Stapsgewijze instructies voor de constructie van de fundering van een kozijnhuis

 Stapsgewijze instructies voor de constructie van de fundering van een kozijnhuis

Framehuizen moeten op een sterke en betrouwbare ondergrond worden gebouwd. Hiervoor moet je een kwaliteitsfundering bouwen. Om dergelijk werk uit te voeren is het niet nodig om over te schakelen naar de dure diensten van specialisten. Huiseigenaren kunnen zelf een goede en duurzame basis bouwen. Vandaag zullen we kijken hoe we de basis voor een kozijn kunnen voorbereiden.

Speciale functies

Framehuis - een vrij lichte constructie. Dergelijke structuren kunnen op bijna elke ondergrond worden gebouwd. Het belangrijkste is om op competente wijze de voorbereiding van een dergelijke stichting te benaderen en kwaliteit te gebruikenmaterialen die aan alle eisen voldoen. Daarnaast is het erg belangrijk om te kijken naar het type bodem en de kenmerken ervan.

Huiseigenaren kunnen het volgende doen:

 • Bestel een waterput om de grond te nemen en stuur het naar het laboratorium voor analyse. Op basis van de gevonden resultaten kunnen ingenieurs alle vereiste berekeningen uitvoeren. Hierdoor kunt u "eeuwenlang" een zeer sterke basis opbouwen. Als u besluit deze kant op te gaan, moet u weten dat dit de bank zal breken.
 • Er is nog een andere methode om de basis te bouwen voor een kozijnhuis. Deze methode is gebaseerd op de ervaring van buren in het gebied, evenals op hun eigen kennis. Dit is de manier waarop de meeste gebruikers een huis gaan bouwen.

Een onderscheidend kenmerk van het raamwerk voor de framestructuur is de lage kosten. Dit komt door het feit dat dergelijke gebouwen een klein gewicht hebben, vooral als we ze vergelijken met baksteen of blokstructuren.

Als u een specifiek type fundering voor een framestructuur wilt selecteren, moet u rekening houden met een aantal specifieke factoren:

 • de belangrijke rol wordt gespeeld door de eigenschappen van de grond waarop de inrichting van de fundering en de bouw van het huis is gepland;
 • moet rekening worden gehouden met de aanwezigheid van een kelderverdieping;
 • het gewicht van de totale woningstructuur is ook belangrijk, wat vooral afhangt van de materialen waarvan het gepland is te worden gebouwd;
 • nabijheid van grondwater, evenals een indicator voor het bevriezen van de bodem.

Voordat u begint met het bouwen van een kozijn, is het belangrijk om de eigenschappen van de grond te bepalen. Om dit probleem te begrijpen, kunt u geologische enquêtes bestellen, maar dit zal, zoals hierboven vermeld, veel kosten. In de regel bepalen mensen zelf het niveau van het grondwater, hun nabijheid, evenals de onmiddellijke samenstelling van de grond. Om dit te doen, graaf een gat (met een diepte van ongeveer 1,5 m) en onderzoek de snede van de grond.

Dus, zand-steenachtige, rotsachtige of grindfunderingen waarin geen klei is, evenals grote zandgronden zonder enige insluitsels zijn de ideale oplossing voor het rangschikken van de fundering. Deze basen verzamelen geen vocht en wanneer het invriezen niet opzwelt.

Stoffige en fijnkorrelige landen worden ook wel deinende grond genoemd.Dergelijke gronden kunnen niet geschikt worden genoemd voor de bouw van de fundering.

Bodems met een hoog gehalte aan klei, naast dat er grondwater is, onderscheiden zich door het feit dat ze opzwellen in omstandigheden van bevriezing.

Pas nadat u het type grond hebt bepaald, kunt u een specifiek type fundering voor een kozijn kiezen. Met deze functie moet rekening worden gehouden, anders is het gebouw mogelijk niet de sterkste en meest duurzame.

De fundering moet evenveel dienen als het kozijnhuis zelf. In dit geval is het niet nodig om een ​​basis van gewapend beton te bouwen vanwege het lage gewicht van de montage.

Bij het kiezen van het juiste type fundering, is het belangrijk om niet alleen het type grond in ogenschouw te nemen, maar ook de eigenschappen van het kozijnhuis zelf. Vergelijkbare structuren worden opgetrokken uit houten balken of metalen profielen. De ontwerpen worden aangevuld door verschillende soorten kachels, afwerkingen en hydro- en dampisolerende coatings.

In een enkel ensemble vormen deze componenten een soort "taart", die bestaat uit:

 • gipsplaten, die fungeren als afwerking, gelegen in het binnenste deel van de constructie;
 • speciale membranen die het binnendringen van rook in het plafond voorkomen;
 • isolatie, die een plaat- of rolafdekking kan zijn;
 • afwerkingsmateriaal bestaande uit polymere grondstoffen of hout (deze componenten zijn verantwoordelijk voor voldoende stijfheid van de constructie);
 • een beschermende laag van polyethyleen, die vocht en wind niet van de buitenkant van het gebouw laat passeren;
 • afwerkingslaag (als afwerkingslaag zijn meestal materialen zoals gevelbekleding, tand-groef-coatings of gipsmengsels).

Deskundigen zeggen dat in het geval van het vinden op het grondgebied van hoog gelegen grondwater om een ​​kelder te bouwen niet zal werken. In dergelijke omstandigheden maakt het niet uit wat voor soort fundering je hebt gekozen en in welke kwaliteit waterdichtheid is voorzien - elke oplossing in de kelder heeft water op zo'n site.

Het wordt aanbevolen om woningen te bouwen, op basis waarvan er een monolithische funderingsplaat is, op een zwevend en los gedeelte. Een dergelijk onderdeel is in dergelijke omstandigheden onmisbaar, omdat het het gebouw de nodige stijfheid verschaft.

Het gewicht van het "skelet karkas" ontwerp valt voornamelijk op ondersteunende delen, lateien, stutten en spanten. Alle andere componenten kunnen alleen een secundaire belasting geven, die vooral afhankelijk is van het specifieke project van het huis. Dit alles heeft een impact op de selectie van de stichting, evenals de locatie van de belangrijkste knooppunten. Het is ook erg belangrijk om rekening te houden met de gegevens over de gewichtsverdeling van de componenten van de framestructuur bij het voorbereiden van stapel- of kolomfunderingen.

Er zijn verschillende soorten foundation. Elk van hen is gebouwd volgens zijn technologie. Het is heel goed mogelijk om op eigen houtje zelf dergelijke terreinen te bewerken, zonder toevlucht te nemen tot specialisten. Het is echter heel belangrijk om geen fouten te maken. Om dit te doen, moet u de stapsgewijze instructies strikt opvolgen.

types

Om het juiste type fundering voor een kozijnhuis te kiezen, moet u vertrouwd raken met de kenmerken en kenmerken van alle mogelijke varianten van deze basen.

lint

Dit type fundering wordt meestal gekozen bij het bouwen van huizen met een klein aantal verdiepingen. De populariteit van dergelijke stichtingen is te danken aan hun betaalbare kosten en vrij eenvoudige erectie.Vaak worden strookfunderingen versterkt met stapels. Dergelijke ontwerpen worden ook stapelband genoemd.

Ribbon foundation is onderverdeeld in 2 types:

 • Ondiepe diepte ontwerp heeft een ondiepe diepte - niet meer dan 70 cm. Deze stichting bevindt zich boven het niveau van bevriezing van de bodem. De basis wordt gevormd tijdens de constructie van gebouwen met één verdieping op de grond, die onderhevig is aan vorstinvloeden.
 • Er is ook een verzonken stripfundering. Een dergelijke structuur wordt geadresseerd in het geval dat een kelder aanwezig is in een kozijnbehuizing. De diepte van deze kelder kan 1,2 m bereiken.

Als u besluit om een ​​dergelijke variant van de fundering onder het "skelet" te bouwen, moet u er rekening mee houden dat u het zorgvuldig en nauwkeurig moet bouwen, zonder de minste fout toe te staan. Als de uitvoering van de basis van slechte kwaliteit blijkt te zijn, kan dit nadelige gevolgen hebben.

In de regel wordt een tape-variëteit van de fundering geconstrueerd als het huis is gepland om te worden uitgerust met een kelder of een verwarmde ondergrond. De ondiepe basis is perfect voor een niet-rotsachtige bodem.Bij een diep vriespunt zal het echter nodig zijn om een ​​greppel op grote diepte te graven, of om de fundering te versterken met paalstructuren die onder het niveau van bevriezen zijn geïnstalleerd.

Stapel schroef

Een stevige basis op schroefpalen is perfect voor structuren op het frame. Het wordt gebouwd op losse en onstabiele bodems, evenals in gebieden die worden gekenmerkt door een moeilijke topografie en de dichtstbijzijnde locatie van grondwater.

De belangrijkste voordelen van paalfunderingen zijn:

 • de mogelijkheid om installatiewerk uit te voeren zonder speciale apparatuur;
 • snelle installatie, die slechts één dag kan duren;
 • uitstekende lagereigenschappen;
 • bestandheid tegen bevriezing van de bodem en grondwatereffecten;
 • een breed scala aan dimensies en typen, waardoor het mogelijk is om de beste optie te kiezen voor verschillende omstandigheden;
 • democratische prijs;
 • de mogelijkheid van een erectie in elk seizoen.

De paalschroefbasis heeft echter een ernstig nadeel - met zo'n ondergrond is het onmogelijk om kelders te bouwen. Dit type fundering is alleen ontworpen voor de constructie van lichte constructies of compacte uitbreidingen.

zuilvormig

Dit type fundering zijn betonnen pilaren, apart van elkaar geplaatst. Deze elementen worden geplaatst rond de omtrek van het huis, evenals op de kruising van muren in het binnenste deel van het gebouw. De onderkant van de pilaren is de basis en de bovenkant is de punt. Overweeg één nuance: de koppen moeten in een duidelijke horizontale positie staan, omdat het erop staat dat het frame van de woning later wordt geplaatst. De hoogte van deze delen is meestal gelijk aan de hoogte van de vloer van de 1e verdieping (ongeveer 50-60 cm vanaf het maaiveld).

De helft van de steunen die zich ondergronds bevinden, hebben meestal een doorsnede van een afgeronde vorm. Die helft die boven de grond is, verschilt in de regel in vierkante of rechthoekige doorsnede. Voor zo'n stichting is het noodzakelijk om een ​​put te maken. Hiervoor kunt u een eenvoudige tuinoefening gebruiken. De frameconstructie voor dergelijke erecties wordt aanbevolen als een snijplank.

De diameter van de uitgraving hangt voornamelijk af van de ernst van de constructie, die vervolgens op de kolomvormige basis zal worden geplaatst.

Het stapelgebied is meestal klein. Om deze reden moet een dergelijke fundering worden gebouwd op een betrouwbare ondergrond: vaste grondlagen die lager zijn dan het vriespunt. In de regel is de boordiepte voor dergelijke constructies ongeveer 2 m.

Bodemhelft van dergelijke bases zijn gemaakt van materialen zoals gewapend beton, baksteen of hout. De meest kortstondige is de laatste optie. Houten palen duren niet lang, zelfs als ze zijn voorbehandeld met dure beschermende impregnaties. Wat betreft stenen pilaren, het kan veel tijd en moeite kosten om ze te bouwen. Hieruit volgt dat de basis van de betonnen kolom optimaal is.

Gewapend beton garandeert een "lange levensduur" van de fundering, evenals maximale sterkte zowel bij samendrukking als bij spanning, waardoor de vervorming ervan bij vorst niet wordt uitgesloten. Het is mogelijk om de oplossing voor de vervaardiging van dergelijke elementen met uw eigen handen te bereiden, maar hiervoor zijn hoogwaardige betonmixers nodig.

Funderingsconstructies kunnen een rechthoek- of cilindergedeelte hebbenen ze kunnen niet alleen constant zijn, maar ook variabelen (dat wil zeggen, een brede basis). Voor een variabele basis met pilaren zal er echter veel meer grondwerk moeten worden gedaan, echter door de uitbreiding van het ondersteuningsgebied, neemt ook het draagvermogen van de funderingsstructuur toe.

monolitisch

De solide en betrouwbare is de monolithische basis. Het is een enkele monolithische plaat van gewapend beton. Deze basis bevindt zich direct onder de hele framestructuur. Deze basis onderscheidt zich door zijn maximale draageigenschappen, vooral in vergelijking met andere varianten van de fundamentals. Vanwege dergelijke kenmerken kan een monolithische structuur een betrouwbare en stabiele ondersteuning bieden, zelfs tot een zware structuur in omstandigheden van deinende grond.

De dikte van gewapende betonplaten begint vanaf 10 cm. Aan de basis bevindt zich een geramd zand- en grindpad, aangevuld met een waterdichtingslaag. Bovenaan is een versterkende kooi geïnstalleerd, bestaande uit 2 roosters die stevig op elkaar zijn aangesloten. Monolithische platen zijn glad en aangevuld met baleinen.

Berekening van de benodigde materialen

Voor het berekenen van de materialen die nodig zijn om de fundering te bouwen, kunt u online rekenmachines gebruiken.

Het volume van de benodigde componenten kan onafhankelijk worden berekend. Om het vereiste aantal pilaren voor de paalfundering te bepalen, moet je het project van het huis bestuderen, als je er een hebt.

Als er geen huisplan is:

 • u moet de omtrek van de toekomstige frameconstructie tekenen en de punten van de plaats van installatie van de palen selecteren (dit moet worden gedaan op de hoeken, op de kruispunten van de muurvloeren, evenals rond de perimeter, met behoud van een stap van 1,5-2 m);
 • Omdat de framestructuren zich onderscheiden door een laag gewicht, is de versterking van de structuur nauwelijks vereist, zodat de gebruikelijke opstelling voldoende is;
 • Nu moet u het aantal gemarkeerde punten tellen.

Voorbereidende werkzaamheden

Alvorens tot de installatie van de fundering over te gaan, is het noodzakelijk voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Betrouwbaarheid en duurzaamheid van de constructie zijn afhankelijk van deze fase.

Fasen van het werk:

 • Eerst moet je de bouwplaats van het huis nivelleren. Alle wortels, bomen, gras, graszoden en stronken moeten worden verwijderd.
 • Daarna is het noodzakelijk om contourmarkering van de constructie te maken. Er moet rekening worden gehouden met alle hoeken, met behoud van de nodige afstand tot de huizen in de buurt.
 • Om het huis correct op de site te vinden, moet u verschillende belangrijke factoren in overweging nemen, zoals de geschatte hoogte van het gebouw en de locatie van andere gebouwen.
 • Na het voltooien van de opmaak, moet u een kussen van zand of aarde installeren.

Op dit voorbereidende werk kan als voltooid worden beschouwd.

montage

Laten we de instructies voor het voorbereiden van de fundering voor een kozijn met uw eigen handen in detail bekijken.

Om een ​​paalfundering te maken, is het noodzakelijk om het volgende werk uit te voeren:

 • Het is noodzakelijk om de voorbereide pilaren te verdiepen met behulp van een speciale installatie. Ze worden in de aangewezen gebieden tot een bepaald teken geslacht. Daarna worden de resterende eindige elementen op niveau afgesneden. Voor een framewoning is het toegestaan ​​om stapels met het kleinste gedeelte te bemachtigen.
 • Schroef metalen onderdelen worden gedraaid met een speciaal apparaat.
 • Als u de stapels zelf wilt installeren, moet u eerst putten met brede basis boren. Hun diepte hangt af van de kenmerken van de grond. Het is noodzakelijk om de harde basis te bereiken.
 • Vervolgens in de holte lay-out waterdichting laag en frame en beton wordt gegoten. Het wordt aanbevolen om oplossingen van de M300-M400 te nemen.
 • Na het installeren van de palen, moet u de grille repareren. Vervolgens zal het vertrouwen op het raamwerk van wandplaten. Rostverk kan monolithisch of modulair zijn.
 • Geprefabriceerd element wordt geïnstalleerd op palen van gewapend beton met een dop.
 • Monolithische onderdelen worden op de bouwplaats gemonteerd: bekisting wordt geplaatst, een kussen wordt gemaakt aan de onderkant van de rooster, ze zijn waterdicht,bevestig het frame en verbind het met verstevigingskolommen. Giet vervolgens de betonoplossing.

Daarna kunnen we aannemen dat de funderingsbasis gereed is.

Nu zullen we de stap-voor-stap instructie over de installatie van de fundering van de pilaren onder het huis op het frame overwegen:

 • Markeer het plan. De rekken moeten zich in de hoeken bevinden, op de snijlinie van de vloer en op de perimeter in stappen van 2-3 m. Deze markeringen moeten op de bouwplaats worden overgebracht.
 • Graaf vervolgens gaten voor de pilaren. Als de constructie is gemaakt van asbestpijpen of monolithische elementen, moet de uitgraving worden gedaan als een autobus (deze kan worden gehuurd).
 • Onder het rek van steen kunnen de putten met een schop worden gegraven. Tegelijkertijd moeten de afmetingen van de uitgraving 60x80 cm zijn en de diepte 20-30 cm lager dan het niveau van bevriezing van de grond.
 • Maak onmiddellijk waterdichte monolithische structuren (zet ruberoid in de putjes). Voor onderdelen gemaakt van baksteen, buta of steen, moet waterdicht worden geïnstalleerd op de reeds afgewerkte constructie.
 • Voor een betonnen constructie moet een ankerframe worden geïnstalleerd.
 • Installeer de bekisting boven de grond tot een bepaalde hoogte (minimaal 40 cm).
 • Nadat de oplossing is gegoten.
 • Vervolgens wordt de rooster op dezelfde manier geïnstalleerd als in het geval van de paalfundering. Het is echter mogelijk niet.Plaats vervolgens op de bovenkant van de rekken de balk, die de frameconstructie zal ondersteunen.

Kortom, je moet muurmuren uitrusten die de afstand tussen de palen innemen. Graaf op deze plaatsen een geul in de diepte van 20-30 cm. Basis is gevuld met beton. Wanneer het tot het einde verhardt, kun je een muur bouwen. Als we deze fase verwaarlozen, hebben we een lagere scheidingswand nodig voor de isolatie, zodat de vloeren in de woning niet te koud zijn.

Een basis bouwen met alleen pilaren is niet zo moeilijk. Het is alleen noodzakelijk om er rekening mee te houden dat het met een dergelijk ontwerp erg moeilijk is om een ​​kelder te maken, daarom is het beter om een ​​dergelijke onderneming te verlaten. Deze basis is goedkoper dan tape of stapel.

Laten we eens kijken hoe je een goedkope stripstichting met je eigen handen kunt voorbereiden:

 • Eerst moet je een greppel / put graven. Wat u ook kiest, de breedte van de uitgraving moet 0,5 m groter zijn dan de opgegeven omtrek, dit is nodig om het werk handiger te maken.
 • De diepte van de greppel / put hangt af van het type grond. In de regel is dit cijfer 0,8-0,15 m, rekening houdend met het kussen.
 • Vervolgens moet u de omtrek van de funderingsmuur markeren.Het is noodzakelijk om nauwkeurig alle hoeken te meten en er vervolgens voor te zorgen dat de zijden evenwijdig zijn.
 • Vervolgens moet u de bekisting repareren. De hoogte is afhankelijk van de afmetingen van de basis, indien aanwezig. Deze parameter moet echter ten minste 40 cm boven het maaiveld liggen.
 • De breedte van de toekomstige tape wordt op dezelfde manier berekend als de wanddikte (100 mm moet worden toegevoegd aan deze waarde en 200-300 mm kan worden gemaakt voor de frameconstructie).
 • Leg nu een kussen van zand met een dikte van 10-20 cm.
 • Verder is het frame-ontwerp gemonteerd.
 • Dan wordt het beton gestort. Het is raadzaam om het merk M300 of M400 te gebruiken.

Dit fundament is goed omdat het geen zorgvuldige voorbereiding en installatie van extra structuren voor de constructie van muren vereist.

Wat betreft de constructie van een monolithische plaat, hier moet je deze instructie volgen:

 • Ten eerste is het in de bodem noodzakelijk om een ​​inkeping tot de diepte van de vruchtbare laag te maken. Geopende reservoir moet worden gecomprimeerd.
 • Daarna moet u overgaan tot het plaatsen van zand- en grindkussens. De dikte ervan moet ongeveer 20 cm zijn.
 • Nu moet je een aantal lagen polymeerwerende coating rollen.
 • Vervolgens wordt de voorbereidende betonlaag gevuld met een dikte van 5 cm.
 • Daarna moet je een solide, solide frame installeren. Om het rooster te maken, moet u een dik anker nemen met een diameter van 12-16 mm. Het moet worden bevestigd, waarbij een stap van niet meer dan 40 cm in twee richtingen wordt aangehouden.
 • De staven moeten met draad worden verbonden. Maak twee vlakken en verbind ze op korte afstand (ongeveer 10-15 cm) met elkaar.
 • Nu kunt u doorgaan met het gieten van de oplossing. Voor zo'n stichting zal het behoorlijk veel nodig hebben. Met dergelijk werk kun je niet kiezen voor goedkoop materiaal van gemiddelde kwaliteit. De beste merken zijn M-300 en M-400.

Een solide monolithische basis bevindt zich op hetzelfde niveau als de grond. Bovendien voorziet het in de opstelling van de kelder en kelder. Meer diepte en grote plaat is niet nodig voor een klein huis op het frame. Het is beter om een ​​vergelijkbare basis voor grote gebouwen te bouwen.

Als u kleigronden op de locatie heeft, is het beter om met boren te beginnen als het droog weer buiten is.

tips

Bij het voorbereiden van de fundering voor een huis met een kader, is het noodzakelijk om hoogwaardige cementmortel te gebruiken. Zijn merk zou niet onder M250 moeten zijn.Experts raden aan verbindingen M300 en M400 te gebruiken. Op grind, rotsachtige en steenachtige zandgronden kunt u elk type funderingsfundering uitrusten. Als u besluit om een ​​kolomvormige fundering te bouwen, moet u weten dat de meest betrouwbare de fundering van gewapend beton zal zijn. Dergelijke onderdelen zijn niet onderhevig aan vervorming en zijn zeer resistent.

Als de grond op de site stabiel is, kun je geen geld uitgeven en een ondiepe basis bouwen. De fundering op palen is vaak geconstrueerd in gebieden met een grote helling, omdat het te moeilijk, lang en duur is om ze waterpas te maken. Om de putjes correct te laten zijn, moet de boor rechtop staan.

De fundering, uitgevoerd in baksteen, kan alleen op een betonnen laag worden geplaatst. Dit is van toepassing op de tape en op de kolomvormige basis. Als u besluit een fundament van schroefpalen te bouwen, moet u weten dat ze indien nodig kunnen worden verlengd. Hiertoe zijn de boveneinden van deze delen voorzien van groeven en draden.

Schroefpalen kunnen in de grond worden geïnstalleerd, niet alleen met behulp van speciale mechanismen, maar ook handmatig.Vanwege deze functie worden dergelijke constructies als zeer handig beschouwd bij constructieproblemen.

Een van de meest betrouwbare en sterke is terecht erkend als een monolithische basis. Een dergelijke basis zal duur zijn, maar het zal een fundering en een kozijn bieden met een lange en probleemloze levensduur. Niet de laatste rol in de constructie van framestructuren is het project van het huis. Het is beter om het te bestellen bij experts die niet alle noodzakelijke punten en nuances negeren.

Volg bij het bouwen van een fundering altijd de instructies, vooral als u geen relevante ervaring hebt. Maak geen fouten, bereid de basis voor op een kozijnhuis, omdat dit kan leiden tot negatieve gevolgen voor het hele gebouw als geheel.

Dit verhaal laat in detail zien hoe de voorbereiding en installatie van de ondiepe strookfundering voor het toekomstige kozijn worden uitgevoerd.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer