Selectie en installatie van doppen op baksteenpijlers

Kolommen van steen of baksteen voeren de steunscheidingsfunctie uit tussen de delen van het hek. Aan het einde van de constructiewerkzaamheden worden er doppen op gemonteerd, die de structuur een esthetisch complete uitstraling geven en beschermen tegen de schadelijke effecten van de externe omgeving. Een verscheidenheid aan materialen waaruit de overheadstructuren zijn gemaakt, stelt u in staat ze op te rapen tot elke omheining, gezien de stijl en de structuur van de constructie.

functies

Doppen op steunen voor schermen dragen beschermende en decoratieve functies. Als ze niet zijn geïnstalleerd, zullen de volgende processen plaatsvinden onder de actie van de omgeving met metselwerk:

 • de impact van vocht op de baksteen leidt tot zijn vernietiging, het begint af te brokkelen;
 • de oplossing wordt geleidelijk uitgewassen;
 • een directe neerslagstoot op het bovenste deel van het onbeschermde metselwerk kan van kleur veranderen en de structuur vervormen;
 • holle pilaren worden bijzonder aangetast, ze raken verstopt met modder en water;
 • in de winter zet het water, bevriest, uit en veroorzaakt het barsten van het bouwmateriaal of de volledige vernietiging ervan.

Palen die niet worden beschermd door doppen zullen niet lang meegaan en moeten voortdurend worden gerepareerd.

Pads hebben alle noodzakelijke technische kenmerken en lossen de volgende taken op:

 • ze worden hermetisch op de palen geplaatst en beschermen hen tegen invloeden van buitenaf;
 • de sterkte van het coatingmateriaal maakt de plaatsing duurzaam, waardoor de voorwaarden voor de werking ervan worden verlengd;
 • onopvallende en betrouwbare bevestigingen doen het uiterlijk van doppen niet bederven;
 • de helling en groeven van de constructie beschermen stenen kolommen tegen neerslag;
  • materiaal voor voeringen is geselecteerd om bestand te zijn tegen corrosie en fysieke spanning;
  • het hek krijgt een vlekkeloze uitstraling;
  • een grote keuze aan materialen en configuraties, stylingvoering onder de omheining van elk type;
  • doppen zijn decoratieve lading, ze kunnen op verzoek van de eigenaar worden gedecoreerd of worden gebruikt als extra verlichting.

  types

  Hekdoppen zijn divers, ze kunnen worden ingedeeld volgens de fabricagemethoden, de configuratie en het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

  Het formulier is geselecteerd, afhankelijk van de stijl van het hek en de voorkeuren van de eigenaar. Het kan koepelvormig zijn, met vier hellingen, conisch, in de vorm van een piramide of een oosterse pagode.

  Kappen produceren verschillende configuraties, maar kegelvormige en driehoekige vormen worden als meer rationeel beschouwd, waardoor neerslag naar beneden kan stromen zonder te stoppen.

  Soms zijn ze versierd met een torenspits, een lamp, sculpturale figuren. Al deze elementen moeten zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden.

  Bestaand ontwerp bestaat uit bovenste en onderste delen. Bevestiging is de onderkant van de pet (rok), tamelijk dicht geïmplanteerd op de paal en wordt bijna onzichtbaar onder het bovenste gedeelte. De dop zelf is verzegeld, heeft een aantrekkelijk uiterlijk, het ontwerp van de onderkant eindigt met hellingen en groeven om vocht te verwijderen.

  Als de pad is gemaakt met verlichtingselementen, wordt op het hoogste punt een platform voor een decoratieve straatlantaarn gemaakt.De dop kan worden versierd met elke buitendecoratie die voldoet aan het plan van de ontwerper of de eigenaar. De dekking van de pilaren ziet er goed en perfect uit en zonder decor.

  Technisch worden doppen op verschillende manieren gemaakt - door gieten, stampen, ze kunnen worden gemaakt door lassen, op verschillende manieren buigen of door gesmede producten te maken.

  Meer gevarieerde voering van de samenstelling van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt.

  metaal

  Sommige eigenaren maken hun eigen doppen van tin. De caps geproduceerd met de deelname van smeden zien er spectaculair uit. De industrie produceert nozzles gemaakt van roestvrij staal, koper, messing, gegalvaniseerd. Om corrosie te voorkomen, worden polymere coatings aangebracht op doppen, dit kan plastisol of polyester zijn. Koper en messing producten kunnen meer dan een eeuw meegaan zonder vervanging.

  Metalen platen worden gemaakt, ze worden een soort decoratie van het hek.

  Ze moeten periodiek worden beoordeeld en behandeld met speciale formuleringen, waarbij vegen en corrosie worden vermeden, en zorg is hetzelfde als professioneel plaatwerk.

  Plaatwerk is vaak licht van gewicht, dergelijke producten mogen niet worden geïnstalleerd in gebieden met sterke wind.Het is noodzakelijk om rekening te houden met de geluiden die metaal maakt door geraakt te worden door regendruppels of hagel en niet in de buurt van de ramen van een woongebouw.

  beton

  Ze wegen tot 20 kg, ze worden niet weggeblazen, zelfs niet bij sterke wind, maar de constante impact op beton zal in de loop van de tijd een negatief effect hebben. Hiermee moet rekening worden gehouden bij installatie van dergelijke producten op winderige plaatsen. Betonblokken zijn gevormd in elke vorm en zijn goed afgedicht met mortel. Ze zijn geïnstalleerd op bakstenen pilaren, als het hek is gemaakt van steen, beton of baksteen. Soortgelijke doppen voor andere soorten hekken zijn niet geschikt.

  Betonblokken presteren in kleur, die de schaduw van een baksteenpilaar herhaalt of in contrast daarmee wordt geleverd. Dit product ziet er betrouwbaar, toonbaar en als het van hoge kwaliteit is, is het dat wel. Substandaard betonnen petten, na een jaar naar de mening van de eigenaars, krijgen de vorm van een vormeloze klomp.

  steen

  Producten komen uit natuurlijke en kunstmatige steen. Natuursteen ziet er geweldig uit, heeft een speciale sterkte en duurzaamheid, maar het weegt veel en is duur voor de eigenaar. Het product van kunstmatige productie is veel goedkoper, het kan niet concurreren met natuursteen in kwaliteit, maar het zal een solide, majestueuze uitstraling geven aan de structuur.

  keramisch

  Dit is een prachtig mozaïek van voeringen, het ziet er elegant en duur uit. Het is inderdaad heel veel. Omgaan met dergelijk materiaal moet voorzichtig zijn vanwege de fragiele structuur.

  Polymeerzand (composiet)

  De nieuwste ontwikkeling, die al door de consument werd gewaardeerd en gekozen vanwege zijn duurzaamheid, betaalbaarheid en onberispelijke uiterlijk. Merk van zand, polymeren en verschillende modifiers. Ze hebben een breed scala aan kleuren, imiteren natuursteen, tegels, zijn transparant om interne verlichting te creëren.

  Met een samengesteld materiaal is het niet alleen mogelijk om de pilaren te bedekken, maar ook de stenen omheining zelf.

  Kunststof (PVC)

  Goedkoop lichtgewicht materiaal, niet duurzaam. Gebruikt voor tijdelijke bescherming van pilaren.

  houten

  Dergelijke doppen zijn eenvoudig met uw eigen handen te maken, ze zijn goed afgestemd op het landschap van de tuin. Kan verschillende vormen hebben, tot sculpturaal. Ze voldoen aan de speciale stijlen en ideeën van de ontwerper.

  Dit is het meest kortlevende materiaal dat speciale impregnering en constante verzorging vereist.

  asfalt

  Gemaakt van zachte tegels. Voor het vormen van doppen geschikt trimmen van bouwmateriaal na dakbedekking.De hydro-isolator is vloeibaar rubber.

  glasvezel

  Dankzij de innovatieve productie zijn mooie, lichte en duurzame doppen verschenen die bestand zijn tegen temperatuurschommelingen van min veertig tot plus negentig graden. De dichtheid van het product zorgt voor de inhoud van polycarbonaat met acryl en kwartsglas. Ze kunnen niet worden bekrast en eenvoudig worden gemonteerd.

  Verlichte voering heeft een fantastisch mooi uitzicht.

  Hoe te kiezen?

  Wanneer u een product kiest, moet u er een minimaal idee van hebben. De pijlerkap bestaat uit twee delen: de onderste is de steun die het afdekelement op het oppervlak van het metselwerk houdt, de bovenste beschermt de constructie tegen de agressieve uitingen van de externe omgeving en versiert deze tegelijkertijd.

  De belangrijkste selectiecriteria zijn de grootte (deze zou perfect moeten passen) en de compatibiliteit van het materiaal, de stijl, het volume met de steunkolom en het hek zelf.

  De compatibiliteit van doppen is afhankelijk van vele factoren die betrekking hebben op een groot aantal verschillende gebieden. Maar in de eerste plaats is het noodzakelijk om ze te combineren met die elementen waarvoor ze zijn gekocht.

  • Betonnen bestrating, vanwege het grote gewicht, alleen geschikt voor pilaren en hekken gemaakt van baksteen, kunstmatige en natuursteen, evenals betonnen hekken. Ze kunnen niet worden gecombineerd met metalen en houten steunen.
  • Metalen doppen, dankzij de holle vorm, gebruikt in gevallen waar het nodig is om de verlichting vast te houden. Ze worden gecombineerd met metalen overspanningen. Maar over het algemeen is metaal geschikt voor metselwerk en elk ander type zuilen.
  • Stenen voering in combinatie met een stenen basis, maar meer harmonieus zullen ze er met steen uitzien, bijvoorbeeld een witmarmeren kolom completeert het beeld met een ideale coating van hetzelfde materiaal.
  • Houten doppen meng goed met de stenen basis, maar hout moet ook aanwezig zijn in het canvas van het hek zelf.
  • Hetzelfde geldt voor vervalste productenbaksteenpijlers met dergelijke doppen moeten de elementen van smeden herhalen, zo niet in het hek zelf, dan in ieder geval in de versiering van het wicket of de poort.

  Bij het kopen van caps, naast de grootte en compatibiliteit, moet u op andere criteria letten:

  • controleer eerst de begeleidende documenten, het kwaliteitscertificaat, de garantieservice van de goederen;
  • u moet ervoor zorgen dat de maat van de coating op de steun past, anders moet u op zoek naar een ander type doppen of deze afzonderlijk bij de fabrikant bestellen;
  • de symmetrie van de hoeken moet worden gecontroleerd, de elementen mogen niet scheef staan;
  • het onderste deel van de kap wordt bekeken voor een strakke, de gebreken zullen verder leiden tot de vernietiging van de pilaar;
  • overhangende dakranden moeten voldoende zijn om de ondersteuning tegen neerslag te beschermen;
  • Producten moeten zorgvuldig worden overwogen om krassen, spaanders, deuken en andere defecten te elimineren;
  • verpakkingsstoornissen zijn altijd verdacht;
  • Controleer voor het kopen de volledige uitrusting van de goederen.

  Kleur en ontwerp van doppen worden geselecteerd op basis van de stijl van het hek of de smaak van de eigenaar.

  Hoe te maken?

  Veel vakmensen geven er de voorkeur aan om zelf caps te maken. Materialen hiervoor gebruiken een variëteit.

  Van metaal

  Meestal voor zelfgemaakte gegalvaniseerd metaal is gekozen. Ze werken met behulp van een plaatbuigmachine, de vorm wordt uitgelijnd met hoeken, de bevestigingsmiddelen worden geproduceerd door klinknagels. Onderaan de patroonstrook om een ​​rok te maken. Het product is in kleur geschilderd, in harmonie met het hek.

  Als je niet over de vaardigheden van de smid beschikt, is het beter om de voorbereiding op papier te doen. Wie bekend is met de smid, kan de pet versieren met gesmede elementen.

  Van zacht dak

  Wanneer het dakwerk is voltooid, mag u de overblijfselen van zachte tegels niet weggooien. Het kan worden gebruikt om overlays op ondersteuningskolommen te maken. In dit werk, naast de tegels, heb je hoeken nodig, met hun hulp vormen ze een dop die lijkt op het dak van een gebouw. Dit element van het hek ondersteunt het stylen van het huis.

  Uit tegel voor buiten werk

  U kunt voegmateriaal of bestratingsmateriaal gebruiken. Het is goed als de tegel samenvalt met andere bouwelementen van een huis of een perceel, bijvoorbeeld, het heeft geplaveide tuinpaden, of geconfronteerd met een barbecue. Ze heeft misschien een kleurovereenkomst met het dak, hek of wicket.

  Dergelijke coatings zijn vlak, ze kunnen gemakkelijk worden bevestigd met cement of tegellijm.

  Uit beton

  Vormen van de vereiste configuratie worden bereid uit blik of profielvellen, met behulp waarvan de producten zullen worden gegoten. Voor de vervaardiging van mortel wordt cement vermengd met zand en weekmakers, gemalen vezels worden toegevoegd voor sterkte.Alle droge ingrediënten worden grondig gemengd, waarna water wordt toegevoegd en gemengd. Het resulterende mengsel wordt in voorbereide vormen gegoten, bedekt met cellofaan en volledig laten drogen.

  Van hout

  De gewenste vorm is gemaakt van hout met behulp van een zaag en een decoupeerzaag. Een goed gepolijst product is geïmpregneerd met antischimmelmiddelen, bedekt met verf of vernis.

  De meesters met behulp van houtsnijwerk bereiken fantastische resultaten - hun kappen krijgen verbazingwekkende geometrische vormen of sculpturale afbeeldingen.

  Hoe te installeren?

  Ogolovniki gemaakt van verschillende materialen, dus de installatie voor hen zal niet hetzelfde zijn.

  Installatie van beton en keramische producten:

  • het oppervlak van de pilaar is grondig schoongemaakt;
  • voor een betrouwbare hechting moet het worden behandeld met een primer en vervolgens met een waterdichtingsproduct;
  • breng lijm of betonmortel aan op het oppervlak;
  • installeer een dop;
  • controleer de installatie in verticale en horizontale positie;
  • bevestig de naad met waterdichtmakende samenstelling;
  • laat het een paar dagen drogen.

     Installatie van metalen doppen:

     1. markeringen op de paal aanbrengen en gaten boren voor bevestigingsmiddelen;
     2. plaats het onderste deel van de dop op het verlijmde oppervlak van de steun en bevestig het met een schroevendraaier (als de constructie los is);
     3. op de rok installeer het bovenste gedeelte van het hoofd.

     Doppen zijn een belangrijk element van de dragende pilaren, zonder hen lijkt de structuur niet af, heeft het geen aantrekkelijk uiterlijk en is het onderworpen aan een geleidelijke vernietiging.

     Hoe je met hun eigen handen petten op stenen pilaren kunt maken, zie de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer