Italiaanse deuren: elegantie en chic

 Italiaanse deuren: elegantie en chic

Italië wordt beschouwd als een van de eerste landen die de productie van binnendeuren heeft opgezet. Daarom is hier in bijna elke stad een kleine, maar een eigen fabriek voor de fabricage. Deze nichehandel heeft een duidelijke indeling in groepen en elke fabriek is gespecialiseerd in de productie van een bepaald type product.

types

Alle Italiaanse deuren kunnen in drie typen worden verdeeld. Tegelijkertijd zijn de eerste twee typen massaproductie, die voornamelijk worden uitgevoerd door grote Italiaanse fabrieken. Hun technologieën zijn bekend en tegenwoordig opereren veel bedrijven in verschillende landen onder Italiaanse licentie of (en) op Italiaanse apparatuur.

 • Eerste blik - voornamelijk deuren van verlijmde bursa met een gladde fineerafwerking. Het deurframe heeft een frame, ook gemaakt van lamellen, maar van binnen is het hol. Ze hebben verschillende klassieke kleuren, een glad oppervlak en behoren tot de categorie van economy class. De combinatie van relatief lage kosten en uitstekende kwaliteit maakt deze producten populair bij de massa, niet alleen in hun thuisland, maar ook op de internationale markt.
 • Naar de tweede groep dit type product omvat deuren die ook zijn gemaakt van lamellendoeken, maar in tegenstelling tot het eerste type, maakt het gebruik van fineer van waardevollere houtsoorten. Bovendien zijn hier niet alleen de kist, maar ook de binnenkant van de deur gemaakt van staven. Door het gebruik van een volumepaneel en doorgedachte details, is het ontwerp van het product interessanter. De prijs van dergelijke producten is iets hoger dan in de vorige groep, maar is tegelijkertijd goedkoper dan massief houten deuren. Vanwege de grotere massa zijn dergelijke deuren duurzamer dan het eerste type.
 • Derde groep deuren - van de array - wordt beschouwd als elite. De productietechnologie van producten uit de array isdat het buitengewoon moeilijk te gebruiken is in de massastroom, daarom zijn voornamelijk kleine familiebedrijven die handarbeid gebruiken gespecialiseerd in de productie van dergelijke deuren. Houten balken vóór het werk moeten worden gedroogd uit de buurt van direct zonlicht en onder bepaalde temperatuursomstandigheden. Het droogproces zelf kan enkele maanden duren en voor de gehele productiecyclus van een dergelijke deur, van ontwerp tot installatie, kan dit tot zes maanden duren.

Omdat het ontwerp van elke boom uniek is, heeft elk product dat daaruit is gemaakt zijn eigen unieke ontwerp.

materialen

Voor de productie van klassieke Italiaanse binnendeuren worden hout en al zijn derivaten - lamellen, fineer, panelen, enz. - overwegend gebruikt, maar met de ontwikkeling van de technologische vooruitgang veranderen de voorkeuren van de consument en is de lijst met grondstoffen voor de vervaardiging van deze producten uitgebreid.

Italiaanse vakmensen proberen bij te houden met de tijd en gebruiken in hun technologieën niet alleen de gebruikelijke MDF en spaanplaten, maar ook kurkhout, bamboe, plastic en zelfs textiel.In dit geval worden polymere materialen verwarmd en onder de invloed van hoge temperaturen de meest onverwachte vormen.

In één product kunnen verschillende soorten verschillende rassen worden gecombineerd. In houten en kunststof deuren kunt u vaak glazen inzetstukken of metalen onderdelen vinden. Gebruik voor seriële productie nog steeds verschillende soorten grondstoffen.

MDF heeft een aantal voordelen: een redelijke prijs, een esthetisch uiterlijk, een verscheidenheid aan kleuren en, belangrijker, milieuvriendelijkheid. Tot de nadelen van dit materiaal behoren het vermogen om snel te ontbranden, de kwetsbaarheid en het onvermogen om vocht te weerstaan.

Fineer is een dunne plaat van hout, die het deurblad en de doos versieren. De deuren zelf kunnen gemaakt zijn van minder waardevolle grondstoffen. Italiaanse deuren bedekt met een natuurlijke fineer dikte van 5 mm. Zonder een specialist te zijn, is het heel moeilijk om een ​​product gemaakt van natuurlijk fineer van massief hout te onderscheiden.

Veneers zijn meestal versierd met holle deurbladen, evenals deuren gemaakt van meerlagig karton. Om de deurbladstrips van fineer af te werken, worden ze in één vel van de gewenste grootte aan elkaar gesoldeerd.Tegelijkertijd moeten ze volgens de figuur met elkaar overeenkomen.

Het nadeel van dit materiaal is de onvoldoende sterkte, omdat het gemakkelijk breekt.

De array kan zowel voor het holle deurframe als voor het maken van monolithische structuren worden gebruikt.

Kenmerkende kenmerken van dit type deuren zijn hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en, als gevolg daarvan, een langere levensduur. Om de deur duurzaam, maar licht van gewicht te maken, is het frame meestal gemaakt van grenen en voor meer veiligheid is het soms bedekt met glazuur, dat bovendien kan worden versierd met een patina.

Onderscheid maken tussen gesplitste deuren en gecombineerde array. In het eerste geval bestaat de constructie uit drie lagen gelamineerd hout, maar van buiten lijkt het op een parketpatroon. De gecombineerde array wordt verzameld uit verschillende soorten materiaal. Het kan niet alleen massief hout omvatten, maar ook MDF en andere materialen.

Sinds kort zijn glazen deuren met een aluminium frame in de mode. Dit ontwerp is lichter in vergelijking met houten versies. In dergelijke modellen wordt veiligheid en met name sterk glas toegepast.Voor de installatie ondergaat het een speciale verharding bij hoge temperaturen, waarna de sterkte meerdere keren toeneemt. En zelfs als het breekt, zullen de fragmenten klein en onscherp zijn.

afmeting

Italiaanse deurblokken voldoen het vaakst aan de Russische normen voor interieuropeningen en geven daarom de voorkeur aan Europese kwaliteit, u kunt niet bang zijn dat ze niet in de maat passen. En zelfs als er een kleine mismatch optreedt, is het kenmerk van deze structuren zodanig dat het frame enigszins kan worden aangepast aan de vereiste parameters.

Om het deurkozijn in de breedte te matchen met het deurblad, kan het worden verlengd met speciale lamellen. Omdat de kwaliteit van de Italiaanse deuren al een axioma is geworden om hem te plezieren, zijn sommige consumenten niet alleen klaar om de deuropeningen te veranderen, maar ook om hele muren te slopen.

kleur

Het kleurenschema van binnendeuren gemaakt in Italië is vrij uitgebreid om aan de meest veeleisende smaak te voldoen. In het assortiment zijn er bijna alle tinten die alleen in de natuur bestaan: van puur wit tot steenkoolzwart, van lichte rustgevende tonen tot de meest ondenkbare kleuren.

Licht beuken, gebleekt eiken, mahonie, essen, evenals de wereldberoemde Italiaanse noot - een soort visitekaartjesfabrikanten van dit zonnige land. Deze en vele andere kleuren zijn al lang klassiekers van het genre geworden.

Voor liefhebbers van Art Nouveau-stijl passen de deuren van gekleurd plastic: rijkelijk blauw, nobele chocolade, agressieve rode, leven-bevestigende olijf - de namen kunnen onbeperkt worden vermeld.

Liefhebbers van hightech zullen het strikte assortiment van glas en glanzend metaal waarderen. Tegelijkertijd kan de glaskleur veranderen - van neutraal transparant naar getint.

Het schilderen gebeurt na verloop van tijd in verschillende lagen. In dit geval kunt u een matte textuur of glanzende afwerking krijgen. Desgewenst kunt u met behulp van speciale lakken het oppervlak zelfs een metaaleffect geven.

Alle tinten wit verdienen een aparte discussie: deze kleur is universeel en past in bijna elk interieur. Wit wordt gecombineerd met zowel monofone wanden, als met verschillende ornamenten. Het is in perfecte harmonie met pasteltinten, en ziet er ook gunstig uit in contrast met donkere.

Bovendien is het mogelijk het schilderij van deuren in verschillende kleuren te bestellen, zodat het ontwerp wordt gecombineerd met beide kamers, die het zal combineren.

ontwerp

Italiaanse ontwerpers over de hele wereld worden met recht beschouwd als modetrendsetters. Zij zijn het die als een van de eersten nieuwe modetrends oppikken. In combinatie met de hoge vaardigheden die door meer dan één generatie zijn verzameld, kunnen moderne technologieën in handen van ervaren werknemers wonderen verrichten en de meest onverwachte fantasieën werkelijkheid maken.

Het bereik van Italiaanse deuren is zo divers dat je er eindeloos over kunt praten. Degenen die van stille klassiekers houden, kiezen vaak voor deuren gemaakt van hout. Meestal zijn dit modellen gemaakt in een enkele kleurenschaal. Tegelijkertijd kunnen de deuren ofwel doof zijn (zonder inserts) of verschillende inzetstukken hebben van glas en andere materialen.

Veelzijdig zijn modellen van deuren met glas in lood. Ze zijn geschikt voor bijna elk interieur - modern of in de Provence.

Deuren kunnen massief of geglazuurd zijn, geschilderd in elke kleur - van klassiek tot avant-garde. Bovendien kan elke zijde van het deurblad in verschillende tinten worden uitgevoerd,elk van deze stemt optimaal overeen met de afwerking van aangrenzende kamers.

Wat de beglazing betreft, onderscheidt deze zich door verschillende basisparameters:

 • Kleur. Dit is de basis van alle basisprincipes. Naast de traditionele transparant, zuiver wit of getint glas, Italiaanse ontwerpers bieden een veelkleurige glas in lood, die doet denken aan katholieke kerken.
 • Form. Fans van de juiste lijnen kunnen deuren met horizontale of verticale inzetstukken kiezen. Echter, niet minder elegante look-inzetstukken met gebogen abstracte toevoegingen.
 • Textuur. Het glas kan eenvoudig of spiegel, mat of glanzend, glad of reliëf zijn gevormd of niet. Bovendien kan het patroon zelf plat of in bulk zijn.
 • De inrichting. Deuren met glazen inzetstukken, met een achtergrondverlichting, voegen warmte en comfort toe aan het interieur. Bovendien kan het deurglas worden versierd met gesmeed kant, gedroogde bloemen. Onlangs is het in de mode om verschillende interieurartikelen te versieren met Swarovski-kristallen of strass-steentjes. Kunstliefhebbers kunnen elk beeld op de deur bestellen. bijvoorbeeld een foto uit het persoonlijke archief of een beroemd schilderij - Dit kan een standaard beeld uit de catalogus van de fabrikant of de door de klant voorgestelde optie.

De vormen van de Italiaanse deuren zelf zijn gevarieerd.Naast de traditionele rechthoekige opties zijn er ook gebogen opties in de catalogi van bekende merken. Individuele schetsen kunnen worden gebruikt om niet-standaard vormen te maken - rond of met verhoogde hoogte. Technologie Italiaanse fabrieken stellen u in staat om een ​​bestelling van elke complexiteit te voltooien.

Deuren kunnen van een schommeltype zijn, die alleen in één richting openen, of van het slingertype - het kan in elke richting worden geopend. De deuren van de coupé zien er erg interessant uit. Met hun hulp kunt u de ruimte in de kamer instellen - bijvoorbeeld om de kleedkamer te scheiden. Voor een klein studio-achtig appartement, zal een vouwdeur een echte vondst zijn.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een binnendeur, moet je worden geleid door wat kennis. Alles is hier belangrijk - zelfs dekking. Als het verf is, moet de laag perfect glad zijn. Als het een hoogwaardige lak is en op het gelakte oppervlak moet worden gedrukt, mogen er geen sporen achterblijven.

Echte Italiaanse deuren, zelfs als ze niet tot de premiumklasse behoren, hebben een perfect vlak oppervlak, zonder chips en zichtbare gebreken. Alle afdichtingen en dichtingsproducten fixeren de deur zo nauwkeurig mogelijk op de verbindingen.Tegelijkertijd moeten zeehonden zacht zijn en is hun aanwezigheid verplicht. Bekende bedrijven, zoals Italon, waarderen hun reputatie.

De doos, het canvas zelf, evenals de platbands moeten aanwezig zijn in de complete set en overeenkomen in kleur en textuur. Hetzelfde geldt voor de veranda, die geluids- en warmte-isolatie biedt.

Vraag de verkoper voor het kopen over de brandveiligheidsklasse. Hoe hoger het is, hoe veiliger het product wordt gekocht.

Voor- en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van in Italië gemaakte deuren zijn:

 • Onberispelijke kwaliteit verzekerd door een strakke controle in alle stadia van de productie. Dit kan worden beoordeeld aan de hand van de vele enthousiaste reviews van dankbare klanten.
 • Enorme selectie van modellen en ontwerpen, zodat u de optie voor elk inkomen kunt kiezen.

De nadelen zijn onder meer:

 • De hoge prijs van het product in vergelijking met andere fabrikanten.
 • Het tijdstip van vervaardiging van de deuren kan worden vertraagd. Dit hangt samen met een complex productieschema, evenals met een logistiek en transportsysteem.

Moderne voorbeelden en opties

Op de Russische markt worden Italiaanse producten vertegenwoordigd door een aantal fabrikanten.Onder hen zijn zowel relatief jonge bedrijven en bedrijven met een al bekende naam. Vrijwel elk van deze fabrikanten is gespecialiseerd in het werken met zeldzame houtsoorten.

De Els deuren gemaakt door de bovengenoemde onderneming staan ​​bekend om hun eigenaardige ontwerp - dit hout heeft een aangename roodachtige tint na verwerking. Hout is perfect bestand tegen vocht, zodat deze deuren veilig in bad en in de keuken kunnen worden geplaatst.

Tulpfineer geeft een mooi gepolijst oppervlak aan het canvas. Deze boom is vrij wispelturig in het werk en vanwege de hoge kosten is een reeks tulpenbomen uiterst zeldzaam. Het wordt vaak gebruikt in de decoratie en decoratie.

De meeste Italiaanse deuren zijn zonder spijkers gemonteerd. Dergelijke ontwerpen hebben een meer esthetische uitstraling, terwijl ze hun betrouwbaarheid behouden.

Bovendien hebben moderne technologieën de deurconstructie aanzienlijk vereenvoudigd en nu zelfs met externe indruk kan de deur relatief licht zijn. Dit wordt bereikt door het gebruik van lichtgewicht frames.

Over het verschil tussen de Italiaanse binnendeuren, zie in deze video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer