Portierbekleding MDF: de voor- en nadelen

 Portierbekleding MDF: de voor- en nadelen

MDF-deurpanelen worden voornamelijk op de voordeur gebruikt, zodat ze harmonischer passen in het interieur van de gang. Deze methode is enorm populair geworden vanwege de vele voordelen die eraan kleven, maar deze oplossing heeft zijn nadelen.

Wat is het?

MDF-panelen zijn platen van samengeperst zaagsel dat aan elkaar is gelijmd met lignine, dat werd gescheiden tijdens het verwarmen van hout. Dit materiaal is volledig natuurlijk en, in tegenstelling tot vergelijkbare houtvezelplaten, zijn MDF-platen volkomen veilig voor de gezondheid.

Afwerkingsfuncties

Met MDF-panelen kunt u van een gewone en saaie metalen deur een interessante houten versie maken.

Dit geldt met name in gevallen waarin de hal is ingericht in een van de traditionele of klassieke stijlen.

Afhankelijk van welk type panelen voor bekleding werd gekozen, wordt dit of dat ongewone effect verkregen.

Bekleding van de voordeur van binnenuit maakt het mogelijk deze beter in het interieur te passen en draagt ​​ook bij aan de isolatie. Een luchtspleet wordt gevormd tussen de MDF-panelen en de metalen structuur, die voor appartementen in hoge gebouwen voldoende is voor een goede isolatie. Als u de deur warmer wilt maken (bijvoorbeeld wanneer deze naar de straat leidt), wordt er isolatiemateriaal in de opening geplaatst.

Weer terugkomend op de esthetische kant van de MDF-portierbekleding, is het de moeite waard om te zeggen dat u niet alleen gewone houten panelen kunt krijgen. Nu zijn gesneden houten inzetstukken die de binnenkant van de deuren afwerken erg populair, waardoor ze chique en hoge prijzen toevoegen.

Als je klaar bent met de hulp van MDF niet alleen de deur zelf, maar ook de opening eronder, zul je in staat zijn om het nauwkeuriger te maken en harmonieus te combineren met de deurconstructie. Aldus kan een ander voordeel het effect van integriteit zijn.

voordelen

Zoals elk van de bestaande materialen die worden gebruikt om de deur te scheren, onderscheidt MDF zich met een aantal voordelen:

Breed bereik

Er zijn verschillende soorten coatings van MDF, die elk verschillen van alle andere in zijn eigenschappen, inclusief het uiterlijk. Zo is het mogelijk om een ​​absoluut unieke samenstelling te creëren, een natuurlijke coating te kiezen, imitatie van waardevol hout en vergelijkbare opties.

Lange levensduur. Het materiaal is slijtvast en zal de eigenaren meer dan een jaar van dienst zijn.

MDF heeft een hoge weerstand tegen omgevingsinvloeden, zoals langdurige blootstelling aan ultraviolette stralen, temperatuurschommelingen en mechanische effecten.

onschuld

Er zijn geen schadelijke verbindingen in de samenstelling van MDF-panelen (in tegenstelling tot DSP, die formaldehydeharsen bevat). Lijmen van zaagsel vindt plaats vanwege het van nature voorkomende materiaal dat door het materiaal wordt afgegeven - lignine. Het is absoluut onschadelijk en heeft geen enkele invloed op de gezondheid van mens en dier.

Eenvoudig te onderhouden

In tegenstelling tot natuurlijk hout, dus vergelijkbaar met MDF, kan het gecomprimeerde paneel eenvoudig worden afgeveegd met een vochtige doek om stof of meer ernstig vuil te verwijderen.

U hoeft geen speciale nagellak te kopen of extra inspanningen te leveren voor zachte zorg.

Eenvoudige installatie

Ondanks het feit dat bij het werken met MDF alle handelingen zorgvuldig en zorgvuldig moeten worden uitgevoerd, veroorzaakt het proces zelf meestal geen problemen. Bovendien hebt u gereedschap nodig dat in bijna elk huis aanwezig is, zodat u geen speciale gereedschappen hoeft te kopen.

De nadelen van de panelen

Ondanks de overvloed aan voordelen hebben MDF-panelen een aantal tekortkomingen, die voor sommigen de weigeringen om dit materiaal te weigeren kunnen weigeren:

  • Lage slagvastheid. Vind het leuk of niet, en doorbreek het paneel van MDF, in welk geval je gemakkelijk kunt. Het geheel zit in de structuur van het paneel op houtbasis: onder de grote druk divergeert het en als gevolg daarvan wordt een holte gevormd.

Wees niet bang om het paneel te beschadigen door onnauwkeurig persen of vergelijkbare onschuldige effecten. Om het te breken, moet de slag sterk genoeg en gefocust zijn.

  • Brandbaarheid. MDF is hetzelfde hout, maar in een ander ontwerp. Het is niet verrassend dat het gemakkelijk verbrandt. Om een ​​lichte brand te voorkomen, wordt geadviseerd om panelen van dit materiaal niet in de buurt van de bedrading te plaatsen (bijvoorbeeld als de deur praktisch is "omgord" door draden).

types

In totaal zijn er drie soorten panelen: gefineerd, gelamineerd en vandalig:

Natuurlijk fineer

MDF-paneel bedekt met natuurlijk fineer.

Ondanks de volledige externe gelijkenis met hout, zijn gefineerde modellen veel goedkoper.

Dit komt door het feit dat het zaagselpaneel zelf is bedekt met een dunne plak hout, waardoor een dergelijke naturalistische imitatie wordt verkregen.

In tegenstelling tot het feit dat de gefineerde modellen het meest spectaculair en milieuvriendelijk zijn, zijn er aanzienlijke risico's. Het type fineerpanelen is dus de meest grillige van alle aangeboden, omdat het niet met normaal water kan worden gereinigd, niet bestand is tegen mechanische belasting, gemakkelijk kan worden bekrast en geen zonlicht verdraagt. Natuurlijk is het gemakkelijker om gefineerde MDF-panelen te verzorgen dan voor hout, maar niet zozeer.

gelamineerde

MDF-paneel gecoat met laminaat. Lamineren vindt plaats door een speciale coating op het paneel te plakken, waarbij de kleur en in sommige gevallen de textuur van het geselecteerde materiaal wordt nagebootst. Deze optie is de goedkoopste vanwege het feit dat het gemakkelijk te produceren is en er geen bijzonder zeldzame materialen voor nodig zijn.

Lamineren biedt het breedste scala aan ontwerpoplossingen, verhoogt de geluidsisolatie, is slijtvaster dan fineer en kan tientallen jaren meegaan zonder de oorspronkelijke look te verliezen.

De film reageert goed op ultraviolet, maar is niet bestand tegen hoge luchtvochtigheid of ernstige temperatuurschommelingen.

vandaal

MDF-paneel gecoat met kunststof (vandalismebestendig). Het vandaalbestendige oppervlak wordt verkregen door meerdere lagen kunststof aan te brengen, waardoor het MDF-paneel veel extra positieve eigenschappen krijgt.

Onder hen - extreme weerstand tegen mechanische schade, goede of volledige weerstand tegen chemicaliën, ongevoeligheid voor extreme temperaturen of luchtvochtigheid.

Het enige nadeel van deze variëteit zijn de kosten. Niet iedereen is bereid om een ​​nette som te betalen voor MDF, zelfs als het wordt bedekt met dergelijk prachtig materiaal. Meer tekortkomingen gegeven type heeft niet.

Opties in het interieur

Hieronder vindt u een fotogalerij met afbeeldingen, die gedeeltelijk een verscheidenheid aan MDF-lijsten laat zien.

Ondanks dat de deur zelf van metaal is, ziet de deur met MDF-panelen er harmonieus uit. Mooie panelen oppervlak trekt de aandacht van de traditionele, de kleur van de behuizing is geselecteerd een paar tonen lichter dan de kleuren van het metalen canvas.

Bij afwezigheid van een interne (tweede) deur naar het appartement, kunt u de toegangsdeur inkorten met gelamineerde MDF-panelen. Dit zorgt voor gezelligheid in de kamer en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om de vaak niet elegante entree-structuur, met het interieur van de gang, te combineren.

Het is interessant om te kijken naar de deurstructuren, versierd met complexe patronen, houtsnijwerk. Voor dit model is gekozen voor een diepe en verzadigde kleur, die de aandacht niet afleidt van de draad, maar integendeel de diepte en ongewoonheid van het gekozen ontwerp laat zien. De deur ziet er degelijk, stijlvol en duur uit.

Vergeet tijdens het trimmen van de deur niet te letten op het milieu. Dus de optie ziet er goed uit als de hele deur rond de perimeter ook wordt omringd door een MDF-paneel en het is helemaal niet nodig dat de panelen hetzelfde zijn. Soms is het voldoende om alleen harmonieuze kleuren op te pikken.

Een eenvoudige contrastdeur zal een interessant element van de gang of gang zijn en de bekleding van de MDF zal een beetje vloeiendheid van scherpte mogelijk maken en ruimte aan het comfort toevoegen. De kleur van de panelen is afgestemd op de kleur van het wandschanslichaam, wat een afzonderlijke ontwerpbeweging is.

Hoe de meester de metalen deur klopte met het MDF-paneel, is te zien in de volgende videoclip.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer