Metalen deuren maken met uw eigen handen

De keuze van metalen deuren op de markt is groot genoeg en iedereen kan het beste aanbod voor zichzelf kiezen. Maar vaak schrikken de hoge kosten van fabrieksproducten weg, en de ontwikkelaars kunnen niet vooraf alle behoeften van de koper bepalen. Bovendien kan het op maat gemaakte ontwerp van een unieke geometrische vorm of het gebruik van atypische materialen leiden tot een aanzienlijke toename van kosten en tijd. Met onafhankelijke productie bent u meer dan ooit zeker van de kwaliteit en perfectie van de deur die u maakt.

Met de beschikbaarheid van geschikte materialen en gereedschappen en ten minste minimale vaardigheden bij het hanteren ervan, kunt u vrij snel een goede metalen deur maken. Het belangrijkste is om de volgorde van technologische bewerkingen en de vereisten voor elk ervan strikt in acht te nemen.

Speciale functies

De vervaardiging van een metalen deurkozijn begint pas na metingen. Er is altijd een opening van 2 cm aan alle zijden zodat de doos gemakkelijk en vrij de opening binnendringt. Van het canvas tot de doos, er zijn ook openingen nodig en het metalen vel moet enigszins naar de randen van het frame gaan. De lasnaad mag niet langer zijn dan 4 cmTegelijkertijd moeten er op elke meter minstens vijf naden vallen. Om lussen te maken, moet je een metalen staaf nemen met een diameter van 2 cm, die aan de ene kant aan de doos is vastgelast, aan het canvas met de andere. Een voorwaarde voor succes en langdurige bediening door huisdeur zorgvuldige anti-corrosiebehandeling.

De materiaalkeuze voor de huid en de eigenschappen varieert sterk, sterker nog, je wordt alleen beperkt door je eigen stilistische voorkeuren.

Hoe het te doen: een stap voor stap proces

Het monteren van een metalen deur met uw eigen handen vereist noodzakelijkerwijs het gebruik van:

 • Staalplaat (dikte niet minder dan 1,5 mm);
 • Metalen hoek;
 • Loops (hoeveel ze nodig hebben, bepaalt de sterkte van een enkele lus en de massa van het blok);
 • Slot, handvat en andere accessoires;
 • Oppervlaktebekledingsmateriaal;
 • Polyurethaanschuim;
 • Ankerbouten en elektrische boor;
 • Lasapparatuur;
 • Lastafel;
 • Vergadering geiten;
 • Haakse slijpmachines met schijf op metaal.

Maar deze lijst is slechts bij benadering en voorlopig, deze kan worden aangepast en verfijnd, afhankelijk van welke toegangsdeur u nodig heeft. Hoge betrouwbaarheid verzekerd alleen met dikke staalplaat of sandwich optie, dat wil zeggen, een paar vellen gescheiden door een verwarmend materiaal.

IJzeren deur moet doen op exacte grootte. Standaard openingen in breed bereik van 80-90 cm, in hoogte - 200 cm.

Om fouten in de meting volledig te elimineren, is het noodzakelijk om de fundamenten van de muren te bereiken, waarbij lagen decoratieve coatings op een bepaald deel van hen worden omgegooid. Of maak een snee door de verticale platband met een hamer en een beitel. U moet meten aan elk van de vier zijden, zowel binnen als buiten.

Laat een opening van 2 cm, je moet niet bang zijn - het zal helpen om de scheefheid van de opening te corrigerenen wanneer de noodzaak voor aanpassing verdwijnt, is deze gemakkelijk te sluiten met montageschuim. Strikt onder de afmetingen van de doos snijden ze een hoek, plaatsen deze op elk rechthoekig vlak, idealiter op de lastafel.Als je geiten als standaard gebruikt, vergeet dan niet om hun geometrie te controleren. Alleen onder de voorwaarde dat de lengtes van de diagonalen samenvallen, is het mogelijk om de hoeken te lassen.

In de meeste gevallen volstaat het om een ​​constructie te maken die is gemaakt van een professionele pijp van 1,5 mm of een gelijke hoek van 45x3 mm - een dikkere structuur zal toch niet echt gepantserd worden, maar het zal onbetaalbaar zwaar zijn. Bij een lage lasnaad is het een vel van 0,2 cm te kopen, het risico om te verbranden is dan minder.

Verder wordt in het profiel met behulp van de molen een uitsparing onder het slot gemaakt. In het kader moet u houten latten van een bepaalde lengte hameren, dit zal dan toelaten de bekleding van de structuur te vereenvoudigen. Een lusblok van metaalprofiel is aan de scharnieren en de doos gelast, waardoor de rest van het laswerk veel eenvoudiger is. Let op de nauwkeurigheid van de metingen tussen de lussen, ze moeten hetzelfde zijn op de dozen en op de frames, anders is de installatie van de deur bij de ingang van het appartement te gecompliceerd.

Het maken van schuifdeuren is niet veel moeilijker dan gewone. Deze oplossing bespaart veel kostbare ruimte in kleine woningen.Klassiek schuifsysteem (coupe) kan worden opgehangen, cassette; Sommige opties zijn uitgerust met boven- en ondergeleiders. Het is het laatste type dat moet worden aanbevolen aan degenen die het werk zelf doen, omdat het betrouwbaarder is dan andere. Maar je moet wel opletten over de juiste instelling en bevestigingsdetails.

De afstanden moeten zo minimaal mogelijk zijn, de passing moet zo nauwkeurig mogelijk zijn. Aan de onderkant maken ze een drempel of inkeping, zodat de rail kan worden gemonteerd.

Het kost veel tijd om de gids schoon te maken, anders zal het onder de actie van klein afval snel vervuild raken met vuil en kapot gaan.

Hangende systemen kunnen worden bevestigd aan het bovenste deel van de deuropening of aan het plafond zelf, afhankelijk van hoe hoog de deur en de ruimte zijn. Het doek in deze versie is 1-1,5 cm van de muur en er zal geen meubelstuk in deze ruimte worden geplaatst. Valse panelen die de bovenste rails maskeren, kunnen zowel op het gedeelte waar de deur zich op beweegt als op de hele overspanning van de ene muur naar de andere worden geïnstalleerd. Meer tijdrovend, maar ook interessanter vanuit het oogpunt van een ontwerp, is de plaatsing van een "kerf"omtrek van de kamer. Zo'n beslissing zal moeten worden opgegeven. als het niet mogelijk is om de gids hoog genoeg te plaatsen.

De cassettedeur kan worden gemaakt als een speciale constructie (nis) waarin het canvas moet worden verwijderd aanvankelijk wordt geleverd bij het maken van wanden of scheidingswanden. Je kunt de extra gipsplaat gebruiken, maar deze neemt 10-12 cm ruimte in beslag. Wanneer in de eerste plaats een strakke pasvorm van het einde van de deur bij het sluiten en verbeterde geluidsisolatie, en de ruimte groot genoeg is, kan dit worden verwaarloosd. Helaas zullen zelfs de eenvoudigste schema's van schuifdeuren, die onafhankelijk zijn gemaakt, erg duur blijken te zijn.

Het cascadetype verschilt van het traditionele type waarbij niet één, maar meerdere doeken tegelijkertijd worden gebruikt, voor elk waarvan een speciale rail wordt weggelegd. Als het nodig is om de kamer in twee delen te verdelen, moet het apparaat als een partitie worden verspreid. De groep die zich naast één muur verzamelt, kan de toegang tot de kamer alleen blokkeren voor de breedte van een enkel blad.

Het verzamelen van het product volgens het "accordeon" -schema is nog moeilijker. Het wordt niet aanbevolen om het zelf te doen zonder professionele installatievaardigheden.Bovendien voorkomen de "harmonica's" bijna niet de verspreiding van geluiden en warmtebehandeling.

Om een ​​radiale schuifdeur te installeren, moet u een halfronde muur van gipsplaat bouwen; het is aan u en alleen u om het in de deuropening te installeren of het als een volledige partitie tot zijn volledige hoogte te gebruiken. Naar wens is het mogelijk om een ​​dergelijk ontwerp toe te voegen aan de patroon waarin het doek zich zal "verbergen". Meestal is het gevormd uit holle binnenmuren. Zoals in het geval van de "mondharmonica", Als je niet genoeg ervaring en vaardigheden hebt, moet je het werk niet aan.

De eenvoudigste manier om een ​​schuifdeur te maken. Bereken de fittingen zoals ze zouden moeten. Het is beter om een ​​overtollige veiligheidsmarge te leggen, in plaats van geconfronteerd te worden met de plotselinge vernietiging van uw product. Het canvas zal onvermijdelijk groter zijn dan de deuropening zelf. De lengte van de bovenste rail wordt gedefinieerd als een dubbele breedte van 1-2 banen.

Dubbele deuren beginnen te doen, zoals gewoonlijk - met de meting van de bestaande opening. Het moet breder zijn dan de doos, 90-110 mm.

Als u een onnodig grote passage wilt versmallen, gebruik dan:

 • hout;
 • stopverf;
 • Gips.

Door vlinderlussen aan te schaffen, kun je ze niet in de muur schroeven.Bij het ophangen van de draaideur is het noodzakelijk rekening te houden met het niveau van de vloer, de horizontale en verticale assen worden strikt in acht genomen. Wanneer hiaten verschijnen, worden ze afgesloten met schuim. Vergeet niet om het overschot voorzichtig te verwijderen.die noodzakelijkerwijs op het vrije oppervlak valt.

Het maskeren van de gaten gebeurt met behulp van platbands; gaten voor de installatie van grepen en sloten worden gemaakt vóór de definitieve ophanging. Wanneer de installatie is voltooid, controleert u onmiddellijk of de flappen gelijkmatig zijn geplaatst, of ze nu vrij open zijn of niet. Selecteer de ingang moet een veilig slot zijn met een cilinder of suvaldnym apparaat, extra bescherming tegen boren garandeert gepantserde voering. Plaats nooit sloten op de uiteinden van de deuren.een dergelijke regeling zou het huis bijna weerloos maken tegen elke indringer.

Voor de isolatie van metalen deuren is het raadzaam om minerale wol te gebruiken, die vrij waterdamp doorlaat en geen vocht ophoopt.

Installatie van de deur met een raam is bijna niet anders dan normaal werk. De noodzakelijke opening is eenvoudig te snijden met een molen. Zorg ervoor dat u baleinen prepareert, inclusief diagonaal.

Deze opening is gevuld met een decoratief rooster en wanneer het canvas is geverfd, kunt u beginnen te werken met glas.

Lastechniek

Het is gemakkelijk om de metalen deur zelf te lassen, maar dit moet in kleine delen worden gedaan. Maak geen naden van meer dan 4 cm. Van het begin van een naad tot het begin van de andere moet het precies 20 cm zijn, het werk gaat van het midden naar de rand met de inverse step-methode en vanaf verschillende kanten. Terwijl je de deur thuis kookt, neem je de tijd neem van tijd tot tijd pauzes om het product af te koelen.

Daarna moet het werkstuk boven de lastafel worden geheven, stukken buis en profielen worden onder de kast gelegd. De scharnieren zijn gemaakt van stalen staven met een diameter van 2 cm. Om beter te werken nadat ze op de doos zijn bevestigd, wordt een bal in een lus van een lager geplaatst. Pas op voor zodat de assen van de bovenste en onderste lussen samenvallen. De bovenkant van de lus is bevestigd aan het vel en het onderste deel moet aan de doos worden gelast.

Handschoenen moeten worden afgesneden direct nadat de scharnieren zijn gelast. Toegangsdeuren worden geperfectioneerd door de naden af ​​te schrapen en verf aan te brengen. Het is mogelijk om een ​​slot te plaatsen zonder speciale problemen: een fragment wordt gesneden uit de hoek van het frame, zodat het mogelijk was om constipatie zonder problemen te introduceren, maar er was geen ruimte meer.Na het installeren van de sloten markeert u de gaten voor bevestigingen, sleutels, handgrepen. Deze markering helpt bij het doorboren van geschikte gaten.

Hoe te eindigen?

De decoratie van de deur kan de soberheid en strengheid van de vormen benadrukken, of een gevoel van lichtheid en gratie in de ruimte introduceren. In beide gevallen kunt u massief hout en fineer gebruiken. Aangezien zelfassemblage van deuren is ontworpen om geld te besparen, wordt de coating goedkoper gekozen, vaak gebruikt als warme bekleding van MDF, wat op geen enkele manier inferieur is aan duurdere producten van elite-houtsoorten.

Een alternatief hiervoor is:

 • kunstleer;
 • Kunststofpanelen;
 • Vinyl leer.

Houd er rekening mee dat, zelfs als het materiaal is gekozen om de binnenkant van de toegangsdeur af te knippen, het bestand moet zijn tegen mechanische en temperatuureffecten.

Decor opties

Niet-standaard metalen deuren moeten op een originele manier worden afgewerkt.

Meestal zijn ze:

 • Sheathe houten planken;
 • Gestoffeerd met zachte materialen;
 • Verlijmd met een film die het uitzicht van natuurlijk hout reproduceert;
 • Gewoon geschilderd in de kleurautomaat.

Gelaste gesmede onderdelen kunnen er stijlvol en aantrekkelijk uitzien.Ze kunnen het uiterlijk van de hele structuur drastisch veranderen. In elk geval, ongeacht de wijze van registratie, moet je beginnen met het verfraaien met een primer en verf.

Voor het decoreren van de metalen deur kan een voering of andere houten voering worden gebruikt, aan de schroeven vastgeschroefd. In een andere uitvoeringsvorm is het weefsel bedekt met kunstleer, waardoor een laag isolerend materiaal wordt verborgen.

Succesvolle voorbeelden en opties

Ziet er goed uit gebruik van stalen behuizing, geschilderd in de kleur van de hoofdstructuur. Als je de OSB toepast, moet je het oppervlak plamuren als je de film wilt plakken. Slijpen doet niets, hoe je ook een positief resultaat probeert te bereiken!

De eenvoudigste manier om een ​​ruwe coating te plakken, is niet op de deur zelf, maar voordat deze eraan is bevestigd.

Mooi uitziende decoratieve films die het paneel nabootsen. Gebruik nooit geschilderde MDF aan de buitenkant, het heeft te weinig sterkte. Veel betere consumentkenmerken van gelamineerde panelen, die kunnen worden met interessante afdrukken of patronen. En als er gratis geld is en u wilt een duurzame voering, koop dan eik of berkenfineer, beuk, mahonie.

Hoe je een metalen deur maakt, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer