Design appartement van 40 vierkante meter. m: voorbeelden van interieurs

Een groot aantal mensen leeft niet in luxueuze herenhuizen en niet in miniatuurwoningen van het formaat "Chroesjtsjov", maar in appartementen van ongeveer 40 vierkante meter. Deze eigenschap heeft zijn eigen kenmerken van opstelling, ontwerp, en dit alles moet zo zorgvuldig mogelijk worden overwogen. Er zijn technieken om een ​​positief resultaat te bereiken, maar het is noodzakelijk om rekening te houden met fouten die de perceptie van de ruimte bederven.

Zoals in elk ander geval, is het raadzaam om een ​​plan te maken, zo niet op een computer, dan op papier, dan kun je je plannen visualiseren en begrijpen wie van hen het zal lukken en welke niet.

Om een ​​klein appartement te verbeteren, is het bijna onvermijdelijk dat u herontwikkeling zult moeten doen, dus vergeet niet vertrouwd te raken met de bepalingen van wet- en regelgeving.

Kleur oplossingen

Schilderontwerpen en decoratieve materialen moeten niet minder aandacht krijgen dan geometrische vormen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met zowel persoonlijke smaak en modetrends, als met het psychologische effect van een of andere kleur, het is zelfs nog belangrijker. Stel dat dikke zwarte kleuren in de mode komen, maar het zal nog steeds niet de reden zijn om het overal zonder gedachten toe te passen. De bruine en rode tonen zijn emotioneel vermoeiend en de introductie van paars in het interieur creëert een gevoel van verkeerde uitlijning van de ruimte.

Volgens de ontwerpers zijn zand, beige en crème tinten veilig in bijna elk pand. Lichtgroene en lichtblauwe tinten zijn iets minder veelzijdig, maar kunnen op vrij grote schaal worden gebruikt. Het is handig om als de belangrijkste witte kleur te nemen, het te verdunnen met expressieve accenten zoals geel, turkoois of oranje.

Een interessante zet - doe het tegenovergestelde. Dat wil zeggen, het is belangrijk om af te zien van minimalisme en lichte kleuren, een grijze of andere matig donkere achtergrond te gebruiken, door er heldere kleuraccenten aan toe te voegen.

Meubelselectie

Voor de vorming van een elegant interieur moet je nadenken over het gebruik van meubels.Het moet comfortabel zijn, maar er mogen geen producten van groot formaat worden afgehaald. De beste oplossing is in de meeste gevallen embedded convertible headsets. Het is de moeite waard om naar de heuvels te kijken. Dit type meubilair wordt steeds vaker gevraagd, zodat je de mode-eisen niet schendt.

Het is aan te raden om vouwbanken te kiezen, ze zijn multifunctioneel en maken het volgende mogelijk:

  • Schik indien nodig een bed;

  • Houd een stuk beddengoed in de onderste lade;

  • Overdag gasten ontvangen.

Het is onaanvaardbaar om de toegangsdeuren te overlappen met nachtkastjes, hangers; het is beter om een ​​kledingkast of pantry naast hen te maken, waardoor het woongedeelte in de meeste gevallen wordt bevrijd van onnodig meubilair. Als je het erg druk hebt en nog steeds het grootste deel van je tijd buitenshuis doorbrengt, koop dan een uitklapbare keukentafel. Voor degenen die graag koken, kunnen transformerende structuren nuttig zijn, maar je moet uitzoeken of het mechanisme dat erin wordt gebruikt betrouwbaar is of niet.

Het is aan te raden om aan de muur bevestigde kasten te kopen, zodat er maximaal ruimte is voor gebruik (borden en bestek worden daar verwijderd).

Voor degenen die net zijn verhuisd naar een nieuw huis of het gaan doen, is het beter om geen desktopcomputer of candybar te kopen, maar een laptop om geen grote tafels te gebruiken. Opslag van gewoon papier kan worden geregeld op hangende planken en voor de belangrijkste documenten wordt een kleine paal verwijderd.

Speciale tricks

Design appartement van 40 vierkante meter. m kan worden aangevuld door een aantal originele zetten. Een daarvan is het gebruik van spiegels en spiegeloppervlakken voor decoratieve doeleinden. Ze kunnen visueel aanvullen en zelfs de saaiste kamers levendiger maken. In de woonkamers, badkamers en gangen ziet het spiegelplafond er goed uit, daarnaast worden ook de wanden opgetild. Als je een klein deel van het spiegeldoekje aan de muur begint, krijg je een heel interessant effect.

Probeer zoveel mogelijk lichtbronnen aan uw appartement toe te voegen, beperk uzelf in ieder geval niet tot die welke vanuit een praktisch oogpunt noodzakelijk zijn. Maar een onnodig heldere luminescentie is ongewenst, het is juister om lampen met tinten en andere details te kiezen die het licht reguleren.

Kies lampen die verschillen in kleur, dit zal interessante ontwerpeffecten creëren.

Als je bezig bent met bestemmingsplannen, is het niet nodig om alle partities te verwijderen en ze opnieuw in te delen, en speciale permissies te verkrijgen. Het is veel gemakkelijker om bestaande deuren te verwijderen of ze te vervangen door nieuwe. Als de deur niet sluit (bijvoorbeeld bij de ingang van de keuken), is het logisch om hem te vervangen door een elegante boog of een schuifdeur te gebruiken in Japanse stijl die perfect decoratieve en praktische voordelen combineert. Een andere manier - de deuren van transparant glas met blinds.

Waarschijnlijke fouten

Bedenk dat een aantal decoratietechnieken ongewenst is in kleine kamers, ze verergeren de situatie alleen maar. Gebruik geen donkere kleuren op het plafond en muren, ze zullen de duisternis, "szhmut" ruimte vergroten. Probeer niet om dezelfde reden en imiteer de overlap. Zeer slechte stap - grote bloemen op de vensterbanken, omdat ze interfereren met natuurlijk licht. Als je een plafond met meerdere niveaus hebt gecreëerd in het midden van een kamer, kun je de psychologische druk die ermee wordt uitgeoefend, niet elimineren met decoratiegereedschappen. Lampen moeten niet massief zijn, ze "stelen" ruimte en maken het minder luchtig.

Goede opties

Een goed idee is om alle kamers samen te koppelen - bijvoorbeeld de keuken vanuit de woonkamer. De slaapkamer kan worden gescheiden van de woonkamer met een scheidingswand van verticaal geplaatste jaloezieën. De deur naar de badkamer om een ​​doorschijnende te plaatsen (hoewel het niet voor iedereen geschikt is). Inbedding in de omtrek van de plafondspots helpt bij de visuele scheiding van woonkamers van aangrenzende kamers.

Het is heel belangrijk om meteen te bepalen in welke van de kamers u de belangrijkste wilt maken, de grootste. Als dit een slaapkamer is, is het niet slecht om een ​​glazen wand aan de rand van de hal te zetten. Het project is alleen maar perfecter als je er een maximum aan natuurlijke materialen tegenkomt dat contrasteert met het al bestaande deel van het interieur. Moderne geometrische tegels zijn zeer betrouwbaar en komen overeen met de nieuwste modetrends. De beste bedden zijn op platforms met ingebouwde laden.

Het inbedden van open planken in de muren en in de ruimte achter de banken (bedden) helpt het gebruik van letterlijk het kleinste deel van de ruimte te maximaliseren, om een ​​gevoel van grotere hoogte te creëren.

De introductie van het hoogslaper in het interieur oogt harmonieus in een beknopte, strikte Scandinavische stijl.Het vergroten van de aantrekkelijkheid kan te wijten zijn aan het raam dat de keuken en de woonkamer scheidt.

Het formaat van het Chinese minimalisme is de strengheid van de rechthoekige contouren van meubels, gecombineerd met rijke groene, frisse roze en paarse spatten. Een semi-transparante scheidingswand kan bij de ingang van de slaapkamer worden geïnstalleerd en een grote kledingkast past er compact in. Om het nuttige gedeelte van de badkamer te maximaliseren, plaatsen ze een smalle douchecabine en een kleine wasmachine erin.

Als u iets meer fris en jong van geest wilt, kies dan voor een combinatie van lichte neutrale tinten met enkele ingangen van verschillende kleuren van de regenboog. In dergelijke interieurs, planken-partities voor woonkamers, bedden op platforms en hangende versies van kasten zien er elegant uit.

Nieuwe items zijn niet altijd relevant in het interieur van een klein appartement. Als een meubelstuk of een stilistisch apparaat relatief recent is verschenen, moet het voorzichtig worden gebruikt. Raadpleeg professionele ontwerpers beter; U kunt alleen op zichzelf staande oplossingen en producten gebruiken.Voor de keuken in combinatie met de eetkamer is de stijlvolle witte bar ideaal.

In bijna elke kamer kunnen decoratieve objecten de situatie levendiger maken - schilderijen en prints, aantrekkelijke foto's, bloemstukken en panelen.

Mogelijke stijlen

Moderne designlekkernijen zijn niet beperkt tot het gebruik van kant-en-klare stijlen, verzameld gedurende vele jaren van interieurdecoratie. Sommige ontwerpers zoeken inspiratie in volledig onverwachte objecten, zoals Lego. Het belichamen van zijn geest is gemakkelijk, je hebt alleen afzonderlijke delen van de kamer nodig om te spelen zoals de originele puzzel. De helderheid van de accenten wordt gemodereerd door de overheersende witte kleur, in de slaapkamers is het ontwerp volledig neutraal, zodat u volledig kunt ontspannen en kracht kunt krijgen na een zware dag.

Scandinavische stijl harmonieus gecombineerd met Japans. Van de ene kun je een imitatie maken van licht hout en onopvallende tonen, en van de andere - blauwe en gele vlekken, stoelen met zachte stoelen en decoratieve lambrisering van de slaapkamermuren. Wanneer er kinderen zijn in een appartement met een oppervlakte van ongeveer 40 meter, moet elk project worden aangepast aan hun kenmerken en behoeften,dus houd rekening met een ruime studeerruimte. Een heel goed idee is om boekenkasten op te hangen.

In appartementen met een niet al te groot gebied, gelegen in een bakstenen of paneel huis, kunt u de stijl van het hok verslaan. Plafonds gemaakt van beton, geverfde baksteen, open bedrading uitvoering laat het hoofdidee van deze aanpak vasthouden. Het is goed om vintage meubels te bekijken, ook al staat het alleen maar voor de gootsteen. Als je de wens opgeeft om een ​​grote keuken te maken en het meest consistent de stijl weerstaat, kun je het gevoel van chaotische rommel van objecten vermijden.

Het zal zeer effectief zijn om het appartement waar te nemen, waar de slaapkamer en het kantoor een enkele zone werden gemaakt, die ze op een voetstuk met interne opslagsystemen erin plaatsten. Met behulp van een hoge scheidingswand is het eenvoudig om de privézone van de algemene te scheiden, zonder obstakels te creëren voor natuurlijke verlichting.

Kinderkamer

Ideeën voor het ontwerp van kinderen in de gemiddelde grootte van het appartement kunnen zeer divers zijn. Veel kinderen zullen blij zijn met het gebruik van ruimte in zee stijl voor hen.Dit zijn niet alleen witte en blauwe kleuren, maar ook afbeeldingen van ankers, zeilboten, zeedieren en exotische kusten.

Een radicale ruimtebesparing wordt bereikt als u de voorkeur geeft aan minimalisme en aandacht besteedt aan multifunctionele tweelagige meubels. Het klassieke ontwerp houdt in dat gelakt hout of de imitatie ervan actief wordt gebruikt, het overheersende kleurengamma is blauw, grijs en beige.

Als u de moderne stijl probeert te reproduceren, moet de reparatie gericht zijn op de vorming van vaste oppervlakken. Alleen op sommige plaatsen worden matig gebruikte decoratieve geometrische prints gebruikt.

Hoe je appartementen kunt decoreren van 36 tot 40 vierkante meter, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer