Het interieur van "Chroesjtsjov" in verschillende stijlen

Ongeacht hoe de eisen van mensen aan appartementen zijn veranderd, de "Chroesjtsjov" blijft een veel voorkomend type woning. Voor hem moeten zich willens en wetens aanpassen. Zoals de praktijk laat zien, kan deze ruimte met de hele massa van tekortkomingen redelijk comfortabel en stijlvol worden gemaakt.

Kenmerken van planning

"Chroesjtsjov" hebben een hele reeks lay-outfuncties die het moeilijk maken om op zo'n woonruimte te leven. Het architecturale ontwerp van het Chroesjtsjov-tijdperk omvatte kleine kamers, dichte keukens, smalle gangen, gecombineerde badkamers en lage plafonds. Dit alles werd geërfd door de moderne man, voor wie, om comfortabel in zo'n appartement te wonen, er misschien niet genoeg reparaties zijn in de budgetoptie.Soms heb je een modernisering nodig, ver boven het niveau van de economie.

Bestemmingsfuncties

Het probleem van "Chroesjtsjov" zijn de kenmerken van de organisatie van de leefruimte. Een appartement kan zowel een driekamer- als een vierkamerwoning zijn, maar een van de kamers is voorbij en verliest daardoor al zijn functionaliteit. De woonkamer kan op hetzelfde moment iemands slaapkamer zijn. Een passerende slaapkamer is niet langer een slaapkamer.

Daarom soms de enige optie om de kwaliteit van de ruimte te verbeteren - herontwikkeling. In het "Chroesjtsjov" -lager - buitenmuren. Interne partities zijn dat niet, er is ruimte voor transformatie. Een ander ding is dat dergelijke maatregelen overleg met architecten en coördinatie met de betrokken diensten vereisen.

Het slopen van de muren en het combineren van het pand levert soms nieuwe problemen op. Ga daarom niet tot het uiterste. Dezelfde badkamer moet op zijn plaats blijven. In het geval van gemeenschappelijke problemen in de nieuwe badkamer met de stroom van het toilet, bijvoorbeeld, kunt u de woonkamer van onderaf overstromen.

De onaangename gevolgen van het combineren van de kamer met de keuken. Bij een dergelijke herontwikkeling, in de regel, waren de eigenaren van eenkamer- of tweekamerappartementen heel dichtbij.Met deze combinatie wordt de ruimte groter, maar stoom van koken loopt door de kamer en vette plekken bereiken vroeger of later plaatsen buiten de voormalige keuken. De muren en het meubilair van de woonkamer zijn doordrenkt met de geur van voedsel.

Sensaties van ruimte kunnen worden bereikt zonder te breken en iets te dragen:

  • Als je een achtergrond kiest, is het beter om schilderijen met kleine patronen te gebruiken. Dergelijke ornamenten vergroten de ruimte visueel en maken het saai.
  • Het is beter om schreeuwende verven en dynamische patronen te weigeren. Als u een accent in de kamer wilt, is het beter om een ​​bepaald functioneel gebied in heldere kleuren te markeren.
  • De overgebleven muren moeten in rustgevende kleuren blijven.
  • Deuren tussen aangrenzende kamers moeten bij voorkeur in de vorm van een vouwscherm worden aangebracht. Hiermee kunt u de ruimte combineren zonder ze van functionaliteit te beroven.
  • Wanneer u de kamers decoreert, staan ​​geen verschillende stijlen in elk van deze ruimtes toe. Anders krijg je een gevoel van chaos. De ruimte in zo'n appartement is niet voelbaar.

We selecteren de ontwerpstijlen

De stijl moet worden gehandhaafd in het interieur van elke kamer van het appartement. Een bepaalde ontwerpoplossing moet overeenkomen met alles, van meubels tot verlichting. En de ruimte voor creativiteit opent heel groot.Voor de "Chroesjtsjov" past elke stijl die bij het karakter van de huurders past.

klassiek

Natuurlijke materialen, hoogwaardig licht, de verfijning van het interieur - dit is wat de klassiekers onderscheidt. Zo'n universeel ontwerp is niet alleen geschikt voor een groot huis, maar ook voor een "Chroesjtsjov" met één ruimte. De strengheid en aristocratische stijl wordt evenzeer benadrukt door de overeenkomstige patronen op het behang en de gordijnen, schilderijen in grote lijsten, accenten in de vorm van lijsten.

modern

Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een groot aantal bloemenpatronen op het meubilair en in de decoratie, zachte vormen en zachte kleuren. Als u de "Chroesjtsjov" in deze stijl wilt inrichten, is het beter om een ​​niet-omvangrijk meubel te kiezen. Dit zijn modulaire headsets met lage secties, gestoffeerde meubels met elegante poten en vloeiende lijnen van armleuningen. Een set voor de woonkamer vormt een aanvulling op de salontafel, gemaakt van glanzend plastic of glas. Functionele schuifdeuren en een spanplafond in verschillende niveaus passen goed in het moderne interieur.

Scandinavisch

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door eenvoud, eenvoud en natuurlijkheid in het interieurontwerp. Dit is precies wat u nodig heeft voor "Chroesjtsjov".De kamers zijn ingericht in pastelkleuren, waar wit overheerst. Lichte accenten, meestal in blauwe, rode en groene tinten, geven een levendige sfeer.

U kunt houten lambrisering in het interieur gebruiken, wat voor meer comfort aan het appartement zal zorgen. Voor de vloer is geschikt laminaat of parket lichte tinten. Een leuke toevoeging is een zacht stevig tapijt.

zolder

Dit is een stijl voor onderzoekers die op zoek zijn naar mode. Het is meer geschikt voor ruime kamers, die op productie-installaties lijken. Het opzettelijk achterlaten van individuele elementen van het interieur benadrukt het wooncomfort. Vaak wordt deze tegenstelling veroorzaakt door het contrast van het ontwerp van de vloer en het plafond.

In de stijl van "Chroesjtsjov" is loft heel goed in staat om zijn belichaming te vinden. In veel opzichten wordt dit bereikt door aangrenzende kamers te combineren. Loggia kan deel uitmaken van de woonkamer, en dat op zijn beurt in combinatie met de keuken. De badkamer kan tegelijkertijd worden vergroot door de gang naar de keuken. Zo'n gecombineerde ruimte is gemakkelijker uit te geven in het hok, met behulp van lichte kleuren in het interieur, donkere die het appartement donker maken.

Provence

Deze stijl in de "Chroesjtsjov" is zeer geschikt.Het wordt gewaardeerd door liefhebbers van natuurlijke materialen, verouderde meubels, handgemaakte decoratieve elementen. Oude, eenvoudige en onopvallende luxe zal zo'n appartement een charmante uitstraling geven.

Als u een kamer met een balkon combineert, kunt u een panoramisch raam maken dat past bij de stijl van de Provence. De kamer krijgt extra vierkante meters, er zal meer licht en lucht in verschijnen.

Gestoffeerde meubels in de kleuren wit, beige of lichtgrijs zijn geschikt voor de Provence. En als u meer heldere kleuren wilt - blauw, blauw of groen. Moderne technologie moet niet evident zijn en ingebouwd in het meubilair, met succes maskeren.

Country muziek

Deze stijl kan een gezellige sfeer creëren, zelfs in de "Chroesjtsjov". Hout wordt gebruikt in de decoratie, soms zijn opzettelijk oude dingen in het interieur aanwezig. Om te passen bij de stijl van handgemaakte houten meubels, een groot aantal textielartikelen.

Het kleurenpalet is verouderd in pasteltinten. De aanwezigheid van een geruit patroon en een gestreept patroon in het interieur zal ook een karakteristiek kenmerk van de countrymuziek zijn, evenals de aanwezigheid van plantmotieven.Voor een verandering in zo'n sfeer is het goed om een ​​aantal felle kleuraccenten te plaatsen.

Middellandse Zee

Deze stijl combineert veel gebieden geboren in de mediterrane landen. Velen worden aangetrokken door de Italiaan. De Italiaanse stijl is rijk aan interieurdesign - weelderige inrichting, fijne details in het interieur, felle kleuren en een overvloed aan patronen. Rieten meubels, smeedijzeren elementen, tegels met een patroon en mozaïek - dit alles is inherent aan deze stijl, evenals natuurlijke kleuren (groen, geel, oker en terracotta).

Naar de mediterrane stijl toonde zich goed in de "Chroesjtsjov", zal moeten proberen. Het is belangrijk om het interieur niet te overladen met details. Het zal voldoende zijn om slechts enkele elementen van deze stijl in het interieur te introduceren.

minimalisme

Dit ontwerp past het meest naadloos in de ruimte van "Chroesjtsjov". De stijl is sober en beknopt. Daarin is alleen een plaats voor de meest noodzakelijke elementen. Het wordt benadrukt met een neutraal kleurenschema. Hoewel je als klein contrast in de kamer de bank een felle kleur kunt geven.

Een teken van minimalisme - het gemak van de situatie.Functionele zones onderscheiden zich door een buurt met goed gecoördineerde kleuren en meubels die fungeren als grenselementen.

High-tech

Hij zal het interieur van "Chroesjtsjov" moderniseren. Eenvoudige lijnen in prachtige combinaties van verschillende materialen, meestal glas en verchroomd staal, benadrukten de aandacht voor de rol van technologie in het dagelijks leven, koude tinten - een typische burger zal de geneugten van het leven in een "Chroesjtsjov" -stijl waarderen.

Engels

Deze stijl is interessant met natuurlijk hout, textiel, leer en kristal. Het meubilair is enorm, met strakke bekleding. Het plafond kan wit zijn, soms met stucwerk. Een karakteristieke instelling creëert behang met kleine patronen en zware gordijnen met rand. Parket op de vloer. Het interieur van de woonkamer kan worden aangevuld met een imitatie openhaard.

Russisch

Deze stijl kan de "Chroesjtsjov" een ongelooflijke originaliteit, soulfulness en comfort geven. Een groot aantal hout, textiel, handgemaakte accessoires in het interieur doet het goed met de mooie moderne technologie. De situatie van "Chroesjtsjov" in de Russische stijl kan niet alleen origineel zijn, maar ook het comfort van wonen in zo'n huis bieden.

Voorbeelden van ideeën voor ontwerp

Zelfs een dichte "Chroesjtsjov" keuken kan gezellig en functioneel worden gemaakt. Er is plaats voor stijlvolle, moderne dingen. Het keukenset met melkkleur is niet alleen handig voor de gastvrouw, maar maakt de ruimte ook visueler. Tegel met een patroon, in navolging van de kleine details van de situatie, geeft het een unieke charme van de Provence.

De combinatie van de keuken en de woonkamer in de "Chroesjtsjov" is een gewaagde maar veel voorkomende manier om het probleem van de krapte op te lossen. Als u de keuken-woonkamer in landelijke stijl regelt, kunt u een interessant resultaat bereiken, met nadruk op de milieuvriendelijke omgeving. Het gebruik van een gemeenschappelijk kleurenschema onder een lichte boom zal dit effect versterken.

Scheiding van functionele gebieden wordt bereikt door de bank in een karakteristieke, rustieke stijl te gebruiken. Het plafond met balken creëert een afbeelding van een landhuis. Accenten in de vorm van gordijnen op een raam met een klein bloemmotief en een tafelkleed in landelijke stijl op een tafel onderstrepen het gekozen beeld voor de woonkamer.

Hoe je de keuken kunt regelen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer