Ontwerp van een eenkamerwoning van 40 vierkante meter: voorbeelden van interieurontwerp

Appartement op 40 vierkante meter. meters kunnen niet als te klein worden beschouwd. "Odnushki", ontworpen in de tijd van N. S. Chroesjtsjov, waren veel kleiner. Moderne mensen waarderen ruimte en comfort. Mogelijkheden voor de bouw en meubelproductie kunnen 40 vierkante meter worden. vierkante meter in een ruime elegante woning.

Hoe uit te rusten?

Start de schikking van een kamer appartement is beter met de reparatie. Het maakt niet uit hoe mooi het meubilair is, omringd door oude muren, het zal een aantrekkelijk uiterlijk verliezen en niet het verwachte comfort kunnen creëren. Neem een ​​beslissing ten gunste van de reparatie en houd rekening met twee scenario's: u kunt herontwikkelen, de muren vernietigen of alles in de oorspronkelijke vorm achterlaten en het kwalitatief repareren.Elk van de benaderingen heeft zowel voor- als nadelen.

herplannen

Het is noodzakelijk om een ​​ontwerpproject te maken. Afmetingen, stijl, meubels - alles moet in de beginfase worden uitgedacht. Dan moet u de wijzigingen in de BTI registreren (dit zal u toelaten om zonder problemen te doen tijdens de verkoop of donatie). De dragende muren en communicaties die in het project zijn gespecificeerd, kunnen niet worden aangeraakt.

De kamer kan worden gecombineerd met een gang, keuken, balkon. U kunt alle partities verwijderen en een studio-appartement uitrusten op een oppervlakte van 40 vierkante meter. m. Sluit de hal met een balkon aan, zorg voor de tweede isolatie. Radiatoren kunnen enigszins worden verschoven of bedekt met een voetstuk. Zelfs met een klein balkon wordt een toename van de ruimte waargenomen. Dus het blijkt een gezellige ruimte voor vrije tijd of werk.

Als je de muur tussen de woonkamer en de gang verwijdert, zal het gebied aanzienlijk uitbreiden. Als je een gang weigert, moet je in de hal van schoenen wisselen, maar dit ongemak zal binnen enkele minuten behouden blijven, maar dan kun je genieten van de ruimtelijkheid van de klok. De keuken vanuit de woonkamer is organisch gecombineerd tot één. Er is zoveel ruimte dat zonering zichzelf suggereert. Het is echter noodzakelijk om het probleem met een gasfornuis op te lossen.Het kan worden vervangen door een elektrisch exemplaar, of het kan van het eetgedeelte worden gescheiden door een stevige wand in de vorm van een kledingkast.

Repareren zonder herontwikkeling

Starten van reparaties in het appartement, moet u duidelijk het eindresultaat vertegenwoordigen. De gehele workflow moet worden gericht op een beoogd resultaat. Door bijvoorbeeld onbehandeld metselwerk op de muur achter te laten (voor het interieur in loft-stijl), veranderen de huurders hun beslissing en kopen ze meubels in Provençaalse stijl. Het is niet eenvoudig om de muur te repareren als de reparatie al is voltooid. Kamer in een appartement van 40 vierkante meter. m kan niet klein of groot worden genoemd, dus alle acties tijdens de reparatie en verbetering moeten gericht zijn op het bereiken van het hoofddoel - de visuele uitbreiding van het volume.

Als het plafond niet hoog genoeg is, moet u het niet overbelasten met structuren met meerdere lagen. De kleur is beter om het klassieke wit te kiezen, maar u kunt een schaduw gebruiken die twee tinten lichter is dan de muren. Een glanzend canvas vergroot de ruimte goed en donkergrijs heeft grote reflecterende eigenschappen. Een grote, lage, gewichtige kroonluchter vermindert de ruimte. De lichte oplossing moet actief zijn en elke zone scheiden.

Als de centrale verlichting nodig is, moet de kroonluchter een kleine, strak tegen het plafond kiezen.

Boven de muren zal het in het ruwe stadium goed moeten werken. Je moet niet hopen dat het vloeibare of gegolfde behang alle vervormingen "verbergt". In het proces van het werk is het noodzakelijk om te onthouden over zonering: misschien moet je een nis maken, een deel van de muur met een andere kleur selecteren. Het is beter om in een kleine ruimte met licht behang te plakken, hoewel verschillende tonaliteit van de muren is toegestaan. Voor een leuke look kun je een helder accent maken. Wanneer u op de vloer werkt, moet u kiezen voor lichte, glanzende materialen. In combinatie met zachte wanden zullen ze extra volume creëren. Een goede dekvloer zal de vloer egaliseren en het meubilair zal niet scheef staan.

Het meubilair moet overeenkomen met de gekozen stijl. en hebben een gemeenschappelijke kleurenoplossing. Soms, geleid door de smaak van de eigenaar, kun je een paar stijlen mengen, maar dit mag niet te ijverig zijn. Originaliteit en slechte smaak hebben geen duidelijke grenzen. Meubilair moet een functionele, misschien een transformator kiezen en al het overtollige is beter om op te geven. In kleine ruimtes worden spiegels en glanzende oppervlakken gebruikt die de ruimte verdiepen.Je moet jezelf niet omringen met veel kleine voorwerpen - de rommelige ruimte lijkt kleiner. Bovendien dragen de praktische snuisterijen niet bij, maar voor esthetische waarneming zijn nogal wat dure dingen.

Een keuken die niet is verbonden met een hal, moet twee zones hebben: een werkplek en een eetkamer. Deze kamer wordt vaak bezocht en moet zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt. Het werkgebied, gelegen in een cirkel, zorgt ervoor dat de persoon die in het midden staat alles met de hand kan bereiken. Wat meubels betreft, dove structuren worden goed verdund met modules. Er moet iets geavanceerd zijn en de tafel voor het eetgedeelte kan worden getransformeerd vanaf het zijoppervlak van de bolder. In hetzelfde kabinet verstoppen stoelen.

Het is moeilijker om voor een kleine keuken te zorgen, dus alle oppervlakken moeten glad worden gemaakt.

7 foto

De badkamer en het toilet kunnen gescheiden en zo klein zijn dat er geen plaats is om het wasgoed te wassen. Als de badkamer is gecombineerd, dan is er een plek voor een wasmachine, een douche, een klein bad, een wastafel en een toilet. Het is beter om de muur niet te vernietigen voor gezinnen met kinderen. Je moet gewoon het grote bad vervangen door een klein bad of een douche. Ze moeten mogelijk naar een andere muur worden verplaatst om plaats te maken voor de typemachine.

Een kleine hal mag niet worden overladen met monolithische meubels.Alles moet er open en bereikbaar uitzien, dat wil zeggen op afstand zijn. Geschikt, bijvoorbeeld, een schoenendoos met een zitplaats, daarboven is een hanger of spiegel, en ook slank in 30 cm diepte. Daarin worden schoenen bijna rechtop gehouden. Als er behoefte is aan een kast, is het beter om het onder de muur te verbergen.

Ruimtelijke zonering

Hoe kleiner het appartement, hoe moeilijker het is om geïsoleerde gebieden te organiseren die het gezin nodig heeft. De uitdaging is niet om een ​​oppervlakte van 40 vierkante meter te hebben. m verdeeld in gelijke gebieden, en het feit is om de ruimte met maximaal voordeel te gebruiken. De belangen van alle gezinsleden worden noodzakelijkerwijs in aanmerking genomen. Het appartement moet een slaapplaats hebben, gasten ontvangen, eten klaarmaken, werken. Een gezin met een kind moet voor zijn privéterrein zorgen, omdat kinderen in hun eigen belang leven en het prachtige interieur van volwassenen er niets mee te maken heeft. In sommige gevallen is er een zone voor een bibliotheek, een wintertuin of een werkplaats (bijvoorbeeld een tafel met kleine laden voor handwerken).

In het appartement kan zonering zowel in de woonkamer als in niet-residentiële gebouwen worden gedaan.

 • keuken traditioneel verdeeld in eet- en werkruimte.
 • gecombineerde een badkamer om de hygiëne in stand te houden kan worden gedeeld door een lichte scheidingswand, en de rest is duidelijk, waar is het gebied van de was en waar is de doucheruimte.
7 foto
 • gangAls de ruimte het toelaat, moet deze in twee zones worden verdeeld: veelvuldig gebruik en opslag van seizoensproducten. De eerste moet op zijn minst een kleine obuvnitsa, hanger, spiegel en tapijt hebben. Als de ruimte het toelaat, kunt u een poef, een nachtkastje voor kleine artikelen, accessoires voor paraplu's, hoeden, tassen, sjaals en handschoenen, evenals een sleutelhanger toevoegen. De opslaglocatie van seizoensartikelen is ook afhankelijk van de vrije ruimte. Het kan worden uitgerust met een kleine, maar hoge kledingkast en een gesloten schoenendoos of een indrukwekkende structuur met verschillende secties, inclusief ruimte voor schoenen en kleinigheden.
 • Woonkamer - de enige woonkamer in het appartement. Ze zal de functies van een slaapkamer, kleedkamer, misschien een eetkamer moeten aannemen. In dezelfde kamer moet je rusten, werken en de gasten ontmoeten, en als er kinderen zijn, moet het beste deel van de kamer naar hen gaan.

Slaapplaats kan worden onderscheiden door een podium, schildgordijnen of lichte scheidingswand. In bijzonder krappe ruimtes is het beter om een ​​opklapbare sofa te installeren die elke dag moet worden gemonteerd. Door de afwezigheid van een slaapgedeelte kan een werkruimte worden ingericht. Het computerbureau en de stoel zijn gescheiden van de rest van de ruimte door een rek met tweezijdige planken. Als de werkplek voor de eigenaars niet zo belangrijk is, kunnen we ons beperken tot het opklapoppervlak voor een laptop. Het is niet nodig om de ruimte te verzwaren met een kledingkast, het is genoeg om een ​​paar lichte kasten in verschillende delen van de kamer te plaatsen.

Studio appartement

Het zoneringsthema is ook relevant voor een studio. Een ruimte zonder partities vereist meer actieve territoriale scheiding. Mode in de studio kwam uit het westen, waar kamers zonder keukens voor studenten werden gebouwd. Kleine gezinnen voelen zich comfortabel genoeg in dergelijke appartementen, vooral als het ontwerp is gemaakt rekening houdend met de wensen van alle bewoners. Als u een interieur maakt, moet u enkele regels volgen:

 • het is noodzakelijk om de harmonie van de gemeenschappelijke ruimte te creëren, niet om deze te overladen met solide partities, alleen beperkt door lichte, mobiele partities.
 • Het is noodzakelijk om de luchtigheid van de kamer te behouden, niet om deze te overladen met monolithische meubels.
 • Probeer transformatoren en modulaire ontwerpen te gebruiken.
 • De keuken moet organisch in het totale ontwerp passen en er niet apart uitzien.

Wanneer u reparaties uitvoert, moet u de voorkeur geven aan natuurlijke, milieuvriendelijke materialen, omdat u de hele tijd in een kamer moet spenderen. In studio-appartementen is vooral de indeling in zones belangrijk. Gebieden zijn gescheiden, afhankelijk van de functies (werken, dineren) en de behoefte aan privéruimte (voor kinderen). Als je behang kiest met je kind, wees dan niet bang dat hun heldere patroon niet overeenkomt met de toon van de muren. Laat de kinderhoek een leuk accent in de kamer zijn.

Er moet rekening mee worden gehouden dat bestemmingsplannen zelfs in de reparatiefase plaatsvinden: kinderbehang wordt geplakt, een podium valt op door te slapen en het plafondontwerp, uitgerust met soffits, bepaalt de grenzen van het werkgebied. De ruimte kan worden onderverdeeld in functionele componenten met behulp van kleuren, gordijnen, scheidingswanden, meubels en verlichtingsoplossingen en er wordt rekening gehouden met zowel kunstmatig als natuurlijk licht.Als een kamer is uitgerust met slechts één venster, staan ​​alle zones langs een denkbeeldige lijn naar rechts en links ervan. Zonlicht moet op elk van hen vallen en niet tegen de ingebouwde scheidingswand rusten. Een donkere hoek is ook geschikt voor een bed.

Wat kunstverlichting betreft, deze is zodanig gerangschikt dat de lampen in elke zone aanwezig zijn. Dit zal mensen helpen hun werk te doen zonder zich met elkaar te bemoeien. Naast de plafondspots is het werkgedeelte voorzien van een tafellamp, het zitgedeelte is een staande lamp, de kroonluchter in de eetkamer kan vlak boven de eettafel staan, het slaapgedeelte kan worden ingericht met schansen. Waar het kind leeft, is een helder licht nodig voor spelletjes en activiteiten, een nachtlampje is voor ontspanning. De plechtigheid van de centrale kroonluchter is geschikt voor vakanties en het ontmoeten van gasten.

Stijlbeslissingen

Het is moeilijk om comfort te bereiken, zelfs door een kamer in zones te verdelen, prachtige meubels en hangende lampen te plaatsen. Het creëert het gevoel dat elk item "zijn eigen leven leidt" en de sfeer van ongemak wordt gevoeld. Om een ​​hele stijl te maken is nodig. Dit is de staaf die het hele onsamenhangende interieur vasthoudt. Stijlen werden gevormd door de eeuwen heen, en de moderne wereld accepteerde de meest waardige van hen en paste het voor zichzelf aan:

 • De historische zijn modern, rijk, barok, classicisme, gotiek. Ze zijn een echo van de tijdperken waaruit ze kwamen.
 • In de moderne richting met behulp van high-tech stijlen, pop art, minimalisme, loft. Ze weerspiegelen de geest van onze tijd.
7 foto
 • Ethnos is een richting die de tradities en gewoonten van verschillende naties overbrengt. Deze omvatten Scandinavisch, Japans, Engels, Provence (Frans), Afrikaans.
 • Gemengde stijlen zijn eclectisch, fusion, kitsch. Dit zijn onstabiele richtingen op basis van verschillende ontwerpervaringen.
 • De koloniale stijl onderscheidt zich doordat het een aantal historische en etnische trends verenigt.

Als we het hebben over de meest populaire stilistische richtingen voor appartementen met een slaapkamer van 40 vierkante meter. m, we kunnen het volgende onderscheiden:

 • klassicisme - dure verfijnde stijl, niet opzichtig, zoals barok. Het belangrijkste kenmerk is echt, in de tijd getest comfort. Gebruik alleen natuurlijke materialen, strenge maar expressieve meubels, rijke gordijnen op de vloer, rustgevende kleuren en een actieve inrichting.
 • Modern. De stijl is gebaseerd op vloeiende lijnen, combineert bruikbaarheid en comfort. Meubels, apparaten, decoratie, inrichting - alles moet de beste en meest unieke zijn, met de nadruk op de speciale smaak van de eigenaar.
 • Loft. De stijl van industriële gebouwen ontstond in Amerika tijdens de Grote Depressie, toen fabrieksgebouwen werden gebruikt als huisvesting. Een muur met metselwerk is een visitekaartje van stijl. Wordt ook gekenmerkt door grote ramen, eenvoudig meubilair en in plaats van decor - posters en graffiti.
 • Minimalisme. Eenvoudige, maar vrij grote vormen van begrijpelijke geometrie worden gebruikt. Kleuren - wit, zwart, alle grijstinten. De inrichting is laconiek.
 • Pop art is een stijl van leuke, energieke jeugd. Geld om het interieur te maken duurt een beetje, maar zal blij zijn met de felle kleuren en inrichting, gemaakt met hun eigen handen van plastic flessen.
 • Provence. De stijl van het zuiden van Frankrijk is oververzadigd met meubels en decor. Geef de voorkeur aan alleen natuurlijk materiaal. De inrichting is zeer divers: gebreide plaids, tafelkleden met ornamenten, ruches, kandelaars, bloempotten, kussens met patronen, verse bloemen op de vensterbank.
 • Scandinavisch De stijl wordt gekenmerkt door lichte, bijna witte tonen.Bij de vervaardiging van meubels gebruikt natuurlijk hout. Een vrij ongebruikelijk opslagsysteem wordt gebruikt: dozen, dozen, manden opgesteld in planken in rijen. Het ontwerp omvat dierenhuiden, kaarsen, heldere gerechten.

Ontwerpvoorbeeld

Alvorens verder te gaan met het ontwerp van een appartement van 40 vierkante meter. m, je moet weten wie het zal dienen en met welk doel. Als u van plan bent om een ​​gezin met een kind te blijven, heeft u naast de functionele gebieden privéruimtes voor elk. Een enkele persoon kan zonder zones doen. Vertrouwend op het ontwerp van uw appartement aan een specialist, moet u de stijlen bestuderen, luisteren naar de ideeën van de ontwerper, voorbeelden bekijken en beslissen over veranderingen in uw leven.

Het interieur van de ruimte voor een man is gemaakt in de stijl van minimalisme: het is strikt en beknopt. De hoofdkleur is grijs geselecteerd. Het heeft veel schakeringen, past goed bij andere kleuren en benadrukt het mannelijke karakter.

Het raam in de hele muur, gedrapeerd met effen gordijnen, ziet eruit als een grote zonnevlek. Op de vloer bevindt zich een laminaat in de kleur licht eiken en een donzig tapijt dat op droog gras lijkt. In het midden van de kamer staat een groot wit bed op lichte benen, alsof het boven de vloer zweeft.Op de kop - zwarte glanzende panelen. Ze vullen de hele muur en contrasteren met het witte bed. Het zwarte glanzende thema wordt ondersteund door een nachtkastje en een groot "plasma" aan de andere muur van de kamer. Op de voorgrond - een theetafel en een zachte poef van grijs velours.

Speciale aandacht verdient lampen, aan beide zijden van het hoofdeinde. Ze vallen in dunne, vlakke lijnen van het plafond en eindigen met heldere "sterretjes". Het thema van strikte romantiek wordt ondersteund door een telescoop op een statief. Over het algemeen ziet de ruimte er beknopt en strikt uit, maar de donkere glanzende oppervlakken brengen elementen van elegantie en charme in het interieur.

De keuken, die het thema van de woonkamer voortzet, is gemaakt in het zwart. De donkere kleur wordt verdund met lichte tinten: wit tafelblad bij het raam, grote vloertegels en mozaïekbekleding van de wanden van beige kleur. Er komt voldoende licht door het raam waardoor de zwarte tonen van het interieur zacht worden. De homogene structuur van het meubeloppervlak wordt gecombineerd met de bubbelstructuur van de afzonderlijke inzetstukken. Hetzelfde thema wordt ondersteund door een tweekleurige zuurkast.

Ondanks de kleine afmetingen van de ruimte en de schijnbare eenvoud van het interieur, zijn alle ontwerpen praktisch, er is een ruim opbergsysteem. Het werkgebied bevindt zich in de richting van het venster. De vierkante gootsteen is uitgerust met twee mixers: voor het afwassen en voor het leveren van drinkwater. In de kasten van het lagere niveau zijn er een groot aantal laden en een oven. Aan de andere muur is ruim ontwerp met een volledig gebrek aan handgrepen gebouwd. Met het verborgen "push-tu-open" -systeem kunt u de deuren openen met een lichte aanraking van de hand. Er is een koelkast ingebouwd in de kast naast de muur naast het raam. Hetzelfde ontwerp bevat een storefront en extra laden.

Plafondverlichting wordt vertegenwoordigd door drie schijnwerpers. Boven het werkvlak hangen meerdere ronde lampen aan lange armaturen. De accenten van het hele interieur zijn twee scharlaken cilindrische krukken met ingebouwde laden. Het koffiezetapparaat en de suikerpot op het bureaublad zijn gemaakt in dezelfde rode kleur.

Gecombineerde badkamer bleek helder en rustig. De muren zijn versierd met klassieke beige tegels. Paul was aangenaam tevreden over zijn heldere ornament. Bad, toilet en wastafel traditioneel wit.Het hoogtepunt van het interieur was de opengewerkte gesmede standaard onder de gootsteen.

De inkomhal is gemaakt in de stijl van een loft. De muur, schoongemaakt naar de baksteen, geschilderd in grijs en beige. De situatie zelf ziet er ongecompliceerd uit, met een vleugje brutaliteit. Hier staat een eenvoudige kledingkast met een grote spiegel, daarnaast op een grijs oppervlak een open plank en een hanger. Bij de muur met een leeg frame kan een onbegrijpelijke constructie op een metalen onderstel met acht laden worden geplaatst waarin schoenen kunnen passen. De accenten zijn twee gele lichten en een emmer met een zacht deksel in plaats van een stoel.

Met behulp van moderne mogelijkheden voor appartementsdecoratie, kunt u een geweldig resultaat behalen, ongeacht hoeveel meter de woonruimte zich bevindt.

Een voorbeeld van het ontwerp van een appartement van 40 vierkante meter, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer