Geïsoleerde metalen voordeur: hoe te kiezen?

Vervangen van de voordeur levert altijd veel problemen op - u moet kiezen voor hoogwaardig, duurzaam en geluiddempend deurblad, dat ook de warmte goed zou kunnen houden. Over hoe u een verwarmde metalen voordeur kiest en wordt in dit artikel besproken.

types

De ingangsmetaalverwarmde deuren kunnen de volgende typen zijn:

 • Enkele deuren. Ze worden meestal geïnstalleerd in appartementen en particuliere woningen.
 • Double blad. Ze zijn de ideale oplossing voor het ontwerp van een brede deuropening.
 • Tambour. Gemonteerd als straatdeuren, als de kamer een vestibule heeft.
 • technisch Toegangsdeuren zijn buitendeurbladen, die meestal worden geïnstalleerd in magazijnen en industriële gebouwen.

Bovendien kunnen de verwarmde modellen van toegangsdeuren zowel gebruikelijk zijn als enkele extra parameters hebben. Deurbladen kunnen een thermische onderbreking hebben, met extra bescherming tegen inbraak, vuurvast en kunnen met glas of andere decoratieve elementen zijn.

Bovendien verschillen alle modellen ook van elkaar en andere parameters.

materiaal

Het belangrijkste materiaal van deurpanelen is meestal staal van verschillende dikte - van 2 tot 6 mm. Goedkopere Chinese deuren zijn gemaakt van staallegeringen die van mindere kwaliteit zijn.

Het frame zelf kan zijn gemaakt van een profiel, een metalen hoek of hun hybride - een gebogen profiel. De achterplaten en trimplaten, indien beschikbaar, kunnen ook van staal zijn of zijn gemaakt van het materiaal van de bekleding en de bekleding van de deur zelf. Toebehoren van toegangsdeuren, evenals verschillende componenten zijn bijna altijd staal. Dit is de enige manier om de betrouwbaarheid en veiligheid van de gehele constructie als geheel te waarborgen.

Omdat de deuren ook geïsoleerd zijn, worden ze ook gebruikt om materialen te creëren zoals polyurethaan, schuimrubber, schuim en andere vulstoffen, die thermische isolatie bieden.

afmeting

In de moderne markt van geïsoleerde deuren met ijzeren deuren zie je modellen van verschillende groottes. Bovendien produceren de meeste fabrikanten deuren volgens individuele klantengroottes. Maar toch wordt het grootste deel van dit product, of beter gezegd, de grootte bepaald door GOST.

Volgens dit document zouden de afmetingen van de geïsoleerde deurpanelen van de ingang als volgt moeten zijn:

 • De dikte van de deur is niet strikt voorgeschreven in deze of in enig ander reglementair document. In het bijzonder is dit te wijten aan het feit dat in elk geval de breedte en dikte van de wand zelf en het deurkozijn verschillend kunnen zijn. Er is slechts een kleine aanbeveling voor rekening van de dikte in GOST, waarin staat dat deze indicator niet minder dan 2 mm mag zijn.
 • De hoogte van het deurblad varieert in het bereik van 207 cm tot 237 cm. Het verschil van dertig centimeter wordt verklaard door het verschil in het ontwerp van de deuropening en zijn vorm.
 • De breedte van het deurblad moet worden gekozen in overeenstemming met zijn uiterlijk. De optimale afmeting is 101 cm voor een enkele deur; 191-195 cm voor modellen met twee deuren; 131 cm of 151 cm voor anderhalf deuren.

Het is vermeldenswaard dat deze aanbevelingen alleen van toepassing zijn op geïsoleerde deuren die zijn bedoeld voor installatie in particuliere appartementen en huizen.Maar veel fabrikanten negeren deze aanbevelingen en maken deuren op maat, die ook in trek zijn bij kopers.

kleur

Tot voor kort hadden de toegangsdeuren alleen maar donkere klassieke kleuren: zwart, donkerbruin, donkergrijs en donkerblauw. Vandaag in de uitverkoop zie je modellen met rode, roze, melkachtige, groene kleuren.

Bovendien bieden sommige fabrikanten kopers niet alleen eenvoudige, geïsoleerde stalen doeken, maar echte kunstwerken, met tekeningen of een prachtige inrichting die zich in hun eigen toon onderscheiden van de algemene kleur van de deur. Als het assortiment van de fabrikant niet in staat is een geschikte kleuroptie te vinden, kunt u vragen om een ​​catalogus met het gebruikte kleurenpalet en de gewenste kleur vanaf daar selecteren.

In elk geval is de keuze van ijzeren toegangsdeuren met thermische isolatie tegenwoordig breed, en elk model verschilt van de andere niet alleen in zijn vorm, materiaal van vervaardiging en kleur, maar ook in zijn vulmiddel.

Welke isolatie is beter om te kiezen?

Tegenwoordig kunnen fabrikanten van dit product hun producten isoleren met behulp van verschillende vulopties.

Elk van hen heeft zijn voor- en nadelen:

 • Golfkarton Tegenwoordig wordt het vrij zeldzaam gebruikt en voornamelijk in de goedkoopste modellen van toegangsdeuren. Verschil van dit materiaal van anderen bestaat in zijn lage kwaliteit en lage kosten. Het houdt de warmte behoorlijk vast, terwijl het brandbaar is, niet bijdraagt ​​aan geluidsisolatie en overtollig vocht op zichzelf accumuleert, wat leidt tot zijn vroege vervorming. Ervaren specialisten raden niet aan deuren met een dergelijke isolatie te kopen.
 • Minerale wol het wordt tegenwoordig vaak gebruikt vanwege de lage kosten en volledige milieuvriendelijkheid. Maar bij het kiezen van een toegangsdeur met een dergelijke verwarmer, is het nodig om te verduidelijken of er een speciale barrière is tussen staal en wol, anders zal thermische isolatie snel onbruikbaar worden. Minerale wol, evenals golfkarton, heeft veel last van vocht.
 • Schuimplastic lange tijd als verwarming gebruikt, en niet alleen bij de vervaardiging van metalen toegangsdeuren. Dit materiaal heeft een hoog niveau van thermische isolatie, geluidsisolatie, het is ook niet-toxisch, goedkoop en wordt overal verkocht. Het is ook belangrijk dat een dergelijke vulstof de massa van het deurblad zelf niet vergroot.
 • polyurethaan - dit is een van de moderne materialen die wordt gebruikt als isolatie.Het heeft een hoog niveau van thermische isolatie, geluidsabsorptie en brandwerendheid. Niet-toxisch, niet gevoelig voor vocht, heeft twee variëteiten. Voor een hoogwaardige isolatie van de toegangsdeur is het beter om polyurethaan met gesloten cellen te kiezen.
 • Kurkagglomeraat - Het is een natuurlijke natuurlijke isolatie, heeft uitstekende eigenschappen, maar het heeft zeer hoge kosten. Deuren met een dergelijke isolatie zijn verkrijgbaar in het assortiment van slechts enkele fabrikanten en worden meestal alleen op bestelling gemaakt.

Uit een dergelijke korte beschrijving van de materialen die worden gebruikt om geïsoleerde deuren te maken, wordt duidelijk dat de beste optie voor isolatie polyurethaan of polyurethaanschuim is. Als er geen deurpanelen met een dergelijke opvulling zijn, kunt u ook een model met schuimisolatie kopen. Voor regio's met onvoorspelbaar weer en een zeer koud klimaat, moet u kiezen voor modellen van toegangsdeuren met dubbele isolatie - minerale wol en polyurethaan. Naast goede thermische isolatie hebben dergelijke deurbladen ook een uitstekende geluidsisolatie.

ontwerp

Geïsoleerde metalen toegangsdeuren hebben veel voordelen en misschien slechts één nadeel, dat ligt in hun nogal saaie ontwerp. Maar het was eerder.Het ontwerp van dergelijke deurbladen is nu zeer uitgebreid en divers.

U kunt de deuren in de gebruikelijke klassieke stijl ontmoeten, die een eenvoudig stalen deurblad van donkere tinten vertegenwoordigen, en u kunt een echt kunstwerk vinden.

Heel vaak wordt het ontwerp van de deur uitgevoerd met speciale lamellen die de boom imiteren. Ze zijn gelijmd op stalen platen. Uiterlijk lijkt een dergelijk deurblad op een model van duur massief hout en heeft het een prachtige natuurlijke kleur.

Soms hebben stalen toegangsdeuren een decoratie in de vorm van een metalen draadantenne rond de omtrek. Een verscheidenheid aan glas- of kunststofinzetstukken worden zeer zelden gebruikt als ontwerpobjecten voor dergelijke producten, omdat ze tamelijk breekbaar zijn.

De eenvoudigste ontwerpoptie is het gebruik van verschillende soorten decoratieve coatings. Eén deur kan worden geverfd met polymeerlak in twee of drie kleuren. Dit geeft een stijlvolle en moderne uitstraling, maakt dit model interessant voor kopers en onderscheidt zich van de achtergrond van het algemene assortiment.

Maar fabrikanten besteden meer aandacht aan het ontwerp van dat deel van de deur, dat zich in de ruimte zelf bevindt. Het is aan haar mensen die elke dag meer aandacht zullen besteden.Daarom is de binnenkant van het deurblad vaak versierd met een spiegel, een prachtig patroon van polymeerkleurstoffen of decoratieve strips.

Sommige fabrikanten die zich bezighouden met de vervaardiging van geïsoleerde toegangsdeuren om te bestellen, geven hun klanten de mogelijkheid om zelf te selecteren en hun algemene ontwerp. De koper beslist zelf of hij op de een of andere manier de toegang tot zijn huis moet versieren of niet.

Wat zit er in het pakket?

Bij de aankoop van een stalen geïsoleerde toegangsdeur moet u weten dat deze samen met bepaalde componenten wordt geïmplementeerd.

Elke fabrikant kan zijn eigen set hebben, maar er zijn ook gemeenschappelijke componenten die moeten zijn:

 • Kozijn.
 • Anti-inbraakpieken.
 • Schuren.
 • Baleinen.
 • Distributietractie.
 • Deurblad.
 • Sloten.
 • Handvatten op de bar.

Als een dergelijke toegangsdeur ook geluiddicht is, kan deze worden aangevuld met speciale voeringen. Sommige modellen hebben ook een speciaal oog.

Afhankelijk van het gekozen model, kunnen speciale randen, een spiegel, extra luifels, spelden en sluitingen in het pakket worden opgenomen.Zorg ervoor dat u een complete set krijgt voordat u voor de aankoop betaalt en vraag de verkoper welke onderdelen bij dit product worden verkocht.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Fabrikanten van ijzeren toegangsdeuren zijn best veel. Bij aankoop is het aanbevolen eerst aandacht te besteden aan de producten van de volgende bedrijven:

 • The Guardian. Dit merk is marktleider op de binnenlandse markt. Modellen worden gepresenteerd in verschillende en diverse reeksen, beschikken over hoogwaardige technische kenmerken. Elke deur heeft zijn eigen unieke uiterlijk en kenmerken. Klantrecensies van dergelijke metalen ijzeren deuren zijn alleen positief. De hoge kosten, volgens hen, werpen hun vruchten af ​​met een representatief en stijlvol ontwerp en een uitstekende gebruikskwaliteit.
 • "Elbor" - Dit is een andere Russische fabrikant van deuren die dit product van uitstekende kwaliteit en in een vrij breed bereik produceert. Kopers van de deuren van dit merk laten positieve feedback over de deuren achter. Veel mensen houden van het feit dat het ontwerp van het deurblad van de ingang eenvoudig kan worden veranderd door het verwijderen en installeren van nieuwe decoratieve panelen.Vooral positief reageren mensen op de hoge isolerende eigenschappen van alle modellen van deze deuren.
 • "Condor" - deze fabrikant vervaardigt en verkoopt geïsoleerde modellen van toegangsdeuren in een niet te breed bereik, maar tegen lage kosten. Met dit prijsbeleid zijn alle deurbladen van hoge kwaliteit, aantrekkelijk uiterlijk, lange garantieperiode van gebruik en een uitstekend niveau van beveiliging voor dagelijks gebruik. En beoordelingen van de eigenaars van de deuren van deze fabrikant bevestigen deze informatie alleen.
 • "Toreks" - nog een huismerk. Een breed assortiment, hoge bouwkwaliteit, hoogwaardige thermische isolatie en een vrij hoge prijs zijn precies wat kenmerkend is voor de deuren van deze fabrikant. Het is erg moeilijk om negatieve beoordelingen te vinden over de deuren van dit merk, de kopers bevestigen volledig alle woorden van de fabrikant over deze deurbladen.
 • Novak - Dit is een Poolse fabrikant, van wie de producten ook veel gevraagd zijn. Kopers benadrukken het presentabele en stijlvolle uiterlijk, betaalbare prijs.Positieve beoordelingen hebben betrekking op een breed assortiment en de uitstekende kwaliteit van thermische isolatie.

Elk van de hierboven genoemde fabrikanten heeft een modellengamma vertegenwoordigd door zowel economy class als elitaire deuren. Daarom kan elke koper zelf de ideale optie kiezen, afhankelijk van de wensen en financiële mogelijkheden.

Succesvolle voorbeelden en opties

Met de juiste keuze en de juiste installatie, kan een verwarmde metalen toegangsdeur ook een mooie decoratie van het hele interieur worden, en hier is het bewijs:

De kleur is mooi en harmonieus gecombineerd met de muren van het gebouw. Dankzij het decor, gelegen in het midden van het canvas zelf, ziet de entree er stijlvol en ongewoon uit. De combinatie van verschillende materialen maakt het model opvallend en betrouwbaar. Dit deurblad is ideaal voor het huisje en voor een woonhuis.

Enorm en presentabel ontwerp van de deuropening. Deze optie is ideaal voor een landhuis. Betrouwbare constructie beschermt de kamer tegen ongewenste gasten. De donkere kleur ziet er in dit geval erg nobel uit en een ongewoon ontwerp onderstreept alleen de presentability van de deur zelf.

Het model met imitatie van een donkere kleur onder een boom met een prachtige bloemendecor is een ongewoon, stijlvol en betrouwbaar ontwerp van de toegangsdeur. Ideaal voor installatie in een landhuis of in een appartement.

Geïsoleerde stalen toegangsdeuren zijn een moeilijke klimaatbehoefte. Maar denk niet dat ze eentonig en saai moeten zijn.

In onderstaande video leert u meer over de isolatie van de voordeur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer