Soorten afdichtingen voor deuren

 Soorten afdichtingen voor deuren

Afdichtingstape is niet alleen de functie om het huis te beschermen tegen tocht. In de strijd tegen vreemde geluiden die van de straat komen, kan de compactor ook een belangrijke rol spelen. Bij het kiezen, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende aspecten: de soorten afdichtingen, de materialen waaruit ze zijn gemaakt en ook de trucs gebruiken die je helpen bij het kiezen van de juiste deurisolatie.

functies

De belangrijkste functie van de compactor is bescherming tegen tocht. Als het apparaat deze taak niet aankan, is het a priori onvoldoende kwaliteit. Dit geldt vooral voor toegangsdeuren: thermische isolatie is in dit geval uiterst belangrijk, en alleen een voldoende niveau van isolatie kan dit bieden.Een belangrijke warmte-isolerende functie "werkt" in beide richtingen en beschermt tegelijkertijd het appartement tegen de koude wind van de straat of van de ingang en voorkomt dat de warmte de woning verlaat. Geschat wordt dat deuren die niet zijn uitgerust met een afdichtmiddel, tot 40% van de totale warmte die wordt gegenereerd door verwarmingsinrichtingen, vrijgeven. De prijzen voor verwarming zijn momenteel behoorlijk hoog, dus niemand wil kostbare warmte tevergeefs verspillen.

Over thermische isolatie gesproken, het is onmogelijk om niet te vermelden dat een aantal producten bestand is tegen aanzienlijke temperatuurschommelingen. De amplitude kan variëren van -65 tot +95 graden Celsius. Als u dus een kwaliteitsisolatie op de voordeur hebt geïnstalleerd, hoeft u zich geen zorgen te maken dat deze in de zomer of winter zal barsten.

Nog een voordeel van een kit - geluidsisolerende eigenschappen. Ze zijn inherent zowel voor metalen waterdeuren, als voor interieur. Het gebeurt dat de toegangsdeur direct naast de weg of de speeltuin gaat, en de onvoldoende geluidsisolatie stelt de bewoners niet in staat zich redelijk op hun gemak te voelen, omdat de vervelende geluiden van de straat sterk interfereren. Als de kamers niet goed van elkaar zijn geïsoleerd, ontstaat er een ander probleem: de onmogelijkheid van iedereen die zijn eigen bedrijf doet zonder het risico te lopen de ander te storen.Goede geluidsisolatie maakt het een comfortabele situatie wanneer ze bijvoorbeeld in een kamer piano spelen en in de andere kamer lezen.

Schokabsorberende eigenschappen zijn een andere belangrijke factor. Iedereen werd geconfronteerd met een situatie waarin tochtjes in de zomer door het huis lopen vanwege de open ramen, en de deuren sluiten met een sterke pop, waardoor niet alleen de bewoners van het huis, maar ook hun buren worden gestoord. Afdichtingstape verbergt onaangenaam geluid, voorkomt vervelende knallen en verlengt de levensduur van de deur en het kozijn (door plotseling dichtslaan slijten ze sneller).

Het afdichtmiddel beschermt het huis tegen onnodige geuren of rook. In de keuken kan bijvoorbeeld iets branden. Niemand wil dat de brandende geur zich onmiddellijk door alle kamers verspreidt, zodat de isolatie de geur alleen in de keuken kan houden. Hetzelfde kan gezegd worden over de deur naar de badkamer: het is beter om de natte stoom direct in de badkamer te laten en niet om de gang of gang in te gaan.

Dus, de belangrijkste eigenschap die de sealer voor de deur draagt, is het afdichten van het deurblad. In het Russische klimaat is deze eigenschap van de deur uitermate belangrijk vanwege de sterke temperatuurdalingen op straat.Bovendien moet je de keuze van producten zorgvuldig overwegen in het geval dat je in een grote bruisende stad woont, omdat veel megalopolissen zowel overdag als 's nachts erg levendig zijn. Het is voor dergelijke "niet-slapende" steden dat de deuren met afdichtingen goed geschikt zijn voor verbeterde geluidsisolatie. Als je de deur naar de keuken kiest, moet je hem ook zo strak mogelijk maken, omdat hij niet altijd passend en aangenaam is als je ruikt naar voedsel, bijvoorbeeld in de slaapkamer.

types

Zeehonden worden ingedeeld volgens verschillende criteria. De eerste is het uiterlijk van de deur:

 • Voor toegangsdeuren. De afdichting van de vestibules voor de toegangsdeuren is meestal buisvormig. Het profiel met een holte binnenin zorgt volledig voor voldoende hechting van de deur, wat bijdraagt ​​tot volledige isolatie van externe invloeden.
 • Voor binnendeuren. Dit zijn compleet andere vereisten: er is geen noodzaak voor een dergelijke sterke bescherming van de kamer tegen de omgeving, de esthetische component staat voorop. In sommige gevallen is isolatie belangrijk (bijvoorbeeld in de slaapkamer), maar niet verplicht.
 • Voor kunststof deuren. Afdichtingen voor kunststof deuren in een afzonderlijke categorie,omdat ze significant verschillen van zegels voor gewone deuren. Het is noodzakelijk dat het groefelement goed reageert met de omgeving. In de regel worden dergelijke zegels op de balkondeuren aangebracht. Houd er rekening mee dat in de regel slechts een onderdeel dat geschikt is voor een kunststofdeur wordt vervaardigd door dezelfde fabrikant als de deur zelf.
 • Voor glazen deuren. Het profiel, dat direct op het glas is bevestigd, kan van aluminium of siliconen zijn. Siliconenelementen moeten een speciale doorsnede hebben, ze dienen ook onmiddellijk als isolatie, terwijl je op het aluminiumprofiel een speciale rubberen afdichting moet maken. Siliconenglasafdichtmiddel is geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, omdat er geen risico bestaat dat deze "weggaat".
voor binnendeuren
voor toegangsdeuren
voor stelyanny deuren

Volgens de materialen zijn er de volgende soorten:

 • Rubber.
 • Silicone.
 • Schuimrubber.
rubber
Schuimrubber
silicone
 • Magneet.
 • Thermoplast.
 • Vilt.
thermoplast
vilt

Door configuratie worden de volgende typen onderscheiden:

 • Belt. Het is een zacht koord met een rechthoekige doorsnede, waarvan de breedte ongeveer 9 mm is.
 • Tubular. Ondanks het feit dat voor de toegangsdeuren de afdichtingsbuis het vaakst wordt gebruikt, heeft deze minder afdichtingseigenschappen dan lintmodellen. Het is een holle binnenbuis, die wordt ingedrukt wanneer de deuren worden gesloten, waardoor er geen openingen zijn tussen het deurblad en de doos.
 • Recess. Het is speciaal gemaakt voor kunststof deuren, is een hol profiel van zacht rubber, aan de ene kant is er een speciale borstel geïnstalleerd in de groeven. Zodoende wordt de invloed van de omgeving op de afdichting verminderd en bijna volledig overgedragen op het deurblad zelf.
lint
buisvormig
reces
 • Spring. Bevestigd aan het deurkozijn, niet aan de deur. Bij het sluiten glijden de onderdelen langs de veer en sluiten ze de sleuven. Alleen geschikt voor bevestigingsmiddelen op perfect vlakke oppervlakken.
 • Mortise. Het is gemaakt voor houten deuren. Onder deze afdichting wordt een kleine nis speciaal gesneden in het deurframe, waardoor u in de toekomst het deurblad strak kunt monteren. Aan de nis is een rubberen profiel bevestigd.
 • Vouwen. Geschikt voor het afdichten van vouwdeuren, harmonica's en soortgelijke structuren.

Tape-afdichtingen worden zelden breder gemaakt dan 10 mm. Dit komt door het feit dat deze breedte optimaal is, zowel voor bevestiging rond de omtrek van het deurblad als voor het deurkozijn. Buisvormige varianten hebben over het algemeen dezelfde kenmerken, ongeacht van welk materiaal ze zijn gemaakt. De maat van de kunststof deurafdichting is volledig afhankelijk van de fabrikant. Het gebeurt vaak dat slechts één enkel model van afdichtingen geschikt is voor elk specifiek model van deuren, en het is niet mogelijk om het te vervangen door een analoog. Het wordt aanbevolen om bij het kiezen van een deur speciale aandacht aan dit probleem te schenken, of het mogelijk is onderdelen te vervangen door onderdelen die bij een andere fabrikant zijn gekocht, anders kan het tijdens reparaties nodig zijn om de hele deur te vervangen.

Een veelzijdige keuze is een complex rubberen profiel, geschikt voor zowel binnendeuren als toegangsdeuren. Het is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, het kan gemaakt zijn van zacht rubber of dichter, de breedte van de profielen is traditioneel gelijk aan 8-10 mm.

 • Schuimrubber het is beter om het element niet te gebruiken voor toegangsdeuren en het op te slaan in het geval van interieurontwerpen.Feit is dat schuimrubber - het materiaal is niet het meest duurzaam, en een dergelijke werking, waaraan de voordeur wordt blootgesteld, zal eenvoudigweg niet overleven. Schuimrubber is vrij goedkoop, terwijl het op aanvaardbare wijze de basisfuncties van het zegel behartigt. Gebruik het beste schuiminzetstukken voor deuren die onderhevig zijn aan kleine exploitatie, bijvoorbeeld aan de hal.
 • In tegenstelling tot schuimrubber, magnetisch constructies worden alleen gebruikt voor toegangsdeuren. Magnetische inzetstukken op zachte rubberprofielen zorgen voor de beste passing van de afdichting, dus bescherming tegen tocht of warmtelekkage vanuit het huis is gegarandeerd. Problemen kunnen alleen ontstaan ​​bij de installatie van elementen, ze moeten exact overeenkomen met de grootte van de deur, anders zal het magnetische uitsteeksel de deur eenvoudigweg niet laten sluiten.
magnetisch

Een andere actuele optie - kleurloze isolatie. Velen geloven dat ze alleen voor glazen deuren een goede oplossing zijn, maar dit is verre van het geval. Transparante verdichter ziet er geweldig uit op houten, kunststof en metalen deuren, omdat het bijna onzichtbaar is. Het kan dus in gevallen worden gebruiktals de eigenaar bang is om de esthetische uitstraling van de deur te bederven, of als het stilistisch gezien is, is het gebruik van het zegel niet geschikt.

De factuur onderscheidt de volgende typen:

 • Flexibel. Gladde of flexibele profielen kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid aan verschillende materialen, waaronder rubber, siliconen, magneten.
 • Vloeistof. Vaak gebruikt bij het weerstaan ​​van toegangsdeuren. Het is een soort vloeibaar schuimrubber, dat onder druk op de gewenste gebieden wordt aangebracht.
 • Stapel. De wollige variant is voor velen heel bekend, omdat het vilt oorspronkelijk het enige alternatief was voor de vervaardiging van isolatie voor de deur. In deze fase van ontwikkeling van de reparatiesector worden een vlecht en een tape niet alleen vrijgegeven van puur vilt, maar ook van synthetische fleecy stoffen.
stapel
flexibele

Op locatie zijn er de volgende opties:

 • Drempel. Ze zijn een goede uitweg als het deurontwerp geen drempelwaarde biedt. Het wordt hoofdzakelijk gedaan met een automatische besturing, waardoor het profiel zich kan "aanpassen" aan de breedte van de opening tussen de deur en de vloer in de open of gesloten positie.
 • Contour. De contouropties zijn het gemakkelijkst te begrijpen. Ze worden langs de hele omtrek van het deurblad of de kast gemonteerd, terwijl ze tegelijkertijd overal gaten wegnemen. Meestal gebruikt voor toegangsdeuren, met een drievoudig profiel.
 • Brandweerman. Een dergelijke thermisch uitzettende variant is een stof die, bij sterk verhitten, in schuim verandert. Schuim sluit de deur volledig af, voorkomt de doorgang van rook en laat zuurstof niet naar het vuur gaan.
Contour.
brandweerman
drempel

afmeting

Afhankelijk van een type kit, variëren de afmetingen ook. De optimale grootte hangt ook af van de opening, hoe dik deze is. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de totale beelden van de deurstructuur, evenals de details van het doel van de deur. Voor de toegangsdeur is bijvoorbeeld een meer dichte en brede isolatie vereist. Flexibele rechthoekige profielen worden verkocht in grote rollen, waarvan de grootte alleen afhangt van de fabrikant. Ze zijn ideaal voor het elimineren van smalle scheuren die de deurbezitters niet veel ongemak bezorgen.

In sommige gevallen worden rubberprofielen met een complexe configuratie gebruikt.Ze zijn geschikt voor gewone deuren en zelfs voor extra zware gepantserde deuren. Elk van de profielen heeft zijn eigen speciale vorm: C, P, O enzovoort. Elk van de vormen is ontworpen voor sleuven van bepaalde afmetingen. Vergeet echter niet dat deze profielen worden gebruikt om spleten van 1-4 mm breed te isoleren, maar sommige vormen zijn goed voor isolatie en grotere sleuven.

 • Profielen van vormen C, K, E zijn geschikt voor het maskeren van kleine openingen, waarvan de afmeting niet groter is dan 3 mm.
 • De vormen P en V zijn perfect bestand tegen maskerende vloeistoffen tot 5 mm.
 • Minder vaak worden O- en D-profielen gebruikt, waarmee met openingen tot 7 mm kan worden gewerkt.

Let er bij het berekenen van het vereiste aantal flexibele profielen voor deurisolatie op dat u zeker minimaal 5-6 meter materiaal nodig hebt. Het is altijd beter om een ​​zachte verzegeling te nemen met een kleine marge, want in het geval dat een deel van het gevestigde profiel verslechtert, kan het altijd snel worden gewijzigd. Harde zegels worden rechtstreeks op maat van de deur gemaakt. Zelfmeting en acquisitie veroorzaken in de regel bepaalde problemen, dus het is beter om met deze vraag contact op te nemen met professionals. Er is slechts één compactor op de markt die zo'n delicate selectie vereist - dit is een magnetische optie.

Verschillende afdichtingen en diktes. Voor binnendeuren worden zachte dunne profielen geselecteerd, terwijl toegangsdeuren een indrukwekkendere isolatie nodig hebben. Dikke profielen van rubber, vaak meerlagig, hebben indrukwekkende afmetingen in vergelijking met miniatuur interieurmonsters. Aldus, het selecteren van de afdichting van de vereiste afmeting, is het noodzakelijk om niet alleen te focusseren op het type afdichting, maar ook op het functionele doel van de deur die is geïsoleerd, op de afmeting van de bestaande openingen. Let op waar het element wordt gemonteerd: rond de omtrek van het deurkozijn of direct op het deurblad. Traditioneel worden dikkere versies op het deurkozijn gemonteerd dan op de deur zelf, omdat bij montage op het deurkozijn er een klein risico bestaat dat de deur gewoon niet sluit.

Welk afdichtingsmateriaal is beter?

Op dit moment is er een enorm scala aan materialen waaruit afdichtingen voor deuren worden gemaakt. Nadat u de kenmerken van elk ervan hebt bekeken, kunt u precies bepalen welke optie geschikt is in uw geval.

 • rubber het zegel is misschien het meest populair vandaag.Dit komt door de veelzijdigheid van het materiaal, omdat het goed wordt getolereerd door temperatuurveranderingen, hoge luchtvochtigheid en andere negatieve effecten. Om te voorkomen dat bacteriën zich vermenigvuldigen in de gewrichten of als de schimmel niet verschijnt, wordt het rubber voorbehandeld met een speciale samenstelling die de activiteit van bacteriën voorkomt en het oppervlak desinfecteert.
 • silicone optie - een goed alternatief voor de rubberen afdichting. Siliconen worden meestal gebruikt voor deuren met isolatieglas, omdat het stevig aan het glas is vastgelijmd, u hoeft het alleen maar met water te bevochtigen en te laten drogen. Siliconen barsten niet onder invloed van sterke temperatuurdalingen en komen niet van het glas. Siliconen elementen zijn veel beter dan rubber, ze zijn geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een bad, sauna, badkamer.
 • Een speciale plaats wordt ingenomen door modern TEC-afdichtingen. Ze onderscheiden zich door hun vermogen zich aan te passen aan extreem hoge of extreem lage temperaturen. Soms kan de spreiding meer dan 100 graden bedragen - van -70 tot +95 graden Celsius. Europese thermoplastische elastomeerformule zorgt voor hoge betrouwbaarheidlange levensduur, goede weerstand tegen schokbelastingen, laag profiel vervorming tijdens bedrijf.
 • vilt is het meest traditionele en vertrouwde materiaal uit de kindertijd. Vanwege het feit dat het vilt nog steeds is gemaakt van natuurlijke wol, beschermt het de kamer goed tegen de kou en staat het in de lijst van leiders, grotendeels als gevolg hiervan. Tijdens de gehele levensduur verliest de vilten isolatie zijn oorspronkelijke eigenschappen niet, goed verdragen Russische ernstige weersomstandigheden, het bespaart warmte. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is vilt volledig brandveilig omdat het een zeer dichte structuur heeft, waardoor het niet goed brandt.

Welke kleuren zijn er?

Tot op heden worden zegels vrijgegeven in de massa van kleurenoplossingen, die niet alleen de klassieke zwarte of witte kleur omvatten. Het is mogelijk om het model te kiezen dat u nodig hebt onder de deur van elke kleur, of het nu een wit plastic balkonpatroon is of een heldere deur naar de kinderkamer, maar het zijn de witte en zwarte versies die het populairst zijn bij consumenten. Witte modellen worden voornamelijk gekozen voor kunststof deuren, wanneer eigenaren sommige cosmetische gebreken moeten versieren.Ook witte afdichtingen zien er goed uit voor de interieuropties, terwijl bij de voordeur waarschijnlijk geen wit element zal passen.

Voor de voordeur daarentegen is zwarte isolatie de beste oplossing. Zwarte modellen passen goed bij bijna alle soorten metalen deuren, en dit feit moet worden opgemerkt. Bovendien doen geschilderde isolatoren van rubber voor toegangsdeuren minder goed met hun functies, omdat de verf de chemische samenstelling van het materiaal aanzienlijk verandert.Hetzelfde kan worden gezegd over de kunststof balkondeuren. Het is het beste om de zwarte zeehond te kiezen, het zal de woonkamer beschermen tegen tocht buiten.

Er zijn veel kleurenmodellen. Er zijn geen textuurmonsters of varianten met een afbeelding, maar de kleurenkeuze is bijna onbeperkt. De hele reeks bruintinten is het populairst, omdat de zegels vaak worden gekozen voor houten deuren, en mensen proberen ze zo te kiezen dat ze zo onopvallend mogelijk op het deurblad liggen, ze zullen de algemene indruk niet bederven. geschikte afdichting voor de gewenste kleur.In de regel verdient deze optie de voorkeur, vooral als u van tevoren weet dat u dit soort plug voor de slots moet installeren. De beslissing om een ​​deur te kopen met een kant-en-klaar afdichtingselement bespaart u veel tijd en energie die u zou hebben besteed aan zoeken en het budget zal u niet raken.

Welke kleur u ook kiest, vergeet niet dat het algehele uiterlijk van de kamer en de deur alleen harmonieus moet blijven, maar het is veel belangrijker dat de gekozen sample goed overweg kan met de basisfuncties.

Wat is bijgevoegd?

Er zijn verschillende opties voor het monteren van afdichtingen. Elk van hen is te wijten aan het type bijlage, dat is voorzien van een specifieke versie.

 • Installatie in de groef. Profielen voor montage in de groef voorzien van een speciale bevestigingsborstel. U hebt geen extra materialen nodig voor de installatie, maar dit maakt de installatie van dergelijke elementen niet de eenvoudigste. De grootste moeilijkheid die de meeste mensen ondervinden bij het werken met gleufafdichtingen, past ze aan de vereiste maat. Het moet worden begrepen dat rubber een materiaal is dat gemakkelijk rekt en net zo gemakkelijk zijn oorspronkelijke vorm aanneemt, dus wanneer u rechtstreeks in de groef snijdt of drukt, kunt u het product niet trekken, integendeel, het moet een beetje "geassembleerd" worden.Het snijden van de gleufafdichtingen moet worden uitgevoerd nadat ze op hun plaats zijn geïnstalleerd, anders bestaat er een groot risico om het overschot af te snijden en dit zal onvermijdelijk het volledige effect teniet doen dat was gepland om door de installatie van elementen te komen.
 • Zelfklevende optie. Meestal is installatie met zelfklevende tape het minst moeilijk. Net als in het vorige geval is de enige uitrusting die u nodig hebt een verfmes, dat u na het lijmen, de isolatie op de gewenste lengte moet afknippen. De belangrijkste plaats in het voorbereidingsproces is de voorbereiding van het oppervlak: het moet niet alleen goed worden schoongemaakt van vuil en stof, maar ook grondig worden ontvet. Traditioneel wordt de tape van links naar rechts en van boven naar beneden gelijmd, dat wil zeggen dat aan de zijkanten van de pasta het noodzakelijk is om vanuit de bovenhoek te beginnen. Geleidelijk, geleidelijk, wordt de beschermende laag verwijderd van de kleverige zijde van de afdichting, wordt de tape niet uitgerekt, gefixeerd op het oppervlak, en pas nadat deze volledig is gefixeerd, kan een beetje plakband opnieuw worden losgemaakt en verder worden gefixeerd. De stap is ongeveer 10 cm.
 • Op spijkers of schroeven. Deze optie is de laatste tijd niet erg populair geweest, omdat ducttape of lijm een ​​goed alternatief is voor nagels. In sommige gevallen is het onmogelijk om een ​​zelfklevend monster te installeren (bijvoorbeeld als het oppervlak ongelijk is of de afdichting te zwaar is) en vervolgens worden traditionele nagels teruggeroepen. De afstand tussen de nagels is 5-7 cm, minder vaak wordt het niet aanbevolen om de bevestigingen te installeren, omdat er zakkers kunnen ontstaan ​​waardoor koude lucht de kamer binnenkomt. Als u isolatie voor schroeven of spijkers installeert, moet u heel voorzichtig handelen, want als het niet genoeg is om de doppen te verdiepen, zal de deur moeilijk of helemaal niet sluiten. De optie is vooral geschikt voor toegangsdeuren, en in het geval van binnendeuren is het beter om te doen zonder een compactor dan om een ​​bevestiger op nagels te kiezen.

Hoe de deurisolatie kiezen?

Alvorens een zegel te kopen, is het aan te bevelen de beoordelingen van een bepaald model aandachtig te lezen. In de regel is de mening van gewone mensen van de straat meer waarheidsgetrouw dan de reclameverhalen van het verkooppersoneel.

Voordat u iets koopt, moet u het materiaal ook als volgt controleren:

 • Voel het snoer. Het mag niet te gemakkelijk plakkerig of vervormd zijn, anders zijn alle tekenen van een product van slechte kwaliteit aanwezig. Aarzel niet om te kopen, ook al onderscheidt het zich door een zeer aantrekkelijke prijs: dit model zal u niet lang van dienst zijn en zal de ruimte niet goed beschermen.
 • Als u een gewone verzegeling kiest die aan de lijm is bevestigd, moet u opgeven welke lijm kan worden gebruikt en of deze beschikbaar is. Dit probleem is vooral relevant als een element wordt gekozen voor metalen toegangsdeuren, omdat de lijm goed bestand moet zijn tegen alle negatieve omgevingsinvloeden en niet slap mag worden. De beste optie is siliconenafdichtmiddel, dat geschikt is voor externe ijzeren of stalen deuren, en voor glas en voor vele anderen.
 • Lees het label heel aandachtig door, het staat er vaak op dat er informatie wordt geschreven waarover de verkoper of de advertentie u niet zal vertellen. Als u een model kiest voor schuifdeuren, compartimenten, slinger, "accordeons" of andere ongebruikelijke opties, staat op het etiket dat wordt vermeld of het monster geschikt is voor gebruik met dergelijke modellen.
 • Voor een balkondeur is het raadzaam om sterke afdichtingen te installeren als voor straatdeuren. Dit is te wijten aan het feit dat het in beide gevallen noodzakelijk is om de kamer te beschermen tegen externe invloeden, en betrouwbare bescherming plaatst dit niet in de ruimte.
 • Voor een houten deur in een blokhut zou een goede oplossing zijn om siliconenisolatie te gebruiken. Besteed aandacht aan hoe gemakkelijk het is om het ene model te vervangen door het andere. Houten huizen "krimpen" na verloop van tijd en na een paar jaar zal de deur moeilijk te sluiten zijn en dan zal het bestaande monster vervangen moeten worden.
 • Voor houten deuren in gewone huizen is de installatie van insteekeinden, die bijna onzichtbaar zijn tegen de achtergrond van de deur, erg populair. Als het mogelijk is, is het raadzaam om deze contouroptie te kiezen, omdat deze u een goede geluidsisolatie biedt en als de deur barst, kan de verzegeling eenvoudig worden verwijderd zonder de esthetiek aan te tasten.
 • Het is absoluut noodzakelijk om een ​​dichtingsproduct in de kleur van het deurontwerp te kiezen, zodat het zo organisch mogelijk lijkt tegen de algemene achtergrond en de hele look niet bederft.

Hoe de afdichting voor de deur te monteren, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer