Apparaatstapelstapel: hoe kunnen we zelf een fundering bouwen?

Elke huisstichting moet zeer zorgvuldig worden gebouwd en ontworpen. Dit is volledig van toepassing op de variant met schroefpalen. De schijnbare eenvoud van hun installatie verbergt eigenlijk heel wat subtiliteiten en nuances die eenvoudigweg niet genegeerd kunnen worden zonder het risico van onaangename gevolgen.

Productie: stadia

Steunpalen kunnen met de hand worden gemaakt. Maar het moet worden toegegeven dat dergelijk werk niet gemakkelijk is en veel ervaring vereist, een grondige studie van de bijzonderheden van het probleem. Om het bevestigingsdeel gemakkelijk de grond in te laten, is het noodzakelijk om zorgvuldig de helling van het spiraalmes te berekenen, zijn bevestiging aan de puntkegel.De situatie wordt verergerd door het volledige gebrek aan overheidsnormen en het gebrek aan referentieproducten. Het is onmogelijk om een ​​stapel te kopen of te krijgen en anderen op zijn model te maken - zelfs de toonaangevende fabrikanten verkopen vaak goederen van lage kwaliteit.

De typische samenstelling van de structuur is als volgt:

 • lichaam - pijp met een diameter van 7.6-35 cm met een wanddikte van 0.4 cm;
 • tips verkregen door het lassen of gieten van pieken, waarvan de lengte 2 is met een eigen diameter, of kegels;
 • bladen - spiralen met één of met twee runs en als alternatief een paar schroeven met een onderlinge afstand van 40-70 cm;
 • De dop wordt gebruikt in combinatie met houten roosters.

Een typische tip is gemaakt als een plaat met speciale gaten en een aantal baleinen. Deze plaat is aan de spoel gelast, gemaakt van een pijp, met een binnendiameter die iets groter is dan de buitenste schaal van de stapel. Opgelet: in het geval van onafhankelijke productie van schroefsteunen is het de moeite waard om tekeningen te gebruiken die door elke fabrikant zijn gedistribueerd. Dan is het risico van een fout met de bladafmetingen geëlimineerd, het aantal lassen is verminderd. Hoe minder dergelijke verbindingen, de kleinere en zwakke gebieden eromheen.

Volgens professionals is het de moeite waard om buizen te kiezen die zijn vervaardigd volgens GOST 8732 en 19281 of door ze te vervangen door TU St20 en 09G2S. Dergelijke materialen onderscheiden zich door een lichte snede en een eenvoudige buiging van de bloembladen. Het is het gemakkelijkst om een ​​tip van hen te vormen. Zelfgemaakte schroefpalen doen het grootste deel in de lengte van 2 tot 3 m, als je de dragende lagen van de grond op een aanzienlijke diepte wilt bereiken, voeg je na het inschroeven een pijplengte van 150-200 cm toe. Sprekend over de componenten, om nog te zwijgen van de tips.

Ze zijn gemaakt van drie verschillende typen, de benadering heeft niet alleen betrekking op de nuances van de technologie, maar ook op de omvang van het gebruikte onderdeel. Dus, door de dichte grond, zullen de toppen van een gelast ontwerp of verkregen uit een "lichaam van een pijp" het best passen. Maar om het zandige massief te doorboren, zullen turfafzettingen en zandige broden eenvoudiger zijn met kruisvormige uiteinden. Hoe lang de fundering zal duren, hangt niet af van het type piek. Maar de voor de hand liggende verschillen worden gevonden bij het vergelijken van de aanhaalkracht op de hendel.

Het gebruik van een buisvormig lichaam betekent het opbouwen ervan met twee diameters., omdat een van de uiteinden van het werkstuk het topje van de toekomstige stapel wordt. Begin met het snijden van de sjabloon.Op dit sjabloon is de rand van het werkstuk verdeeld in sectoren. Wanneer de pijp wordt gesneden, worden de met krijt getrokken lijnen een gids voor de vorming van bloemblaadjes met kruidnagels. Verder zijn dergelijke bloembladen gebogen in de vorm van een strikte kegel, en de top is nauwkeurig uitgelijnd met de buisas; Na deze manipulatie zijn de fragmenten gelast met behulp van de dubbele naadmethode.

Als de diameter van de buis 10,8-20 cm is, worden vijf bloembladen voorbereid. Met een kleinere waarde (van 7,6 tot 8,9 cm) zijn er genoeg vier fragmenten.

Naast de lasmachine vereist de normale werking het gebruik van hulpmiddelen zoals:

 • plasmasnijmachine;
 • snijbrander;
 • Bulgaars met apparatuur voor slots in het metaal.

Deze maaidekken zijn uitwisselbaar, maar het is aan te raden om altijd ten minste twee opties bij de hand te hebben op hetzelfde moment, en bij voorkeur alle drie. In het geval van een storing of moeilijkheid zal er geen enkele storing optreden. Vervolgens kunt u de ontvangen pieken gebruiken om ze snel op de gewenste diepte te dompelen en de kleine en verpletterende grote stenen te duwen. Als u kleine architecturale vormen en lichtgewicht gebouwen moet bouwen, kunt u gelaste tips gebruiken die op een vergelijkbare manier zijn verkregen.Aanbeveling: het aankoppelen van de messen gebeurt het best met pieken van bloembladen, en niet met die van plaatstaal.

Er is een andere benadering die een iets ander schema gebruikt. Details zijn bedekt in de vorm van een driehoek, aangevuld met verstijvingsribben en een ronde plaat die de pijp aan één uiteinde dempt. Bij het monteren worden een grote driehoek en een paar ribben bevestigd aan de plaat onder een hoek van 90 graden op de plug geplaatst. Tack-lassen moet op verschillende punten plaatsvinden. De definitieve consolidatie wordt gedaan door het type dubbele naad.

De dwarse punt vereist dat de vijzelbladen boven de spijkers worden bevestigd. Daarom wordt een hoge permeabiliteit van verschillende rassen bereikt vanwege de verhoogde aanhaalkracht. Wat de messen betreft, deze kunnen eenvoudig in de grond worden geschroefd door een schroef helemaal onderaan de punt te plaatsen, waarbij minimaal 2/3 van de lengte overblijft. De karakteristieke bladsteek is 50-70 mm. Voor het verkrijgen van de messen gebruikt plaatstaal met een grote dikte van minimaal 0,5 cm.

Een massieve schroef met één nadering vereist het spreiden van de messen met schroot of monteren op de gekozen stap.Als het ontwerp uit meerdere blanco's tegelijk bestaat, is het veel correcter om enkele segmenten te snijden (niet meer dan ½ cirkel). Afzonderlijke delen worden achtereenvolgens op een piek of op een poollichaam gelast. De eerste benadering staat het niet toe om een ​​complexe schroef te creëren, maar biedt een stabiele geometrie van de structuur. In het tweede schema levert het samenstellen van de boor met verschillende runs geen bijzondere moeilijkheden op, maar het is noodzakelijk om zorgvuldig te controleren dat het type helix niet wordt verbroken.

Vóór het handmatig zagen worden werkstukken op de buitendiameter van 150 - 300 mm gelegd, dit hangt af van de belasting die op de stapel valt, meestal beperkt tot een gang van 200 tot 250 mm. Ze proberen de interne diameter gelijk te stellen aan de externe maat van de buis. De tekening van het segment dat de omtrek in de holte en de buitenkant verbindt, is gemaakt op een willekeurig gekozen plaats, maar desondanks is het meer aandacht waard voor dit werk. Om onderdelen te snijden met een plasmasnijder heb je een plaat nodig van 0,5-0,7 cm dik, in plaats van een plasmasnijder kun je een gassnijder nemen. Bij zorgvuldig werken werd er rekening gehouden met de breedte van de snede en de stoel correct verwerkt.

Tijdens de bedrading wordt het gebied tegenover de plaats van de incisie geklemd in een bankschroef en uit elkaar bewogen met een koevoet of koevoet. Wanneer er geen ondeugd is, kunt u eenvoudig de opening in massieve staalconstructies gebruiken. Maar in ieder geval loont het de moeite om constant te observeren of de schroef een normale schroefspoed heeft of niet. Andere opties kunnen worden gebruikt om stapels met meerdere runs te krijgen. Dus, in een van hen, is de markering van de binnendiameter hetzelfde gemaakt als de externe maat van de buis (200 - 300 mm).

De ring, die wordt verkregen met een dergelijke markering, wordt door een paar segmenten in identieke semiringen gebroken. Figuursnijden impliceert de mogelijkheid om acties in willekeurige volgorde uit te voeren, maar hier is al een professionele tool vereist. De methode van "installatie op de stapel" suggereert dat de spiraalvormige markeringen de initiële semiring halen en de juiste hoek verifiëren. Als alles klopt, worden andere halve ringen op dezelfde regel gezet - zoveel als de beurten gepland zijn om te maken. Opgelet: een kleine uitwijking van de semiringen mag meer overeenkomen met hun ontwerpafmetingen en geometrie.

Ongeacht hoe goed de buis zelf is gemaakt, anti-corrosiebescherming is ook erg belangrijk. Volgens de resultaten van speciale technische onderzoeken, bleek dat het jaarlijkse verlies van palen en hun bladen 0,01 mm van de wanden is en dit in bijna ideale omstandigheden is.Als de grond erg chemisch actief is en de effecten groot zijn, kan slijtage meerdere keren worden versneld.

Na het ontkalken en verwerken van volledig nieuwe leidingen, kan het volgende worden gebruikt:

 • glazuur van twee componenten is specifiek gemaakt voor ondergrondse metalen producten, de levensduur is ten minste 60 jaar;
 • email op basis van polyurethaan vereist voorafgaande toepassing van de VL05-primer, duurt ten minste drie decennia;
 • glasvezel. Voor het aanbrengen moet de basis behandeld worden met een koude zinklaag. De totale levensduur (theoretisch berekend) bereikt 3-4 eeuwen, stabiele weerstand tegen elektrochemische corrosie is verzekerd.

Maar fiberglas is nauwelijks betaalbaar materiaal te noemen. Om de meest gebruikte complexe coatings op basis van epoxyhars te besparen. Met betrekking tot het originele staal, kunt u met de standaard St20 of GOST 8732-74 rekenen op de betrouwbare werking van het steunelement in conventionele woningbouw. Alleen onder zeer hoge belastingen of onder zware bedrijfsomstandigheden is het zinvol om de nadruk te leggen op GOST 19281. Grotendeels worden de corresponderende palen gebruikt in industriële en meerlaagse constructies, voor de ontwikkeling van de tuinpercelen zijn hun kenmerken overbodig.Ongeacht het type dragers dat wordt gebruikt, is hun lengte zodanig gekozen dat ze de laag van vaste grond nauwkeurig bereiken.

Tegelijkertijd is het niet alleen nodig om dit te bereiken, maar ook om een ​​reserve voor begraving achter te laten met 30-35 cm. Wanneer het de bedoeling is om stapels hoger boven de grond te brengen, is het zelfs mogelijk om een ​​dergelijke opening verder te vergroten. Tijdige hoofdruimte stelt u in staat om de daaropvolgende vervelende opbouw en potentiële fouten die daarmee gepaard gaan te voorkomen. Om de vereiste diameter van de buis te bepalen in zijn onafhankelijke productie, evenals in de selectie van afgewerkte constructies, is het de moeite waard om de normen van SNIP 2.02.03-85 te overwegen. Ja, het is vrij moeilijk, maar het zal helpen om alles heel precies en duidelijk te doen.

Meestal worden buizen met een diameter van 4,7 - 7,6 cm gebruikt bij de constructie van lichte soorten inlaat- en barrièreconstructies. Door het te vergroten tot 7,7-8,9 cm, kunt u vertrouwen op de stabiliteit van een stenen bad, een groot prieel of een krachtige stenen omheining. Maar voor framestructuren, voor blokhutten en huizen in twee, drie verdiepingen, wordt het aanbevolen om palen met een diameter van 10,8 cm te gebruiken. Je moet niet altijd naar de maximale waarde streven, omdat dit alleen maar leidt tot ongerechtvaardigde consumentenbestedingen.Belangrijk: in ambachtelijke omstandigheden is het buitengewoon moeilijk om heipalen groter dan 10,8 cm te maken.

Voor dergelijke producten is het noodzakelijk om versterkte bladen te monteren, en alleen industriële productie kan ze kwalitatief maken. Bovendien bemoeilijkt het vergroten van de diameter de vorming van de schroef. De wanden van de stam ermee, zelfs onder de lichtste gebouwen op gunstige grond, kunnen niet dunner zijn dan 0,4 cm., Bij het kiezen van de juiste dikte in een bepaald geval, is het aan te bevelen niet te vergeten dat de bocht van de kegel moet worden voorzien van hamerslagen. Dus ook hier geldt het principe van "hoe meer, hoe beter."

Voor- en nadelen

De onmiskenbare voordelen van de heipaalvoet voor het huis zijn de volgende:

 • het vermogen om te doen zonder speciale machines met een kleinschalig werk;
 • eliminatie van bekisting en plint;
 • even hoogwaardig werk in elk seizoen;
 • ventilatie onder de vloer van het huis;
 • het vermogen om elk structureel element te ontmantelen.

Maar zelfs deze aantrekkelijke oplossing heeft een aantal nadelen. Het zal niet mogelijk zijn om het op rotsen te bouwen, en ongeacht de kwaliteit van de bescherming, is het altijd noodzakelijk om rekening te houden met het risico van corrosie.Het niveau van belasting op de fundering is beperkt; Bovendien vragen schroefpalen veel hogere eisen aan de kwaliteit van het werk. De geringste afwijking van de normale technologie kan het falen van de steunen, hun kromming of het opdrijven ervan uitlokken. Deze negatieve aspecten laten echter niet voorbij aan het feit dat het schroefsubstraat goed is aan de oevers van rivieren en meren, op ligplaatsen, in beboste gebieden, enzovoort.

Ontwerpkenmerken

De stapels voorbereiden op het werk, zelfs als ze heel goed zijn, zal niet genoeg zijn. Het apparaat van de heipaalfundering onder het huis heeft een aantal specifieke kenmerken die niet kunnen worden genegeerd. Schroefpalen, die eruit zien als grote schroeven, zijn niet vatbaar voor bevriezing van de bodem en kunnen doordringen in verschillende diepten. Schroeven in de grond, samengesteld uit elke soort, wordt vergemakkelijkt door het puntige uiteinde met het snijgedeelte. Palen verdichten de grond om zich heen en remmen effectief de zwelling ervan.

Corrosiebestendigheid wordt grotendeels bepaald door het type beschermende coating dat wordt gebruikt. Polymeren bieden de beste dekking, maar het is buitengewoon moeilijk om ze op het metaal aan te brengen.Het gebruik van schroefpalen voor tijdelijke en aanvullende faciliteiten, voor de infrastructuur van homesteadplots is wijdverbreid. De basis ervan is bestand tegen een totale belasting van 50 ton, en een enkele stapel is gemakkelijk bestand tegen drukken tot 9 ton gedurende de gehele normale levensduur. Wanneer een tijdelijke structuur niet langer nodig is of verplaatst moet worden naar een andere plaats, zelfs getransporteerd, kunt u een stapel meenemen en sparen op materialen voor de fundering. Door het type van de gebruikte punt worden de schroefstructuren verdeeld in elementen met een smal en breed blad, en de laatste worden nog steeds verdeeld in elementen met één of twee omwentelingen.

Een product met één draai is uitgerust met slechts één beurt, vandaar de naam. De bovenkant is uitgerust met speciale gaten die het mogelijk maken om een ​​boor te repareren en te gebruiken. Bij de constructie van hekken en kleine constructies hebben oplossingen met één draai de voorkeur. Het brede blad is aantrekkelijk tijdens de bouw van een huis met twee verdiepingen, maar ook tijdens werkzaamheden aan gebieden met onstabiele grond. De stabiliteit van de bevestiging neemt aanzienlijk toe. Maar zelfs tussen de stapels met smalle bladen is er een gradatie - op multi-turn en tubulaire.

Door de aanwezigheid van meerdere beurten kunt u gerichte tips vormen. Met deze oplossing kunt u met succes zelfs zeer dichte grond doordringen. Het buisvormige product verdient de voorkeur in de wintermaanden wanneer de grond bevroren en slecht verwerkt is. Speciale gaten laten de grond door. Als je naar binnen gaat, is de hele structuur veel stabieler dan bij krachtige prestaties.

Om fouten te voorkomen, is het belangrijk om te onthouden dat zelfs formeel behorend tot een categorie Russische en buitenlandse productiepalen van elkaar kunnen verschillen. De keuze voor een geschikte oplossing moet alleen worden gemaakt na overleg met geologen en ingenieurs.

De volgende factoren worden in aanmerking genomen:

 • grondkarakteristieken;
 • het niveau van penetratie van koude in de grond;
 • klimatologische eigenschappen van het gebied;
 • hoogte van het grondwater.

Geïnstalleerde heipalen moeten in elk geval tot beton worden verwerkt. Dit helpt de ondersteuning in de grond te fixeren en tegelijkertijd te bedekken met corrosieprocessen. Naaldhout kan worden gebruikt als een harnas. Het is aan te raden om koppelingen te maken voor blokken die aanzienlijk breder zijn dan de gemonteerde palen.De kegelvormige punt wordt op met cement gevulde palen geplaatst en als de snede schuin wordt gemaakt, moet het steunblok worden gevuld met grond wanneer het wordt aangedraaid.

Soorten stapels

Wat zijn de?

Gegalvaniseerde palen worden gekenmerkt door hoge betrouwbaarheid en uitstekende duurzaamheid. Zink kan worden aangebracht met warme en koude technieken. Maar zelfs een dergelijke goede laag vereist een speciale anti-corrosiebehandeling. Hete bereiding wordt als de beste beschouwd, omdat een dergelijke afwerking de vorming van krassen en andere defecten tijdens de installatie vermindert. Gegalvaniseerde paalput manifesteert zich in de constructie van bovengrondse constructies en, indien nodig, om de hoogste milieuprestaties te waarborgen.

In de meeste gevallen nemen betonschroefsteunen beton van lage kwaliteit (M200 en M300). M200-oplossing wordt gebruikt voor gebouwen met één verdieping en twee verdiepingen met lichte en middelgrote vloeren. Gegoten en gelaste punten zijn twee belangrijke opties waarmee schroefpalen zijn uitgerust. Gelaste technologie omvat de bevestiging van metalen bladen 0,3-0,5 cm; het is goedkoper dan gieten of betonproducten, maar de betrouwbaarheid is nog steeds onvoldoende.Bij het vastschroeven op vaste substraten vindt incidenteel vernietiging of zelfs scheiding van onderdelen van elkaar plaats.

De gietvariant heeft nog een ander voordeel: het wordt veel preciezer gemaakt, voor het werk gebruiken ze staal van het 25e merkteken. Warmtebehandeling van gietstukken wordt noodzakelijkerwijs uitgevoerd, hetgeen de sterkte van de structuren vergroot. Gietuiteinden zijn uitgerust met bladen met een basis van 1,3 cm dikte, en hoe dichter bij de rand, hoe dunner het product. Met een dergelijke oplossing kunt u zelfverzekerde zelfs zeer complexe grondmassa's doorgeven, waardoor het niet langer nodig is om los te komen. De variatie in grootte zal minimaal zijn, het gedrag van de stapels tijdens de installatie is volledig voorspelbaar voor ontwikkelaars.

Voor welke grond?

Gegalvaniseerde elementen kunnen in elke bodem worden ingebed, hiervoor zijn ze voorzien van tips in de vorm van een kegel. Het gebruik van dergelijke steunen is heel goed mogelijk, zelfs in bergachtige gebieden. Let op: palen met een schroef kunnen niet in de grond worden gemonteerd, bestaande uit grove rotsen en rotsachtige plekken. De ruwe basis wordt beschouwd als zodanig dat het wordt gevormd uit mechanisch niet-verbonden fragmenten van rotsachtige rotsen en verweringsrotsen.In een vergelijkbare bodem van 50% van de totale massa en volume valt op puin groter dan 0,2 cm.

De reden voor het verbod is simpel: grote stukken steen kunnen zelfs de meest duurzame metalen en legeringen beschadigen. Houd er rekening mee dat met de locatie van de problematische minerale structuren dieper dan 150 cm, installatie meestal niet moeilijk is. Maar de uiteindelijke beslissing moet alleen door gekwalificeerde ingenieurs worden genomen, omdat de geringste fout ernstige gevolgen kan hebben. Zandgrond is gunstiger voor het passeren van schroefpalen en brengt meestal geen onaangename verrassingen met zich mee. Reeds op een diepte van 1,5 m maakt de sterkte van het substraatmateriaal het vaak mogelijk om het gebouw zo betrouwbaar mogelijk te ondersteunen.

Stoffige kleien zijn iets slechter omdat ze gevoelig zijn voor zeer aanzienlijke deiningen. De zandige leem en leem in dit plan zijn iets beter, maar ze zijn inferieur aan de zandbasis. U kunt het probleem oplossen door de implementatiediepte te vergroten. Als de messen tegen duurzaam materiaal rusten, zullen de palen zichzelf op hun plaats houden en in staat zijn om de integriteit van het huis gedurende vele jaren te behouden. Wat de ondergrondse bodems betreft, is de constructie ervan uiterst moeilijk en is het noodzakelijk om proefboringen uit te voeren om de eigenschappen van de grond te beoordelen.

Ontwerp en berekening

Nadat een geschikte variant van de uitvoering van de palen is gekozen, is het noodzakelijk om over te gaan tot de berekening van hun lineaire parameters en het opstellen van projecten, tot het vormen van tekeningen.

Alleen met zorgvuldige berekeningen kunt u het volgende kiezen:

 • vereiste hoogte van structuren;
 • totaal aantal ondersteuningen;
 • diameter van elk van hen;
 • bladwijzer diepte;
 • de kosten van het bouwen van een stichting.

De volgorde van berekeningen is niet willekeurig bepaald, het is heel duidelijk vastgelegd in SNiP 2.02.03.85. Volgens deze norm is het bij het bepalen van de noodzakelijke eigenschappen van een constructie onmogelijk om zich te beperken tot gegevens over het terreinreliëf en de circulatiediepte van het grondwater. Het is uiterst belangrijk om te focussen op de werkelijke hoeveelheid neerslag die in een bepaalde klimaatzone valt. Als het om welke reden dan ook onmogelijk is om hoogwaardig geodetisch onderzoek uit te voeren, moeten we uitgaan van de minimale ontwerpbelasting. Het aantal schroefpalen wordt bepaald door de totale belasting te vermenigvuldigen met het resultaat van het delen van de betrouwbaarheidscoëfficiënt met het maximaal toelaatbare belastingsniveau.

Het wordt aanbevolen dat de belasting op elk van de palen evenredig is met de totale belasting van de constructie. Een juiste constructie, die voldoet aan de GOST-normen, zorgt altijd voor een uniforme verdeling van lasten onder dragende muren en onder delen met verhoogde druk. Daarnaast geanalyseerd rolinspanning. In veel gevallen is het mogelijk om de levensduur van het gebouw niet minder dan een bepaald niveau te garanderen, alleen wanneer specialisten worden geraadpleegd. Een eenvoudigere methode voor het bepalen van de afmetingen en fysieke parameters van structuren is het gebruik van speciale software.

Bij het berekenen van de opkomende belasting is het noodzakelijk rekening te houden met de massa van overlappingen en werkdruk van mensen in het huis, van hun eigendom. Tegelijkertijd vergeten professionele architecten de belasting die wordt veroorzaakt door windvlagen, trekontlasting en temperatuurschokken. Palen met een breed blad en een gegoten punt worden beschouwd als de beste oplossing voor laagbouw op relatief eenvoudige ondergrond. Als u ontwerpen met veel messen op verschillende niveaus neemt, helpt dit om zelfs zeer krachtige lasten in moeilijke grond te verwijderen. Variabele perimeterproducten worden in het project opgenomen als u een specifiek takenpakket moet oplossen; ten slotte,Een smal blad met een gegoten uiteinde met tanden, perfect bestand tegen steenachtige grond en zelfs met permafrost.

De minst betrouwbare oplossing is heien.gemaakt van de naadpijp door de methode om de bladen te lassen. Het is toegestaan ​​om dergelijke constructies alleen te gebruiken met beperkte belastingen en op "goede" grond. Er wordt aangenomen dat een stapel met een diameter van 8,9 cm met een bladafmeting van 25 cm een ​​maximum van 5000 kg kan weerstaan. Dit is precies de operationele belasting die wordt gecreëerd door een frame-schild met één verdieping. Het ontwerp met een diameter van 10,8 cm met een lemmet van 30 cm is gemakkelijk bestand tegen 7000 kg, dat wil zeggen, het is al geschikt voor gebouwen met twee bouwlagen en houten blokken.

Wanneer het de bedoeling is om cellenbetonblokken en bakstenen te gebruiken voor het bouwen van een huis, voorziet het project in het gebruik van palen met een diameter van 13,3 cm en een lemmet van 35 cm breed.

Langdurige praktijk heeft toegestaan ​​om universele vereisten en de lengte van de dragers te vormen, namelijk:

 • in leem, geplaatst tot 100 cm van het oppervlak, betreed de staaf met een lengte van 250 cm;
 • in losse grond en in drijfzand introduceren ze een dergelijke stapel, die in staat is om een ​​dichte massa te bereiken;
 • het verschil in gebieden met oneffen terrein kan 50 cm bedragen.

Als volgens de resultaten van de berekeningen blijkt dat je dit verschil meer zult moeten maken, moet je het gebruik van stapels überhaupt opgeven of de oneffenheden van het reliëf zorgvuldig egaliseren, overtollige aarde verwijderen of in de laaglanden gieten. Wanneer u van plan bent een frame van hout of een blokhuis op de top te plaatsen, kan de afstand tussen 2 en 2,5 m liggen. Iets verder kunt u de steunen duwen die zichtbaar zijn onder gebouwen gemaakt van boomstammen en hout. Om ervoor te zorgen dat alles betrouwbaar is en lang heeft gediend, mag de basis niet hoger worden geplaatst dan 0,6 m. Er blijft een marge van 200-300 mm over voor de lengte van de palen.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het opstellen van een project op de meest problematische plaatsen. Meestal zijn dit de hoeken van gebouwen en de kruising tussen de dragende muur en interne scheidingswanden. De belastingen die optreden bij de ingangsgroepen en langs de perimeter zijn vrij groot. Binnengaan om de kachel vast te houden en open haard vereist ten minste twee palen. Er moet minstens één steun onder de dragende muren worden geplaatst op de plaatsen waar de mezzanine en het balkon zich bevinden.

Als de werkelijke bedrijfsomstandigheden betekenen dat u het aantal schroefstapels moet toevoegen in vergelijking met het ontwerp, moet u niet bang zijn voor een dergelijke stap.Integendeel, een verhoogde duurzaamheid zal echte kostenbesparingen opleveren, omdat de kwaliteit van het gebouw optimaal zal zijn voor de gehele gebruiksperiode. Bij het berekenen van de plunjer van elk type en elke hoogte berekenen ze zo zorgvuldig mogelijk hoe de fundering als geheel en elke hoek worden ingedrukt. Bereken daarnaast de energie van het buigende effect. In de variant met een hoog type grillage wordt 100% van de belasting op de palen gelegd en daarom is de exacte berekening zonder assistentie of ten minste zonder gespecialiseerde software nogal gecompliceerd.

opleiding

De meest zorgvuldige berekeningen en de meest doordachte projecten zullen geen positief resultaat opleveren als je de paal naziet nadert. Hoewel hun ontwikkelaars en fabrikanten actief oplossingen introduceren in hun ontwerpen die compensatie voor een deel van constructiefouten mogelijk maken, is het beter om ondersteuningen voor een huis of een andere structuur te installeren volgens alle regels. Dit betekent een grondige voorbereiding van de bouwplaats, zelfs wanneer een "alleen" bad of garage wordt gebouwd. De kwestie is niet beperkt tot geologische verkenning en gegevensverzameling over het gewenste type palen, over de gewenste diepte van hun legging, enzovoort.Soms is het nodig om poolelementen in de vorm van een monster te verdraaien of hameren om de kenmerken van een bepaalde sectie door ervaring beter te kunnen beoordelen.

Op bouwplaatsen met een sterke bodem is het voldoende om het gebied gelijk te trekken., verwijder alle struiken, bomen, gras en hun wortels, verwijder vuilnis van welke aard dan ook. Maar waar de aarde stroomt, heel zacht of niet erg stabiel is, moet je de site waterpas maken. Op plaatsen met een hoge locatie van grondwater, omvat de voorbereiding vaak het verwijderen van afvloeiing van de smelt en afvoer. Om de afwezigheid van enige vorm van vegetatie onder het huis te garanderen, is het soms zelfs nodig om de vruchtbare laag te verwijderen, door 200-300 mm bodemmassa van het oppervlak te verwijderen.

Het belang van de eerste klaring is niet alleen dat het gunstige kansen voor bouwwerkzaamheden opent. Dit is de enige manier om het nulniveau correct te markeren en de lagen van het gebouw als geheel ervan te tellen. De markering wordt niet alleen op het plan gemaakt, maar ook op de grond. Het uitrekken van het touw of de draad die wordt vastgehouden door de inzet zal helpen om het meer voor de hand liggend en gemakkelijk in gebruik te maken. Een eenvoudigere optie is om kleine gaten gevuld met kalk te graven.De verbindingsreferentiepunten van de lijn worden direct op het oppervlak getekend met behulp van schoppen en andere graafwerktuigen.

Nadat de lijnen zijn getekend, moeten zij en de grenspunten opnieuw worden gecontroleerd met de tekening en de plannen. Het is beter om er zelfs een paar uur aan te besteden, in plaats van jarenlang om de fout te betreuren. Ongeacht de sterkte van de palen die moeten worden gemonteerd, is het noodzakelijk om rekening te houden met de waarschijnlijkheid van hun vernietiging door externe invloeden. Ervaren bouwers zorgen altijd voor maximale bescherming van de dragers tegen het binnendringen van water en de migratie van bodemmassa's. Zelfs de opwarming van de site onder het huis is volledig gerechtvaardigd.

Wanneer besloten wordt om tape over de paalfundering te gieten, is het hele gebied tot aan zijn voet verzadigd met grondmassa. Alvorens het mengsel te gieten, moet het de vrije plaatsen op de palen bedekken met een laag primer of een andere vorm van waterdichting. Dit zorgt voor een luchtkussen tussen het gebouw en de grond voor de dikte van de tape. Pas wanneer dit allemaal is gebeurd, kunt u doorgaan met de installatie van de stichting zelf. Om het handmatig of ten koste van speciale apparatuur te doen - het is noodzakelijk om het in elk afzonderlijk geval op te lossen.

installatie

technologie

Kennis van de installatietechnologie van stapels is belangrijk voor elke ontwikkelaar. Als u een fout maakt, kunt u geconfronteerd worden met een afname van de levensduur en een vermindering van de kracht van de basis. De diepte van het reservoir met het vereiste draagvermogen moet worden bepaald onder het vriespunt. Bij het kopen van palen, rekening houdend met een dergelijke diepte, is het vereist rekening te houden met een stijging van 50 cm boven de grond, waardoor het paalveld rechtgezet kan worden.

De assen van de dragende wanden worden onmiddellijk daarna aangelegd, samen met hen wordt de markering uitgevoerd voor alle constructies die de belasting creëren, zoals:

 • veranda;
 • trappen in het huis;
 • kachel of openhaard.

Zelfgemaakte of aangekochte palen moeten worden ondergedompeld in vooraf geboorde leidende gaten. Het uitknippen van de uiteinden wordt gemaakt onder het algemene horizontale niveau. Het harnas wordt uitgevoerd met behulp van de roer- en verstijvingsdelen, maar u moet alleen naar beide elementen grijpen als de poolhoogte meer dan 1,5 m boven de grond is. Heipalen zonder zinkschaal moeten van binnenuit worden gebetonneerd om corrosie te voorkomen. Deze eis is belangrijk, zelfs voor constructies met een laag van polymeer of glasvezel, die om technische redenen niet monolithisch in een buis kan zijn.

De rol van experimenteel draaien is groot, ze vullen het beeld aan dat geologische onderzoeken bieden en maken het in sommige gevallen mogelijk om volledig te weigeren te betalen voor de hulp van geologen. Eén stapel wordt afwisselend op verschillende geselecteerde locaties ingevoegd om de uiteindelijke diepte van de plaatsing van de dragende grond te bepalen. Daarnaast wordt duidelijk of de overkapping is, hoe sterk deze is en of er een waterdichte primer onder zit. Als je al deze momenten hebt aangepakt, moet je doorgaan naar de markup, die wordt uitgevoerd door koorden op de vodden. De punten waar de middelpunten van de palen moeten worden ingevoerd, moeten worden gemarkeerd met kruisen.

Gidsen worden gegraven langs deze kruisen of ze graven putten. Draai de stapels van de vuurtoren (hoek), geplaatst in de plaatsen van vervoeging van de muren, het is noodzakelijk in de eerste plaats. Alleen een dergelijke techniek garandeert het samenvallen van de werkelijke en projectcontouren van het gebouw. Kleine afwijkingen van individuele ondersteuningen worden geëlimineerd vanwege tips met uitgebreide platforms. Het is nogal moeilijk om te doen zonder voorlopende gaten, ze vereenvoudigen de verticale positionering van buisvormige structuren en het inbrengen van spiralen in de grond aanzienlijk.

De maximaal toelaatbare fout bij het gebruik van vuurtorenpalen bedraagt ​​maximaal 50 mm. Op tussenliggende punten kunnen de ondersteuningsblokken met minder strengheid worden geïnstalleerd. Echter, als alle bakens correct zijn gemaakt, zal de waarschijnlijke afwijking binnen de grenzen van de normen vallen zonder extra inspanningen. Een paalveld op de plaats van installatie van een hoofdoven of een ander zwaar centrum zou uit 4 palen moeten bestaan ​​met een rooster in de vorm van een plaat. Onder stationaire pompen van meer dan 400 kg zou ook een stapel moeten zijn.

Als u van plan bent een back-upgenerator bovenop te installeren, is het bovenste gedeelte van de rooster bedekt met trillingsisolatietape. Afhankelijk van de verwachte massa worden 2 of 4 palen onder de binnentrap geplaatst. De ondergrond onder de veranda wordt strikt individueel gevormd, met aandacht voor de geometrie en nuances van het ontwerp, de indeling van het huis en de inrichting van de omgeving, inclusief het blinde gedeelte. Het belangrijkste is om niet al deze stapels te vergeten, zodat je ze niet haastig hoeft in te pluggen, de ruwe vloeren te openen en het reeds debugged systeem te doorbreken. In dit stadium van het werk is het noodzakelijk om te gaan met de installatie van technische communicatie, met hun thermische isolatie en met de toevoeging van verwarmingskabels.

Het hechten van de paal aan de fundering met behulp van speciale apparatuur is vrij duur.daarom geeft bijna elke ontwikkelaar de voorkeur aan andere opties. Volledig handwerk vereist de deelname van drie personen, de SHS roteert er twee en de derde besturing. Door het proces te mechaniseren (met behulp van een boormachine met planetaire versnelling), kunt u uzelf beperken tot twee deelnemers. Men bewaakt de verticale invoer van het product en de andere vergemakkelijkt de eerste fase van de implementatie. Ondanks de hogere arbeidskosten, is de volledig handmatige techniek praktischer, zodat u onmiddellijk de ingang naar de lagerlagen kunt identificeren door de trekinspanning te vergroten.

Om bouwkosten te verminderen, moet u onmiddellijk bij het ontwerp beslissen of u wel of geen tips nodig hebt. Maar het is nuttig om in gedachten te houden dat een significante afwijking in het proces van werken van de normale as nog steeds deze elementen zal opleggen. Het is niet nodig om de doppen van metaal en gewapend beton te plaatsen. Aangezien het lassen van de punten aan de palen corrosieve foci vormt, is het vereist om verven te gebruiken die zink en aluminium bevatten om te beschermen.Ze vervullen hun functie alleen als slak en kalk van het oppervlak worden verwijderd.

Het draaien van de stapel kan ervoor zorgen dat de bovenkant verschuift naar de zijkant. De platen helpen bij het uitlijnen van de muurassen wanneer een poolvloer met een rooster wordt verbonden. Het is onmogelijk om te doen zonder een dop, waar een rooster gemaakt van hout niet op een ronde buis kan worden bevestigd. En het is ook nuttig waar balken worden gebruikt van gelast op de randkanalen, waarvan het ondersteuningsgebied moet worden vergroot, anders is het niet mogelijk lasnaden te vormen. Wat betreft het verplaatsen van de palen van de muuras, helpt de punt om defecten tot 100 mm in beide richtingen te corrigeren.

In elk ander geval is het niet nodig om gelaste platen te gebruiken. De fundering van de SVF onder een bakstenen huis vereist noodzakelijkerwijs een monolithische grillage. Onder de blokhutten en twee verdiepingen tellende huizen met drie verdiepingen, wordt het reservaat van het fort bereikt door een I-balk of kanalen. Wanneer u van plan bent lichte behuizingen aan de bovenkant te plaatsen, kunt u zich beperken tot een barstrip of planken. Monolithische roosters worden gemaakt met bekistingen, fittingen worden door de lichamen van de palen gedragen, het wordt samen met doppen gemetseld in beton.

I-balken en kanalen moeten worden gelast op palen zonder tips. Wanneer het paalveld op een helling bleek te zijn met een verandering in hoogte van meer dan 150 cm van de ene tegenoverliggende wand naar de andere, is het onmogelijk om te doen zonder de versterkingsband met stijve stutten of verticale verbindingselementen. Om ze te bevestigen zijn flenzen nodig. Deze technologie garandeert een gemeenschappelijk basisleven van minstens 70 jaar.

Werkorder

Wanneer alle benodigde gegevens zijn verzameld en de diepte van de vorstinbraak is geschat, is het noodzakelijk om de bouwplaats te bevrijden van alles wat het werk kan hinderen, zelfs in beperkte mate. Bovendien controleren ze de staalsoort en specificeren de parameters van de vereiste leidingen. Wanneer u het territorium markeert, kunt u zich zowel thuis als op de eerste verdieping concentreren op de tekeningen. In een bepaald gat wordt een stapel van tevoren geïnstalleerd met een overgangspunt aan de bovenkant en gefixeerd door een gat. Wanneer het moeilijk is om de uitstekende hendels te draaien, gebruikt u de buishefbomen.

       Wanneer de stapel zakt, worden de tips veranderd in kortere. Als het niet mogelijk was om door de vrieslijn te gaan, kan de reden in een vaste steen liggen. Het wordt eenvoudigweg omzeild en in de buurt verplaatst.Verplaats zo nodig de steun totdat de barrière is gebroken. Vkruchennye-palen gesneden tot een horizontale en verzadigd met een oplossing van beton.

       Details over het vastdraaien van de schroefpalen, kunt u in deze video zien.

       Comments
        auteur
       Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

       Inkomhal

       Woonkamer

       slaapkamer