Wat zijn de klemmen voor de deur?

 Wat zijn de klemmen voor de deur?

De werking van het deurblad omvat de frequente beweging van de vleugel. Dit fenomeen kan veel ongemakken veroorzaken. Er zijn verschillende manieren om met dit probleem om te gaan. Voordat u een van de opties kiest, moet u weten waarom u de deurvergrendelingen nodig hebt.

Wat is het en waarom?

De deurfixaties zijn apparaten die op of naast het deurblad zijn geïnstalleerd om de beweging in een bepaalde richting te beperken. Structureel kunnen deze elementen verschillend zijn, omdat hun ontwerp afhangt van de bestemming.

Het eenvoudigste voorbeeld is een conventionele staaf, die in de loopbaan van de deur in de vloer wordt gestoken. Hij liet haar alleen in een bepaalde hoek openen.Deurstoppers worden voor verschillende taken gebruikt:

 • Bescherming tegen verwonding. Het belangrijkste doel van de houders is om de persoon te beschermen tegen het per ongeluk dichtslaan van de deuren. Dit is vooral het geval als er kleine kinderen in huis zijn die het canvas niet van binnenuit kunnen openen als het per ongeluk sluit. Ze beschermen ook de inkomende persoon tegen onbedoelde aanvallen. Dit kan gebeuren door het feit dat iemand van binnenuit de deur abrupt opent of dat de doeken gewoon beginnen te bewegen onder invloed van een tocht.

Dergelijke mechanismen zijn geweldig voor interieurontwerp.

 • Bescherm meubels tegen beschadiging. Heel vaak kan een kledingkast, nachtkastje of spiegel in de deuropening worden geplaatst. Als het wordt geopend, kan een slag de structuur vernietigen of eenvoudig de decoratieve laag beschadigen. Daarom is het beter om het slot te installeren en dit fenomeen te vergeten.
 • Deur hardware bescherming. Als de deuren in de maximale hoek worden geopend, zal dit proportioneel de belasting op de scharnieren verhogen, dus veel installatiebegrenzers om niet aan dit fenomeen te denken en het meubilair lang te bewaren.

types

Technisch gezien zijn sluitingen kleine structuren die onder een deur of op een deur kunnen worden geïnstalleerd om de beweging te beperken.

Afhankelijk van de locatie zijn er verschillende typen begrenzers:

 • Wandmontage. Installeer ze direct op de muur om te voorkomen dat er deuren tegenaan slaan.
 • Floor. Constructies van dit type zijn speciale wiggen die de beweging van de baan verhinderen. Met hun hulp kunt u de deur in bijna elke positie installeren.
 • Nadstennye. Met deze mechanismen kunt u het verloop van het blad beperken en het vlot terugzetten in de gesloten positie.
 • Openingsbegrenzers. Deze systemen staan ​​niet toe dat deuren opengaan zonder toestemming.

Klemmen voor het vergrendelen van de deur kunnen worden onderverdeeld in de volgende types:

 • Roller. Zo'n product is een klein vat, dat bij het sluiten van de deur in een speciale groef valt en niet meer terug kan bewegen. Dit kogelsysteem wordt gefixeerd door middel van een veermechanisme.
 • Falevye. Dit soort begrenzers lijkt erg op het vorige model, maar hier gebruiken ze een speciale schuine tong in plaats van een cilinder.
 • Magnetic. Moderne aanpassingen die op kunststof of glazen deuren worden geïnstalleerd.
 • Heck. Dit is de oudste houder die al heel lang door de mens wordt gebruikt.Het bestaat uit een vergrendelingselement in de vorm van een haak die aan de muur is bevestigd. Om de beweging van deze haak te beperken, klampt u zich vast aan het handvat of een ander speciaal apparaat op het canvas.

Al deze soorten klemmen zijn op hun beurt meubels. Ze kunnen ook worden gebruikt voor installatie op een compartimentdeur.

Vloerbegrenzers zijn van verschillende typen:

 • Magnetic. Deze producten zijn speciale blokken met een ingebouwde magneet. Tegelijkertijd op het deurblad geplaatst metalen inzetstuk, dat in wisselwerking staat met het vloersysteem. Dergelijke constructies kunnen draagbaar of stationair zijn.
 • Limiters. De eenvoudigste producten die in het bewegingspad van de deur zijn geïnstalleerd. Ze laten het niet verder open dan de geïnstalleerde structuur. Maar terwijl de gebruikelijke begrenzers het doek niet vasthouden, kan het dus vrijwillig in de tegenovergestelde richting bewegen.
 • Wiggen. Deze vergrendeling is een draagbaar type. Om het blad te bevestigen, plaatst u gewoon een wig onder de deur. De eenvoudigste versie van het product, die onafhankelijk kan worden gemaakt, uit hout gesneden of uit dik rubber gesneden.
 • Benen. Deze begrenzer is uitgerust met twee steunen die op de bodem van de deur zijn gemonteerd. Bij het openen van het canvas worden ze constant op de grond gedrukt. Als het systeem wordt gestopt, repareren ze het en kunnen ze niet in een richting bewegen.

Voor wandmodellen zijn het systemen die zowel de openende als de sluitende deuren kunnen beperken.

Conditioneel vergelijkbare structuren kunnen worden onderverdeeld in de volgende typen:

 • Limieten gemonteerd direct aan de muur. Uiterlijk kunnen ze in verschillende vormen en maten zijn. Ze zijn gemaakt van zachte materialen, zodat de structuur het deurblad niet beschadigt wanneer deze wordt geraakt.
 • De klemmen op platbands gemonteerd. Deze producten kunnen hun positie zodanig veranderen dat in een ervan de deuren sluiten en in de andere de loop van het systeem beperken.

Naddverny klemmenmodellen zijn elementen die bovenop de deur zijn gemonteerd. De gemakkelijkste optie is een rubberen band in de vorm van een letter C, die aan de bovenkant kan worden gezet.

Er zijn ook speciale pedaalstops die het mogelijk maken om het canvas in elke positie te stoppen.Om door te gaan, moet u op het pedaal ingrijpen, waardoor de vergrendeling wordt opgeheven.

Originele vormen

Kenmerk van de klemmen voor de deur is hun oorspronkelijke ontwerp. Tegenwoordig produceren fabrikanten veel variëteiten van dergelijke producten. Op de markt vindt u ontwerpen in de vorm van geitenpoten of benen van het dier. Van bijzonder populair onder naddverny-clips zijn producten in de vorm van een hoefijzer. De selectie van deze producten is erg groot. Je kunt een ontwerp kopen in de vorm van een klein dier (konijn, muis, enz.), Een ongewone pop of auto.

Er zijn ook niet-standaard modificaties waarbij ontwerp wordt geassocieerd met abstractie en niet wordt geassocieerd met huishoudelijke voorwerpen of dieren. Pak de details op voor de ontwerpkenmerken van de kamer, rekening houdend met de smaak van de bewoners.

materialen

De kwaliteit van de fixer hangt niet alleen af ​​van het ontwerp, maar ook van het materiaal waaruit het is gemaakt.

Tegenwoordig worden ze verkregen uit verschillende soorten stoffen:

 • siliconen;
 • rubber;
 • aluminium en staal;
 • plastic.

Soms kunnen producten worden versierd met houten inserts, maar dit materiaal is niet de belangrijkste.Voor houten deuren adviseren deskundigen het gebruik van stalen of aluminium stoppers (vloerversie), die worden beschermd door rubberen inserts. Wanneer u een apparaat moet kiezen om aan de muur te bevestigen, dan is de beste optie siliconen tegenhangers. Deze stof is niet alleen zacht, maar tast praktisch niet de structuur van het canvas aan.

Als u de houder in de badkamer wilt installeren, geef dan de voorkeur aan magnetische tegenhangers. Het is belangrijk dat deze apparaten worden verborgen in een plastic omhulsel waardoor vocht niet naar binnen kan dringen en het metaal kan aantasten.

Voor glazen deuren moeten speciale meubelsteunen worden gebruikt. Ze laten de structuur niet breken tijdens het ploegen. Tegenwoordig worden deze structuren vertegenwoordigd door speciale mechanische vergrendelingen en magnetische stoppen. Tegelijkertijd is het mogelijk om het canvas alleen vrij te maken door het speciale element te draaien.

Installatiedetails

Tegenwoordig zijn bijna alle soorten klemmen uitgerust met speciale gaten voor bevestigingsmiddelen. Dit vereenvoudigt hun installatie aanzienlijk en maakt het mogelijk om het zelf uit te voeren.

Bij het installeren van muurstoppers, zou u enkele eenvoudige aanbevelingen moeten volgen:

 • Het apparaat moet zo dicht mogelijk bij het einde van het deurblad worden gemonteerd. Dit voorkomt beschadiging door frequente schokken.
 • Bevestig het systeem niet tegenover de scharnieren, omdat dit van invloed kan zijn op hun functionaliteit.
 • Houd rekening met de afmetingen van het handvat. Het is belangrijk dat het de muur niet raakt nadat het slot is geïnstalleerd.

Installatie van vloerbegrenzers heeft ook zijn eigen nuances:

 • Als u een plaats op de vloer onder de grendel kiest, moet u rekening houden met de lengte van de hendel, dus zorg ervoor dat u deze waarden vergelijkt bij het kiezen van een apparaatlocatiepunt.
 • De klem moet ook dichter bij het einde worden geïnstalleerd. Als dit niet gebeurt, vervormt de deur na verloop van tijd eenvoudig en verliest deze zijn decoratieve eigenschappen. In sommige gevallen kan het scheeftrekken en zal het niet meer in de doos passen.
 • Plaats de stoppers zo dat de breedte van de doorgang maximaal blijft. Hierdoor kunt u maximaal comfort bereiken door de kans op letsel door een toevallige impact te verkleinen.

Het bevestigingsalgoritme van dergelijke klemmen is vrij eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen:

 • In eerste instantie moet u beslissen over de locatie. Hierna moet je met behulp van een potlood de punten markeren onder de montagegaten.
 • Op de gemarkeerde plaatsen moet u gaten boren onder deuvel. Wanneer alles gereed is, worden de vergrendelingen eenvoudig met schroeven op de vloer of muur geschroefd. Merk op dat als een van de oppervlakken van hout is, het mogelijk is om de begrenzers onmiddellijk te fixeren zonder gaten te vormen.

Voorbeelden in het interieur

Natuurlijk kun je de gebruikelijke armatuur van hout of plastic gebruiken, maar het is veel beter om iets origineler te gebruiken! Velen zullen de klemmen leuk vinden in de vorm van dierenfiguren - ze zien er schattig uit en kunnen een geweldige aanvulling zijn op het interieur. De originele houder in de vorm van de benen van een vrouw in een gestreepte kous en een rode schoen zal waarschijnlijk mensen met een goed gevoel voor humor aanspreken. Het is niet iedereen die het zich kan veroorloven om de deur te houden met een blok goud of een bundel geld, maar dankzij de slimme producenten is het voor iedereen beschikbaar, zelfs de niet al te rijke huiseigenaar!

Zie deze video voor informatie over hoe je met je eigen handen een eenvoudig slot voor de deur kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer