Metalen deuren

In de Sovjet-jaren was het probleem van de veiligheid van de individuele leefruimte niet acuut te horen. In alle huizen waren gewone houten deuren met één slot, waarvan de sleutel gemakkelijk te selecteren was. Heel vaak lag de reserve sleutelsleutel onder het tapijt bij de ingangsdeur. Maar dat is allemaal veranderd aan het einde van de vorige eeuw, toen mensen begonnen met het installeren van metalen deuren.

9 foto

Sterke en zwakke punten

Aanvankelijk werd de metalen deur naast het hout geïnstalleerd. Het was een gewone plaat van metaal, vervaardigd in de voormalige fabrieken van het land. Hij was alleen geschikt voor de grootte van de deuropening. Zo'n deur kon alleen beschermen tegen dieven in het appartement, en zelfs dan, als er goede sloten waren.

De tweede houten deur mocht in de kamer warm blijven, bovendien liet hij het geluid deels niet door. Maar hiervoor moest het enigszins worden aangepast.Om dit te doen, neem kunstleer en een oude gewatteerde deken, en met de hulp van meubelnagels, werd dit warmte- en geluidsisolerende materiaal gevuld op een houten laken.

Jaren verstreken, de deurontwerpen veranderd en deurbeslagen veranderd. Tegenwoordig beschermt een moderne metalen deur niet alleen tegen illegale binnenkomst, maar is hij ook een integraal onderdeel van het interieur. Vandaag is er geen tweede houten deur, omdat de nieuwste modellen stalen deuren een speciale vulling hebben die het binnendringen van koude en vreemde geluiden voorkomt.

Het grootste nadeel van dergelijke deuren is de prijs. Een goede zaak kan niet goedkoop zijn, maar zoals ze zeggen, besparen ze niet op gezondheid en veiligheid. Met een minimale kennisbasis op dit gebied, kunt u een exemplaar ophalen voor een betaalbare prijs, zonder te veel te betalen voor onnodige functies en andere parameters.

types

Metalen deuren zijn verdeeld volgens de volgende kenmerken:

 • Naar bestemming. Er zijn entree, appartement, front en kantoor. Daarnaast zijn er tambour, technische en speciale deuren.
 • Bij wijze van opening. Dit omvat schommel- en schuifdeuren.Deuren openen zichzelf en van zichzelf - zowel links als rechts.
 • Door weerstand tegen scheuren. Er kunnen vier klassen zijn. Voor appartementen is het voldoende om hendels en cilindersloten te installeren. Niveauresloten moeten zeer geheim zijn, hierdoor zal de inbreker meer tijd doorbrengen, wat betekent dat er een grote kans is dat hij zich niet aan deze deur zal binden.
 • Door ontwerpeigenschappen. Dit verwijst naar het aantal bladen van staal of aluminium gebruikt in het deurblad en accessoires.
 • Door een decoratieve afwerking. De gebruikte materialen in de afwerking van de kamer.

Een eenvoudige metalen deur (in de volksmond bekend als gelast) is nog steeds een cent waard. Het is het beste om het te installeren in de staat of gemeentelijke gebouwen. Ergens in de achterkamer of in de kelder, waar niets waardevols is opgeslagen. Het is voldoende om de deur uit te rusten met een intern of, in tegendeel, een hangslot.

Het is gepast om een ​​conventionele metalen deur en in de tuin te installeren, omdat deuren van een economy-klasse geen extra fittingen nodig hebben.

En als het gebied van het tuinpartnerschap ook wordt beschermd, dan is dit een extra pluspunt om budgetdeuren te creëren. Indien gewenst kunt u dubbele deuren installeren en volledig dubbel gebruiken.

De appartementen zijn zeer zelden geassembleerde binnendeuren gemaakt van metaal. Alleen als dit gemeenschappelijke appartementen zijn, maar het is de moeite waard eraan te denken dat een metalen deurkast wenselijk is voor hun installatie.

Specialisten van gespecialiseerde winkels raden externe geluiddichte toegangsdeuren aan. Niet alleen omdat dergelijke producten een beetje duurder zijn, maar ook voor een lange levensduur. Een goede deur wordt immers zelden veranderd.

En nog beter, als de deur is met verhoogde geluidsisolatie, omdat deze nog steeds a priori extra bescherming tegen inbraak heeft.

Opties met thermische isolatie moeten worden overwogen bij klanten die een koude ingang hebben. Het zegel speelt de rol van "beschermer", dankzij hem, in de winter in de kamer zal altijd warm zijn. Driedeursdeuren - het laatste dat vandaag wordt gepresenteerd. Ze omvatten alle hierboven beschreven voordelen en zijn geschikt voor elke kamer, zij het in de voorsteden, zij het in de stad.

Als in de stadswoningen vaak een eenmetalen deur wordt geïnstalleerd, is er in de winkels meestal een deur met een dubbele deur geïnstalleerd. Dergelijke schommelopties zijn geschikt voor de achterdeur waardoor goederen worden gelost. Omdat u indien nodig een extra sjerp kunt openen.

Een speciaal ontwerp - een accordeon (schuifdeuren) werd in één keer voor de winkels ontwikkeld. Het is een extra hek. De harmonica werd ook verspreid door de eigenaren van landhuizen - het sluit de houtstapel.

Kortom, het zijn de welgestelde mensen die metalen deuren bestellen en er zijn individuele opties voor hen ontwikkeld. In dit segment is er inderdaad ruimte om te groeien. Sommigen kunnen zich alleen een metalen poort met een raam veroorloven, terwijl anderen een kijkgaatje en een intercom installeren. Iemand heeft gepantserde deuren nodig en iemand heeft genoeg en kant-en-klare oplossingen.

Trouwens, de deuren, waarop er gesmede of decoratieve inserts zijn, zijn geschikt voor wickets en voor de ingangsgroep. Het patroon kan worden gemaakt volgens de schetsen van de klant. Ook worden producten met een spiegel gemaakt, in die gevallen waarin het de bedoeling is om de ruimte te ventileren.

Opgemerkt moet worden dat er nog steeds doeken met een ventilatierooster zijn, bedoeld voor technische ruimtes waarin het nodig is om de temperatuur en luchtvochtigheid op een bepaald niveau te houden. Evenals glijden, werken aan de rit.Ze worden geïnstalleerd in opslag- of koelruimten.

En over het algemeen kunnen alle deuren in de premiumklasse of in de budgetklasse niet worden beschreven. Eén ding is zeker: de elite en budgetopties moeten worden uitgerust met betrouwbare fittingen om de kamer te beschermen op warme en koude dagen.

Ontwerp en apparaat van ijzerproducten

Elke deur en metaal inclusief, bestaat uit scharnieren, sloten, grendels, kijkgaten en handgrepen. Ze zijn geselecteerd bij het bestellen via een speciale catalogus. Deze catalogus is verkrijgbaar bij elke speciaalzaak. Consultants helpen u graag bij het maken van een keuze.

In de regel worden componenten geïnstalleerd op het moment van installatie, met de nadruk op de groei van de eigenaars van de kamer:

 • Het is wenselijk om drie lussen te hebben (beter als ze balvormig zijn), de openingshoek van het deurblad is hiervan afhankelijk - de maximale indicator is 180 graden. Het is noodzakelijk om het product en de gepantserde kap uit te rusten. De staalplaat moet een dikte van meer dan 2 mm hebben, als deze ongeveer 0,5 mm is, betekent dit dat een dergelijke deur gemakkelijk kan worden gekreukeld en geopend. Zoals ze zeggen, kan het zelfs worden geopend met een blikopener.
 • De bouten die de deur vergrendelen, moeten een diameter hebben van minimaal 18 mm.En de meest kwetsbare plekken voor hacking moeten met ribben worden afgedicht.
 • De deurpost speelt een van de belangrijkste rollen. Het beschermt de deur tegen inbraak, tegen verwijdering, tegen lawaai en tegen kou. Het is gemaakt van staal, is een frame (in zeldzame gevallen, U-vormig ontwerp). Het gaat erom dat de scharnieren zich bevinden en de vergrendelingsgaten erin worden gesneden.
 • Om te voorkomen dat de scharnieren uit de deur worden verwijderd, raden deskundigen aan te bouwen in de volgorde van drie tot vier speciale anti-pins. Bovendien zijn spatten gelast aan het deurkozijn.
 • Platbands zijn niet alleen een decoratieve oplossing, waaronder alle gebreken verborgen zijn, maar ook een ander element van bescherming tegen hacking. En de zeehond beschermt op zijn beurt de kamer extra tegen geur, geluid en insecteninfiltratie.

vorm

In stadsappartementen zijn in de meeste gevallen standaard rechthoekige deuren geïnstalleerd. Dergelijke openingen werden oorspronkelijk gelegd in het project van het toekomstige huis. Het is onwaarschijnlijk dat iemand toestemming zal vragen om delen van de muur te slopen. Ja, en in de regel zijn zulke muren van invloed, wat betekent dat ze niet kunnen worden gebroken.

In uw eigen huis hoeft u integendeel geen toestemming te vragen en tijdens de bouwfasen kunt u nadenken over wat voor deuropening zal zijn - rechthoekig of gewelfd. By the way, in de gebogen openingen meestal gemonteerd ijzeren deuren, uitgerust met een spiegel of glazen inzetstukken.

toevoeging

Vijfentwintig jaar geleden vouwden de familiehoofden houten lamellen aan de buitenkant van de metalen deur en aan de binnenkant werd contant geld gebruikt. Aan de ene kant deed het de deur open bij buren, aan de andere kant beschermde het bovendien het deurblad, ook van roest.

Tegenwoordig wordt in de fase van installatie de voering gebruikt voor het decoreren van de binnenkant. Vaak is deze voering, gemaakt van MDF en geschilderd in de kleur van de deur. Sommige mensen bestellen MDF-panelen in interieurkleur, omdat ze zeggen dat dit een kwestie van smaak is.

Afmetingen en gewicht

Maak stalen deuren volgens de staat standaard (GOST). De wet is aangenomen aan het begin van de eeuw en ondanks het feit dat de vooruitgang niet ophoudt, is dit regelgevingsdocument nog steeds niet verouderd.

De hoogte van de deur volgens GOST mag niet groter zijn dan 2200 mm, en gewicht - 250 kg.De dikte van staalplaten wordt ook geregeld, deze mag niet minder zijn dan 2 mm (als de deuren licht zijn). Trouwens, gepantserde deuren worden beschouwd, waarvan de plaatdikte meer dan 8 mm is.

Deze richtlijnen zijn van toepassing op afzonderlijke deuren. Maar anderhalf en tweekleppigen, die praktisch niet in appartementen zijn geïnstalleerd, zijn gebaseerd op andere gegevens.

materialen

Stalen toegangsdeuren voor appartementen en chalets op het canvas bevatten vulling.

Vaak is dit gevuld met polyurethaanschuim, maar er zijn ook opties met schuim en minerale wol:

 • geëxpandeerd polystyreenhoewel het stijf is qua fysieke kenmerken, is het gemakkelijk ontvlambaar, wat betekent dat dit materiaal niet geschikt is om veiligheidsredenen. Deze deur brandt in een paar minuten.
 • Celvulling (golfkarton) beschermt ook niet tegen vuur, en bovendien is het niet effectief in het beschermen van de kamer tegen lage temperaturen.
 • Minerale wol hoewel het warmte vasthoudt, maar na verloop van tijd rolt het naar beneden en bezinkt. Dit leidt tot bevriezing van het deurblad. Over het algemeen is dit vulmiddel niet ontvlambaar en heeft het geluidsisolerende eigenschappen.
 • filler polyurethaanschuim in zijn oorspronkelijke vorm bestaat het als een vloeibaar schuim. Met behulp van een speciaal apparaat vult dit schuim de binnenkant van het deurblad. Vullen gebeurt gelijkmatig, dus de kou en in tientallen jaren zullen niet in staat zijn om het appartement binnen te dringen.

Polyurethaanschuim is niet oplosbaar door alkali en zuren, wordt niet vernietigd door de werking van water en hoge temperaturen en wordt niet beschadigd door insecten en paddenstoelen.

Kleuren en inrichting

Voor het ontwerp van metalen deuren kunnen de volgende opties worden gebruikt:

 • Vanaf de voorkant ziet een metalen deur er esthetisch uit met smeden. Het valt op tussen de deuren van de buren, smeden geeft een laatste touch aan het product. Voor de prijs van dergelijke deuren een beetje duurder dan hun tegenhangers met coating.
 • Stalen deuren gepoedercoat - Dit zijn deuren die bedekt zijn met een substantie die bestaat uit metaal en keramiek. Nadat het mengsel op het doek is aangebracht, worden de deuren hittebehandeld. Vanwege het feit dat de technologie arbeidsintensief is, worden dergelijke deuren niet tegen betaalbare prijzen verkocht. Maar het is de moeite waard hulde te brengen, dergelijke deuren hoeven niet te worden geverfd en ze worden niet blootgesteld aan roest. Bestand tegen vuur, en daarom, om ze te verbranden vanaf de straat of de ingang zal niet werken.
 • De meest populaire kleuren aan de zijkant van de kamer zijn natuurlijk wit. Deuren, versierd met witte panelen, vergroten visueel de toch al kleine gang. Bovendien is de witte kleur zo veelzijdig dat hij geschikt is voor zowel donkere als lichte interieurs. Maar het is vermeldenswaard dat de witte kleur zeer gemakkelijk vervuild is. Elke aanraking laat sporen achter die soms erg moeilijk uit te trekken zijn.
 • De tweede meest populaire wordt overwogen wenge kleur. Het wordt niet alleen gecombineerd met het donkere ontwerp van de gangen, maar vormt ook een aanvulling op het deurkozijn. Het is bijna altijd zwart of donkerbruin geverfd.
 • In een kleine gang bevelen deskundigen een metalen deur aan. met spiegel. Bovendien, nogmaals, een visuele verhoging van de kamer, kunt u ook uw tijd besparen voordat u naar buiten gaat. Een haarsnit corrigeren of een jurk verwisselen, dus niet in het appartement. Een dergelijke beslissing zal het meest worden gewaardeerd door vertegenwoordigers van de mooie helft van de mensheid.
 • Afwerking is in principe een creatief proces. Als de financiële situatie het toelaat, kan er worden afgewerkt gebruik van natuurlijke materialen - Houten panelen worden perfect gecombineerd met laminaat. Dergelijke panelen brengen comfort en warmte.
 • Laminaatvloer en hij kan optreden als afwerkingsmateriaal. Laminaat wordt tegen een lage prijs verkocht, hoeft niet te worden geverfd en verwerkt en is eenvoudig te onderhouden. De kleur op hetzelfde moment kunt u het juiste interieur kiezen.
 • In de afgelopen jaren is de populariteit van het winnen plastic panelen. Plastic folie (PVC-folie) wordt aangebracht op MDF-panelen, dit geeft het product een natuurlijke kleur en bescherming tegen de externe omgeving, inclusief schimmels en ongedierte.

De beste fabrikanten

Zoals eerder opgemerkt, in de Sovjet-jaren, het segment van metalen deuren praktisch niet ontwikkeld. Russische fabrikanten werden gedwongen geïmporteerde apparatuur te kopen en buitenlandse technologieën te introduceren.

Na deze decennia voorbij te zijn gegaan, kunnen we gerust stellen dat vandaag de dag binnenlandse deuren concurrerend zijn in de markt:

 • Onder de Russisch fabrikanten onderscheiden zich door de deuren van Torex, Guardian en Bars. Naast kant-en-klare oplossingen voeren fabrikanten ook individuele bestellingen uit.
 • Wereldwijd zijn leiders zeker Duitse fabrikanten. Duitse fittingen zijn de meest betrouwbare in de wereld. Alle nieuwe items komen uit Duitsland.Technisch denken in dit land is al meer dan een eeuw de locomotief van hun economie.
 • Als eerder werd geloofd dat alle smokkel in Odessa werd gedaan, nu heeft het zijn plaats ingenomen China. Nee, natuurlijk is er ook merkproductie in de Volksrepubliek China, maar de schaduwmarkt is nog steeds wijd verspreid. Chinese deuren van onpersoonlijke fabrikanten verschillen niet qua betrouwbaarheid van breken en, in de regel, zijn de goedkoopste fittingen erin geïnstalleerd.

Maar het is de moeite waard hulde te brengen, zoals metalen deuren zijn populair. En vooral vanwege het prijskaartje.

 • belarusian metalen deuren hebben de afgelopen vijf jaar een grote populariteit gewonnen, met name de fabrikant Metalur is zeer bekend en gewild. Dankzij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kon dit bedrijf voet aan de grond krijgen op de markt en op gelijke voet concurreren met anderen.
 • Maar als we het over elitaire deuren hebben, dan is dit natuurlijk Italiaans de deuren. Fabrikant Dierre produceert haar producten in het premiumsegment. De gepantserde deuren hebben verborgen scharnieren, elektronische sloten. Ze hebben een verhoogde weerstand tegen inbraak. Klassieke deuren zijn uitgerust met sloten met verschillende geheimhouding, het deurblad kan 180 graden worden geopend.

Hoe kies je een straatmodel in huis?

De keuze van hoogwaardige metalen deuren moet worden gemaakt, vertrekkende van de aanbevelingen van familieleden en bekende mensen. Ze zullen gewoon niet bedriegen. Zal nuttig en professioneel advies zijn.

De lijst met criteria voor betrouwbare ontwerpen is eenvoudig:

 • Verhoogde scheurbestendigheid. De metalen deur moet zijn uitgerust met verschillende sloten van verschillende soorten openingen. Bespaar hierop is het niet waard, omdat de deur de enige hoofdingang van de kamer zal beschermen.
 • Brandwerendheid. En hieruit volgt dat de deurvuller polyurethaanschuim of minerale wol moet zijn. Helaas zijn andere vulstoffen ontvlambaar.
 • Geluids- en warmte-isolatie. Het opvulmateriaal in combinatie met een verzegeling helpt om het binnendringen van vreemd geluid in de kamer te voorkomen en warmte vast te houden.

Het is niet overbodig om de ijzeren deur uit te rusten met een gewone intrekbare grendel. Dankzij haar is het mogelijk om de kamer van binnenuit te vergrendelen. Het openen van het deurblad gebeurt binnen een paar seconden, het is erg handig.

DIY-decoratie

Mensen die al de installatie van metalen deuren hebben besteld, waarschijnlijk geconfronteerd met het feit dat de installateurs alleen de installatie uitvoeren,en niet afmaken. Alles laten zoals het is, is natuurlijk mogelijk, maar het voegt geen presentability toe aan het interieur.

Op basis van een gespecialiseerde winkel wordt een decorateur voor een vergoeding aangeboden, maar soms kan deze zelfs een kwart van de hoeveelheid van de deur zelf bereiken. Velen geloven dat het gemakkelijker is om de afwerking af te maken. Daarnaast moet je nog steeds betalen voor bouwmaterialen.

De platbands, de hellingen en de drempel moeten afhankelijk van de kleur van het deurblad of onder het kleurontwerp van het interieur worden gekozen. Voordat u naar de ijzerhandel gaat, moet u de nodige metingen uitvoeren, bij voorkeur met een kleine marge. Voor het geval dat.

Als het object onder bescherming staat (het maakt niet uit of het wordt onderhouden door privébeveiliging of door een particulier beveiligingsbedrijf), moet u een verzoek indienen om de verbinding te verbreken voordat u de metalen deur installeert. En het wordt aanbevolen om het object vóór het begin van alle afwerkingswerkzaamheden aan te sluiten, omdat de draden van de sensor in de hellingen worden gemonteerd.

Afwerkingsmateriaal kan zijn:

 • Natuursteen. Het wordt bevestigd aan een voorgestuukt oppervlak met behulp van een kleefstofmengsel.Het kleefmiddelmengsel is gemaakt van stopverf en witte lijm. Met behulp van een boor of een perforator met een speciaal mondstuk, is het noodzakelijk om het mengsel zorgvuldig te plaatsen om een ​​homogene consistentie te verkrijgen.
 • Kunststof panelen. Zijn een zeer democratische manier om de deuropening af te maken. Kunststof panelen zijn eenvoudig met elkaar te verbinden, de resulterende hoekverbindingen zijn gedecoreerd met een kunststof hoek. De hoek is gelijmd op vloeibare nagels. En met een lange en hoogwaardige maatvoering houdt u meer dan een decennium aan.
 • Shpatlevanie. In veel kamers is een dergelijke afwerking voldoende. Dit is de goedkoopste optie, maar tegelijkertijd de meest tijdrovende. In de toekomst kan dit oppervlak worden geplakt als achtergrond, die binnenshuis wordt gebruikt.
 • MDF-panelen. Zeer populair afwerkingsmateriaal. Geeft een finishing-look aan staalconstructies. Een enorme keuze aan kleuren en houtpatronen, waardoor het geschikt is voor de meeste kamers en interieurs.

Laten we in meer detail stilstaan ​​bij de decoratie van de hellingen en de drempel van MDF-panelen:

 • Het is absoluut noodzakelijk dat betonwanden worden geïsoleerd voordat het werk wordt voltooid. Voor dit doel zal minerale wol of bouwschuim perfect passen.Door extra isolatie kan de constructie worden geïsoleerd en kunnen houten hellingen worden beschermd.
 • Indien in de toekomst is het de bedoeling om de oude plinten te vervangen door de nieuwe plastic, terwijl voorheen demonteren. Houten sokkel rust op een bed van spijkers, dus je moet de klauw te gebruiken, op afgelegen plaatsen nuttig kan zijn om een ​​gewone platte schroevendraaier in tandem met een hamer. Maar je kunt de oude plint verlaten, dan wordt de drempel opgelegd.
 • Onder de trim en drempelwaarde moeten alle communicatie verbergen, inclusief telefoondraden en kabels van kabeltelevisie. Om het effect te consolideren en zet de plastic lijstwerk, verhult de bedrading, maar het is gemakkelijk te openen, waardoor de toegang tot de bedrading.
 • Snijpanelen geproduceerd aan de buitenkant en met behulp van een ijzerzaag. Anders is de kans op schade aan de beschermlaag - PVC-film.
 • U kunt een speciaal gereedschap te gebruiken onder een hoek van 45 graden, of met behulp van de molen en gradenboog te snijden, deze operatie uit te voeren. Het is erg belangrijk om een ​​platform te maken - het kan een tafel zijn of twee identieke krukken.
 • Vergeet niet dat het ene paneel aan de rechterkant en het andere aan de linkerkant is gesneden. Het bovenste deel wordt aan beide zijden gesneden, maar deze platband wordt na de zijkant geïnstalleerd.
 • Zijhellingen aan de muur bevestigd met universele lijm. Het is erg belangrijk om te wachten op honderd procent lijmen, hiervoor moet u de instructies voor lijm lezen. Als er tien minuten worden toegewezen voor dit werk, dan is dat precies wat we vasthouden. Evenzo gelijmde top en drempel.
 • Vergeet niet dat u de gelijkmatigheid van uw werk moet controleren met behulp van een constructieniveau, bij voorkeur moet het minstens een meter lang zijn.
 • Platbands worden met hamer en nagels aan meubels op de hellingen bevestigd. Het is het beste om spijkers van kleine diameter te gebruiken, deze zijn minder opvallend, vooral op donkere panelen.
 • De resulterende verbinding aan de onderkant van de deuropening tussen de twee panelen is het gemakkelijkst te verbergen met een metalen hoek. De hoek wordt bevestigd met een schroevendraaier en verschillende schroeven. Gaten voor schroeven worden gemaakt in de productiefase, dus de noodzaak om een ​​stap te meten is dat niet.
 • Het blijft alleen om de vuilnis op te ruimen en de kamer te vegen.Hoewel deze afwerking een paar uur duurt, maar de vinylpanelen er in elke galerij toonbaar uitzien.
 • Op straat of aan de kant van de oprit is het raadzaam overtollig bouwschuim af te knippen. U kunt een keuken- of kantoormes gebruiken. Gevormde holtes om te verbranden, wit te maken of te verven indien nodig.

Mooie opties in het interieur

Want een landhuis moet op de dubbele deuren letten. Ze zijn niet alleen een betrouwbare bescherming tegen dieven, maar verbergen ook het deurkozijn van binnenuit. Overigens wordt het deurkozijn voor dubbele deuren versterkt gebruikt, anders breken de deurbladen gewoon.

De deur, versierd met witte panelen, ideaal voor een licht interieur. De installatie is ook geschikt in kleine gangen, omdat de witte deur en de spiegel visueel de ruimte vergroten.

In een privé huis moet de deur worden geïnstalleerd zonder een drempel. In dit geval is het risico op letselrisico verminderd, vooral deze optie is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Vergeet niet dat de afwerking van metalen deuren in kleur kan zijn met binnendeuren.Het oogt esthetisch zelfs met een ongewone kleur.

Gebogen stalen deuren zijn in de regel hoger dan de hoogte van hun rechthoekige vertegenwoordigers. Vanwege dit feit is het gemakkelijker om grote meubels en huishoudelijke apparaten in het pand te brengen met een gebogen opening.

Om het gewicht van het deurblad te verminderen, moeten slinger- en bastaardsoorten worden overwogen. In dergelijke structuren wordt slechts een deel van de deur geopend.

Stalen deuren kunnen met de klok mee worden geopend. Zo'n variëteit is meerdere malen duurder, omdat de binnenlandse productie niet breed is. Daarom zijn deze deuren tot nu toe bijna niet populair. Wanneer u verborgen hardware gebruikt, kunt u de voordeur verbergen zodat deze overeenkomt met de kleur van de muren.

Tot slot zou ik willen opmerken dat metalen deuren de afgelopen jaren een grote doorbraak hebben doorgemaakt. Naast de voortdurend evoluerende technologieën, begonnen specialisten speciale aandacht te besteden aan decor. Daarom zijn ijzeren deuren tegenwoordig een integraal onderdeel van het interieur.

Zie de volgende video hoe je een metalen deur kunt installeren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer