Verf voor metalen deuren

 Verf voor metalen deuren

Elke eigenaar van een appartement of privé-huis staat voor de taak het uiterlijk van de voordeur bij te werken. Een van de gemakkelijkste en beste opties is om het product te kleuren. Gelukkig produceren moderne fabrikanten veel verbindingen die voor deze doeleinden kunnen worden gebruikt.

Maar eerst moet u vertrouwd raken met de kenmerken en voordelen van kleuren voor metalen deuren.

voordelen

Alvorens de kenmerken van kleurende samenstellingen te beschouwen, is het noodzakelijk om bekend te raken met de belangrijkste voordelen van de werkwijze voor het schilderen van metalen deuren. Het eerste voordeel van deze methode voor het bijwerken van het invoerontwerp is de minimale kosten.Alles wat u nodig hebt om te werken - de juiste verf en gereedschappen voor de toepassing.

Het bedekken van het oppervlak met een nieuwe compositie zal veel goedkoper zijn dan het kopen van een nieuw model. Bovendien wordt de deur op betrouwbare wijze beschermd tegen verschillende invloeden van weersomstandigheden.

Maar om dergelijke resultaten te bereiken, moet u serieus voor de keuze van de verf voor de ijzeren stof komen. In het tegenovergestelde geval zal de coating zijn oorspronkelijke uiterlijk verliezen en zal bovendien de constructie niet voldoende beschermen.

Het loont de moeite te letten op het feit dat de juiste verf in staat is om de holtes te vullen die zich in het materiaal van de metalen deur bevinden. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk van de constructie, maar ook de warmte-isolerende eigenschappen.

Veel moderne kleurstofsamenstellingen bevatten componenten die de ontwikkeling van corrosie voorkomen.

Dit is een vrij belangrijke factor, omdat bekend is dat onder invloed van verhoogde vochtigheid het metaal zijn eigenschappen verliest.

Wat kan thuis worden geverfd?

U kunt het uiterlijk van een metalen deur zelfstandig bijwerken zonder de hulp van specialisten te zoeken.Maar hiervoor is het noodzakelijk om de juiste samenstelling voor kleuren te kiezen, zoals eerder vermeld. Er zijn veel verschillende tools, waarvan de voor- en nadelen de moeite van het bekijken waard zijn.

  • Een van de populairste opties bij kopers is acrylverf op waterbasis. De eigenaardigheid van deze verbindingen is dat ze geen giftige stoffen bevatten. Bovendien droogt acrylverf vrij snel, na het einde van het proces is er geen onaangename geur. De composities zijn eenvoudig en gemakkelijk toe te passen. Maar het is de moeite waard om op te merken dat acrylgereedschap zelden wordt gebruikt om de voordeur in een woonhuis te schilderen.

Meestal worden de composities gebruikt om interieurdecoratie te maken.

  • Ook voor de verwerking van de binnenkant van de voordeur kan worden gebruikt nitrocellulosesubstanties. Het loont de moeite op te letten dat deze verven slecht bestand zijn tegen de effecten van het chemische en thermische type.
  • Heel vaak gebruikt hamer email voor de voordeur. Dit is te wijten aan het feit dat de samenstellingen uitstekende weerstand hebben tegen verschillende soorten effecten.Hamerslakken bieden metalen constructies een aantrekkelijk uiterlijk. In vergelijking met veel varianten is deze coating duurzaam. Het belangrijkste voordeel van hamerlak is dat het op verschillende manieren kan worden aangebracht. De samenstelling droogt snel, voor het schilderen is het niet nodig om het oppervlak voor te bereiden.

Metalen constructies bedekt met hamerslakken, hebben een uitstekende weerstand tegen mechanische belasting.

  • De beste en meest betrouwbare optie is poederverf. De belangrijkste voordelen van deze composities zijn de volgende:
  1. betaalbare kosten;
  2. verven zorgen voor een aantrekkelijk uiterlijk;
  3. composities voor een lange tijd behouden hun kleur.

Wat betreft de tekortkomingen, ze zijn ook beschikbaar. Poederformuleringen zijn bijna onmogelijk om thuis te gebruiken voor de behandeling van metalen oppervlakken. Dit komt door het feit dat fondsen kamers met hoge temperatuur nodig hebben.

  • Een andere goede optie voor het bewerken van metalen oppervlakken is smeed verf. De coating is bestand tegen verschillende soorten belichting.Maar u kunt een dergelijke tool alleen bij gespecialiseerde verkooppunten kopen.
  • Een andere mogelijkheid voor het schilderen van deuren is epoxy email. Deze fondsen behoren tot de groep van tweecomponentencomposities. Maar epoxy-emails worden zelden gebruikt vanwege de moeilijkheid bij het aanbrengen. Bij gebruik moet u de juiste verhouding van componenten selecteren, de deur voorbereiden. Een andere moeilijkheid is het gebruik van heet drogen.
  • Voor het verwerken van deuren die voortdurend worden beïnvloed door het weer alkyd-glazuur. Voor deze composities gelden verschillende versies van de basis, waardoor het mogelijk is om de meest geschikte optie te kiezen. Maar let op zo'n belangrijk kenmerk als het gebruik van zeer giftige componenten in de compositie. Desondanks heeft de alkydbekleding enkele belangrijke voordelen.

Deze verven vormen een duurzame film, gekenmerkt door een goede elasticiteit. Alkyd-verbindingen beschermen metalen platen goed tegen corrosie.

Dankzij de betrouwbare coating zijn de constructies bestand tegen sterke temperatuurverschillen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van verf voor de verwerking van metalen deuren, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Het moet duidelijk zijn dat elke specifieke samenstelling zijn eigen voor- en nadelen heeft. Daarom is het noodzakelijk om de middelen te kiezen in overeenstemming met enkele significante factoren.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het type oppervlak waarop de verf zal worden aangebracht. Sommige verbindingen worden bijvoorbeeld rechtstreeks op het metaal gedistribueerd.

Soms wordt de verf aangebracht op de oude laag. Maar acrylverf mag niet worden gebruikt voor het aanbrengen op de oude coating, want na een korte tijd zal deze beginnen af ​​te pellen. Hetzelfde moment geldt voor nitro-glazuur, waardoor de oude laag zichtbaar zal zijn.

Als u besluit om het uiterlijk van de deur onafhankelijk van de straat thuis bij te werken, raadpleegt u de eenvoudigste optie: het gebruik van spuitverf in een blikje. Gelukkig bieden moderne fabrikanten veel van deze opties in verschillende kleuren en tegen betaalbare prijzen. Om de verflaag te fixeren, kunt u acryllak in een bus gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat dergelijke composities zelfs geschikt zijn voor de Chinese deur.Dergelijke ontwerpen zijn behoorlijk moeilijk om te schilderen, zoals opgemerkt door vele experts.

Stencils zullen helpen om het vernieuwde uiterlijk van de deur te verbeteren.

Met dergelijke eenvoudige producten kunnen eenvoudige patronen en complexe patronen op het metalen oppervlak worden aangebracht.

Speciale aandacht tijdens de aankoop van verf moet aan de fabrikant worden betaald. Het is het beste om formuleringen in gespecialiseerde verkooppunten te kopen om vervalsingen van lage kwaliteit te voorkomen. Tegenwoordig zijn er zogenaamde kleurenstudio's waarin het brede scala aan verven wordt gepresenteerd. Deze winkels bieden klanten kwaliteitsborging en alle benodigde certificaten.

Grote vraag onder kopers gebruikt goederen van het bedrijf Tikkurila. De middelen bezitten uitstekende weerstand tegen slijtage en betrouwbaarheid. De verven van dit bedrijf zijn geschikt voor zowel buitentoegangsbouw als de deur naar het appartement.

De samenstellingen kunnen zelfs worden aangebracht op roest zonder toevlucht te nemen tot de voorbehandeling.

Applicatiegegevens

Om een ​​succesvol resultaat van kleuring te bereiken, moet u eerst enkele subtiliteiten van dit proces kennen.Het is het beste om het oppervlak voor te bereiden op verdere manipulaties zodat de coating betrouwbaar en gelijkmatig op de metaalplaat ligt.

Eerst moet u de fittingen en decoratieve elementen uit de deur verwijderen.

Daarna wordt het canvas zorgvuldig schoongemaakt met schuurpapier. De oude laag is verwijderd van de metalen constructie, het is ontlast van roest. Voor het schilderen moet de deur grondig worden gewassen, ontdaan van gips.

Oppervlakt ontvetten is de laatste fase van het voorbereidingsproces. Dit werk wordt uitgevoerd met behulp van speciale formuleringen.

Om de deur thuis met de hand te schilderen, moet je je houden aan een bepaalde fasering in het werk.

Het is noodzakelijk om het proces vanaf de bovenkant van de metalen structuur te starten. Eerst moet u het verwerkingspaneel uitvoeren en vervolgens naar de horizontale oppervlakken gaan. Dan kunt u beginnen met het schilderen van de verticale elementen. Het hele proces moet in een snel tempo worden uitgevoerd, zodat de verf geen tijd heeft om te drogen. Lagen moeten gelijkmatig en uitsluitend op een droge doek worden aangebracht.

Het is vermeldenswaard dat er verschillende mogelijkheden zijn om een ​​metalen deur te schilderen.De eerste methode is om een ​​aerosol te gebruiken, zoals hierboven vermeld.

In principe wordt deze methode gebruikt om een ​​groot gebied te bewerken.

De tweede optie is om een ​​roller te gebruiken. Met deze tool kunt u de verf snel en eenvoudig verdelen. Houd er echter rekening mee dat moeilijk bereikbare gebieden moeten worden geborsteld.

Zodat het kleuren niet veel tijd kost, is het nodig om al voor het begin van het werk een aantal nuances aan te brengen. Om bijvoorbeeld de omringende elementen te beschermen, kunt u het beste een film gebruiken. Zodat de verf niet op uw huid komt, moet u het proces in overalls volgen. Koop van tevoren beschermende elementen voor handen en gezicht.

Heel vaak, wanneer zelfkleuring, mensen worden geconfronteerd met een dergelijk probleem als de vorming van sporen van verf op de pen.

Het gebruikelijke oplosmiddel zal dit probleem helpen oplossen.

Voorbeelden en opties

Met succes geschilderde metalen deur is in staat om de gevel van een particulier huis te versieren. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de kleur die wordt gebruikt om de ingangsstructuur te schilderen. Een van de universele opties is de bruine deur. Het past perfect in de gevel van elk huis.

De entreeontwerpen geschilderd door middel van poederafwerking zien er goed uit. Maar het moet duidelijk zijn dat het niet mogelijk zal zijn om de deur thuis met deze methode te verwerken.

U kunt ook de klassieke kleuren kiezen - wit of zwart. Maar in dit geval is het noodzakelijk om rekening te houden met de eigenaardigheden van het ontwerp van de gevel. De deur moet er harmonieus uitzien met ramen en buitenmuren.

Hoe de poederverven van metalen deuren is, kun je leren van de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer