Hoe de werkplek uit te rusten?

De moderne wereld is zo ontworpen dat veel mensen de mogelijkheid hebben om geld te verdienen zonder het huis te verlaten. Beginnende zakenmensen zorgden aanvankelijk vaak thuis voor het kantoor van hun bedrijf, om geen geld uit te geven aan huur. Veel bedrijven moedigen de wens van werknemers aan om op afstand te werken, en iemand hoeft 's avonds alleen onafgemaakte rapporten af ​​te werken. Maar voor productief werk thuis moet je de juiste sfeer creëren zonder afleiding.

Speciale functies

Voor een rationele besteding van tijd en verhoging van de efficiëntie van het werk van hun werknemers, besteden bedrijfsmanagers veel aandacht aan de organisatie van hun werkplek. Voor degenen die thuis werken, is de mogelijkheid en wens om een ​​comfortabele werkruimte uit te rusten ook belangrijk.

Uitgerust in een privé appartement, moet het werkgebied de volgende kenmerken hebben:

 • In het gebied om te werken moet niet onnodig zijn, afleidende items. De tafel moet worden bevrijd van verschillende beeldjes en irrelevante documenten. Hierdoor kun je je gedachten in de juiste richting sturen, zonder over te schakelen naar allerlei kleine dingen. En de regel om aan het einde van elke werkdag de tafel schoon te maken, zal u niet alleen in staat stellen om uw plaats op orde te houden, maar ook een soort ritueel worden dat de tijd voor werk en rust scheidt.
 • Als het huis een aparte kamer heeft, moet u uw familie uitleggen dat u het overdag niet voor niets moet betreden. Het is ook noodzakelijk om de toegang tot huisdieren te beperken. Wanneer een computerhoek zich in de gemeenschappelijke ruimte bevindt, kunt u een koptelefoon opzetten en luisteren naar de geluiden van de natuur, hartslag, om niet te worden afgeleid door externe geluiden.
 • De werkplek in het appartement moet zo worden ingericht dat deze functioneel is. Een groot aantal laden of legborden met alles wat u op armlengte nodig heeft, zorgt ervoor dat u niet telkens van de tafel opstapt en niet afgeleid bent van het werk.Het is belangrijk om op te merken dat voor rechtshandigen alles wat u nodig heeft tot het maximum zich aan de rechterkant van de tafel moet bevinden, en voor linkshandigen is het handiger om in de linkerlade te reiken. Je kunt ook op het werkblad een organizer voor papier plaatsen, zodat de documenten die je in je werk nodig hebt niet op de tafel liggen, maar netjes in de hoek staan.
 • Een ander belangrijk detail is de beschikbaarheid van verkooppunten. Het meest succesvolle is de nabijheid van de tafel tot de bron van elektriciteit, maar indien nodig kunt u een verlengsnoer gebruiken. Alleen alle draden moeten zorgvuldig worden gedraaid en verborgen om de bestelling niet te verstoren en geen extra ruimte in te nemen.
 • Goede verlichting is een van de belangrijkste factoren voor productieve activiteit. De beste optie is de locatie van het werkgebied in de onmiddellijke nabijheid van het raam. Deze regel kan worden geleid in de opstelling van de individuele hoek van de student. Dit gebied in het huis moet een intense en tegelijkertijd uniforme, niet-verblindende oogverlichting hebben. Een vereiste is de beschikbaarheid, naast de algemene bron van verlichting, lokaal, alleen bedoeld voor het werkgebied.
 • Goede ventilatie en ontoegankelijkheid in de kamer van vreemde geuren zullen elk werk productiever maken. Tijdens korte pauzes moet u het kantoor verlaten en uitblazen om gemakkelijk en vrij te ademen wanneer u terugkeert.
 • Het kleurenschema van het grondgebied van de huisbediende moet bestaan ​​uit neutrale lichte tinten - grijs, wit, perzik of beige. Dit stemt niet alleen af ​​op een rustig en geconcentreerd tempo van het werk, maar laat het interieur ook worden aangevuld met kleine heldere details - met favoriete foto's of foto's - zonder het algemene beeld van de kamer in het gedrang te brengen.
 • Motivatie en inspiratie helpen om de belangrijkste dingen sneller en plezieriger te voltooien. Om propagandamateriaal aan te passen, kunt u een deel van de muur op ooghoogte selecteren door een magnetisch of leisteen bord te plaatsen, een stoffen flap of eenvoudig bladeren op de knoppen rechtstreeks aan de muur te bevestigen. Hier kunt u uw dagplan en takenlijst noteren.

Waar te plaatsen?

Toen duidelijk werd welke eisen aan de thuiswerkplek moesten voldoen, kunt u doorgaan met de keuze van de locatie.

De beste optie onder alle bestaande is de mogelijkheid om een ​​studie in een aparte ruimte te organiseren. Welnu, als deze kamer is uitgerust met een deur.Dit weerhoudt de verleiding om in de keuken of op de tv te kijken, en te beschermen tegen externe geluiden in het appartement. .

Zorg ervoor dat de kast alle benodigde accessoires voor de klus bevat. Het bespaart tijd en zal het proces niet afleiden.

Soms moet de werkruimte worden georganiseerd in een eenkamer appartement met gratis planning. In dit geval kan het gebied met een tafel in de hoek worden geplaatst en worden afgezet met een boekenkast of rek, een scherm worden geïnstalleerd of de gordijnen worden opgehangen. Toewijzing van de ruimte met behulp van een kleurenschema maakt het ook mogelijk onderscheid te maken tussen plaatsen voor werk en rust, die zich feitelijk in dezelfde ruimte bevinden. Als iemand anders thuis op afstand werkt, of er zijn kinderen in de leerplichtige leeftijd, dan is het verstandiger om de ruimte achter het scherm in twee banen te verdelen. Dan kan iedereen zijn gang gaan zonder elkaar te storen.

In een klein appartement is er niet altijd een plek voor een tafel met een computer en laden. Redding in dit geval zal de aanwezigheid van een balkon zijn. Eerst moet je de bestelling op het balkon herstellen en uit de prullenbak halen. Daarna is het nodig om het balkon op te warmen, in het geval van een loggia is dit niet nodig. Je moet ook zorgen voor goede verlichting en toegang tot stopcontacten.Om een ​​werkruimte op een loggia te organiseren, hebt u op zijn minst een kleine tafel, kast of planken nodig voor het opslaan van documenten.

Een andere ruimte die geschikt is voor het organiseren van een minikantoor is een pantry. Als het geen bovenkleding of dozen met seizoensschoenen is en onnodig afval verzamelt, kunt u veilig een compacte werkplek regelen. Deze ruimte kenmerkt zich door een verticale indeling van functionele meubels, omdat er naast de tafel met stoel nog nauwelijks andere ruimte in het onderste gedeelte is. Aangezien er geen ramen in de buurt zijn, moet u de verlichting zorgvuldig overwegen. Een uitstekende optie zou zijn om een ​​wandlamp direct boven de tafel te installeren. Lichte tonen van meubels en muren zullen de ruimte in de voorraadkast visueel vergroten.

In een appartement met brede vensterbanken kunt u eenvoudig een ruimte organiseren om zaken te doen bij het raam. Met deze optie hoeft u niet extra een tafel te kopen, het is genoeg om een ​​comfortabele stoel op te halen en planken met planken te rangschikken voor documenten aan de zijkanten van het venster. Als de vensterbanken niet breed genoeg zijn en er geen andere opties zijn voor het organiseren van het werkgebied, kunt u de stoel aan het raam verlengen met behulp van het tafelblad.Door aan het raam te werken, kunt u zoveel mogelijk natuurlijk licht krijgen en in pauzes genieten van wat er op straat gebeurt.

Sommige huisvrouwen tonen de verbeelding en maken hun eigen hoek om in de keuken te oefenen. Hiermee kunt u ruimte besparen in de rest van het appartement en deelnemen aan het koken op het werk. Maar in dit geval moet u snel kunnen overschakelen van werkmomenten naar huishoudelijke taken. In de keukenruimte kunt u een volwaardige werkplek regelen en meubels kiezen die passen bij de kleur van de keukenunit. Om ruimte te besparen, kunt u een intrekbaar tafelblad en een ingebouwde stoel langs de muur in een vrije hoek plaatsen.

En de meest economische optie is om de eettafel gewoon als een werker te gebruiken, erachter afgesloten met een laptop.

Ideeën voor ontwerp

Nadat u een plaats hebt gekozen om het werkgebied in te richten, kunt u doorgaan met het ontwerp van de ruimte. In dit geval zou u moeten vertrouwen op uw voorkeuren, om een ​​plaats voor uzelf uit te rusten.

Als het werkgebied in een andere ruimte moet worden gerangschikt, moet de stijl harmonieus in het al bestaande interieur van de ruimte passen. Meestal wordt een werkplek in de woonkamer geregeld en vaak wordt hier ook een slaapkamer voor gebruikt.In combinatie met een kamer met een andere kamer, moet u alleen het meest noodzakelijke meubilair kiezen - een tafel, een comfortabele stoel of een bureaustoel en opslagruimte. Om ruimte zoveel mogelijk te sparen, kunt u een transformatietabel gebruiken.

Als er een aparte ruimte in het appartement is voor belangrijke zaken - een kantoor of een balkon - dan laat dit u meer vrijheid bij het kiezen van de stijl. Een voldoende groot gebied moet op zijn plaats worden geplaatst voor de werk- en ontspanningszone.

Voor interieurontwerp kunt u een van de bestaande stijlen kiezen.

De meest populaire kunnen genoemd worden:

 • Klassieke stijl Het is universeel en komt vaak voor als je een kast maakt. Een dergelijke regeling zal status mensen, aanhangers van alle traditionele aanspreken. Van het meubilair in deze stijl vallen op luxe lederen sofa's met brede armleuningen, omvangrijke stoelen met houten inzetstukken, indrukwekkend formaat tafels van een reeks van dure rotsen, vergulde versierde decorelementen. Dergelijke meubels vereisen veel ruimte.
 • Moderne stijl onpretentieus en toegankelijk, waar zoveel jongeren van houden.Strenge en praktische interieuronderdelen van deze stijl stellen u in staat om u te concentreren op het oplossen van problemen. Meubels in de stijl van minimalisme van monochrome tinten kunnen saai lijken, daarom is het aan te raden om details in moderne stijl aan het interieur toe te voegen. Onder materialen wordt de voorkeur gegeven aan metaal, hout en glas. Meubilair volgens de stijl moet worden gebouwd, en de maximale verlichting.
 • Vintage stijl met zijn verouderde meubels is geschikt voor het organiseren van een werkruimte in de slaapkamer van lichte kleuren. Een rieten stoel en een kleine, armoedige tafel met hoge benen kunnen een waardevolle plaats zijn om gevallen vóór het slapengaan af te ronden.
 • Creatieve personen zullen het ontwerp van de kast leuk vinden hi-tech stijl. Transparant plastic en glas worden gepresenteerd in ongebruikelijke vormen. Niet iedereen is echter in de buurt van de metaalkoude van deze stijl.
 • Voor landelijke stijl de aanwezigheid van knusse fauteuils in het interieur en een overvloed aan houten meubilair zijn kenmerkend. Een groot aantal zelfgemaakte decoraties in de vorm van kussens, dekens en schattige accessoires dragen bij aan het comfort.

Om de ruimte te verslaan, kunt u de stijlvolle designaccessoires gebruiken.Voor een volwaardige kast moet je niet voor kleine details kiezen, het is beter om een ​​vloervaas in etnische stijl of een grote klassieke slingerklok te kiezen.

In een kleine ruimte kun je potten met bloemen in de schappen leggen, favoriete foto's of schilderijen, een duur en gedenkwaardig souvenir.

Voorbeelden van spectaculair design in het interieur

Het originele en gedurfde ontwerp van de werkruimte weerspiegelt het karakter en het smaakgevoel van de eigenaar. Enkele succesvolle voorbeelden worden hieronder weergegeven.

Een hoekig panoramisch venster is een uitstekende reden om bedrijfsruimte te regelen. De top van de nobele bruine kleur, die een logische voortzetting is van de vensterbank, speelt de eerste viool in het hele interieur. Opbergruimte wordt vertegenwoordigd door twee ruime laden onder het tafelblad en de ergonomische stoel op wielen past perfect in het minimalistische ontwerp van de hoek.

Als een ingerichte plaats alleen nodig is om e-mail te controleren, handtekeningen in documenten te plaatsen of een video-oproep op korte termijn te maken, dan is deze optie precies goed. Een klein plankje dat de tafel vervangt, neemt een heel kleine ruimte in beslag bij de deuropening naar de woonkamer.Om ruimte te sparen, vervangt een comfortabele stoel een hoge kruk en kunt u een muur versieren om uw humeur op te heffen met schattige kindertekeningen.

Moderne computerapparatuur en schappen met mappen kunnen slim worden gemaskeerd in een hoekkast. Het is noodzakelijk om de deur te openen, de stoel te verplaatsen - en u kunt beginnen met het uitvoeren van hun taken. Tijdens kantooruren kan niemand zelfs maar denken wat er in deze stijlvolle garderobe verborgen zit.

Een ongewoon idee zou zijn om een ​​computerhoek in een metalen koffer op wielen te plaatsen. Een draagbare werkplek kan gemakkelijk in de hele ruimte van het appartement worden verplaatst en schuift indien gewenst in de meest afgelegen hoek.

Het balkon is bijna een ideale plek om een ​​werkruimte in te richten. Voor een ruime loggia is het een goed idee om in zijn gebied niet alleen een zone voor werk te splitsen, maar ook een plek om uit te rusten. Gelegen aan het glazen gedeelte van de gezellige sofa met zachte kussens en een ronde theetafel die eraan vastzit, rust lekker uit. Trouwens, het kan worden gebruikt voor recepties, mini-seminars en trainingen, direct thuis.De ontspannen sfeer zal de overvloed aan groene planten in de binnenruimte aanvullen.

Elke hoek of pantry die nutteloos leek, kan gemakkelijk worden veranderd in een comfortabel kantoor. Het volstaat om een ​​tafel met laden in een nis te plaatsen, een lamp op te hangen en meerdere planken - en een comfortabele hoek is georganiseerd. Als de deur niet in de bijkeuken is geplaatst, kan het geheime kantoor na uren gemakkelijk verborgen zijn achter een romantisch turquoise gordijn.

Tips voor de indeling van de werkplek, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer