Layout en ontwerp van 1-kamer "Chroesjtsjov"

Tegenwoordig wonen veel mensen in kleine appartementen met één kamer, Chroesjtsjov. Meestal zijn ze niet alleen klein bij de meter, maar hebben ze ook een nogal ongemakkelijke lay-out, vooral voor huizen die in de Sovjettijd zijn gebouwd.

Als u echter belangrijke zaken als planning en interieurontwerp bedenkt, kunt u zelfs vanuit een heel klein appartement een zeer gezellig, comfortabel, stijlvol en modern huis maken dat u en alle leden van uw gezin zal verrassen.

Lay-out een kamer "Chroesjtsjov"

Om het gebied van een eenkamerappartement goed te plannen, moet u herontwikkeling uitvoeren.

De beste optie zou de eliminatie van partities zijnomdat het de ruimte van de kamer vergroot en een zeer comfortabel en modern studio-appartement vormt.

Het is noodzakelijk om alleen scheidingen te verwijderen die kunnen worden gesloopt zonder schade toe te brengen aan de constructie van het huis. Dit probleem moet worden gecoördineerd met de BTI-diensten. Het is verboden om de dragende muren, ventilatie en gaspijpleiding aan te raken, evenals om een ​​badkamer boven de woonkamer of keuken van de buren te hebben. Om aan deze eisen te voldoen is het uiterst belangrijk, omdat hun overtreding kan leiden tot desastreuze gevolgen zoals de vernietiging van het huis.

In het stadium van de beslissing over de herontwikkeling van een appartement, is het noodzakelijk om rekening te houden met een dergelijke belangrijke factor als het aantal mensen dat in een appartement met 1 kamer woont. Als de ouders en het kind bijvoorbeeld in de kamer wonen, moet de ruimte worden gescheiden in twee aparte slaapgedeelten, die kunnen worden opgedeeld met behulp van een scheidingswand of gordijnen.

Bij het plannen van een 1-kamer appartement waarin ouders en twee kinderen zullen wonen, zou het raadzaam zijn om te zorgen voor de installatie van een kinderstapelbed.

Moderne modellen van dergelijke bedden hebben een zeer mooi en helder ontwerp., je kunt een stapelbed ophalen met de afbeelding van je favoriete sprookjesfiguren van de kinderen, dan zullen ze zeker blij zijn met hun bedden.

Een kamer van 30 vierkante meter. m kan tegelijkertijd als slaapkamer en als woonkamer en als kinderkamer fungeren. Het kan ook als een persoonlijk account worden gebruikt, waarvoor ook een aparte ruimte voor een bureau moet worden voorzien - het huishouden zal kunnen werken en leren.

In de kamer is het niet nodig om nachttafels te installeren - ze nemen alleen veel vrije ruimte in beslag. En in plaats van een standaard bed, is het het beste om een ​​slaapbank te installeren, die heel gemakkelijk en snel verandert in een comfortabel en ruim tweepersoonsbed.

De tafel in de kamer kan ook worden gebruikt als een schuiftafel - dit is erg handig voor kleine kamers, omdat de tafel in opgevouwen toestand een minimum aan ruimte in beslag neemt, maar indien nodig zal deze gemakkelijk veranderen in een grote tafel waar al uw gasten comfortabel kunnen verblijven.

Voor kleine appartementen is het optimaal om niet alleen transformatoren te gebruiken, maar ook fauteuils, bedden en zelfs kledingkasten, waarin de slaapplaats is verborgen.

Meestal combineren de eigenaren van een kamer Chroesjtsjov een keuken met een kamer. Dit is een zeer goede beslissing, omdat de keukens in Chroesjtsjov-huizen erg klein zijn, zelfs een paar mensen kunnen nauwelijks tegelijkertijd worden ondergebracht. Daarom is de beste oplossing om de keuken te combineren met de hal.

Deze twee zones kunnen echter nog steeds enigszins worden afgebakend door een toog of een boog te installeren. Als dergelijke bestemmingsopties niet aan uw wensen voldoen, wordt de ruimte afgebakend met behulp van de afwerking en meubels - gebruik vloeren en muren in verschillende kleuren voor de keuken en kamer. Markeer verschillende zones kan ook verschillende verlichting gebruiken.

In de appartementen van dit type zijn het toilet en de badkamer meestal gescheiden, maar het is beter om ze gecombineerd te maken, en ook om een ​​compacte douchehoek te installeren in plaats van een volumineus bad. Dit zal de vrije ruimte van het terrein iets verhogen en het interieur comfortabeler maken.

Met deze optie om de badkamer te plannen, kunt u zelfs een wasmachine in de badkamer installeren en ruimte vrijmaken voor hangschappen of kasten waarin u diverse hygiëneproducten kunt opbergen.

Een ander idee dat onlangs enorm populair was, is de verbouwing van een balkon in een ruime glazen loggia. Op deze manier kunt u extra ruimte krijgen waar u een ander bed kunt regelen of een studie kunt regelen.

Het belangrijkste in deze kwestie is om een ​​hoogwaardige isolatie van de loggia te bieden, deze moet altijd op een aangename temperatuur worden gehouden.

Alle Sovjet-appartementen Chroesjtsjov werden uitgerust met kleine pantry's, die nu kunnen worden omgebouwd tot comfortabele en ruime inbouwkasten.

Extra ruimte kan ook worden uitgehakt door de scheidingswand tussen de kamer en de gang te slopen.

Revisie van een kamer Chroesjtsjov

Zoals eerder vermeld, is de Chroesjtsj-kamer met één kamer het beste in een studio-appartement veranderd, waarin een grote ruimte als verschillende ruimtes kan dienen: de slaapkamer, woonkamer en keuken.

Het is het beste om een ​​revisie van een appartement te beginnen met de vervanging van oude communicatie tussen appartementen - elektrische bedrading, sanitair en sanitaire, verwarmingsbatterijen. Om dit te doen, is het het beste om te schakelen naar professionals voor hulp, want je moet niet riskeren met dergelijke dingen.

Je moet ook zeker de oude Sovjet houten ramen vervangen door nieuwe moderne ramen. Heeft vervanging en toegang nodig, evenals binnendeuren.

De volgende stappen zijn vloerbalk, pleisterwerk, egalisatie en wandafwerking.

Belangrijk advies - zelfs voordat u begint met repareren, zorgvuldig en nauwkeurig alle aankomende uitgaven berekenen - voor bouwmaterialen, maar ook om te betalen voor het werk van meesters.

U moet niet besparen op de kwaliteit van materialen, omdat de duurzaamheid van de reparaties in het appartement ervan afhangt.

Interieuropties

Naast de juiste planning van het appartement, is het ook erg belangrijk om het uiterlijk correct te ontwerpen.

Om de ruimte zo veel mogelijk visueel uit te breiden, om het luchtiger en comfortabeler te maken, moet het interieur in heldere kleuren worden uitgevoerd. Met hetzelfde doel kunt u spiegels in het interieur gebruiken, evenals verschillende glazen en glanzende oppervlakken.

Nog een heel belangrijk punt - om comfortabel te blijven met een appartement, is het noodzakelijk om het meubilair op de juiste manier in te delen.

De beste oplossing in deze situatie is de stijl van 'minimalisme', dus het meubilair zou niet veel moeten zijn.

Als u bijvoorbeeld een bank in uw kamer heeft, kunt u er veilig een stijlvolle scharnierende plank omheen hangen voor het opbergen van boeken, foto's, beeldjes en andere accessoires.

In de hoeken van de kamer kunt u meubels installeren zoals een kast of nachtkastje. Succesvolle opties voor meubelplaatsing worden gepresenteerd in de onderstaande foto's. Het is wenselijk dat alle meubels in lichte tinten waren - het is erg belangrijk voor een klein appartement Chroesjtsjov.

Als je van moderne en niet-standaardoplossingen houdt, is het een goed idee om de muren met creatieve bogen, nissen en kolommen te stylen.

Het is ook erg belangrijk om alle oude en onnodige dingen kwijt te raken, omdat er eenvoudigweg nergens is om ze op te bergen in een kleine Chroesjtsjov met één kamer. En wonen in een rommelig appartement is volkomen ongemakkelijk.

Vergeet niet zo'n belangrijke kwestie als het aansteken van het appartement. Voor een kleine kamer met één kamer heeft Chroesjtsjov de maximale hoeveelheid licht nodig, omdat je op deze manier het appartement visueel ruimer, volumineuzer en comfortabeler kunt maken.

Gebruik moderne, stijlvolle lampenmodellen die aan het plafond of aan de muur kunnen worden geïnstalleerd. Als u van plan bent een kroonluchter te installeren, kies dan een klein, netjes model.

Natuurlijk licht is ook van groot belang, het zou ook zoveel mogelijk moeten zijn. Daarom, als er een dergelijke mogelijkheid is, maak je de raamafmetingen zo groot mogelijk - dit wordt bereikt door de afstand tussen de twee vensters te verkleinen.

Grote ramen zien er erg mooi en ongebruikelijk uit, maken de kamer lichter en ademender.

Het is wenselijk dat de decoratie van het plafond en de muren licht zijn, maar er moet rekening mee worden gehouden dat de muren minstens een paar tonen donkerder moeten zijn dan het plafond.

Behang kan kleine patronen in de vorm van roosjes of krullen hebben. En het plafond kan glanzend zijn en dus extra reflecteren en diffuus licht. In het interieur van een lichte kamer kunt u accenten toevoegen in de vorm van kussens, dekens en andere accessoires gemaakt in contrasterende kleuren, bijvoorbeeld blauw, groen of paars.

In kleine appartementen met lage plafonds, moet u geen verlaagde plafonds als afwerking kiezen, omdat ze uw kamer nog kleiner zullen maken.

Maak het interieur van het appartement, probeer aan een moderne stijl te voldoen die u kunt kiezen op basis van uw persoonlijke smaak.

Tegenwoordig zijn stijlen als klassiek, modern, loft, chebbi-chic, etnostijl, minimalisme, de Provence, country, hi-tech, art deco en vele anderen erg populair.

Zelfs vanuit de kleinste eenpersoonskamer "Chroesjtsjov" kun je een stijlvol, modern en comfortabel appartement maken, je moet alleen op een bekwame manier herontwikkelen, maar ook prachtig en origineel het interieur decoreren.

9 foto

Een voorbeeld van het plannen van een eenkamerstudio-appartement zie je hieronder in de video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer