Kenmerken en belangrijkste kenmerken van poreuze stenen

 Kenmerken en belangrijkste kenmerken van poreuze stenen

Poreuze (poreuze) baksteen is een hol keramisch blok dat veel wordt gebruikt in particuliere en commerciële bouw. Dit materiaal is gemaakt met behulp van een thermische methode.

Het eindproduct heeft een hoge sterkte en goede isolerende eigenschappen. Het gebruik ervan maakt het mogelijk de vermogensbelasting van de fundering te verminderen, het constructietempo te versnellen en het risico op structurele krimp te verminderen.

Wat is en wat is er nodig?

Poreuze baksteen is een bouwmateriaal dat is gemaakt van zandmengsel, klei en speciale additieven,onderhevig aan snelle burn-out (deze omvatten zaagsel of turf).

Het productieproces omvat verschillende basisstappen.

 • voorbereidend. In dit stadium worden de klei en zandmassa schoongemaakt, evenals het malen met speciale apparatuur tot een uniforme staat. Daarnaast worden speciale additieven met snelle afgifte aan de grondstoffen toegevoegd. De kwaliteit van de bereiding van grondstoffen zal grotendeels bepalend zijn voor de technische kenmerken van het eindproduct.
 • persing. De bereide massa wordt onderworpen aan druk onder vacuümpersen. Als gevolg van dit effect worden producten met gespecificeerde afmetingen bij de uitlaat verkregen.
 • drogen. Materialen worden naar de droogkamers gestuurd om overtollig vocht daaruit te verwijderen.
 • vuren. Het is gemaakt in de speciale ovenapparatuur. In de ovens branden stro, chips, zaagsel of turf door (afhankelijk van de gebruikte grondstoffen) en er worden microscopisch kleine hermetische luchtholten gevormd.

Tijdens de warmtebehandeling van de blokken, brandt het organische materiaal snel uit, wat resulteert in kleine, strakke poriën in de blokken.Vanwege de goede technische eigenschappen en prestaties worden poreuze blokken veel gebruikt voor de bouw van verschillende faciliteiten.

Ze worden gebruikt in de bouw:

 • residentiële gebouwen;
 • openbare gebouwen waarvan de hoogte niet meer dan 24 meter bedraagt.

Poreuze stenen zijn bestand tegen een belasting van minstens 150 kg per vierkante centimeter. Vanwege deze eigenschap wordt het materiaal gebruikt bij de constructie van interne scheidingswanden en ondersteunende structuren.

Voor- en nadelen

Poreus keramisch blok heeft talrijke voordelen die de grote vraag naar dergelijke producten bepalen.

De belangrijkste voordelen van poreuze stenen omvatten verschillende factoren.

 • Materiaal met hoge sterkte.
 • Een kleine mis. Door het minimale gewicht wordt de belasting op de fundering van het gebouw merkbaar verminderd, waardoor er geen behoefte is aan een krachtige funderingsbasis.
 • De mogelijkheid om de optimale grootte te kiezen voor elke schaal van constructie. Fabrikanten produceren keramische blokken van de volgende formaten: 250x120x140, 250x380x219, 510x250x219 en 380x250x219 mm.
 • Milieuvriendelijkheid.Dit type blokken is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zodat ze tijdens het gebruik geen giftige stoffen afgeven.
 • Uitstekende warmte- en geluidsisolatie.
 • Weerstand tegen negatieve externe invloeden. Poreuze bakstenen gebouwen zijn "niet bang" voor neerslag. Bovendien zijn ze bestand tegen hetzelfde aantal ontdooi- en vriescycli als gewone stenen.
 • Goede hygiënische en hygiënische indicatoren. Op objecten die zijn opgericht uit poreuze blokken, worden schimmel en schimmel niet gevormd.
 • De aanwezigheid van messing-en-groefsysteem op de zijdelen van bakstenen, waardoor hun betrouwbare verbinding zonder het gebruik van cementmortel wordt gewaarborgd.
 • Brandwerendheid Een poreuze baksteen ondersteunt niet alleen het verbrandingsproces, maar is ook in staat om de effecten van een vlam enkele uren te weerstaan.

Ondanks het feit dat poreuze blokken tal van voordelen hebben, weigeren sommige bouwers ze te gebruiken bij de bouw van civiele of industriële voorzieningen. Vaak worden ze afgestoten door de nogal hoge kosten van dit materiaal, wat de reden is dat consumenten besluiten om budgetproducten te kopen.

Belangrijkste kenmerken

Poreuze baksteen heeft goede technische parameters en prestaties.

Beschouw de belangrijkste op het voorbeeld van een dubbel blok met een afmeting van 510 mm:

 • dichtheid 800 g / m³;
 • sterkteteken M-75;
 • thermische geleidbaarheid 0,17 W / m ° C;
 • vorstbestendigheid tot 100 cycli bevriezen en ontdooien;
 • dampdoorlaatbaarheid tot 0,14 mg / (mch.Pa);
 • wateropname tot 6%;
 • 51 dB geluidsisolatie (voldoet aan de eisen van de SNiP 23-03-2003);
 • brandwerendheid tot 10 uur.

Technische kenmerken van poreuze blokken voldoen volledig aan alle normen en regelgevende documenten die zijn aangenomen in de bouwsector. Om kwaliteitsproducten met de vermelde parameters te kopen, moet u de verkoper vragen vóór het kopen certificaten voor de goederen of het paspoort van de fabrikant voor dit materiaal te verstrekken.

Blok afmetingen

Moderne fabrikanten produceren poreuze keramische blokken in verschillende standaardmaten. Ze zijn bedoeld voor de constructie van objecten met verschillende indicatoren voor de wanddikte.

Als u van plan bent om een ​​structuur met één laag te maken, kiest u meestal een baksteen van 410 en 510 mm. Opgemerkt dient te worden dat geen isolatie vereist is voor een dergelijke wanddikte.

Voor structuren met twee en drie lagen zullen stenen met afmetingen van 380, 300 en 250 mm optimaal zijn. Dergelijke wanden vereisen isolatie en externe bekleding.

Naast de standaardafmetingen van stenen, zijn fabrikanten bezig met het vrijgeven van extra poreuze stenen. Vaak zijn ze gemaakt in de vorm van helften blokken.

Aanvullende constructiematerialen worden gebruikt voor het leggen van hoeken, en ze kunnen ook worden gebruikt voor meer geschikte ligatie van naasten van externe en interne wanden.

Verschillen met een hol product

Keramische poreuze blokken vertonen visueel veel overeenkomst met holle bakstenen. Deze twee materialen hebben echter aanzienlijke verschillen. Holle materialen hebben holtes of holtes. Deze openingen kunnen een andere vorm hebben: ovaal, rond, vierkant of rechthoekig. Vanwege dergelijke luchtformaties heeft baksteen minder sterkte dan poreus materiaal.

Holle producten worden alleen gebruikt voor de bouw van:

 • lichtgewicht buitenmuren;
 • vliesgevels;
 • om de skeletten van objecten voor verschillende doeleinden te vullen.

Poreuze stenen hebben, in tegenstelling tot holle bakstenen, talrijke kleine holtes - poriën.Vergeleken met holle producten hebben poreuze materialen een lagere dichtheid en een grotere thermische geleidingscoëfficiënt.

beoordelingen

Bouwers geven de voorkeur aan poreuze baksteen vanwege de uitstekende sterkte, lage thermische geleidbaarheid en schone omgeving.

Volgens de consumenten zijn de structuren van dit materiaal duurzaam en duurzaam. Bovendien geleiden deze eenheden praktisch geen warmte, waardoor een gunstig microklimaat wordt gecreëerd in de kamer voor een persoon, ongeacht de temperatuuromstandigheden buiten.

Bij het construeren van structuren uit poreuze blokken is het optreden van koude bruggen uitgesloten. Dankzij deze functie is het niet nodig om een ​​bouwploeg in te huren om de externe naden van het object af te dichten. Gebruikers kunnen dankzij het gebruik van poreuze keramische blokken hopen op een goede geluidsisolatie. Deze functie is het belangrijkst voor appartementsgebouwen in drukke delen van de stad.

Andere voordelen van deze kopers van bouwmaterialen zijn onder andere:

 • gemak van stenen;
 • snel leggen;
 • brandwerendheid;
 • weerstand tegen schimmel.

Het heeft dit materiaal en een aantal nadelen. Volgens consumenten heeft het gebruik van poreuze baksteen zijn nadelen.

 • De noodzaak om de buitenmuren van bouwconstructies te beschermen tegen vocht. Het negeren van deze aanbeveling zal leiden tot een grote vochtopname van de blokken en hun voortijdige vernietiging. Het onder ogen zien van de structuur zal extra financiële kosten met zich meebrengen.
 • Vaak leidt de aanwezigheid van een holte of luchtholten tot moeilijkheden bij het boren van gaten.
 • De kwetsbaarheid van het materiaal. Bij onzorgvuldig transport van producten of bij het slordig laden en lossen van veel schroot.
 • Moeilijk snijden van producten door de aanwezigheid van holtes in het materiaal.
 • Beperkingen op het aantal verdiepingen. In woningbouw wordt poreuze baksteen alleen gebruikt voor de bouw van huizen tot 9 verdiepingen.
 • De hoge kosten van producten. Volgens kopers die prijzen voor bouwmaterialen hebben gevolgd, zijn de prijzen voor poreuze blokken 2-3 keer hoger dan voor andere soorten stenen.

De laatste fout wordt als voorwaardelijk beschouwd. Volgens de verklaringen van ervaren bouwers, met behulp van poreuze blokken, is het mogelijk om het proces van het opbouwen van structuren te versnellen,bespaar op de hoeveelheid gebruikt materiaal (andere soorten stenen zullen meer nodig hebben vanwege hun kleinere formaat). Bovendien is het niet nodig gebouwen te isoleren, geld te besparen op thermische isolatiematerialen en isolatiewerken.

Poreuze baksteen - het beste alternatief voor holle of gewone gewone kunststeen, evenals cellenbeton.

De technische kenmerken overtreffen in veel opzichten de parameters van conventionele keramische bouwmaterialen. Dit is een "ademend" product dat zorgt voor verkoeling in de zomerhitte en warmte vasthoudt in de wintervorst.

Zie de volgende video voor informatie over hoe u een poreuze baksteen met uw eigen handen kunt plaatsen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer