Hoe een kindermatras kiezen?

Slaap is een belangrijk proces voor elke persoon. Een gezonde slaap voor kinderen is nog belangrijker, omdat de geboorte van het menselijk lichaam vanaf de geboorte begint. Als een kind genoeg slaap krijgt, zal zijn geestelijke en lichamelijke ontwikkeling altijd harmonieus zijn. Vergeet niet dat het tijdens de slaap is dat het hele lichaam van het kind volledig uitgerust is als hij de volgende dag kracht krijgt.

types

Moderne matrasiki voor kinderen zijn er in verschillende soorten. Een van de meest populaire - dubbelzijdige matras. Dit zijn producten die aan de ene kant zijn gemaakt voor de winterkou en aan de andere kant - geschikt voor de hete zomer. Voor de zijkant van de matras die is ontworpen om te werken in het koele seizoen van het jaar, wordt meestal wol gebruikt - dit is een van de beste isolatiematerialen met waterafstotende eigenschappen.Voor de zijkant van het product dat goed geschikt is voor de zomer, wordt meestal katoen of jacquard gebruikt. Er zijn ook gecombineerde kindermatrassen, die aan de ene kant een standaardvuller van kokosvezels en latex aan de andere kant hebben, als een "wintervuller".

Ook moet u uw aandacht besteden aan hoogwaardige matrassen met een veerblok, die, hoewel minder duurzaam, omdat ze onderhevig zijn aan vervorming, maar het kind toch het meeste comfort geven tijdens rust en slaap. Springless-producten behouden de nodige stijfheid veel langer.

Wat is het beste vulmiddel om te kiezen voor slaap?

Bij het kiezen van een matras voor een kind, is het noodzakelijk om speciale aandacht te schenken aan de materialen waaruit het bestaat, omdat de fysieke conditie van het kind rechtstreeks kan afhangen van de kwaliteit ervan. Daarom adviseert elke specialist u om een ​​product te kiezen met alleen natuurlijke vulstoffen die niet gecontra-indiceerd zijn voor gebruik in matrassen voor kinderen. Dergelijke populaire natuurlijke materialen zoals vilt en wol zijn bijvoorbeeld allergenen, absorberen vocht goed en beginnen na een tijdje slechte geuren te produceren,wat onaanvaardbaar is voor bedden van kinderen.

In moderne kindermatrassen worden de volgende vulstoffen het vaakst gebruikt:

 • kokosvezel - Dit zijn kokosvezels, kwalitatief geperst of samengevoegd met latex. Dit materiaal is hypoallergeen, heeft hoge bacteriedodende eigenschappen.
 • paardeharen is ook een veelgebruikt vulmiddel in kindermatrassen. Het is een nogal elastisch materiaal, de vezels vallen niet uiteen, zelfs niet na een lange gebruiksperiode en veroorzaken geen stoffige deeltjes.
 • Boekweitdoppenals het kwalitatief is behandeld, veroorzaakt het geen allergische aanvallen, het zal nooit schadelijke micro-organismen of teken bevatten.
 • latex meestal gemaakt van rubber. Dit is een van de meest flexibele materialen voor het maken van kindermatrassen. Dergelijke matrassen absorberen geen vocht en stof, maar ze hebben geen antiallergische eigenschappen.
 • Polyurethaanschuim - Dit is de goedkoopste kunstmatige vervanger voor latex. Het is volledig veilig voor kinderen, milieuvriendelijk, brandveilig en daarom populair.
 • Zo'n modern high-tech materiaal als traagschuim niet zo gebruikelijk, omdat het duur is in vergelijking met andere opvullers voor kindermatrassen. Dit schuim kan zich snel aanpassen aan allerlei houdingen van het menselijk lichaam en creëert zelfs het effect van 'temperatuursolidariteit'. Als de baby in een droom aan de andere kant draait, zal het schuim op de plaats waar de baby eerder lag, snel zijn oorspronkelijke vorm aannemen.
 • Sommige ouders, die proberen geld te besparen, kopen een goedkope matras met een plamuur voor kinderen. van watten en schuimrubberdat is volkomen onaanvaardbaar. Deze vullers zijn te zacht, dit soort matrassen verliezen te snel hun oorspronkelijke vorm en vervullen niet de functie van kwaliteitsondersteuning voor de ruggengraat van de kruimels tijdens rust en dromen.

Vocht kan zich ook ophopen in een wattenschijfje, wat een uitstekende voedingsbodem zal zijn voor ongedierte.

7 foto

Wat heb je nodig in de wieg?

Wanneer u een matras voor uw kind kiest, moet u speciale aandacht schenken aan de schaal - een hoes, omdat het lichaam van uw kind contact met hem zal maken.

De hoes voor een kindermatras moet noodzakelijkerwijs zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen. In goedkope modellen van hoezen voor de hoes, kunnen materialen zoals grof calico en chintz worden gebruikt, die 100% ademend en vrij aangenaam zijn om aan te raken. Dikke jacquard-stof is de meest duurzame, gemakkelijk te verzorgen.

Het beste is om een ​​matras te kiezen voor kinderen met een hoes op een nette ritssluiting, zodat u zonder al te veel moeite de hygiëne en netheid van het kinderbed gedurende de hele levensduur van het matras kunt observeren.

De hoes voor een kindermatras kan ook uit verschillende lagen bestaan. Het bovenoppervlak kan van jacquard zijn en de lagen in het product kunnen van wol, opvulling van polyester of katoen zijn. Deze matrashoes ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook een vlak oppervlak voor uw baby om te rusten. Als u de matrashoes zorgvuldig controleert voordat u deze aanschaft, let er dan op dat er geen naden op zitten. Deze zorgen meestal voor ongemakkelijke gevoelens voor het kind tijdens slaap en spelletjes.

Welke hoogte zou moeten zijn?

De hoogte van de matras moet direct afhankelijk zijn van de leeftijd van de baby waarvoor u dit product koopt. De hoogte van producten voor pasgeborenen en kinderen tot 3 jaar kan bijvoorbeeld variëren van 5 tot 10 cm.Voor kinderen van 3 tot 6 jaar oud, worden matrassen met een hoogte tot 10-15 cm geselecteerd, van 6 tot 10 jaar oud, de aanbevolen hoogte van het product moet 10-16 cm zijn, 16-20 cm is de optimale hoogte voor een goed matras voor tieners die nog geen 18 jaar oud zijn.

afmeting

Bij het kiezen van een matras, moet u de grootte van het bed zelf onthouden, waar het kutje slaapt. Tussen de matras en zijn zijkant kan een holte ontstaan, maar deze mag niet meer dan 4 cm zijn - anders kunnen de kruimels gekwetst lijken.

Standaardbedden voor baby's hebben drie afmetingen: 120x60 cm, 120x65 cm, 140x70 cm, maar voordat u een matras voor het bed koopt, controleert u opnieuw en controleert u de oorspronkelijke afmetingen - lengte en breedte. Goede bedden voor kruimels mogen geen stevig bodemvlak hebben. De basis in hen zou van latten moeten zijn - dan zal de matras "ademen", en uw kind zal comfortabeler slapen.

Als echter de afmeting van de matras meer dan noodzakelijk is, kan het bed in het bed buigen, wat uiterst schadelijk is voor de groeiende ruggengraat van de baby.

We kiezen de juiste leeftijd

Zodra een kinderbedje in de kinderkamer is verschenen, is het noodzakelijk om na te denken over wat voor soort beddengoed daarin aanwezig moet zijn.Als je bedenkt dat de baby het grootste deel van de tijd in de wieg verblijft, moet je de matras juist voor hem kiezen - zodat de baby comfortabel kan slapen, spelen, rond de wieg kan bewegen, erover kan kruipen. Tegelijkertijd raden deskundigen aan dat u in geen geval de oude matrassen gebruikt die uw vorige kinderen hadden, omdat ze de gezondheid van de baby kunnen schaden.

Hoe goed matrasmatras voor verschillende leeftijden van kinderen?

Totdat het kind 3 jaar oud is, verbieden artsen het gebruik van zachte matrassen in zijn bed. Voor een kind van vier maanden en één jaar oud, moet je een matig stevige matras kiezen - zodat de wervelkolom van de baby goed kan worden gevormd. In dit geval zou de meest correcte oplossing zijn om een ​​veerloze matras te kopen, waarvan beide zijden een verschillende mate van elasticiteit zullen hebben. De zwaarste kant moet worden gebruikt totdat de kruimel op de been is. Hier is het het beste om kokos kokos te gebruiken. Zo'n matras zal een prachtig orthopedisch effect hebben. De modellen van matrassen, waarin geen veren zijn, zijn echt veiliger voor kinderen, omdat ze hun net vormende organisme niet beïnvloeden met hun elektrostatica.

Wanneer een kind 2-3 jaar oud wordt, begint hij de noodzakelijke bochten van de botten te vertonen, en dan kan het matras worden omgedraaid en proberen die kant te gebruiken voor de slaap van de baby, die beter is aangepast aan de natuurlijke houding van het kind. Probeer echter niet te ijverig te zijn bij het kiezen van een harde matras, omdat uw baby niet genoeg slaap krijgt op een extreem hard vliegtuig.

Nadat het kind 3 jaar oud is, beginnen ze hem meestal in grotere maten op het bed te leggen. Ongeveer 4-5 jaar beginnen moderne kinderen actief curves van het wervelsysteem te vertonen. In dit geval moet de hardheid van het oppervlak van de matras blijven, alleen de bovenste laag kan iets flexibeler zijn. Hier kunt u al nadenken over de mogelijkheid om matrassen aan te kopen met afzonderlijke blokken veren. Als je baby echter erg actief is en graag op bed springt, heb je een matras zonder veren nodig en zul je hem veel langer gebruiken.

Als u een product voor kinderen van 6 tot 7 jaar oud kiest, is het de moeite waard om te weten dat hun leven verzadigd is van studies en buitenspellen. Bij kinderen in de leerplichtige leeftijd worden het lendegebied en het korset van de spieren gevormd en wordt het flexibele weefsel van kraakbeen vervangen door botweefsel.Gebrek aan slaap kan de prestaties van de student verminderen, snelle vermoeidheid en een scherpe verandering van stemming veroorzaken. Dat is de reden waarom u bij het kopen van een matras voor kinderen van 8-9 jaar oud rekening moet houden met alle leeftijdsgerelateerde veranderingen die optreden in hun groeiende lichaam. Voor een jongere schooljongen is een matras met een natuurlijke vulstof, zoals latex, ideaal voor gemiddelde hardheid.

Als uw kind geen problemen heeft met de houding, kunt u een matras kopen met een zachtere vulling.

Tieners brengen te veel tijd door met zitten, dus kwaliteitsslaap is vooral belangrijk voor hen. Op de leeftijd van 10-12 jaar beginnen veel kinderen de groei te versnellen, het lichaamsgewicht te veranderen. Deskundigen adviseren ouders om verende matrassen te kopen voor tieners of systemen met afzonderlijke veerblokken van maximaal 20 cm hoog.

Beoordeling door fabrikanten

Een groot aantal fabrikanten biedt u vandaag hun matrassen met hoogwaardige eigenschappen en in staat om zelfs de meest veeleisende consumenten tevreden te stellen. Onder hen is het noodzakelijk om in het bijzonder de binnenlandse fabrieken voor de productie van matrassen te benadrukken, omdat er onder hen hun favorieten zijn, waarvan de producten een hoog technologische component hebben. Dit zijn bedrijven zoals:

 • Consul (Consul) - een bekende Russische holding, die al tientallen jaren producten voor slaap en rust produceert en in afzonderlijke series produceert uitstekende matrassen met verschillende parameters voor kinderen en tieners.
 • Ormatek (Ormatek) - Een bedrijf dat een van de leiders is in de huishoudelijke meubelindustrie, maar ook gespecialiseerd is in de productie van slaapproducten. In haar catalogus vindt u gemakkelijk vele modellen matrassen die zijn ontworpen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 12 jaar.
 • Dreamline (DreamLine) - een groep bedrijven die verschillende producten voor de slaap produceert en biedt zorgzame ouders een keuze uit verschillende modellen van kindermatrassen, aangepast aan de kenmerken van het organisme van het moderne kind.
 • Ascona (Askona) - een bedrijf dat voorjaarsmodellen van kindermatrassen en modellen zonder veren produceert met het zeer populaire Bonnel-blok bij de gewone mensen. Deze anatomische matrassen voor kinderen zijn ontwikkeld met de hulp van de beste pediatrische artsen in het land.
 • Violait (Violait) - een bekende fabrikant in Rusland en in het buitenland van meer dan 40 soorten orthopedische matrassen, met een breed scala aan matrassen voor kinderen met verschillende hoogten, maten en een enorm scala aan vulmaterialen.
 • Avita - Een jonge fabriek voor de productie van hoogwaardige kindermatrassen, betaalbaar voor elke gewone man op straat.

Wat moet je weten bij het kopen?

Veel ouders vragen zich af welk matras ze kiezen voor een kinderbed, zodat de slaap van het kind zo comfortabel mogelijk is en de rest compleet. Bij het kiezen van een matras moet u rekening houden met de leeftijd van de baby, zijn gewicht en groeiparameters. En als de baby bepaalde orthopedische problemen heeft, moet u voordat u een product koopt een bevoegde specialist raadplegen.

De belangrijkste criteria bij het kiezen van een kwaliteitsmatras zijn:

 • Glad oppervlak van het slaapvliegtuig.
 • Comfortabele stijfheid die het lichaam van een kind niet overbelast.
 • Duurzaamheid en duurzaamheid.
 • Hoogwaardige materiaalvuller en afdekking.
 • Gemak met regelmatige verzorging van het product.
 • De aanwezigheid van antibacteriële impregnatie van alle componenten van de matras.
 • Verwerking van producten met zilverionen ..

Onthoud altijd dat het belangrijk is om een ​​nieuwe matras te kopen die past bij de grootte van een bepaald bed - het moet niet meer of minder slaapruimte zijn.

Je moet de matras niet lang in de verpakking laten liggen, zodra je hem hebt gekocht - kom onmiddellijk af van cellofaan, zodat het microklimaat in het product niet ernstig wordt verstoord.En je moet niet meteen een nieuw matras op het bed leggen en bedekken met linnen - laat het matras een beetje uitblazen.

Vergeet niet om de matras elke 3-4 maanden om te draaien, goed te luchten in de zomer en de behuizing een paar keer per jaar te wassen. In dit geval zal deze matras u heel lang van dienst zijn.

beoordelingen

Voordat u een matras koopt voor een baby van een of andere fabrikant, moet u dit weten welke beoordelingen verlaten consumenten over matrassen van beroemde fabrikanten:

 • Bijvoorbeeld voor meer dan 20 jaar matrassen van het bedrijf Ascona Ze onderscheiden zich door een hoge duurzaamheid, orthopedisch effect, en ze hebben ook betaalbare prijzen voor kopers, waardoor ze zo populair zijn.
 • Orthopedische matrassen van het bedrijf consul Ze zullen uw kinderen een echt comfortabele rust bieden, vooral omdat ze samen met orthopedisch chirurgen zijn ontwikkeld en daarom een ​​hoge gezondheidsbesparing hebben.
 • Kindermatrassen Ormatek met verschillende graden van stijfheid vanuit verschillende hoeken geeft baby's een gevoel van comfort, zelfs met zeer sterke vermoeidheid, en hun betaalbare kosten zullen hun ouders enorm verrassen bij het kiezen van dit product.Overigens zal het bedrijf, indien nodig, een kindermatras vervaardigen volgens individuele parameters.
 • Kindermatrassen van Drimlayn - de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, het bedrijf biedt een enorm scala aan producten met natuurlijke en kunstmatige vulstoffen en verschillende graden van stijfheid.
 • vennootschap Violayt produceert goedkope kindermatrassen voor kinderen van verschillende leeftijden. Matrassen van deze fabrikant behouden perfect hun vorm, hebben standaardmaten en een reeks producten met de meest populaire vulstoffen.
 • matrassen Avito kopers aantrekken met behulp van milieuvriendelijke materialen en een lange levensduur met het meest actieve gebruik.

Als u de keuze van de matras voor uw baby met alle zorg benadert, terwijl u altijd rekening houdt met de bijzonderheden van zijn prille leeftijd en het advies van bevoegde artsen, zult u zeker de juiste keuze maken en het beste product krijgen voor een volwaardige kinderenslaap en -rust.

Dr. Komarovsky zal je in de volgende video vertellen over de eigenaardigheden van het kiezen van een kindermatras

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer