Anatomische matrassen

De waarde van slaap is enorm, omdat op dit moment een persoon zijn kracht herwint. Maar dit proces hangt af van externe omstandigheden. Een van de belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van de slaap is het type slaapoppervlak. Het gebruik van anatomische matrassen zal helpen om de slaap zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Meer informatie over deze producten helpt ons artikel.

Hoe is het?

Vrijwel iedereen weet tegenwoordig wat orthopedische matrassen zijn. Maar zelden begrijpt iemand wat anatomische oppervlakken zijn.

Een kenmerk van dergelijke producten is het vermogen zich aan te passen aan de vorm van het menselijk lichaam.

Het moet duidelijk zijn dat anatomisch gedrag ook aanwezig is in orthopedische modellen die worden gebruikt om aandoeningen van de wervelkolom te behandelen of te voorkomen.Tegenwoordig is het onmogelijk om nauwkeurig een lijn te tekenen waarmee u beide matrassen kunt scheiden. Veel experts beweren dat orthopedische oppervlakken iets sterker zijn dan hun anatomische tegenhangers.

Opgemerkt moet worden verschillende voordelen van matrassen met anatomisch effect:

 1. Het oppervlak is ontworpen om de wervelkolom in een natuurlijke positie te houden.
 2. Het product is goed verlicht de stress van de interne organen.
 3. Het oppervlak bevordert een gelijkmatige bloedcirculatie in het menselijk lichaam, waardoor zijn organen tijdens de slaap van alles voorzien.

Vaak omvatten anatomische matrassen structuren met blokken van onafhankelijke veren. Ze passen zich perfect aan elk gewicht aan zonder hun technische parameters te verliezen.

Maar dergelijke structuren hopen snel stof op, wat allergische reacties in de slaper kan veroorzaken. Om dit te voorkomen, moet u goed voor het oppervlak zorgen. Een van de negatieve eigenschappen is ook hun grote gewicht.

Matrassen van dit type worden gemaakt met behulp van verschillende vulstoffen. Dit is nodig om de levensduur van de veren te verlengen en de vereiste oppervlakteparameters te verkrijgen.Polyurethaanschuim, kunstlatex en vele andere worden als zodanig gebruikt.

Een van de indicatoren voor de kwaliteit van dit product is het aantal en de grootte van de veren. Er zijn er slechts 256 in het standaardblok, maar er zijn wijzigingen waarvoor dit aantal meer dan 1 duizend kan zijn.

Conventioneel zijn deze blokken verdeeld in verschillende types:

 • multipaket;
 • duo;
 • duplex;
 • gezoneerd.

Opgemerkt moet worden dat veerloze matrassen ook kunnen worden toegeschreven aan anatomische typen. Dit wordt bereikt door de vorming van verschillende zones van stijfheid, die bedoeld zijn om een ​​specifiek deel van de wervelkolom te ondersteunen.

Populaire merken

Het aantal anatomische matrassen van vandaag is enorm. Onder al deze diversiteit, zouden verscheidene populaire fabrikanten moeten worden benadrukt:

 1. Askona. Russische fabrikant, die vele aanpassingen aan matrassen produceert. Producten van dit merk onderscheiden zich door betrouwbaarheid en relatief lage prijs.
 2. Ormatek. Directe concurrent van het eerder beoordeelde bedrijf. Produceert producten van zeer hoge kwaliteit. De fabrikant bewaakt voortdurend de productkwaliteit en verbetert deze.
 3. Doctor Health. Het bedrijf lanceert alleen springloze modellen op de markt. Onder al deze diversiteit zijn er matrassen met anatomisch effect. Ze zijn geweldig voor zowel gezonde als voor mensen met een zere rug. Het bedrijf gebruikt alleen natuurlijke materialen (latex, kokos) en zorgt voor de volledige veiligheid van producten.

Topmodellen

Een verscheidenheid aan anatomische matrassen is erg groot, waardoor de koper niet altijd de beste optie kan kiezen. Onder deze reeks zijn er een aantal van de meest populaire aanpassingen:

 1. Feel (Ascona). Het product bestaat uit 7 zones van stijfheid, geleverd door onafhankelijke bronnen. Katoenen vilt en Orto Foam-schuim worden gebruikt als opvulling. Standaard afmetingen van de matras zijn 80 * 190 cm.
 2. Flex-standaard (Ormatek). De afmetingen van het oppervlak zijn 80 * 195 cm. Kunstmatige latex wordt gebruikt als opvulling, die een goede ondersteuning voor het lichaam biedt. Het ontwerp is bestand tegen een lichaam met een gewicht tot 120 kg.
 3. DreamLine Soft. Geperforeerde latexproducten worden gemaakt die zeer goede anatomische eigenschappen hebben. Het oppervlak wordt gekenmerkt door zachtheid en hoogwaardige ondersteuning van de wervelkolom.De hoes is gemaakt van hoogwaardige jacquardstof.
 4. Arena (Ascona). Producten behoren tot de klasse van gemiddelde hardheid. Het ontwerp bestaat uit onafhankelijke veren (550 stuks) en kokosvuller. Het product is bestand tegen een gewicht tot 140 kg. Duur van de operatie kan oplopen tot 25 jaar met de juiste zorg.
8 foto

Tips om te kiezen

Anatomische matrassen zijn een soort productgroep, waarin praktisch alle soorten van dergelijke producten kunnen worden toegeschreven. Maar om het optimale rustniveau te garanderen, moet u de juiste producten kiezen. U kunt dit doen door verschillende parameters te evalueren:

 • Menselijke leeftijd. Dus mensen die jonger zijn dan 25-27 jaar oud wordt aangeraden om hardere oppervlakken te gebruiken. Dit komt door het feit dat gedurende deze periode de wervelkolom zeer actief groeit en constante ondersteuning vereist. Anatomische matrassen moeten deze in een strikt horizontale positie houden.

Als de leeftijd van een persoon varieert in het bereik van 27 tot 47 jaar, moet bij het kiezen van een matras rekening worden gehouden met de toestand van het lichaam (de aanwezigheid van een ziekte, enz.). Oudere mensen zouden zachtere oppervlakken moeten aanschaffen die hen in staat stellen te rusten en te ontspannen in kwaliteit.

 • Het gewicht van een persoon. Als deze eigenschap de waarde van 60 kg niet overschrijdt, moet u relatief zachte matrassen kopen van de door u gekozen categorie, op basis van het eerste item. Voor mensen die meer dan 90 kg wegen, adviseren experts om harde oppervlakken te gebruiken. Houd er rekening mee dat elke matras een bepaald gewicht kan dragen. Daarom is het raadzaam om, als de lichaamsmassa deze indicator overschrijdt, naar een alternatieve optie te zoeken.
 • Fysieke activiteit Mensen die niet betrokken zijn bij sport en geen noemenswaardige stress ervaren, moeten matrassen gebruiken met een minimale anatomiciteit. Als een persoon een atleet is, moet het anatomische oppervlak worden gemaximaliseerd. Hierdoor kunt u uw lichaam ontspannen en veel sneller ontspannen.
 • De aanwezigheid van ziekten van de wervelkolom. Deze factor is een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Als de schendingen serieus zijn, moet u harde matrassen gebruiken die het lichaam goed in de ruimte kunnen plaatsen. Een zacht oppervlak zal leiden tot nog meer kromming van de wervelkolom.

Hoe u de juiste anatomische matras kiest, zie de volgende video.

beoordelingen

Tegenwoordig proberen mensen hoogwaardige anatomische matrassen aan te schaffen. Velen van hen merken op de comfortabele eigenschappen van het oppervlak waarop alle krachten snel worden hersteld. Sommige modellen zijn uitgerust met absorberende hoezen die moeders met kleine kinderen behagen. Bepaalde matmodemodellen hebben een kleine hoogte, waardoor optimale prestaties niet mogelijk zijn. Er moet ook worden gewezen op het relatief slechte anatomische effect in matrassen die zijn uitgerust met een klein aantal veren.

Anatomische matrassen zijn unieke ontwerpen die functionaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid combineren. Als u een dergelijk product hebt gekocht, kunt u slaap- en rugproblemen van slechte kwaliteit lange tijd vergeten.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer