Hoe de metalen deur van de ingang te isoleren?

Met de komst van koud weer hebben de eigenaren met betrouwbare metalen toegangsdeuren een wereldwijd probleem. Het uiterlijk van de deur verslechtert - er zijn druppels water, ijs, ijs op het binnenoppervlak. De sfeer van de woning veranderen. Als je de voordeur warmt, kan dit allemaal worden voorkomen. Deze taak kan onafhankelijk worden opgelost zonder de betrokkenheid van specialisten.

Materialen en gereedschappen

Moderne materialen laten elk huis beschermen tegen de kou.

Voor isolatie van metalen constructies worden gebruikt:

 • schuim kunststof;
 • polystyreen;
 • minerale wol;
 • polyurethaanschuim;
 • folie isolon, penofol;
 • verzegelen.

Naast kachels zijn ook handmatige metaalbewerkingstools nodig:

 • meetlint; potlood;
 • schroevendraaier, schroevendraaier;
 • boor met metalen boren;
 • schaar of scherp mes;
 • priem, handzaag, legpuzzel;
 • schuurpapier, plakband;
 • lijm (vloeibare nagels), schroeven - schroeven;
 • aceton of alcohol.

Decoratieve materialen:

 • MDF - decoratieve panelen of platen;
 • decoratieve film met een patroon dat de textuur van hout herhaalt;
 • verven en vernissen;
 • dermatin, imiteert de huid.

Negeer de veiligheid niet.

Bij het uitvoeren van loodgieterswerk is het belangrijk om:

 • handschoenen met een polymeercoating;
 • bril om de ogen te beschermen tegen mechanische deeltjes, fragmenten;
 • respirator voor bescherming van ademhalingsorganen.

Wat voor soort isolatie is beter?

De veiligheid van de warmte in uw huis is afhankelijk van hoogwaardig isolatiemateriaal. Bij het kiezen van het is het belangrijk om het ontwerp van metalen deuren en hun locatie te overwegen.

Schuimplastic verkregen door het schuimen (vullen met gas) van polymeren. Een van de goedkoopste materialen. Het heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, is niet bang voor vocht en behoudt zijn vorm. Het schuim blijft goed op de deur van het appartement. In een privé-huis, zal het niet voldoende betrouwbaar zijn, maar als het wordt aangevuld met montage schuim en folie-geïsoleerd izolon, dan zal het vele jaren dienen. In geval van brand worden chemische stoffen vrijgegeven die schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Voor een goede geluidsisolatie voldoende plaatdikte van drie centimeter.

geëxpandeerd polystyreen - materiaal verkregen uit polystyreen en andere styreencopolymeren. Duurder dan schuim. Vochtbestendige isolatie met warmte-isolerende en geluidsdichte eigenschappen. Dicht schuim, slijtvast, veilig voor de gezondheid. Er zijn brandwerende aanpassingen.

polystyreen - materiaal verkregen door styreenpolymerisatie. Het heeft diëlektrische eigenschappen, hard, heeft hoge thermische isolatie-eigenschappen, vochtbestendig.

De hierboven genoemde materialen zijn bij uitstek geschikt als verwarming voor de voordeur van een woonhuis, landhuis. Ze bieden uitstekende bescherming tegen vocht en vorst.

Minerale wol - anorganisch vezelmateriaal. Effectief als verwarming. In dezelfde prijscategorie als schuim. Afhankelijk van de vezel is verdeeld in groepen: glaswol, slakken en steen (basalt). Het is gemaakt van natuurlijke niet-brandbare materialen, milieuvriendelijk. Verkocht in de vorm van rollen of platen. Als het wordt gebruikt om de deur in een privé-huis te isoleren, is een waterafstotend materiaal nodig.

Polyurethaanschuim - materiaal dat tot gasgevulde polymeren behoort. Deze groep omvat: schuimrubber, kant-en-klare isolatiepanelen, polyurethaanschuim. Schuimrubber heeft een goede thermische isolatie en geluidsisolerende eigenschappen. Bij het verbranden van zeer giftige stoffen, verwijst naar licht ontvlambare stoffen. Een uitzondering vormt de schuimrubber-CMHR voor speciale doeleinden. Het verschilt in speciale elasticiteit en brandveiligheid.

Folie isolon, penofol - milieuvriendelijk materiaal. Bij het productieproces wordt gebruik gemaakt van folie en polyethyleenschuim. Dit is een moderne, populaire, economische, slijtvaste, vochtwerende isolatie. Het heeft uitstekende geluidsisolatie-eigenschappen.

Deurbox voor thermische isolatie doe het zelf

Voor een hoogwaardige isolatie van de voordeur is het belangrijk om de nodige werkzaamheden aan de isolatie van de kast uit te voeren. Het gebeurt dat werknemers, die zich haasten om de deur te installeren, een opvallende opening tussen de doos en de zijkanten van de deuropening achterlaten. Wanneer u uw deur begint te verwarmen, moet u alle sleuven vullen met schuim. Nadat het is uitgehard, moeten alle uitstekende delen worden schoongemaakt. Verbindende verbindingen en op volgorde zetten.

Daarna is het noodzakelijk om eventuele openingen tussen de metalen deur en de doos te elimineren. Om dit te doen, kopen we een siliconentape-zegel (u kunt schuimen). Langs de omtrek van de deurkozijn deurklink alcohol of aceton. Op die plaatsen waar ze grenzen, plakken we een kit. Om het in de hoeken gelijkmatig te lijmen, overlappen we twee stroken van de compactor, snijden voorzichtig af met een scherp mes of schaar in een hoek van 45 graden, verwijderen de afgesneden delen en drukken de randen van de compactors stevig in de hoek. Controleer de doorgang op tocht.

De stadia van het trimijzer model

De volgorde van handelingen bij het knippen van een oude deur hangt af van het ontwerp. Als het ontwerp moderner is en metalen panelen met schroeven aan de basis worden bevestigd, wordt intern isolatie geproduceerd. Bij het starten van de interne opwarming verwijderen we een metalen ontwerp, we zetten op een werkoppervlak. We draaien de schroeven los en verwijderen het metalen paneel (zodat de schroeven goed losdraaien, smeer ze in met motorolie). Met een meetlint nemen we de afmetingen van de interne deurcellen.

Meet het isolatiemateriaal zorgvuldig en snij af.Zorg dat u een plaats onder het deurslot en kijkgaatje snijdt. Voor oude deuren zijn schuimplastic of verijdelde steenwol uitstekend. We verwerken het binnenoppervlak van de oude constructie met lijm (vloeibare nagels) en verlijmen de voorbereide isolatie. Als er openingen zijn tussen de oude deur en de isolatie, vul ze dan met schuim. Er moet voorzichtig worden gewerkt, waarbij het montageschuim in kleine porties wordt geperst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het niet op het mechanisme van de grendelsluiting valt. Voor extra geluidsisolatie tussen de isolatie en plaatstaal lag de folie izolon. We sluiten de constructie af met een metalen mes en draaien de schroeven vast.

Als de oude deur is gemaakt door metalen panelen vast te maken door te lassen, ga dan verder met het wassen van de oude deur met behulp van de externe methode. Koken van houten staven 20 (30) x20 mm. Meet de parameters en zaag lamellen op de gewenste lengte. Met behulp van een boor maken we gaten voor de toekomstige bevestigingsmiddelen in een metalen plaat. We monteren de basis van de geoogste houten spijlen en bevestigen de schroeven aan de metalen plaat.

Kookisolatie voor een bepaalde maat.Lijn- en lijmisolatie in de cellen tussen de lamellen. Bevestig het MDF-paneel of de plaat met schroeven. Bovendien kunt u voor geluidisolatie van buitenaf of van binnenuit de deur met kunstleer behandelen. Buig hiervoor het dermatin en fixeer de beugels. Smeer de lijm (vloeibare nagels) voering en buigen van kunstleer en stevig gedrukt op de metalen plaat. Dit werk is nauwgezet. In de laatste fase installeren we deursloten, handgrepen, kijkgaatje. We brengen de afgewerkte deur op zijn plaats terug.

Bij het afdekken van een eenlagige metalen deur is het noodzakelijk om de cellen tussen de baleinen te meten. Knip het binnenste materiaal uit tot de opgegeven maat. Vraspor-lijmisolatie in de holte. De gaten en kleine openingen worden geëlimineerd met behulp van polyurethaanschuim. We versieren met MDF-paneel.

Verbetering van de prestaties van Chinese producten

De deur van de Chinese productie is een niet-scheidbare structuur. Voor de isolatie verwijderen we de deur, zetten deze horizontaal. We verwijderen pennen, kijkgaatje, sloten. Daarna beginnen we het frame en de verstevigingen eraan te bevestigen, zowel van binnen als van buiten. Daarom kiezen we voor een houten bar met een dikte van 20 * 20 mm of meer (we vertrekken van de dikte van het isolatiemateriaal).Indien gewenst, kunt u de metalen basis lassen, bevestigen met schroeven of lassen aan het deurblad, de verbindingen vullen met montageschuim.

De volgende stap - isolatie aanbrengen. Als er vezelmaterialen zijn geselecteerd (minerale wol, steenwol), verspreiden we het waterafstotende materiaal in grotere maat dan de holte van de basis, ongeveer 200 mm, fixeren met lijm (vloeibare nagels) en omlijnen de wol, na het uitsnijden van een iets groter canvas dan de grootte van de basiscellen, en bedek met een andere laag waterafstotend materiaal. De randen van de film draaien de bovenste laag stevig om en worden vastgezet met tape.

Isolatiedek met een isolonfolie of penofol foliezijde naar de kamer. Geluidsisolerende eigenschappen van een deur zullen dus verbeteren. Polyfoam, geëxpandeerd polystyreen, polystyreen, izolonfolie bij waterafdichting hebben dit niet nodig, omdat ze zelf waterafstotende eigenschappen hebben. Meet vervolgens de afstand tussen de verstevigingsribben met een meetlint, snijd de isolatie iets groter dan nodig om de vorming van een holte tussen de isolatie en de deurbasis te voorkomen. We lijm isolatie in de holte met lijm (vloeibare nagels).

We bevestigen de basis bevestigd aan het oppervlak met montageschuim op de verbindingen. De volgende stap is om de structuur te versieren met een MDF-plaat of een alternatief materiaal. Het is belangrijk om te onthouden dat het decoratieve paneel van onder naar boven moet worden bevestigd. We repareren, zetten sloten, kijkgaatje en handgrepen, hang de deur op. Nu houdt de deur het huis warm en beschermt het ook tegen lawaai.

Zonder demontage

Opwarmen zonder demontage gebeurt op drie manieren. De eerste is geschikt voor metalen deuren met afneembare panelen. Schroef hiervoor de schroeven los, beginnend vanaf de onderkant, en verplaats het canvas. We schroeven niet alle schroeven los, zet de metalen deur op de standaard. Voorzichtig de isolatie behandeld met lijm (vloeibare nagels), fixeren. Foil isolon is geschikt voor deze methode. Draai de schroeven vast. De deur is klaar.

De tweede methode is geschikt voor deuren van massief metaal. Van bovenaf maken we gaten, nadat we ervoor hebben gezorgd dat er geen gaten en gaten meer zijn. We nemen elke kruimelige isolatie (niet-brandbare bulkwol, korrelig schuim, vermiculiet, zaagsel). We vallen in slaap in de gaten, kloppen op de deur om de holte volledig te vullen.Deze methode is absoluut niet geschikt voor deuren met grendelsloten. Na het vullen van de gaten worden pluggen opgelegd.

De derde manier is externe opwarming. Volg volledig een gefaseerde methode om een ​​externe methode te installeren. U kunt isolatie aan de binnenzijde van de deur plakken.

Mooie ideeën

Het uiterlijk van de voordeur benadrukt altijd de status van de eigenaar. Daarom zijn de eisen in een privéhuis bijzonder hoog. Het is belangrijk om voor een fatsoenlijk beeld te zorgen. De markt van metalen deuren zit vol met verschillende producten. Graag ook het feit dat deuren kunnen worden besteld voor het persoonlijke project.

En toch, hoe leuk om zelf aan het ontwerp te werken! We bieden enkele ideeën voor het versieren van metalen deuren met hun eigen handen. De decoratie van de deur in het appartement is interessant omdat de buitenkant kan worden ingericht om de aandacht van andere mensen niet te trekken. De eenvoudigste en meest betaalbare manier is om een ​​metalen deur met heldere fittingen te versieren. Buiten kunt u nieuwe nummers toevoegen, gestileerde handgrepen, scharnieren, vergrendelingen plaatsen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke materialen, kunnen we aanbevelen om de binnenkant van de deur te lijmen met MDF-panelen of eenvoudige houten latten.Het ontwerp en de kleur van de metalen deur van een woonhuis, evenals de vorm, zijn afhankelijk van de stijl waarin het huis of huisje is gebouwd. Voor hulpstukken kunt u gesmede onderdelen gebruiken, glas-in-loodramen en glasinsluitsels gebruiken. En in plaats van een moderne oproep kun je een pen-klopper hangen, gong.

De onderstaande video helpt je om zelfstandig de deur te verwarmen.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer