Maten van metalen deuren met een doos

Installatie van deurvleugels is een complexe procedure die bepaalde vaardigheden vereist. Maar de kwaliteit van deze bewerking hangt niet alleen van deze parameters af. Speciale aandacht bij het kiezen van deuren moet worden besteed aan hun afmetingen. De afmetingen van metalen toegangsdeuren met een doos kunnen verschillen. Tegenwoordig wordt deze parameter alleen beperkt door de technische kenmerken van de muur, waar het canvas wordt ingevoegd. De fabrikant kan de afmetingen van de deurstructuren aanpassen aan alle kenmerken.

species

Metalen deuren zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze duurzaam en duurzaam zijn. Vrijwel alle moderne huiseigenaren gebruiken vergelijkbare producten als invoerontwerpen.Hun gebruik in de woning is niet relevant, omdat ze een aanzienlijk gewicht hebben en niet zo'n origineel ontwerp dat kan worden aangepast aan de specifieke stijl van een bepaalde kamer.

Metalen deurbladen zijn bijna altijd inbegrepen in de set, samen met de doos, waardoor de extra opstelling wordt geëlimineerd. Deze producten zijn geclassificeerd volgens de reeks functies. Een van die kenmerken is het doel van het canvas, waarmee je ze in deze typen kunt verdelen:

 • Input. Deze structuren zijn bedoeld voor installatie op plaatsen die in direct contact staan ​​met de straat. Dergelijke ontwerpen zijn duurzaam en hoogwaardige afwerkingen. Het metaal wordt bovendien behandeld met beschermende verbindingen om de snelle corrosie ervan te voorkomen. Het subtype van dergelijke producten zijn de voordeuren, die rechtstreeks op de ingangen van hoge gebouwen worden geïnstalleerd.
 • Apartment. De naam spreekt voor zich. Deuren worden gebruikt als input rechtstreeks naar het appartement. Dergelijke structuren zijn extra beschermd, omdat de kettingsystemen extern zijn geïnstalleerd.
 • Office. Deze doeken zijn een soort deurconstructies van appartementen. Maar ze onderscheiden zich al door een wat hoger beveiligingsniveau (ze voorzien ze van dik metaal, hoogwaardige sloten en dergelijke).
 • Technische. Deze producten zijn het eenvoudigst, omdat ze slechts tijdelijk worden gebruikt. Ze zijn ingesteld als invoer in nieuwe gebouwen.
 • Tambour. Doeken van dit type worden ook gebruikt omdat ze de toegang tot het grondgebied van verschillende appartementen beperken. Producten hebben een hoge thermische en geluidsisolatie.
 • Special. Het canvas van een dergelijk product is gemaakt volgens bepaalde vereisten. Daarom kunnen dergelijke structuren worden beschermd tegen inbraak, kogelvrij en hebben ze ook een hoge weerstand tegen hoge temperaturen (ze kunnen een periode van open vuur weerstaan). Elke dergelijke deur wordt gecontroleerd volgens verschillende normen die hun minimale kenmerken regelen.

Wat de inbraakwerendheid betreft, zijn de deurvleugels op basis hiervan onderverdeeld in verschillende types. Eersteklas ontwerpen komen overeen met Chinese deuren die met een eenvoudig mes of fysieke inspanning kunnen worden geopend. De sterkste wijzigingen worden beschouwd als de 4e klas.Deze producten worden niet alleen aangevuld met dikke staalplaten, maar ook met verborgen scharnieren, hoogwaardige fittingen, enzovoort.

Een andere parameter waarmee deuren kunnen worden geclassificeerd, zijn hun ontwerpkenmerken.

Afhankelijk hiervan worden dergelijke modellen onderscheiden:

 • Enkele deuren. Doeken van dit type zijn uitgerust met één blad, dat aan één of twee zijden kan worden geopend. Dit type deur komt het meest voor. Het wordt bijna overal gebruikt, omdat deze deuren compact en praktisch zijn. De breedte van het ontwerp samen met de doos kan variëren van 600 tot 2000 mm. Let op dat tegelijkertijd het canvas zelf iets kleiner is, omdat het frame ongeveer 10-15 cm nodig heeft.
 • Anderhalf. Een kenmerk van dit ontwerp is de aanwezigheid van een extra vleugel van een klein formaat. Tegelijkertijd is dit deel van de breedte veel kleiner dan het hoofddoek. Vaak verschillen ze ongeveer twee keer. De meest gebruikelijke afmetingen van dergelijke constructies zijn 1200 mm (400 mm - halfgevouwen en 800 mm - hoofdklep) en 1400 mm (600 + 800 mm of 500 + 900 mm). Een klein deel van het deurblad beweegt tegelijkertijd niet en is in de meeste gevallen gefixeerd. Maar er zijn modellen waar dit canvas kan worden geopend.Het wordt alleen gebruikt wanneer het nodig is om de deuropening uit te breiden om dimensionale dingen (meubels en andere) te brengen.
 • Bivalve. Deuren van dit type onderscheiden zich door het feit dat er in de doos direct twee volledige doeken zijn. Tegelijkertijd is een van hen noodzakelijkerwijs rechtszijdig en de tweede is linkszijdig. Elk dergelijk element wordt aangevuld met speciale klemmen waarmee u het canvas in de doos kunt bevestigen. Gebruik dus vaak maar de helft en de tweede opent alleen als dat nodig is. Maar er zijn wijzigingen die beide delen gebruiken. De breedte van beide doeken kan 1200-1800 mm zijn. Elke flap heeft op zijn beurt afmetingen die half zo groot zijn als de opgegeven waarde.

Al deze soorten deuren kunnen worden aangevuld met een spiegel, een onafhankelijke scheidingswand boven de doos.

Het is gemaakt van verschillende materialen, maar tegenwoordig zijn glazen constructies erg populair.

Wat zijn de afmetingen van ijzerproducten voor buitenshuis?

Afmetingen van metalen toegangsdeuren worden geregeld door verschillende normen en GOST. Dit laat niet alleen toe om hun productie te automatiseren, maar ook om installatiewerk te versnellen.Maar dergelijke documenten zijn niet vereist en dit betekent niet dat fabrikanten geen aanpassingen met andere framegroottes kunnen maken.

standaard

Dit type deurblad is het meest gebruikelijk op de markt. Volgens wettelijke documenten zijn er verschillende klassen van metalen deuren die rekening houden met de standaard breedte en hoogte.

Tabel 1. Klassen van metalen toegangsdeuren

mark

Afmetingen van structuren, cm

Doosafmetingen

Canvas afmetingen

hoogte

breedte

hoogte

breedte

21.7

207.1

67

200

60

21.8

207.1

77

200

70

21.9

207.1

87

200

80

21.10

207.1

97

200

90

21.12

207.1

117

200

110

21.13

207.1

127.2 (129.8)

200

120.2 (120.4)

21.15

237.1

147.2 (149.8)

230

140.2 (140.4)

21.19

237.1

187.2 (189.8)

230

180.2 (180.4)

Zoals u kunt zien, is deze groep deuren erg divers, omdat deze kleine wijzigingen bevat die kunnen worden geïnstalleerd in niet-standaard openingen. Wat betreft de dikte zijn deze waarden relatief zelden belangrijk. Dit komt door het feit dat de vergelijkbare waarde van de deur vaak veel groter is.

Afhankelijk van de grootte van de deur zijn:

 • Standard. De dikte van de baan van dergelijke producten varieert van 60 tot 80 mm. Klassieke modellen die appartementen of privéwoningen uitrusten.
 • Versterkt. De deur is al 80-100 mm dik. Dit komt door de aanwezigheid van isolatie en dikker metaal, dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van het frame.

gewoonte

Tegenwoordig zijn veel huizen uitgerust met openingen die niet zijn aangepast aan de standaardvereisten. Daarom is het onmogelijk om hier klassieke wijzigingen te installeren. Deurbladen van niet-standaard type kunnen bijna elke afmeting hebben. Tegelijkertijd kan de hoogte 2,5 m bereiken en de breedte meer dan 2 m. Er zijn vergelijkbare producten in privé-huizen, waar ze worden gebruikt als decoratieve decoratie. Aangepaste deuren worden op bestelling gemaakt, waardoor u al hun parameters kunt aanpassen aan specifieke waarden. Dus, bijvoorbeeld in een opening met een afmeting van 1040x2550 mm, past een ontwerp met afmetingen van 940x2500 mm.

Maten van openingen naar type gebouw

De deuropening is een speciaal gat in de muur, waar de deuren zijn bevestigd. De afmetingen van deze structuren veranderden zeer dramatisch in de loop van de tijd. Dit komt door het feit dat de bouwnormen voortdurend veranderen en dit dwong de ontwikkelaars om ze te gebruiken bij de bouw van huizen. Al deze parameters zijn tegenwoordig in de meeste gevallen afhankelijk van het type huis:

 • Paneel gebouwen. In dergelijke huizen varieert de hoogte van de deuropening in het bereik van 195-198 cm, afhankelijk van het project.Wat de breedte betreft, deze overschrijdt vaak niet de waarde van 74-76 cm. Daarom kunnen in dergelijke openingen alleen smalle deuren worden geïnstalleerd, die tegenwoordig niet erg populair zijn en zelden door fabrikanten worden gemaakt.
 • Bakstenen gebouwen. Hier is de situatie veel beter, omdat de opening is aangepast aan de moderne eisen van normen. De hoogte kan 205-210 cm bedragen en de breedte varieert van 88 tot 93 cm .Zo kunnen praktisch alle enkelbladige doeken in deze openingen worden geïnstalleerd.
 • Huizen met een oude lay-out. Deze omvatten Chroesjtsjov en andere soortgelijke structuren. De breedte van de opening hier voldoet vaak aan de normen en is 88-93 cm .De hoogte kan variëren in een zeer breed bereik van 204 tot 220 cm .Er zijn huizen waar deze waarde 260 cm kan bereiken Deuren naar dergelijke openingen zijn alleen op bestelling gemaakt.

Afmetingen van Chinese deuren

Chinese deuren zijn tegenwoordig zeer wijdverspreid. Sommige bedrijven verkopen ze misschien als hun eigendom. Technisch gezien worden deze producten vervaardigd volgens internationale normen, rekening houdend met de kenmerken van de markt waartoe ze worden geleverd.

Daarom zijn de afmetingen van Chinese deuren bijna hetzelfde als die zijn goedgekeurd in GOST.Zo kan de standaardbreedte van een eenbladig deurblad 86 of 96 cm zijn.De hoogte van dit product in bijna alle soorten deuren is 205 cm, anderhalve Chinese modellen worden weergegeven met een 120 cm breed ontwerp.

Opgemerkt moet worden dat deze kenmerken in werkelijkheid kunnen afwijken van de opgegeven parameters door de fabrikant. Controleer daarom vóór het kopen deze waarden.

Hoe de grootte te achterhalen?

Wanneer u een nieuwe metalen deur koopt, moet u de afmetingen ervan kiezen voor een specifieke opening. In eerste instantie moet u al zijn parameters kennen.

U kunt dit doen door eenvoudige richtlijnen te volgen:

 • De hoogte en breedte van de opening wordt alleen gemeten ten opzichte van de basis van de muren. Gebruik hiervoor niet de oude deurparameters. Daarom, als u geen toegang hebt tot deze onderdelen, is het beter om de decoratieve platbands die een deel van de muur verbergen te ontmantelen.
 • Alle metingen moeten op verschillende plaatsen worden uitgevoerd. Dit is nodig om de minimale waarden te vinden die anders kunnen zijn, omdat de opening niet altijd een standaard rechthoekige vorm heeft.
 • Als er oude pleisters aan de uiteinden van de muur zijn, moet deze vóór het meten worden verwijderd.Hiermee kun je de echte afmetingen van de opening krijgen.

Wat de deur zelf betreft, geven fabrikanten vaak de afmetingen aan. Als je het niet zeker weet, kun je al zijn dimensies krijgen met behulp van roulette. Het is noodzakelijk om de constructie samen met de doos te meten, omdat het het canvas zelf uitzet.

In dit geval moet rekening worden gehouden met platbands die niet zijn opgenomen in de dimensies, omdat deze de wand van buitenaf bedekken.

Hoe te kiezen?

De keuze van het deurblad voor het huis is een zeer belangrijke taak, vooral als het gaat om invoeraanpassingen. Er moet rekening worden gehouden met verschillende kenmerken:

 • Naleving van de afmetingen en het deurblad. Deze functie is een van de belangrijkste. Om deuren van hoge kwaliteit te kiezen, moet u de kenmerken van deze structuren verduidelijken. Houd er rekening mee dat de breedte en hoogte van het deurblad met de doos ongeveer 5-7 cm kleiner moeten zijn dan de corresponderende openingswaarden. Alles hangt hier ook af van de specifieke technische kenmerken van het product en de wijze van installatie. Als u een niet-standaard opening hebt, kunt u deze verkleinen of uitbreiden onder het deurblad. Wanneer u van plan bent een deur met niet-standaard kenmerken te installeren, moet u eerst analyseren of dit mogelijk is.Deze stap is belangrijk, omdat veel van de invoerstructuren zijn gemonteerd in dragende muren, waarbij de schending van de geometrie niet altijd is toegestaan ​​of een positief resultaat zal opleveren.
 • Kenmerken van warmte- en geluidsisolatie. Met deze parameters kunt u een comfortabele omgeving creëren. Metalen deuren zijn goed door de kou gelaten, dus als ze direct op straat worden geïnstalleerd, kan dit leiden tot de vorming van ijs, condensaat en andere onaangename verschijnselen. De beste optie om dit probleem op te lossen, is om structuren met thermische onderbreking te gebruiken. Wanneer het canvas voor het appartement is bedoeld, kunt u de voorkeur geven aan conventionele geïsoleerde deuren, die hoogwaardige isolatie gebruiken in plaats van papier.
 • Technische specificaties. Het is belangrijk om rekening te houden met bijna alle parameters van de deuren, variërend van plaatdikte, eindigend met het type handvat dat moet worden geïnstalleerd. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de accessoires, die het huis op kwalitatieve wijze moeten beschermen tegen hacking. Goede metalen deuren zijn gemaakt van staalplaten met een dikte van minimaal 2 mm. In dit geval moeten de lussen worden verborgen, omdat dit het breken van het canvas bemoeilijkt.Maar merk op dat een positief resultaat alleen alle parameters zal geven.

Voorbeelden en opties

Niets bijzonders - de gebruikelijke standaard metalen deur zonder franjes. Ze ziet er streng en betrouwbaar uit.

Stalen deur met glas, gesloten gesmeed grill aangepast formaat - een staaltje van stijl. Om het te installeren, was het noodzakelijk om de deuropening te vergroten.

Een grote deur met een halfronde boog - de originele doos gedwongen om de deuropening te vergroten en het de nodige vorm te geven. Maar de toegangsgroep was heel aantrekkelijk.

Nog een indrukwekkende deur in de vorm van een boog, maar deze keer opvallende luxe. De combinatie van metaal, glas en beschilderd goudverf en decor maakt het product een prachtig voorbeeld van een kunstobject.

In de volgende video leert u meer over het bepalen van de grootte van de metalen ingangsdeuren met een doos.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer