Gefineerde deuren: de voor- en nadelen

 Gefineerde deuren: de voor- en nadelen

Deuren zijn een zeer belangrijk onderdeel van het interieur. Maar u moet een product niet alleen qua uiterlijk kiezen, omdat de kwaliteit en duurzaamheid ervan een grote rol spelen. Deuren met fineer in trend vandaag. Ze trekken de aandacht van een mooi ontwerp, betaalbare kosten en een lange levensduur.

Wat is het en hoe wordt het geproduceerd?

Gefineerde deuren bestaan ​​uit twee delen: de basis van houtproducten of MDF en fineer, die wordt gepresenteerd in de vorm van dunne platen van natuurlijk hout.

De dikte van het fineer varieert meestal van 0,5 tot 1 centimeter.

Fineer is het proces van het verlijmen van fineer op de basis van de deur.

Het wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 • Een productframe maken. Bij het kiezen van een materiaal moet er rekening mee worden gehouden dat het vochtgehalte niet hoger mag zijn dan 8 procent. Deze vereiste helpt scheuren, barsten of vervorming van de deur te voorkomen. Het hout wordt betrouwbaar beschermd tegen de mogelijkheid van schimmel of rot. Om deze reden wordt grenenhout vaak gebruikt.
 • Het frame is aan één kant genaaid met behulp van het MDF-paneel. De dikte is slechts 4 millimeter. Gebruik vervolgens een vulmiddel in de vorm van polystyreenschuim of karton en lijm het tweede paneel.
 • Voorbereiding van het materiaal voor afwerking is het oppakken van de strip, vergelijkbaar in kleur en in patroon. Houd er rekening mee dat de breedte van de panelen niet meer dan 30 centimeter bedraagt.
 • Geselecteerde blanco's worden op een speciale machine geplaatst, waar ze worden vastgelijmd met een zigzagvormige draad.
 • Verder worden de vellen schoongemaakt langs de naad, worden de lijmresten verwijderd en worden de vellen gedraaid met behulp van de deurbladsjabloon.
 • Bereid bladen van fineer moeten worden geplakt op elke flap van het product.Om het lijmdroogproces te versnellen, wordt een warme pers toegepast. Dit is de methode die wordt gebruikt voor het plakken van elke zijde, waarna de deuren worden gepolijst om een ​​glad en glad oppervlak te verkrijgen.
 • Ter verbetering van de operationele en esthetische functies van het product is bedekt met een speciale vernis.
 • Deze technologie kan ook worden gebruikt voor de vervaardiging van holle modellen, terwijl de staven aan elkaar worden gelijmd om een ​​enkel web te vormen, dat verder vatbaar is voor fineren.

Nadelen en profs

Uiterlijk is de deur met fineer erg moeilijk te onderscheiden van houtsoorten, omdat ze zijn bedekt met een natuurlijke houtsnede.

Deze deuren hebben veel voordelen:

 • Het product is voor 99% natuurlijk van samenstelling, omdat het een reeks hout en een snede van waardevol hout buiten bevat.
 • Deuren met fineer zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen, dus worden ze vaak niet alleen gebruikt voor slaapkamers of woonkamers, maar ook voor kinderkamers.
 • Een aantrekkelijk uiterlijk van het product wordt bereikt door het gebruik van natuurlijk hout, dat wordt gekenmerkt door originele en unieke afdrukken en textuur.

Tegenwoordig kan natuurlijk fineer worden vervangen door kunstmatig, maar het verschil is altijd merkbaar.

 • Houten deuren met fineer zorgen ervoor dat u een goed microklimaat binnenshuis kunt creëren. Ze voeren perfect lucht door de microporiën.
 • Het gemak van gefineerde modellen maakt hun installatie zelfs op zeer dunne wanden mogelijk. Als de deuren correct zijn geïnstalleerd, kunnen ze in zeldzame gevallen doorhangen.
 • Een goede combinatie van kwaliteit en prijs van het product. Als u de kosten van gefineerde en houten modellen vergelijkt, is de optie met fineer veel goedkoper. Als het model met natuurlijk fineer ook duur is, dan kun je met ekoshpon of andere kunstgras op de opties letten.
 • Modellen met fineer brengen heel vaak de textuur van een waardevolle boom over. Het fineer van kers, den, wenge, mahonie of as ziet er prachtig uit. Tot dure boomsoorten behoren, zoals zwarte walnoot, madron.
 • Gefineerde modellen kunnen worden gerepareerd als de stof tijdens transport of gebruik is beschadigd. U moet een speciale samenstelling aanbrengen voor het kleuren van fineer of het polijsten van het beschadigde gebied.
 • Het product met fineer wordt gekenmerkt door uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, evenals het vermogen om perfect warm te blijven, als we het hebben over opties gemaakt van massief grenen.
 • Moderne fabrikanten bieden een breed scala aan gefineerde deuren, waaronder u niet alleen het materiaal, maar ook het kleurontwerp en de vereiste afmetingen kunt kiezen. Deuren worden gepresenteerd in natuurlijke kleuren. Om het fineer de diepte van de kleur te geven, wordt het vaak gebeitst.

Deuren met fineer hebben een aantal nadelen die u moet kennen bij het kiezen van een deur:

 • Natuurlijke materialen zijn altijd duur, dus gefineerde modellen zijn duur. De prijs van de deur wordt ook beïnvloed door de bekendheid van de fabrikant.
 • Natuurlijk fineer verschilt praktisch niet van kunstmatig, waardoor fraudeurs natuurlijk fineer voor natuurlijke producten kunnen afgeven.
 • Om ervoor te zorgen dat het product op de lange termijn kan worden gebruikt, moet zorgvuldig worden omgegaan. Gebruik voor het reinigen van de deuren speciaal gereedschap dat is ontwikkeld op basis van was.

Over de voor- en nadelen van de gefineerde deur gesproken,Het is onmogelijk om niet te vergelijken met andere materialen. Fineerproducten zijn beter dan gelamineerde deuren vanwege het natuurlijke materiaal en de hoge kwaliteit.

Voor de vervaardiging van gelamineerde deuren met behulp van een speciale laminaatfilm. Het draagt ​​perfect de textuur van de array over. Natuurlijk zijn dergelijke producten opmerkelijk vanwege hun betaalbare kosten, verhoogde slijtvastheid en betrouwbare bescherming tegen het binnendringen van vocht.

Soorten fineer

Moderne fabrikanten in de fabricage van deuren met fineer gebruiken verschillende soorten fineer om aan de behoeften van alle klanten te voldoen:

 • Natuurlijk fineer gemaakt van hout. Om dit te verkrijgen, geldt schaven, beschieten of snijden. Dit fineer brengt perfect de textuur van deze boom over. Deuren met natuurlijk fineer zijn goedkoper dan houten opties, maar ze zijn duurder in vergelijking met spaanplaat.

Dergelijke modellen worden gekenmerkt door milieuvriendelijkheid, mooie uitstraling en originele afdruk.

 • Een verscheidenheid aan natuurlijke fineer stands fine-lijndie is gemaakt volgens de originele methode. Dit type fineer imiteert perfect de textuur en kleur van hout.Voor de creatie van deze soort worden die boomsoorten gebruikt die snel groeien. Deuren met fineer fayn-line presenteerden een ruime keuze aan texturen, en werden gekenmerkt door de afwezigheid van knopen en holtes.

Maar fineer fayn-line wordt gekenmerkt door fragiliteit, hoge porositeit en kan niet worden toegeschreven aan milieuvriendelijke materialen.

 • Van veneers gemaakt van natuurlijk hout, wordt de aandacht getrokken multishpon. Deze optie past dankzij de moderne look in elk interieurontwerp. Het wordt vertegenwoordigd door verschillende kleurenoplossingen en geometrische patronen. De voordelen liggen in het unieke karakter van de tekeningen, onderhoudsgemak en langdurig gebruik.
 • Eco-scooter vervoert de textuur van hout, hoewel gemaakt van kunstmatig materiaal. Het grote voordeel is de betaalbare prijs van het product. De eco-sheath is bestand tegen temperatuurschommelingen, is niet bang voor hoge luchtvochtigheid en is ook beter bestand tegen mechanische belasting. In uiterlijk komt het precies overeen met de natuurlijke tegenhanger. Deze optie is gemaakt van zaagsel en houtafval, die verder worden vastgelijmd en geperst om dunne vellen te maken.
 • Kunstmatige evroshpon gepresenteerd in de vorm van een synthetisch meerlagig materiaal. Het is gemaakt van afvalhout en lijm. Indrukken wordt gebruikt om het te maken, maar dit proces duurt langer in vergelijking met een ekoshpon.
 • Een ander analogon van natuurlijk fineer is de ultra-shpon. Het wordt gekenmerkt door weerstand tegen mechanische schade en hoge luchtvochtigheid en trekt ook aandacht met betaalbare kosten.
 • Zelfklevende fineer is een uitstekende keuze voor zelf-decoratie van deuren. Het lijkt op een sticker. Lees voor het verlijmen van het fineer de instructies van de fabrikant.

ontwerp

Afhankelijk van het ontwerp kunnen alle deuren met fineer in twee grote groepen worden verdeeld (hol en massief). Holle opties omvatten een houten frame dat verbinding maakt met fineerpanelen. Grenenhout met een doorsnede van 3x3,3 cm wordt vaak gebruikt.

Als de deuren met glas zijn versierd, is het noodzakelijk om een ​​ander kader rond de omtrek van de glazen eenheid te gebruiken. Om een ​​extra element te maken, worden horizontale stroken gebruikt die vervolgens volledig worden gesloten door het MDF-paneel.Kartonnen of polystyreenschuimplaten worden gebruikt om de leegte te vullen. Daarna is de installatie van een ander MDF-paneel vereist. Aldus wordt een uit drie lagen bestaande structuur gevormd.

Daarna wordt de voorbereiding voor fineer fineer gemaakt. Specialisten selecteren bladen die identiek van kleur zijn en een spiegelpatroon hebben. Alle strips worden met plakband op de machine geplakt. Reeds afgewerkte vellen zijn aangepast aan de afmetingen van de deur.

Verder is het fineer bevestigd aan de MDF op het deurblad. De acties moeten afwisselend worden uitgevoerd: naar de voor- en einddelen. Lijm wordt aangebracht op MDF en fineer wordt bevestigd. Door productie van deuren met een interlinie-interval wordt de methode van warmpersen gebruikt. Het blijft over om het polijsten van het product uit te voeren en het af te dekken met een beschermende vernis erop.

Solide modellen worden gekenmerkt door het feit dat het houten frame is gevuld met gelamineerd hout. De basis van de modellen is dennenhout. Voor dit ontwerp maakt gebruik van een solide canvas, dat is gemaakt van kleine staven. Verder worden frezen, slijpen en plakken van MDF-panelen uitgevoerd. Hierna wordt het veneerproces uitgevoerd, wat op dezelfde manier gebeurt als voor het maken van holle structuren.

Wat zijn de deuren?

Moderne modellen van gefineerde deuren zijn verrassend gevarieerd, waardoor elke koper de beste optie kan kiezen, rekening houdend met hun wensen:

 • Er is veel vraag naar houten interieur de deuren. Moderne fabrikanten bieden opties met eikenfineer als alternatief voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven om deuren van waardevolle boomsoorten te kopen vanwege hun hoge kosten. Deze optie herhaalt niet alleen de textuur van hout in uiterlijk, maar heeft ook betere eigenschappen dan natuurlijk hout.
 • Gladde deuren met fineer zijn een soort interieuropties. Ze combineren op harmonieuze wijze een betaalbare prijs en een stijlvolle uitstraling die niet te onderscheiden is van natuurlijk hout.
 • Voor slaapkamers geven veel kopers de voorkeur dove modellen. Ze zullen helpen om het interieur van de kamer aan te vullen, maar hun hoofddoel is om de kamer te sluiten voor nieuwsgierige blikken. Ze garanderen uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.
 • Model met dubbele vleugels Vaak geïnstalleerd voor woonkamers, omdat ze ideaal zijn voor ruime kamers.Door de aanwezigheid van twee delen van de deur kunt u slechts de helft gebruiken voor dagelijks gebruik. Om grote voorwerpen de ruimte in te brengen, volstaat het om het tweede deel van de deur te openen en zal het probleem worden opgelost.
 • Aantrekkelijk en stijlvol uiterlijk. ingelijste deurendie zijn versierd met panelen, houten inzetstukken van verschillende breedtes en hoogtes om een ​​modieus patroon te creëren. Ze kunnen worden gebruikt om het interieur in verschillende stijlen aan te vullen.

materialen

Fineer is gemaakt van verschillende soorten hout. De keuze is vrij breed, waardoor u de beste optie kunt kiezen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, interieur en andere factoren. Elke houtsoort heeft zijn voordelen, kenmerken van kleuren en patronen:

 • Veel fabrikanten gebruiken een moerOmdat dit hout wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, wordt het ook vertegenwoordigd door een breed scala aan kleuren: van licht tot donkerbruin.
 • De meest duurzame is eikbekleed met fineer. Deze versie van de deur is niet goedkoop, maar heeft een lange levensduur. De keuze van kleuren trekt ook kopers aan, omdat het zowel beige tinten als donkerbruine kleuren bevat.Voor de decoratie van premium deuren wordt vaak kersen gebruikt, waarvan de kleuren kunnen variëren van vurig oranje tot baksteen.
 • fineerhout mahonie geeft producten van verfijning en originaliteit. Het trekt de aandacht van een unieke textuur en een spectaculair ontwerp. De tekening van mahonie oogt indrukwekkend, omvat zacht spel, wisselt glanzende en matte gebieden af.
 • Gefineerde deuren zijn tegenwoordig erg gewild. van as. Dankzij de textuur met een duidelijk patroon, verschillen deze deuren van andere producten. Ash fineer vereist geen extra bewerking, omdat het er spectaculair, representatief en stijlvol uitziet.
 • deuren met steenfineer gepresenteerd in verschillende kleuren. Ze zijn populair vanwege de oneffenheid van het oppervlak, de oorspronkelijke textuur en de natuurlijke schoonheid van de steen. Zulke deuren zijn perfect geschikt zowel voor gebouwen als voor kantoor of restaurant.

kleur

Deuren met fineer worden gepresenteerd in een breed scala aan kleuren.

Ze kunnen worden geselecteerd voor elk interieur van de kamer:

 • Voor kleinere ruimtes verdienen lichte modellen de voorkeur. Ze laten toe om licht toe te voegen, om de ruimte visueel ruimer te maken.
 • Witte kleur is universeel omdat deze in verschillende stijlen kan worden gebruikt. Deuren met wit fineer zien er elegant uit, geven het ontwerp zachtheid en zachtheid. Versies gefineerd met gebleekt eiken uiterlijk streng en ingetogen.
 • Liefhebbers van natuurlijke kleuren moeten naar de kleur van Italiaanse of Italiaanse walnoot kijken. Deze tinten geven de fineer natuurlijkheid. Deze deuren zijn ideaal voor het creëren van comfort en gezelligheid in het interieur van de kamer.
 • Deuren in wenge-kleur worden vertegenwoordigd door een breed scala aan tonen, gaande van goudbruin tot donkerbruin. Wenge-fineermodellen staan ​​bekend om hun uitstekende prestaties en modieuze uiterlijk.

decoratie

Moderne gefineerde deuren worden gepresenteerd in verschillende uitvoeringen. Mooie en rijk ogende modellen met natuurlijk fineer. Volumetrische stroken gepresenteerd op het oppervlak van de deuren, geven ze een ongewone en verfijnde.

Om de ruimte visueel te vergroten, zijn deuren met fineer, aangevuld met glas, een uitstekende oplossing. Ze kunnen worden gebruikt voor de woonkamer, zodat de ruimte licht en ruim is. Ook zien modellen met glas er mooi uit in de badkamer.Het belangrijkste voordeel is bruikbaarheid.

Deuren met glas zijn relatief populair, omdat fabrikanten begonnen met matglas te gebruiken dat niet doorschijnt. Glas kan worden versierd met fusing. Deze technologie wordt gebruikt om volumetrische elementen te creëren in de vorm van een vierkant, een cirkel of een druppel water. Door de aanwezigheid van dergelijke elementen op het glas kunt u luxe tekeningen of patronen maken.

Modellen met polyurethaanglazuur zien er niet minder indrukwekkend uit. Het wordt gebruikt om deuren te beschermen tegen verschillende factoren van externe actie. Zo'n deur kan niet alleen interroom zijn, maar ook straat.

Emaille beschermt het hout tegen zonnebrand, mechanische effecten en weersomstandigheden.

stijlen

Tegenwoordig vereist een verscheidenheid aan stijlrichtingen een ruime keuze aan gefineerde deuren. Fabrikanten bieden een verscheidenheid aan modellen die helpen bij het benadrukken van een bepaalde stijl van interieur.

Deuren met fineer zijn gewoon onmisbaar in de klassiekers. De nobele boom laat toe de gezelligheid en schoonheid van de kamer in klassieke stijl te benadrukken. Voor woonkamers is het de moeite waard heldere deuren op te pakken met fineer van lichte eiken of essen.Ze zullen harmonieus kijken met lichte wanden en vloerbedekking.

Niet minder populair vandaag is de moderne stijl, die gefineerde deuren in de kleur van wengé mogelijk zal maken. Vergeet het spel van contrasten niet. Donkere deuren op de achtergrond van lichte muren zien er spectaculair uit.

De kleur van wenge moet worden gebruikt bij het kiezen van meubels om het interieur compleet te maken.

Hoe te geven?

Gefineerde deuren hebben verzorging nodig, zoals elk ander houten meubilair. Deskundigen adviseren niet om het product te wassen, het is voldoende om het te reinigen met een vochtige doek. Indien gewenst kunt u een speciale oplossing gebruiken die alcohol en water bevat in de verhouding 1: 9.

Om de fineerbedekking te herstellen, moet u een op was gebaseerde nagellak gebruiken. Hiermee kunt u de kleur van het product herstellen, kleine scheuren opvullen en zorgen voor een betrouwbare bescherming van fineer tegen externe invloeden.

Vergeet niet dat er in de boom kleine parasieten kunnen ontstaan. Om de deuren te beschermen tegen verschillende insecten moet een antiseptisch middel worden gebruikt. Ze kunnen de deur een keer voor meerdere jaren aan.

Bij het reinigen van gefineerde platen is het verboden producten met stijve te gebruikenschurende deeltjes. De behandeling moet worden uitgevoerd met een zachte doek of spons.

Ideeën in het interieur

De deuren van Shponirovanny kunnen in één kleur worden gepresenteerd, maar verschillen qua inrichting. Zelfs in dezelfde gang kunt u een dove en glazen deur installeren, versierd met een luxueuze afdruk. Zulke modellen creëren een voortreffelijke tandem.

Voor liefhebbers van zwarte en witte kleuren zijn ideale deuren met zwart fineer, aangevuld met matglazen inserts. Ze zien er rijk en luxueus uit tegen de achtergrond van lichtgrijze muren. Donker meubilair en lichte interieurelementen worden harmonieus met elkaar gecombineerd.

Over wat gefineerde deuren zijn, zie in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer