Ingebed in bakstenen pilaren voor de poort: hoe te kiezen en installeren?

Poorten in een privé (en niet alleen) huis moeten op betrouwbare wijze worden beschermd tegen indringers van buitenaf. Ze moeten ook mooi van uiterlijk zijn. Aan beide eisen kan echter niet worden voldaan als de steunen afwijken van de ideale verticale lijn, en dit is grotendeels afhankelijk van de beschikbaarheid en juistheid van de installatie van hypotheken.

Wat zijn ze?

Bakstenen omheiningen kunnen er heel mooi uitzien. Maar de gladde, uitwendig elegante pilaar is slecht omdat niets daaraan kan worden bevestigd en daarom is de installatie van de poort direct in het stenen massief onmogelijk. Ze houden gewoon niet stand en vallen. Dat is de reden waarom hypotheken zijn voorzien in bakstenen pilaren zodat ze kunnen worden gebruikt om poorten te installeren.

Er zijn veel soorten van dergelijke elementen.Maar elk van hen lost een strikt gedefinieerd probleem op. We moeten onmiddellijk rekening houden met het materiaal waarvan het is gepland om delen van het hek zelf te bouwen. Als er massief metselwerk voor wordt gebruikt, dan zijn de hypotheekelementen alleen ontworpen om secties met pilaren te verbinden.

In dit geval is de belasting op de constructie relatief klein, zodat zelfs de lussen die zijn gedraaid van een draad met een diameter van 0,8 cm in staat zullen zijn om de taak te volbrengen. Dit gebeurt aan de zijde van de pilaar waar de stenen delen moeten worden bevestigd. Zo'n beslissing heeft zichzelf herhaaldelijk bewezen in verschillende omstandigheden. Maar het is onaanvaardbaar als de delen van het hek zijn gemaakt van profielmetaal, hout en andere materialen.

In deze gevallen moeten hypotheken bestand zijn tegen de verhoogde belasting, omdat de pilaren het niet langer op zich nemen. Omdat je platen van staal moet gebruiken. Deze structuren worden op een bepaalde hoogte gelast (afhankelijk van het project), maar vouwverbindingen kunnen ook worden gebruikt. De steen moet op een bepaalde plaats worden gezaagd, zodat de hypotheek daar passeert.

Later blijven de vertragingen door lassen vastmaken. En deze vertragingen laten je toe om verschillende structurele elementen van het hek te monteren. Maar zelfs wanneer hypotheken en vertragingen worden gemaakt, moeten de secties niet onmiddellijk worden vastgesteld. Het is noodzakelijk om te wachten tot de posten een bepaalde sterkte hebben bereikt en pas dan naar de laatste vergadering. Meestal moet 18-25 dagen wachten.

Ontwerpkenmerken

Voor schuifpoorten

Het installeren van schuifpoorten, heeft geen zin om te zoeken naar tekeningen van ingebedde elementen, ze bestaan ​​gewoon niet. Geometrie en afmetingen worden willekeurig gekozen, omdat slechts één taak moet worden opgelost: creatie van een basis voor installatie van rollen en een aandrijfmechanisme. Hypotheken worden meestal gemaakt van kanalen met nummers 10-20. Er is een duidelijke regel: de strengheid van de poort neemt toe - er is een grotere metaalrol vereist.

Houd er rekening mee dat de plaats voor de motor moet worden voorzien voor deze lijn in de tuin. Om niet te worden verward, is het de moeite waard om het hypotheekelement gelijk te maken aan het "tegengewicht" van de poort.

Belangrijke opmerking: de hypotheek wordt strikt op een rechte lijn geplaatst, waardoor het canvas wordt verplaatst.

Soms kan het minder zijn, maar maximaal 20 cm. Als u later een station met een elektromotor wilt installeren,De site voor de installatie is op een willekeurig gekozen locatie aan de hypotheek gelast. Maar sommige bouwers doen het anders. Op het moment van de constructie van de poort, bereiden ze geen basis voor de motor voor. Pas dan, wanneer het is gemonteerd, is een stalen plaat die naar de bovenkant van de hypotheek is gericht een beetje aan de zijkant gelast.

Voor de poort

De aanpak van dergelijke hypotheken is enigszins anders dan die van de elementen die de schuifpoorten bevatten. Het is niet nodig om staven in stenen pilaren te plaatsen. Het is vereist om ze direct naast de steunen te plaatsen en ze de grond in te duwen. Wanneer dit werk is voltooid, is het kanaal gelast.

Omdat de wickets veel eenvoudiger zijn dan gewone poorten, moeten hypotheken ook niet te groot zijn. Maar het wordt aanbevolen om de dragers in de grond te verdiepen, dan zullen ze betrouwbaarder zijn.

Belangrijk: u kunt de installatie van de structuur vereenvoudigen door gaten in het kanaal onmiddellijk te doorboren voor ingesloten elementen.

Voor grote poorten, met hoge pilaren, is het niet genoeg om verticale kanalen rond beide helften te installeren. Hieronder worden ze afgesloten door het derde kanaal, waarvan de lengte samenvalt met de afstand van de pilaren tot de poort.

U kunt vaak verklaringen vinden dat u hypotheken kunt lassen aan stalen strips die uit pilaren steken. Maar in werkelijkheid kunnen deze miniatuurprojecties zelfs geen klein hekje bevatten. In het geval van draaipoorten worden hypotheken van metaal van 5 tot 7 cm aan de centrale palen van de palen gelast. Dit is voldoende voor automatische structuren, als ze niet te zwaar blijken te zijn.

Aanvullende aanbevelingen voor de selectie en installatie:

 • Voor zware draaipoorten kunnen I-balken of rails tussen de stijlen worden gelast. Het zal betrouwbaarder zijn als u het met beugels gebruikt en aan de andere kant extra liggers last.
 • Als er geen ervaring is, is het beter om niet te proberen hypotheken te verbergen en ze vervolgens naar buiten te brengen, het is buitengewoon moeilijk.
 • Het is juister om een ​​metalen product met een hamer (vast te schroeven) door een opening die is voorbereid door een speciaal gereedschap.
 • De gaten in de steen zijn gemaakt in een hoek van 45 graden (afwijking is acceptabel, maar klein, anders zal de steen barsten).

  Hoe u zelf een hypotheek kunt afsluiten, zie onderstaande video.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer