfeer zit vol met verschillende transformatiemechanismen, veel wordt geregeld met behulp van consoles, waaronder kroonluchters.

Over het algemeen is het hightech ontwerp ontworpen om een ​​enigszins futuristische indruk te maken. Er is bijna geen kunstmatige inrichting, sieraden, opzichtige luxe, maar de elementen van dit ontwerp zijn harmonieus in hun functionaliteit, waar niets overbodigs is en elk detail overeenkomt met zijn functie, die een gevoel van kosmisch mysterieus gevoel veroorzaakt.

Een transformatietafel, een opklapbed, een stoel gemaakt van transparant plastic, de nieuwste generatie technische apparatuur, een ongeverfde betonnen muur, metselwerk, de afwezigheid van stoffen gordijnen - en al deze achtergrond heeft ongewone lampen met verbazingwekkende bizarre vormen. Ze willen worden beschouwd, de ontwerpen zijn niet-triviaal en ongebruikelijk.

High-tech kroonluchters kunnen heel conventioneel kamerlampen worden genoemd, voor het grootste deel is het een heel kunstwerk. Deze kleine architecturale vorm in het interieur verlicht alleen dat deel van de kamer dat licht nodig heeft, vaak bestuurd door een afstandsbediening, kan de intensiteit van de verlichting aanpassen aan de behoeften.

Meestal zijn er verschillende afzonderlijke lichtbronnen, verenigd door één ontwerp. Elke projector kan in zijn richting worden gedraaid, ver weg of dicht vanwege zijn ontwerpeigenschappen.

Het plafond kan worden verhoogd tot aan het plafond voor een feestelijke felle verlichting van de hele kamer of onder de eettafel om een ​​gezellige kleine ruimte te creëren.

Bij het ontwerpen van objecten in de hightech-stijl is er een beperking in het gebruik van materialen en kleuren. In de regel is het grijs, wit, metallic, zwart. Ze zijn ontworpen om het ontwerpprobleem op te lossen ten koste van vorm, en niet van decor. Het kan als een minpuntje worden beschouwd, maar met de juiste stijlbeslissing kunnen deze kleuren een indrukwekkende compositie creëren.

In ieder geval zal de centrale kroonluchter alle aandacht vastklikken met zijn ongewone en originele vorm.

Typen en modellen

In moderne interieurs, hightech met geen scheidingsvlakken tussen de zones, zijn de kroonluchters niet aan het midden van het plafond vastgemaakt. Grote gebieden, waar de zones van de keuken, woonkamer, slaapkamer, gang in één kamer worden gecombineerd, het is moeilijk om één kroonluchter aan te steken.

Het is veel praktischer om de belangrijkste lichtbron in de woon- en eetkamer te plaatsen, en in andere - individuele lampen volgens het functionele gebied.Voor zonering is het handig om afzonderlijke lampen te gebruiken met een gerichte schijnwerper op een staaf.

Deze projectoren kunnen verschillende hoogtes hebben en zijn gegroepeerd in het midden van de kamer, indien nodig, verandert de hoogte van de stang en wordt het licht van een van de lampen naar het gewenste gebied gericht.

Een andere optie was het gebruik van LED-plafondverlichting en een hangende designkroonluchter in het midden van de kamer. In dit geval zijn de lampen verdeeld over de zones in de vorm van afzonderlijke hangende structuren of meerdere punt-LED's in een metalen frame over een specifieke zone.

Verlichting in hightech-stijl heeft eenvoudige geometrische vormen, of juist fantastisch benadrukt, maar beide zijn uitgerust met metalen elementen met een chromen glans. Kroonluchter in high-tech stijl is een reeks eenvoudige metalen tinten of buizen met gericht licht, gerangschikt in verschillende rijen. In de ene zone kan er een zo'n buis zijn, en in de andere - meerdere tientallen.

Elite-kroonluchters combineren ondenkbare structurele elementen, zowel in hoogte als locatie, en kunnen tot enkele meters in de ruimte duren, en worden het belangrijkste element van de architectuur van een kamer.

materialen

Een hard constructivisme van het ontwerp van deze lampen omvat het gebruik van speciale materialen.

  • De voorkeur gaat uit naar naar metaal. Het metaal kan glanzend chroom of zwart zijn, mat grijs of in een bepaalde kleur geschilderd.
  • plastic - een van de basismaterialen voor plafondlampen met ongewone gebogen vormen. Kunststof wordt zowel transparant als mat gebruikt.
  • glas vormt een organische aanvulling op de constructie van metaal, glanzend glas en chroom geeft een extra fantastische glans. De ontwerpeigenschappen van meerrijige kroonluchters maken het mogelijk om artistieke expressiviteit te verlenen, zelfs aan elektrische koorden, waarop lampenkappen van verschillende vormen zijn gemonteerd.

Om kroonluchters in deze stijl uit te rusten, worden meestal LED's gebruikt, omdat het voor een kroonluchter tot enkele tientallen gloeilampen kan duren. Voor originele hi-tech composities worden COB-diodes gebruikt, die op het bord zijn gemonteerd en zorgen voor een uniforme lichtstroom. Voor grote kroonluchters zijn krachtige en superkrachtige diodes geschikt, voor gewone woonkroonluchters - SMD-lampen, niet duur met variërende lichtintensiteit van de lamp.

vorm

Deze plastic materialen maken het mogelijk om de meest fancy vormen in de high-tech stijl kroonluchters te belichamen. Het kan een verscheidenheid aan concentrische cirkels zijn, fantasievol met elkaar verweven, en hele fonteinen van kleine LED-lampen.

Voor brute interieurs passen strikte geometrische vormen, samengesteld uit een samenstelling van verschillende rechthoeken. Tegen de achtergrond van een betonnen muur zien metaalachtige, identieke schijnwerpers van directioneel licht er organisch uit.

De kroonluchter kan een of meer lichtgevende kolommen van meerdere LED's zijn of kan de vorm hebben van een bal die in het midden van de ruimte zweeft. Populaire ongebruikelijke composities van gebroken metalen staven met een LED aan het eind. Deze composities kunnen zowel horizontale als verticale gerichtheid hebben.

Plafonds met betrekking tot de originele golvende vorm, en de vorm van een bal, vierkant, kegel of tetraëder, evenals de vorm van honingraten.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een kroonluchter moet je je richten op de grootte en het doel van de kamer. Hightech kroonluchters voor de slaapkamer kunnen minimalistisch zijn en in de hal de plaats van de lichtinstallatie innemen.In de keuken is het beter om meerdere verlichtingsarmaturen te hebben om de werkruimte en de eethoek te verlichten, in het kantoor voor een goede verlichting heb je krachtige lampen nodig.

In alle soorten kamers moeten kroonluchters stijlvol en functioneel zijn.

Woonkamer

De woonkamer is een geweldige plek voor een stijlvolle hi-tech kroonluchter. Als het interieur van de woonkamer is ingericht in geschikte lichtgrijze tinten, zou een kroonluchter in de vorm van een samenstelling van LED's op chroomkleurige ophangingen er hier heel goed uitzien.

In het geval van lage plafonds is het beter om de voorkeur te geven aan een horizontale compositie, voor hoge plafonds is het mogelijk om een ​​compositie te installeren van neerwaartse structuren. LED's geven een blauwachtige tint die vreemdheid toevoegt aan het interieur.

Een interessante optie is een kroonluchter van lichtgevende bollen, kubussen, rechthoeken, zeshoeken van dezelfde of verschillende grootte, bevestigd op verschillende hoogten. Een paar fantasievol gebogen ovalen of cirkels, opgehangen aan metalen kabels, zullen het originele accent zijn van een hightech interieur.

Metalen elementen in de vorm van spiralen of krullen, die op harmonieuze wijze met elkaar zijn verweven en zich op een platform van hetzelfde metaal bevinden, zullen glans en helderheid toevoegen aan de glans van verchroomde oppervlakken.

slaapkamer

De slaapkamer vereist een andere benadering bij het kiezen van een kroonluchter. Dit is een intiem gebied dat dimlichten nodig heeft om te ontspannen. Het meest geschikt is hier een kroonluchter met verschillende tinten van matglazen getint glas met gewone lampen.

Plafondlampen kunnen worden geplaatst op een horizontale balk op de kroonluchter, een of twee van hetzelfde plafond gemonteerd op een verticale balk in het nachtkastje voor extra verlichting.

Om een ​​meer romantische sfeer in de slaapkamer te creëren, wordt het aanbevolen om kroonluchters te gebruiken in de vorm van ovalen of fonteinen van zeer kleine LED's en dunne, bijna onmerkbare structurele elementen. Dit creëert een gevoel van een zwevende lichtvlek.

studie

Het kabinet vereist strengheid en beknoptheid, kroonluchters moeten worden uitgerust met kegels in de vorm van een kegel met gericht licht, gelegen langs de tafel. Het is toegestaan ​​om rode, groene of gele kleuren te gebruiken. De lamp past op elke, maar hij moet comfortabel te bekijken zijn.

keuken

De keuken zal verschillende soorten verlichting moeten combineren. Boven de eettafel kunt u de hoofdkroonluchter plaatsen, langs de snijtafel - enkele lampen van hetzelfde model.

U kunt de volledige omtrek van de keuken op het niveau van het plafond en op het niveau van keukenkasten met twee strips stripverlichting van LED's uitrusten. Om het op een ruimtevoorwerp te doen lijken, wordt een derde lijn toegevoegd, iets boven de vloerplint.

In kleine ruimtes zien de spots er goed uit. In de kinderkamer kunnen ze veelkleurig zijn.

Wanneer u een kroonluchter kiest, moet u niet vergeten dat spanplafonds niet kunnen worden verwarmd, daarom moeten halogeenlampen worden verlaten. LED's worden niet heet en kunnen de coating niet beschadigen.

Spiegelende plafonds versterken het effect van hightech kroonluchters. Je moet ontwerpen kiezen zonder een enorm platform, bij voorkeur op dunne kabels. Veel gloeiende lichten, vermenigvuldigd met de weerspiegeling van het plafond, creëren het effect van de sterrenhemel.

In de kamers, ingericht met donkere meubels, moet je een kroonluchter met felle verlichting installeren, het kunnen verschillende lampenkappen zijn met krachtige lampen of een stel kleine LED's.

In een monochroom interieur of op een achtergrond met metselwerk, kan een hi-tech kroonluchter felle rode lampenkappen of structuren geschilderd in geel en andere natuurlijke kleuren hebben.

Grote designer kroonluchter zal de belangrijkste focus van de kamer zijn.Als u geen aandacht hoeft te vestigen op de verlichting, is het beter om op een kleinere kroonluchter te blijven met neutrale witte of grijze matte tinten.

Plafondluchters naar boven gericht geven extra verlichting, zachter en diffuser licht wordt verkregen door de plafondlampen naar beneden te richten. In elk geval zal een kamer versierd met een lamp in een futuristische stijl er uitzien.

Ideeën voor modern interieur

Naast het ongewone ontwerp hebben kroonluchters in de stijl van hi-tech veel voordelen. Ze hebben een variabele vorm, divers in het type plaatsing in de ruimte van de kamer - van de horizontale opstelling van de compositie bijna in het vlak van het plafond tot "zwevend" in het midden van de ruimte.

Hoge functionaliteit wordt geboden door de mogelijkheid van multidirectionaliteit van de lampenkappen, door de intensiteit van de verlichting aan te passen met behulp van de afstandsbediening. Deze kroonluchters passen in een kleine kamer en in een enorme ruimte om een ​​moderne uitstraling van het interieur te creëren.

Hightech-kroonluchters worden vaak meer als decoratie gebruikt dan als lichtruimte.

LED-strips op een stijf geometrisch frame bepalen de dynamiek van het interieur.Kristalelementen op de verchroomde metalen constructie schitteren wanneer de lichten aan zijn en zijn een accent in een monochroom interieur.

Echt ongebruikelijke vormen worden gemaakt van dunne metalen staven. Bijna transparant element bepaalt de sfeer in de kamer.

Soms nemen fantasiedesigners de meest ongewone vormen aan. Dit idee is duidelijk overgenomen van een andere planeet.

Hoe u een lamp kiest in de stijl van 'hightech', kunt u leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer