Enkele matrassen

 Enkele matrassen

Enkele matrassen - comfortabele grootte van slaapmatten. Vanwege de kleine breedte passen ze in elk type ruimte en zijn ze zelfs in kleine appartementen relevant, waardoor ze de meest comfortabele omstandigheden creëren om te slapen. Enkele matrassen hebben een aantal kenmerken en voordelen.

Functies, voors en tegens

Enkele matrassen zijn universeel. Ze zijn opgenomen in elke verzameling matrassen van fabrikanten van de wereld en kleine ondernemingen. Afhankelijk van het model kunnen ze verschillen in grootte, hoogte van het blok en de vorm. Dergelijke matten:

 • eenvoudig te organiseren een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed (met de aankoop op hetzelfde moment twee identieke blokken);
 • afhankelijk van de hoogte van het model, zijn ze een onafhankelijk blok of een topmatras, waarbij het oppervlak van het bestaande bed wordt genivelleerd (op het bed, de bank, de klapstoel, het opklapbed, de vloer);
 • op basis van dimensies, zijn de eerste matrassen van pasgeborenen, kinderen van voorschoolse leeftijd, relevant voor adolescenten;
 • ze helpen de eigenaar van het huis wanneer de gasten arriveren (je kunt de gasten op de bank identificeren en jezelf een bed op de vloer "creëren");
 • een ander groottebereik hebben, variërend van lengte en breedte, rekening houdend met de afmetingen van het bed (bank), geschikt voor meubels met stoppers (zijwanden) en zonder hen;
 • op basis van de componenten van de structuur kunnen ze eenvoudig of profylactisch zijn, wat niet alleen het gemak, maar ook de juistheid van de slaap van de gebruiker oplevert;
 • met een andere opvulling en bekleding, verschillen in een andere levensduur (tot 15 jaar of meer);
 • verschillen in het niveau van hardheid van het blok, de structuur en extra effect, waardoor de gebruiker de beste optie voor zichzelf kan kiezen, rekening houdend met de smaak en de portemonnee.

Dankzij moderne materialen en nieuwe productietechnieken is het vandaag niet moeilijk om de juiste enkele matras te vinden,of het een eenvoudig klassiek of gezond blok is, dat wordt aanbevolen door een orthopedisch chirurg.

Enkele matrassen zijn goed voor één gebruiker. Wanneer u ze koopt, moet u altijd rekening houden met de bouw van een specifieke gebruiker, anders raakt de slaap van de persoon mogelijk minder comfortabel. Ruimtebeperking is een klein maar significant nadeel van dergelijke matten.

Onder de andere nadelen van matrassen op één plaats kan worden opgemerkt:

 • gewichtsbeperking (dergelijke ontwerpen worden strikt in overeenstemming met het gewicht van de gebruiker geselecteerd);
 • ongemak bij het transport van grote modellen vanwege gewicht en volume;
 • de korte levensduur van goedkope modellen (eenvoudige producten gemaakt van watten en teak, schuimrubber van de "T" -klasse), die in het eerste gebruiksjaar deuken en onregelmatigheden van het blok vormen, die de rug van de gebruiker beschadigen;
 • de hoge kosten van modellen uit hoogwaardige grondstoffen (komen niet altijd overeen met de zak van de koper).

types

Alle gefabriceerde modellen van enkele matrassen zijn onderverdeeld in twee types:

 • op een veerbasis - systemen met een metalen rooster van staal aan de basis van het blok;
 • producten zonder veren - opties zonder metaal, gemaakt van moderne elastische vuller.

Beide soorten matrassen kunnen verschillende graden van oppervlaktedichtheid hebben:

 • zacht;
 • matig hard;
 • taai.

De eerste afzonderlijke modellen zijn goed voor oudere mensen, de tweede is veelzijdig en wordt veel gevraagd bij de meerderheid van de cliënten, anderen worden als goede preventie beschouwd en worden aan zieke mensen en jonge kinderen getoond met het oog op de juiste vorming van spinale curves.

Ondanks het vermelde orthopedische effect en de opname van springmatrassen in de kinderlijn, zijn ze niet geschikt voor kleine kinderen.

Het metaal, dat de kern van het blok vormt, accumuleert statische elektriciteit en heeft een magnetisch effect op het lichaam, wat zich uit in hoofdpijn, duizeligheid en algemene vermoeidheid. Dergelijke matten zijn onveilig: veren kunnen breken wanneer kinderen actief zijn, wat het risico op letsel niet uitsluit.

Als we het orthopedische effect vergelijken, zijn ze inferieur aan veerloze tegenhangers, waarvan de dichtheid en de voordelen veel hoger zijn.

Veereenheid voor één plaats

Enkele matras op de veren is van twee soorten:

 • verslaafd ("bonnel")waarbij de verbinding van de veren wordt verzekerd door de getwiste draad onderling te bevestigen (naast de verbinding daartussen zijn de veren langs de boven- en onderrand van het frame bevestigd);
 • onafhankelijk (Pocket), waarbij de veren zijn verpakt in individuele hoezen gemaakt van ademend weefsel, zijn daarom bevestigd aan de onderkant van het frame, maar niet onderling verbonden (de integriteit van het gaas wordt verzekerd door de verbinding van geweven deksels).

In elk geval zijn de veren verticaal geplaatst, maar hun vorm is anders. In het eerste geval is het vaker de "zandloper" die, vanwege de vernauwing in het midden, niet tegen elkaar wrijft en het mogelijk maakt om het totale gewicht van de matras te verminderen, hoewel het minder bestand is tegen vervorming. In de tweede zijn dit cilindrische of tonvormige veren, versmald aan de randen.

Het verschil in de verbinding van de veren bepaalt de werking van de eenheid onder de gewichtsbelasting: in het afhankelijke type eenheid trekken de werkende veren in de buurt en daarom worden altijd met druk een put en golf gevormd. In een onafhankelijk type blok werken alleen de veren waarop de belasting is aangebracht op druk. Dit zorgt voor de juiste positie van de wervelkolom in elke positie (liggend op de maag, zijkant, achterkant). Vanwege het individuele werk van de veren, zijn dergelijke matrassen niet schadelijk voor de gezondheid, wat niet gezegd kan worden van analogen met afhankelijke veren.

De grootte van de veren is van belang: hoe kleiner ze zijn, hoe groter ze zijn met een vierkante meter,die de stijfheid van het oppervlak van het blok beïnvloedt (het wordt moeilijker).

Het bereik van veren per vierkante meter kan variëren van 100 tot 150 stuks en tot 1000 of zelfs meer. Om het gemakkelijker te begrijpen te maken, heten de modellen klassiek, "Micropackage" en "Multipackage". Het aantal veren betekent niet altijd "hoe meer, hoe beter", omdat zeer kleine veren niet zijn ontworpen voor gebruikers met overgewicht.

De interessante typen onafhankelijk veerblok zijn modellen met dubbele veren. Onder normale belasting werken alleen externe elementen in een dergelijk blok en bij hoge druk worden interne elementen (van kleinere diameter) in de hoofdveren gestoken. Geen enkel veerblok voor één plaats kan zonder extra vulling, wat de eigenschappen bepaalt en het type oppervlak verbetert.

Springless matrassen

Enkele matrassen zonder veren zijn:

 • monolitisch, in de vorm van een enkele laag materiaal zonder een extra laag;
 • gecombineerdemet een dik middendeel, aangevuld met pakkingen van verschillende samenstelling en dichtheid om de mate van stijfheid te variëren of het gewenste effect te verlenen;
 • foliated, gemaakt van lagen van dezelfde dikte, maar met een verschillende samenstelling van de vulstof.

Als opvulling voor een veerloze eenheid van een enkele matras, gebruiken handelsmerken de beste soorten materiaal:

 • natuurlijke latex;
 • kunstlatex (met latex geïmpregneerd polyurethaanschuim);
 • kokosnoot kokos;
 • struttophiber (periotek);
 • hollofayber;
 • schapen- of kamelenwol;
 • katoen;
 • vlas;
 • Thermofelt;
 • spandbond;
 • visco-elastisch schuim.

Elk type verpakking heeft zijn eigen structuur, dichtheid, indicatoren van duurzaamheid en weerstand tegen gewichtsbelasting.

Het unieke van veel eenpersoonsmatrasvullers zonder veren is dat ze perfect met elkaar zijn gecombineerd.

Dit is een hypoallergeen pakket dat de huid niet irriteert, antibacteriële impregnatie heeft en niet gevoelig is voor de vorming van schimmels, schimmels en huisstofmijt.

Topmodellen

De meest interessante en populaire modellen van enkele blokken zijn onder andere:

 • orthopedische - verschillen in een vrij stijf oppervlak dat zich niet aanpast aan de anatomie van de gebruiker;
 • bilaterale met verschillende graden van stijfheid - met een hard oppervlak met een en medium-hard aan de andere kant van de matras;
 • dubbelzijdig met thermoregulatie - opties "winter-zomer" voor diegenen die extra verwarming nodig hebben in de winter en koel in de zomer;
 • anatomisch - matten op basis van "Memorix" (traagschuim), die elke comfortabele houding van de gebruiker inneemt, waarbij het lichaam zachtjes wordt omhuld en zijn deel in het blok wordt ondergedompeld, maar tijdens het koelen snel zijn oorspronkelijke vorm aanneemt.

afmeting

Afmetingen van enkele matrassen zijn afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de gebruiker. In totaal zijn er meer dan 12 maten ontwikkeld, waardoor u elke handige parameter kunt kiezen. Typisch, de breedte van de blokken kan 80, 85, 90, 95 cm zijn.De lengte van volwassen modellen voor het slapen is 190, 195, 200 cm.Kinderen zijn 60x120, 70x140 cm.

De hoogte van een enkele matras is verschillend en varieert van 2 tot 27 cm en meer (tot 40 cm in sommige modellen). Afhankelijk hiervan zijn de matten dun (2 - 10 cm), standaard (12 - 19 cm) en zacht (vanaf 19 cm). Toppers zijn goed als gast- of landmatrassen (hard 8 - 10 cm voor kinderen). Deze modellen helpen bij het snel organiseren van een bed en zijn een onmisbaar attribuut van een oosterse kamer.

deksel

De verpakking van een enkele matras kan enkel of dubbel zijn, verwijderbaar of niet.Katoen, grof calico, teak, jacquard, polykatoen behoren tot de populairste materialen voor de hoes. Modellen kunnen enkellaags of gewatteerd zijn, met een opvullaag voor een grotere zachtheid.

Het kleurengamma van covers is divers en hangt af van de leeftijdsgroep en voorkeuren van de klant.

Vaak produceren bedrijven op de meeste modellen extra covers om de praktische en externe prestaties van hun producten te vergroten. De meest populaire tinten van de omslag zijn wit, lichtgrijs, beige, crème, roze, lichtblauwe kleur. Kindermodellen zijn vrolijker: naast helderblauw, roze, blauw, groen, mint, gele kleuren staan ​​ze vol met kleurrijke tekeningen in de vorm van stripfiguren en grappige dieren.

Hoe je een goed matras kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer