Metalen deuren met een spiegel: de voor- en nadelen

Het interieur van het appartement bestaat uit vele delen die het aanvullen en bepaalde kenmerken benadrukken. Een van deze componenten is de deur. Natuurlijk, de meest betrouwbare en praktische is een model van metaal, dat vaak is versierd met een spiegel. Laten we de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen van een dergelijk canvas in meer detail bekijken, en vertrouwd raken met de kenmerken van de werking ervan.

kenmerken van

Meestal worden deuren van metaal op de ingangsgroep geïnstalleerd, omdat het gebruik van een dergelijk zwaar canvas als binnenwand onpraktisch kan zijn. Een spiegel gemonteerd in metalen deuren is niet zo functioneel als een decoratief element.

Vaak hebben deze modellen een metalen oppervlak alleen van buitenaf, en binnenin wordt het deurblad afgezet met een verscheidenheid aan houtmaterialen, waarop de spiegelplaat is bevestigd.

Opgemerkt moet worden dat houten elementen ook een karakteristiek decor kunnen hebben in de vorm van inserts, inscripties en opengewerkte gravures.

Metalen deuren met een spiegel moeten op een speciale manier worden gemaakt, zodat zelfs bij de sterkste dichtslaande deur of in geval van tocht, het glazen oppervlak van de spiegel niet wordt beschadigd of volledig wordt verbroken. De veiligheid van het breekbare element wordt verzekerd door speciale bevestigingen en zorgvuldige berekeningen bij de vervaardiging.

Bovendien hebben deze modellen vaak een spiegelelement ingebouwd in het binnenste deel van het deurblad, waardoor ze net als elke andere constructie kunnen worden bediend. Maar producten, op het oppervlak waarvan het glaselement is bevestigd met clips en kleefelementen, vereisen een zeer zorgvuldige houding.

voordelen

Een ijzeren deur met een spiegel heeft verschillende voordelen.

Bekijk ze van dichtbij.

 • Dit model ziet er erg mooi en indrukwekkend uit, waardoor het vaak een sleutelelement wordt in het interieur van de hal.Vaak is de rest van de situatie doordacht, rekening houdend met de weergave van verschillende elementen van de situatie in het spiegeloppervlak.
 • Met de juiste plaatsing van de verlichting in de deuropening, voordat u het huis of appartement verlaat, kunt u uw uiterlijk altijd evalueren en eventuele gebreken in de afbeelding corrigeren, indien nodig.
 • Dit model helpt de ruimte visueel te vergroten, zodat zelfs de kleinste gang er ruimer uitziet, en afhankelijk van het ontwerp - meer licht en comfortabel.
 • Een spiegel is een integraal onderdeel van elke gang, maar als de ruimte niet toelaat een doek te plaatsen met een reflecterend oppervlak van de gewenste grootte, zal het erg moeilijk zijn om een ​​geschikte optie te vinden. Daarom lost een deur met een spiegel ook het probleem op van het handhaven van de ruimte in kleine ruimtes.
 • Bovendien kan dit type deurblad enigszins het zware uiterlijk van het interieur of de massieve deur verlichten.
 • Opgemerkt moet worden dat het metaal erg sterk is, dus dit model van de deur - een duurzame en betrouwbare oplossing.

tekortkomingen

Zoals elk ander meubel, of het nu een functioneel of decoratief element is, heeft dit type deurblad ook verschillende nadelen.

Laten we nader met hen kennismaken, om erachter te komen of ze kritiek zijn of gewoon lichte gebreken.

 • Als het spiegeloppervlak een groot deel van het deurblad inneemt, kan de installatie van fittingen enigszins gecompliceerd zijn, omdat er kans is op beschadiging van het glaselement.
 • In modellen met een ingebouwd spiegelelement in het oppervlak van het canvas, kan het moeilijk zijn om het te vervangen als er ernstige schade optreedt. Vaak is het noodzakelijk het deurblad zelf bijna volledig te demonteren en vervolgens opnieuw te monteren.
 • Hoogwaardige modellen met duurzame Venetiaanse spiegels zijn erg duur, dus de aanschaf van een dergelijk deurblad, in combinatie met extra details en de installatie ervan, kan erg duur zijn.
 • De installatie van een dergelijke baan vereist de aanwezigheid van bijzonder sterke bevestigingen en luifels, omdat de constructie zelf zwaar is.
 • Eventuele tekortkomingen, stofdeeltjes of vingerafdrukken zijn zichtbaar op het oppervlak van het spiegelelement, dus het canvas heeft dagelijkse zorg nodig, wat ook als een nadeel kan worden beschouwd.
 • In het geval van een defect of een storing in het vergrendelingsmechanisme tijdens het vervangen, kan het spiegelelement breken of beschadigd raken.

ontwerp

Een deur met een spiegel hoeft geen stevig spiegelelement te hebben dat zich rond de hele omtrek bevindt. Het ontwerp van het deurblad kan behoorlijk divers zijn.

Laten we de meest voorkomende opties bekijken.

 • Zeer vaak worden spiegelelementen alleen als decoratie gebruikt, dus het maken van een mozaïek van kleine stukjes van verschillende afmetingen en vormen helpt niet alleen de deur zelf versieren, maar ook de hele gang als geheel.
 • Het spiegeldoek van de voorgestelde vorm, vergezeld van houtsnijwerk en patronen, zal een uitstekende decoratie zijn van de deur van de kamer in de klassieke stijl of het interieur in de Provençaalse stijl.
 • Soms worden spiegelende inzetstukken vergezeld van patronen gemaakt van metalen elementen in de vorm van ornamenten, bloemkrullen en andere natuurlijke patronen.

Kenmerken van de bediening

Aangezien het deurblad van dit type geen gewone oplossing voor het interieur is, moeten daarom de bedrijfsomstandigheden, evenals de zorg voor zo'n deel van het interieur, speciaal zijn.

Laten we enkele van de subtiliteiten nader bekijken:

 • Het deurblad moet worden voorzien van een speciale rubberen voering, waardoor het sluiten ervan wordt verzacht.Zo wordt zelfs de sterkste klap verzacht en wordt de belasting op de spiegel tot een minimum beperkt.
 • Als het spiegeldoek niet is ingebouwd, maar op het oppervlak van de deur is gemonteerd, veeg het voorzichtig af en zorg ervoor dat persoonlijke bezittingen niet aan scherpe randen blijven plakken. Dit kan schade veroorzaken en de betrouwbaarheid van bevestigingsmiddelen beïnvloeden.
 • Zorg voor het oppervlak van een dergelijke deur moet alleen met behulp van speciale middelen, om schade te voorkomen, als een spiegel, en andere materialen en verf.
 • Om krassen op het oppervlak van de spiegel te voorkomen, dient u een speciale beschermfilm te gebruiken. Het is zo dun dat het de reflectie niet vervormt, maar desondanks het reflecterende glasoppervlak perfect beschermt.

Hoe te kiezen?

Om een ​​deurblad met een spiegelelement niet alleen mooi, maar ook functioneel te maken, is het noodzakelijk om speciale aandacht te besteden aan zijn keuze en om rekening te houden met bepaalde kenmerken:

 • bij het nastreven van een mooi exterieur kunnen betrouwbaarheid en functionaliteit gemakkelijk over het hoofd worden gezien, dus de keuze aan decoratieve toevoegingen moet niet op de eerste plaats komen.De hoofdrol wordt gespeeld door de kwaliteit van het ontwerp zelf.
 • Veiligheid wordt ook boven alles gewaardeerd, dus u moet weten dat voor de vervaardiging van het frame, de verstijvingen en het buitendeel van de deur hoogwaardige, dichte en duurzame metaallegeringen moeten worden gebruikt. Zelfs met de sterkste klappen op dergelijke materialen blijven er bijna geen deuken en sporen achter.
 • De deur moet niet alleen strak zitten, maar ook een hoge geluidsisolatie hebben.
 • Wel, als het canvas de mogelijkheid heeft om de spiegel te verwijderen. Aldus zal installatie van accessoires, installatie, reparatie en vervanging van sloten veel gemakkelijker worden gemaakt.
 • Kies niet te duur deurblad, want de hoge kosten komen niet altijd overeen met de kwaliteit van het product.

Mooie ideeën

Een rechthoekige spiegel ingebouwd in het houten oppervlak van de binnenkant van een metalen deur is ingelijst met een decoratief frame gemaakt met behulp van houtsnijtechnieken. De lichte schaduw van het interieur past in elk interieur.

De uitgerekte spiegel van een figuurlijke vorm ziet er geweldig uit in een compositie met gesneden patronen. Het donkere oppervlak van het binnenste gedeelte van de spiegel zal ongetwijfeld het hoogtepunt van het interieur worden.

In de volgende video leert u meer over metalen deuren met een spiegel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer