Deurportalen: ontwerpideeën

Deurportalen delen meerdere kamers. Ideeën voor het ontwerp van de doorgang zijn anders, dus als u dat wilt, kunt u een uniek ontwerp van de kamer maken en de gewenste optie kiezen.

Functies van portaaldeuren

Om aan de slag te gaan, moet je begrijpen wat de eigenschappen zijn van de deurportalen en de doorgang van kamer naar kamer bepalen. In tegenstelling tot traditionele zwenkconstructies, maakt het deurportaal ruimte in de kamer mogelijk, wat een van de belangrijkste voordelen is.

Na het installeren van de portal, ontvangt u verschillende extra gratis meters en het gevoel dat de ruimte visueel groter is geworden.

Als u twee kamers wilt combineren, bijvoorbeeld een woonkamer en een keuken, dan is er geen betere oplossing dan een breed deurportaal.Hier kun je het doen zonder schuifdeuren, om de ruimte helemaal niet te verdelen. Beide ruimtes zijn perfect zichtbaar en het lijkt erop dat dit een kamer is, die eenvoudig in twee zones is verdeeld.

Bovendien ziet een dergelijke ontwerpbeweging er ongewoon en aantrekkelijk uit. Er zijn veel ontwerpopties voor zowel het portaal zelf als de omringende muren. Dit betekent dat je kunt experimenteren door verschillende stilistische trends te combineren.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat de installatie van het deurportaal de doorgang kan versterken en betrouwbaarder maken. Dit is belangrijk, zowel in het appartement als in een privéwoning.

Als u de toegangsdeur op deze manier ontwerpt, zal de kwaliteitsportal ook als extra isolatie dienen, omdat het de kamer zal isoleren tegen de kou die van buiten komt.

types

Alle deurportalen kunnen in verschillende variëteiten worden verdeeld. Ten eerste zijn ze entree en interieur. Het divisiesysteem is heel begrijpelijk. Ingangen worden portalen genoemd die de voordeur aanvullen. Van deze input ziet er massiever en indrukwekkender uit. Wat betreft interieur portals, kunnen ze open of aangevuld worden met schuifdeuren.

Glijdende panoramische deuren over de hele hoogte van de muur - dit is een stijlvolle zet, die geweldig is om in een moderne stijl te plaatsen.

materialen

Diversiteit is ook te vinden in termen van materialen. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire die zijn gebruikt bij het ontwerpen van overgangen.

Kunststof panelen

Een van de meest betaalbare en daarom de meest voorkomende opties - plastic. Het deurportaal van PVC kan worden gecombineerd met een basis van ander materiaal, bijvoorbeeld van een boom. Een van de belangrijkste voordelen van kunststof is dat het elke vorm van uiterlijk kan krijgen. Dit materiaal kan natuurlijk hout, steen of metselwerk nabootsen.

Het is ook vermeldenswaard dat plastic uiterst praktisch is in het dagelijks leven. Het laat geen sporen achter van aanraking en maakt het schoon, in welk geval het gemakkelijk en eenvoudig is.

het gieten

Een ander interessant en geavanceerd ontwerp van de deurportaal is het gebruik van polyurethaan. Dit materiaal maakt het mogelijk om een ​​nabootsing van kostbare gipsvormstukken op het oppervlak van de muur te maken. Tegelijkertijd heeft hij ook het voordeel van een lager gewicht dan dat van gips.Dus de constructie zal na verloop van tijd niet vallen of de doorgang minder betrouwbaar maken.

Deze optie voor registratie van de passage is echter niet geschikt voor alle gebouwen.

Massief stucwerk onder gips ziet er alleen goed uit in een situatie waarin de ruimte ruim genoeg is en de plafonds hoog zijn. In dit geval ziet de kamer er luxueus uit.

Aanvankelijk heeft het stucwerk van dit materiaal een witte kleur, maar als u dat wenst, kunt u het naar eigen inzicht opnieuw schilderen.

steen

De deuropening kan ook worden omlijst door stenen bekleding. Als u natuurlijk materiaal gebruikt, kost een dergelijke ontwerpbeslissing u veel geld. Het ziet er echter allemaal heel stijlvol uit en is zeer praktisch en duurzaam.

klinker

Populair is het materiaal dat klinker wordt genoemd. Het lijkt op een baksteentegel. Exclusief gebruikt voor decoratie. Meestal, dus maak een houten passage in landhuizen of ruime appartementen. Heel vaak is de toegangsdeur op dezelfde manier ingericht.

Metalen deuren

Bij registratie van de kamer in hightech-stijl zien metalen portalen er het beste uit.Hier doen ontwerpers vaak geen extra decor. Het metaal is zeer resistent en ziet er in veel kamers vrij stijlvol uit.

Fabrikanten en bedrijven

Tegenwoordig bieden veel bedrijven die deuren produceren, ook een breed scala aan deurportalen aan. Laten we kijken naar een aantal van de meest populaire vandaag.

  • "Cabinetmaker". Een van de bekendste huismerken is de 'Cabinetmaker'. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige en temperatuurbestendige deuren. Deurportalen van dit merk zijn slijtvast en kunnen gemakkelijk worden gereinigd van besmetting met een gewoon wasmiddel.
  • "Belvuddors". Dit bedrijf is het populairst in Wit-Rusland en wordt geleidelijk aan buiten zijn grenzen bekend. Deuren en portalen van dit merk worden in zeventien landen verkocht en worden van voldoende kwaliteit geacht.
  • Mario Rioli. Ten slotte is het vermelden waard het Italiaanse merk dat over de hele wereld bekend is. Met de juiste zorg blijft het deurportaal duurzaam en aantrekkelijk voor een lange tijd.Zeker, en betalen voor de installatie van zo'n kwaliteitsproduct zal veel geld kosten.

Ontwerp- en ontwerpopties

De meest populaire ontwerpopties voor een deuropening, ondanks hun grote diversiteit, blijft de klassieke rechthoek. Nu kan zelfs een dergelijke eenvoudige portal op een interessante manier worden gemaakt.

Let bij het kiezen van de juiste ontwerpoptie op de parameters van de ruimte. Zo is het bijvoorbeeld in een kleine ruimte met lage plafonds beter om een ​​brede boog te installeren zodat het plafond visueel wordt opgetild. In een ruimte met hoge plafonds maakt een smalle ellipsoïde die het plafond visueel "verlaagt", het interieur comfortabeler.

In een ruimte met hoge plafonds raden ontwerpers aan om bogen van klassieke vormen en afmetingen te installeren, terwijl ze niet alleen rechthoekig kunnen zijn, maar ook met afgeronde hoeken. Het ziet er interessante en niet-standaard oplossingen zoals asymmetrische bogen of abstracte structuren, alsof geneigd in de ene of andere richting.

De deurportalen verschillen, afhankelijk van de stijl waarin ze worden gemaakt. Een van de beroemdste opties - de boog in de klassieke stijl.Ze hebben meestal een elliptische of rechthoekige vorm. Dergelijke openingen zijn altijd symmetrisch. Soms worden ze aan de randen aangevuld met kolommen voor meer effect.

Het ontwerp van deuropeningen wordt gekenmerkt door luxueuze bogen en portalen in de Empire- of Barokstijl. Deze stijl verschilt van klassiekers door een overvloed aan decoratieve elementen. Portalen kunnen worden versierd met stucwerk, vergulding of andere decoraties.

Het ontwerp van deurportalen is ook typerend voor moderne stijlen, bijvoorbeeld voor techno, minimalisme of modern. Hier worden ongewone bogen gebruikt, die bijna nooit op elkaar lijken. Het portaal van de deur lijkt misschien een doorgang naar een ruimtevaartuig. Meer eenvoudige oplossingen zijn het ontwerp van de deurpassage met behulp van een discrete metalen boog, laconieke lampen of licht gelakt hout.

Ten slotte is het de moeite waard om de meest charmante versie van de deurportaal te vermelden: de boog in een romantische en vintage stijl. In dit geval zijn de vormen zacht, bijna geen scherpe hoeken. Dure materialen of hun stilering worden gebruikt. Het kleurenschema bevalt aangenaam voor het oog.

Interieurdecoratie ideeën

Wanneer het deurportaal is geselecteerd en geïnstalleerd, is het tijd om het te regelen. Ook hier moeten verbeeldingskracht getoond worden. Om de doorgang te combineren met de andere details van het interieur, moet u vakkundig decoratieve elementen selecteren voor het totale interieur.

Gordijnen en gordijnen

De eenvoudigste oplossing is om voor dit doel gordijnen te gebruiken. Er zijn verschillende soorten gordijnen, die net als de deuropening zelf van verschillende materialen zijn gemaakt. Gordijnen zijn altijd betaalbaar en passen gemakkelijk in bijna elk interieur.

Heeft u al gordijnen voor de ramen of is het meubilair rijkelijk versierd met textiel, dan is het belangrijk dat de stoffen met elkaar worden gecombineerd of volledig identiek zijn.

In de moderne stijl ziet er interessant uit bamboe gordijnen. Deze variëteit is gemaakt van gerecycled hout. Ze bestaan ​​uit vele kralen en stokjes die met elkaar verbonden zijn. Hun kleuren zijn in de regel neutraal en natuurlijk, daarom passen ze heel goed in ecostijl en worden ze gecombineerd met eclectische elementen.

Aangepaste gordijnen en gloeidradengordijnen - mousseline. Voor hun creatie worden dunne veters van verschillende kleuren gebruikt.Naast een dergelijk raamwerk kunnen er allerlei aanvullende elementen zijn zoals kleine kralen, schelpen of steentjes. Ze geven een algemene stijl van originaliteit en originaliteit.

Als je een kamer in etnische stijl inricht, dan zul je dikke gordijnen houden met de juiste patronen. Dicht materiaal met een interessant schilderij of een helder ornament past perfect in het algemene interieur van de ruimte, in combinatie met andere details.

Bovendien kunt u de passage verfraaien met kousenbanden, waardoor u op het juiste moment de gordijnen kunt openen en de ruimte van de twee kamers met elkaar kunt verbinden.

deuren

Een andere voor de hand liggende oplossing is om schuifdeuren in het gangpad te installeren. Maar we zijn niet geïnteresseerd in het installatieproces zelf, maar in de kwestie van hun ontwerp. Ook hier zijn er veel ontwerpmogelijkheden - van de eenvoudigste decoratie van het deuroppervlak met een schilderij of fotoprint tot airbrush- of glasinlegsels.

Boog decoratie

De laatste van de voorgestelde opties - het ontwerp is niet de deuropening zelf, en de boog eromheen. Als je van minimalisme houdt, dan kun je het op deze manier nauwelijks aantrekkelijk vinden, hoewel je een mooie stilistische oplossing kunt kiezen als het ontwerp van het portaal met behulp van een neutrale steenbekleding of metselwerk.

Kies natuurlijke kleuren, vermijd felle decoratieve elementen en alles komt volledig overeen met het concept van minimalisme.

In het geval dat de overvloed aan inrichting u aantrekt, let dan op het stucwerk, de bas-reliëfs en andere elementen die vroeger alleen de huizen van de adel verfraaiden. Nu kan bijna iedereen ze betalen, dus maak van deze gelegenheid gebruik om je huis of appartement naar eigen smaak in te richten.

Over het uitbrengen van een deurportaal, de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer