Installatie van metalen deuren

 Installatie van metalen deuren

Elke huiseigenaar wil dat zijn woning betrouwbaar is. Hiervoor is het het beste om een ​​metalen deur bij de ingang te installeren. Het wordt sterk aanbevolen om de installatie-instructies te bestuderen om incidenten te voorkomen.

Voorbereiden voor installatie

Voordat u aan het werk gaat, moet de verhuurder overwegen wat de schatting zal zijn tijdens de installatie van dergelijke deuren.

De oude deur demonteren

Allereerst is het logisch om een ​​nieuwe deurpost te kopen. Als de koper geen slechte kopie wil kopen, moet u het frame en het deurblad voorzichtig uitpakken in de winkel en vervolgens opnieuw verpakken in polyethyleen, met plakband.

De film kan volledig van de film worden ontdaan nadat de installatie en afwerking is voltooid, zodat het oppervlak schoon blijft en niet wordt beschadigd.

Het is ook noodzakelijk om voortijdig dergelijke noodzakelijke materialen voor het werk te verkrijgen als:

 • hamer;
 • puncher;
 • roulette;
 • Haakse slijper;
 • Gebouw niveau;
 • Wiggen van hout of plastic;
 • Cement mortel;
 • Ankerbouten. In plaats van bouten passen stalen staven met een doorsnede van 10 mm.

De grenzen van de deur moeten duidelijk zichtbaar zijn om metingen te kunnen uitvoeren. Het is noodzakelijk om de bekleding van de buit te verwijderen, waarna de onnodige oplossing wordt gereinigd en, indien mogelijk, de drempel wordt gedemonteerd.

In dat geval, als de gekochte doos de oude kopie in de breedte overschrijdt, moet u de lengte van de balk voor de steun vinden die zich boven de opening bevindt.

De lengte moet 5 cm groter zijn dan de breedte van de doos, anders zal de steun onbetrouwbaar zijn. Aan het einde van de meting begint de voorbereiding van de opening.

Bij het demonteren van de oude metalen deur moet je letten op verschillende nuances:

 • Het deurblad kan worden verwijderd uit de scharnieren uit één stuk, met behulp van een conventionele schroevendraaier.
 • In het geval dat de deur op opvouwbare scharnieren blijft zitten, is het nodig om het op te tillen met behulp van schroot en dan zal het vanzelf van de scharnieren afglijden.
 • Houten lege doos is gemakkelijk te ontmantelen; moet alle zichtbare mounts verwijderen; wanneer de doos stevig in de opening zit, kunt u de zijrekken in het midden zagen en ze met schroot afbreken.
 • Om de gelaste doos te verwijderen, hebt u een slijper nodig die van de bevestigingshardware kan worden afgesneden.

De doorgang voorbereiden

Na het succesvol verwijderen van de oude deur, wordt een opening voorbereid. Eerst moet je het ontdoen van stukjes stopverf, baksteenfragmenten en dergelijke. Het is noodzakelijk om alle elementen te verwijderen die het risico lopen eraf te vallen. Als de opening daardoor enorme holtes zal hebben, zal het geen kwaad om ze te vullen met een baksteen met cementmortel.

Je moet niet opletten voor kleine gaten, en je moet de gaten bedekken met mortel.

Grote uitsteeksels die ook kunnen interfereren tijdens de installatie van de deur, u moet de hamer, beitel of slijper verwijderen.

Ondergaat vervolgens een grondige inspectie van de vloer onder de deurdoos.

Als de eigenaar van het appartement in een oud gebouw woont, moet hij weten dat op deze plaats een houten balk is gemonteerd. Als het verrot is, moet dit item worden verwijderd.

Daarna moet de vloer onder de doos worden gevuld met een andere bar, die wordt behandeld voor verval, vervolgens moet worden gelegd met bakstenen, en de gaten moeten worden opgevuld met mortel.

DIY-installatie

Het is natuurlijk het veiligst om de tovenaar te bellen om de deur te installeren, maar als u wilt, kan de verhuurder dit zelf doen, volgens de instructies.

Deur voorbereiding

Wanneer de oude doos is verwijderd, wordt de deuropening schoongemaakt. Het is tijd om een ​​nieuwe ijzeren deur te maken. Omdat het heel moeilijk is om een ​​slot in de deur te steken, is het raadzaam om een ​​monster te bestellen met het slot al ingebracht. Maar op een of andere manier moet je de handgrepen apart installeren en ze schroeven met zelftappende schroeven. Voordat u begint met de installatie van de deur, wordt gecontroleerd hoe goed de vergrendelingen en vergrendelingen werken. Hun belangrijkste criterium is zachtheid bij het werken met hen.

Het wordt aanbevolen om delen van de deur zo te monteren dat ze in de deuropening gaan staan. Dit is een betrouwbare manier om fouten te voorkomen.

Wat betreft de deuren die uitkijken op de straat, moet de deurdoos met isolatie buiten worden gelegd.

Als alternatief kunt u steenwol aanbrengen, in reepjes snijden. Het moet in het frame worden gestoken en ze zal vasthouden met behulp van elastische krachten. Het is niet zonder gebreken: wol heeft een hygroscopiciteit, waardoor er roest van binnenuit kan ontstaan. Het is niet eng voor huizen in hoge gebouwen: er is geen neerslag in de ingangen.Maar er is nog een andere oplossing - om schuim of schuim te gebruiken, omdat ze bestand zijn tegen vocht en een acceptabele isolatie hebben.

De lak-en-laklaag van de doos loopt het risico van beschadiging, daarom is het raadzaam om over de omtrek te plakken met plakband. Het moet worden verwijderd na voltooiing van de aanleg van hellingen voor de deur.

Als de draden boven of onder het deurkozijn lopen, moet u een stuk plastic of gegolfde buis installeren. Via hen komen de draden naar binnen.

Aanbevolen voor gebruik met MDF-panelen. Metalen deuren met dit materiaal zijn gemakkelijk schoon te maken van vuil, hebben isolerende eigenschappen, zijn bestand tegen vervorming tijdens temperatuurschommelingen en hoge vochtigheid, en MDF heeft een rijk kleurenassortiment, en de eigenaar van het huis kan dergelijke panelen kiezen die harmoniëren met het ontwerp van zijn appartement . Maar de vervanging van het MDF-paneel door metaal-plastic vereist extra kosten.

Soms probeert de verhuurder het appartement te beveiligen met een extra jaloeziedeur. De installatieprocedure verschilt niet veel van de installatie van de voordeur, maar het is het overwegen waarddat in het geval van een geketend exemplaar registratie van vergunningen vereist is.

Installatie in het appartement

Instructies voor het monteren van de deur in het appartement zijn als volgt.

 • Eerst moet je het rek uitlijnen met lussen in twee vlakken. Hiervoor heb je een schietlood nodig.
 • Dan, met behulp van een perforator in de opening, is het noodzakelijk om door de bevestigingsgaten van de uitsparing te boren met een diepte die overeenkomt met de ankergrootte of de lengte van de pennen. Hierna wordt het niveau opnieuw gecontroleerd. Boxrack aan de muur bevestigd. Hiervoor zijn ankers nodig die moeten worden geschroefd. Als alternatief kun je scoren met metalen pinnen.
 • Vervolgens wordt het doek opgehangen aan de scharnieren, dat vooraf gesmeerd moet zijn.
 • Voor een vakkundige deurinstallatie moet u het tweede rek van de doos uitlijnen. Hiervoor is de deur afgedekt. Door de standaard te verplaatsen, moet u ervoor zorgen dat er een opening is die overeenkomt met de volledige lengte tussen de standaard en de deur, ongeveer 2 of 3 mm. Een schijnstandaard wordt in de opening bevestigd, maar met de voorwaarde dat de deur zonder complicaties in de doos kan worden geplaatst. Het slot daarna zou zonder complicaties moeten functioneren.
 • De opening tussen de doos en de muur is afgedicht met cementmortel of schuim voor installatie.Maar eerst, is het noodzakelijk om de doos te lijmen om onnodige verontreiniging te vermijden. Hiervoor heeft u plakband nodig.
 • Wanneer het schuim of de mortel droog is, zijn de hellingen gepleisterd, als optie zijn ze bekleed met afwerkingsmaterialen. Platbands moeten de deur buiten versieren.

In een houten huis

Installatie van een ijzeren deur in een blokhut of een huis van een log heeft zijn eigen kenmerken. Op dergelijke plaatsen worden ramen en deuren niet tegen de muur geplaatst, maar met behulp van een behuizing of okosyachki. Okosyachka is een houten balk. Het kan beweeglijk worden bevestigd aan elk vellen. Het is verbonden via een spike- of groove-verbinding. Hij houdt niet zonder de hulp van de krachten van elasticiteit. Aan dit hout en je kunt een doos voor de deur bevestigen.

Soms is het nodig om boos te zijn. Een boomhut heeft de gewoonte om van hoogte te veranderen. Tijdens de eerste periode van vijf jaar neemt het af als gevolg van krimp. Met dit in gedachten, zijn de voorwaarden verzegeld en naden voor het planten. Gedurende het eerste jaar zouden er geen deuren en niet één raam moeten zijn.

Veranderingen in het tweede jaar lijken niet meer zo voor de hand liggend, maar ze zijn niettemin. Daarom is het zinloos om de deuren vast te zetten, anders kunnen ze vastlopen, buigen of voorkomen dat het blokhut normaal vastloopt.

Stamhuizen hebben na verloop van tijd een behoorlijke krimp.Met houten openingen moet je voorzichtig werken. In elk geval mag u geen pennen hameren waarvan de lengte 150 mm is.

Om de ijzeren deur veilig te installeren, moet u eerst de verticale groeven in de muuropening vanaf het uiteinde afsnijden. Schuifstangen zijn in de uitsparingen geïnstalleerd.

Het aantal benodigde slots hangt af van het aantal punten voor fixatie.

Vervolgens wordt een speciale behuizing in de opening geïnstalleerd, waarna deze met behulp van schroeven aan de schuifbalken moet worden bevestigd. De openingen in de staanders mogen niet meer dan 2 cm bedragen en op de horizontale dwarsbalken niet minder dan 7 cm. Anders zal een jaar later de krimp van het blokhuis de deur niet openen.

In een bakstenen huis

Een metalen deur kan ook in de bakstenen muur worden geïnstalleerd. Monsters van doeken die gemakkelijk kunnen worden verwijderd, gemakkelijker te monteren. Voordat u begint met installeren, wordt de deur uit de scharnieren verwijderd. Vervolgens wordt het deurkozijn in het gebied van de opening gestoken, het wordt op de bodem van de voering geplaatst met een hoogte van 20 mm voor installatie. Dit zou geen probleem moeten zijn.

Het is noodzakelijk om de voegdikte te wijzigen om ervoor te zorgen dat het onderste frame zich op het juiste niveau bevindt.Om dit te doen, stelt u het gebouw horizontaal, vervolgens - verticaal bloot. We moeten erop letten dat de rekken precies verticaal waren en niet in welke richting dan ook. In dit geval hebt u ook een bouwniveau nodig.

Maar er is een nuance: het bellenapparaat bevindt zich op het korte deel van het gereedschap. Controleer de installatie is ook mogelijk en een schietlood.

Nadat de doos de juiste positie heeft ingenomen, is deze ingeklemd met vooraf voorbereide wiggen. Ze kunnen zowel van hout als van plastic zijn. Wiggen moeten op het rek worden geplaatst voor drie stukken en een paar - aan de bovenkant. Ze moeten zich in de buurt van bevestigingsgebieden bevinden, maar mogen ze niet overlappen. Dan interfereert het niet en controleert het niet of de standaard correct is geïnstalleerd in beide vlakken, of deze niet afwijkt.

Hierna kunt u de doos in de opening monteren. De montagegaten bestaan ​​uit twee typen: stalen ogen, die aan de doos zijn gelast, of een doorlopend gat voor montage (ze zijn ook in twee typen verdeeld: aan de buitenkant - grote diameter en aan de binnenkant - kleiner). De bevestigingsmethoden zijn niet veel verschillend,behalve dat het mogelijk is om frames met gaten in de doos te installeren op minder dikke muren in een paneelhuis, waar het veel moeilijker is om deuren met ogen te installeren.

Aanvullend advies van ervaren vakmensen: u moet er rekening mee houden dat het aantal bevestigingspunten van de doos aan de muur ten minste 4 aan de zijkant is, als u een deur in een muur van baksteen of beton moet plaatsen en in het schuimblok - tenminste 6.

De lengte van de ankers in de bakstenen betonnen muren moet 100 m zijn, en in het schuimblok - 150 m.

In het frame huis

Er zijn enkele nuances bij het monteren van de deur naar de woning op het frame. Voor een succesvolle installatie zijn de volgende gereedschappen nodig.

 • ijzerzaag;
 • een hamer;
 • beitel;
 • zelftappende schroeven;
 • bouwniveau;
 • voorhamer;
 • schroevendraaier;
 • Ruimte;
 • meetlint;
 • Contrastenknoppen of bouten van het anker;
 • schuim vergadering;
 • spreidbalken gemaakt van hout.

Diafragmaversterking wordt gecontroleerd. De scholen moeten op alle zijden met openingen worden geplaatst en op de framerekken worden bevestigd. De behuizingsdoos is ook vierkant, maar hierdoor zal de diafragmawaarde afnemen. Het is noodzakelijk om de penetrerende wanden af ​​te dichten met een film bedoeld voor hydro- en dampisolatie met behulp van plakband of een nietmachine.Het deurblok moet volledig in de opening worden gestoken (bij voorkeur met behulp van een partner, omdat de constructie zwaar is). Dan moet je de deur openen. De balk moet zich onder het canvas bevinden.

Met behulp van het niveau is het noodzakelijk om de locatie van het frame in het openingsgebied te achterhalen en het frame horizontaal op de vloer uit te lijnen en verticaal op de muur of doos.

Voorwaarde: er mag geen scheefstand optreden tijdens de installatie van de doos. Hierna wordt de juiste positie van de deur met wiggen vastgelegd, waarna de deur moet worden gesloten.

Vervolgens moet u de deur in de behuizing heel strikt bevestigen. Gaten worden geboord door gaten. Ze zullen een cruciale rol spelen bij het bevestigen van het metalen deurkozijn, de spleten zijn nodig voor bouten of stijlen, ze moeten door de doos en de pilaren passeren. Vervolgens moeten ze worden bevestigd met behulp van een frame met een deur. Dan moet je zeker weten hoe goed de deur in deze positie werkt: de inversie is contra-indicatief voor de noppen, omdat het huis praktisch niet van het frame afkrimpt. Met behulp van tapeinden of bouten worden de drempel en latei vastgezet, met deze gereedschappen tot de aanslag vastgedraaid.

Als de deur normaal sluit en niet vanzelf opent, kunt u het gebied tussen het metalen frame en de doos vullen met schuim, beginnend vanaf de vloer en eindigend met het plafond.

Deze naad moet worden gevuld in de regio van 60-70%, en dan blijft het wachten tot het materiaal hard wordt. Dan moet je controleren of de deur goed werkt en de naad met platbands sluiten.

Installatiewizard Tips

Veel deskundigen raden aan rekening te houden met verschillende belangrijke nuances bij het maken van de deur.

 • Het is niet nodig om de deur met een overlap op de muur te installeren, omdat hierdoor de deur niet in staat zal zijn om inbraak te voorkomen en vreemde geluiden te isoleren.
 • Bij het openen van de deur mag dit niet voorkomen dat buren hun appartement verlaten, daarom is het aan te raden om met de buren af ​​te spreken in welke richting de gevestigde deur moet openen.
 • Als een nieuwe deur wordt geïnstalleerd voordat de reparatie is voltooid, moet de verhuurder het onvoltooide MDF-paneel een tijdje bestellen en de installatie van dure sloten uitstellen: er is een risico op beschadiging van het schone paneel tijdens de afvalverwijdering, evenals het gevaar van verstopping van de sloten met betonstof.
 • Als de huisbaas een high-end deur wil bestellen die bestand is tegen inbraak, moet u zich bezighouden met het versterken van de opening, anders kunt u geen correct niveau van bescherming creëren: er is een risico van het breken van de muur op de plaatsen waar de doos is bevestigd.
 • Bij het installeren van de deur is het raadzaam om elektrische kabels tijdelijk te verwijderen.
 • Het wordt aanbevolen om te controleren hoe strak de veranda is. Neem hiervoor de papieren strook en knijp deze in met een flap (deze procedure wordt langs de hele omtrek van de deur uitgevoerd); als de strip stevig is vastgeklemd door de afdichting, is alles in orde.
 • Installatie van deuren kan het beste gebeuren op een schone vloer of parket, anders blijft de installatie in het onderste gedeelte van de doos onesthetisch. Als de eigenaar van de deur uiteindelijk besluit om de deur zonder de afgewerkte vloer te installeren, moet hij een kleine opening van ten minste 2,5 cm nalaten, anders moet u in de nabije toekomst het deurblad indienen.
 • Het is noodzakelijk om aanvullend dobory te installeren, dat zijn een paar verticale stutten en een balk op de horizontale. Ze zijn ontworpen om de doos meer te "coveren", je kunt ze kopen met een deurblok of apart. Zijn gemaakt op basis van een array, MDF en vezelplaat.
 • Chinese deur wordt niet aanbevolen voor installatie. Ondanks de relatief lage prijs, is de kwaliteit ervan inferieur aan Europese kopieën.

beoordelingen

Er zijn verschillende bedrijven die worden aanbevolen om contact op te nemen om een ​​kwaliteitsdeur te creëren.Ze kunnen worden voorzien van services voor zowel installatie als levering van deuren en de benodigde gereedschappen.

MosDveri heeft een zeer goede reputatie. Auteurs van beoordelingen merken op dat producten van dit bedrijf een beetje duurder zijn dan de rest, maar ze brengen precies die bestelling van kopers. Producten worden op tijd verzonden, zonder extra toeslagen, met hoogwaardige sloten die zonder klachten werken. Een van de klanten schreef dat met de installatie van de deur het merkbaar rustiger werd, omdat er altijd jonge mensen bij de ingang zijn. Als de deur wordt geïnstalleerd, wordt het bovendien warmer en minder tochtig, waarbij één klant producten met een warmtebeeldcamera controleert.

Ook is het mogelijk om een ​​niet-standaard deur te bestellen voor de seizoensgebonden dacha, met een boog of in een hoek van dit bedrijf.

U kunt kwaliteitsdeuren kopen in de online winkel "Doors-Lock". In het bijzonder reageert een van de klanten positief op de metalen deur "Yug-3" ("Italian Walnut"). Het voordeel is dat geuren niet in het appartement binnendringen. Je kunt ook een exemplaar kopen van de Outpost 228, die een uitstekende geluids- en warmte-isolatie heeft. Een van de klanten schrijft dat de Yug-6 metalen deur, krachtig in zijn technische kenmerken, perfect past, zelfs in een kantoorinterieur.

Zie de volgende video voor meer informatie over het installeren van een metalen deur.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer