Studio appartement: bestemmingsregels

In een eenkamerwoning zijn de herontwikkelingsmogelijkheden zeer beperkt. De eigenaren van dergelijke appartementen moeten andere effectieve manieren vinden om de ruimte in zones te verdelen.

Zonering is de enige optie waarmee u de ruimte kunt verdelen in zichtbare functionele gebieden. Met deze techniek kunt u het interieur stroomlijnen door elke vierkante meter bruikbare oppervlakte op de meest effectieve manier te gebruiken. Aan elk familielid om hun eigen persoonlijke hoek te markeren, moet je het proberen.

Principes van scheiding

Naast het feit dat elk gezinslid zijn eigen ruimte moet krijgen voor slaap, rust en hobby's, is het nodig om een ​​ruim opbergsysteem te organiseren en ruimte te laten voor vrij verkeer. De taak is niet eenvoudig, het vereist fantasie.De kunst van het ontwerpen heeft zulke hoogten bereikt, dat het de taak aankan om comfort en gezelligheid te creëren, zelfs in een klein vierkant.

Om een ​​appartement met één kamer goed te kunnen indelen, is het belangrijk om de basisprincipes van de verdeling van de ruimte in overweging te nemen.

Voor aanvang van de werkzaamheden is het noodzakelijk:

 • Bepaal het aantal vereiste functionele gebieden. In elk appartement moet u ten minste 4 gebieden selecteren die nodig zijn voor een comfortabel leven: een keuken, een woonkamer, een badkamer en een badkamer, een slaapkamer. Andere zones (bijvoorbeeld werkplek en kinderen) voor elke familie zijn individueel.
 • De indeling van sommige appartementen zorgt voor de uitbreiding van de ruimte door de sloop van binnenwanden of de associatie van de loggia met de woning. Alvorens met werkzaamheden te beginnen, is het noodzakelijk om de dragende structuren zo te plaatsen dat de dragende wanden niet worden ontmanteld.
 • Een kamer van maximaal 17 vierkanten gezellig en comfortabel maken is niet eenvoudig. Een goed samengesteld plan, dat rekening houdt met elke centimeter, zal helpen om de taak veel gemakkelijker aan te kunnen. In eerste instantie is het noodzakelijk om de plaatsing van alle functionele gebieden te bepalen.
 • Combineer de woonkamer en slaapkamer in een kamer van 18 vierkante meter. m is mogelijk door ruimte toe te wijzen voor een apart tweepersoonsbed en gestoffeerde meubels voor het ontvangen van gasten.
 • Keuken en woonkamer - de beste optie als u in de keuken de gestoffeerde meubels en een tafel kunt plaatsen voor het ontvangen van gasten.
 • Slaapkamer en kinderkamer - bij het combineren van dergelijke zones is het belangrijk om rekening te houden met de belangen van elk gezinslid om een ​​comfortabele en gezellige hoek voor iedereen toe te wijzen zonder het interieur te overbelasten.

Het lijkt een onmogelijke taak om ruimte in verschillende zones te verdelen. Maar hiervoor is het belangrijk om alleen de basiszoneringsmethoden te kennen die in elk appartement werken. Het ontwerp van een appartement was functioneel en comfortabel, je kunt verschillende meubels gebruiken, van het scherm tot het meubilair. De keuze van kleuren en texturen - niet de laatste componenten in het ontwerp van een klein appartement.

zonering

Er zijn veel manieren om de ruimte visueel in verschillende zones te verdelen en ze hebben allemaal voor- en nadelen.

Gipsplaatpartitie ideaal voor het in zones onderverdelen van een ruime kamer, zodat u de ruimte op de juiste manier in zones kunt verdelen. Visueel zal het niet verschillen van de betonnen hoofdmuur. In dit geval kunt u twee volledige afzonderlijke kamers krijgen.Installatiewerk neemt niet veel mankracht en uitrusting weg, terwijl de valse wand een uitstekende geluidsisolatie zal hebben.

De scheidingswand kan vlak massief zijn, met een gebogen of afgeronde opening, een uniek ontwerp. Het hangt allemaal af van de wensen: de partitie kan onzichtbaar of helder worden gemaakt, pakkend.

Het installeren van een partitie vereist geen goedkeuring van herontwikkeling, wat een onmiskenbaar voordeel is. Onder moderne ontwerpers wordt deze techniek als verouderd beschouwd, hoewel deze niet zijn populariteit verliest. Het gebrek aan natuurlijke verlichting in het donkere deel van de ruimte kan worden gecompenseerd door kunstlicht.

Het is belangrijk om te onthouden dat een dergelijke scheiding problematisch is om te ontmantelen indien nodig, hiervoor is het noodzakelijk om het hele complex van reparatiewerkzaamheden in de kamer uit te voeren.

Het eenvoudigste type partitie is een vouwscherm., waarmee u de ruimte eenvoudig in twee delen kunt verdelen. Het vereist geen ingewikkelde installatie, neemt een minimum aan ruimte in beslag en maakt het mogelijk om een ​​permutatie te maken zonder speciale moeite. Het materiaal van het scherm kan verschillen (bamboe, hout, metalen gaas, textiel en andere opties).U kunt kiezen voor een stijlvol en overzichtelijk model dat het interieur van de ruimte aanvult.

Schuifpartities, geïnstalleerd volgens het garderobeprincipe, kunt u een afzonderlijke zone volledig verbergen. Ze kunnen van twee tot zes deuren hebben. Als de afneembare ruimte geen vensters heeft, is het beter om een ​​glazen scheidingswand met een matte afwerking te kiezen. U kunt dus een privésfeer creëren en de ruimte met licht vullen.

De glazen scheidingswand van vloer tot plafond wordt een Frans raam genoemd. Gelegen tussen de keuken en de kamer, behoudt het de lichtheid in het interieur en vermindert het het aantal geuren in de kamer tijdens het koken.

De partities gemaakt in de Japanse stijl zien er geweldig uit wanneer een canvas "overlapt" met een ander canvas.

Een romantische sfeer in de kamer creëert gordijnenmet hun hulp kunt u een deel van de kamer verbergen voor nieuwsgierige blikken, lichte contouren creëren en het interieur versieren. Dit is de gemakkelijkste en meest betaalbare optie, als de gekozen interieurstijl dit toelaat.

Gordijnen of luifel kunnen een intieme omgeving creëren, de slaapkamer beschermen en alle voorwaarden scheppen voor een comfortabel verblijf. Het is beter om dichte en lichte materialen te kiezen.Hoewel lichtdoorlatende tule ook goed met de taak omgaat, zal het geen afgelegen omgeving creëren.

Perfect geslagen zonering zal bamboe gordijnen of gordijnen, draden helpen: het belangrijkste is dat ze harmonieus passen in de algehele stijl van het appartement.

Niches en racks zijn ideaal voor het in zones onderverdelen van kamers, terwijl ze een extra plek worden om boeken, souvenirs en andere waardevolle spullen in te bewaren. Met behulp van verticale planken kunt u ruimte besparen en de ruimte verdelen zonder deze te overbelasten. Voor dit doel zijn kasten met doorlopende schappen en planken met een spiegelwand ideaal.

Bijzonder opmerkelijke mobiele mobiele rekken op wielen, die in de kamer kunnen worden verplaatst. Met dit ontwerp kunt u het werkgebied of de slaapkamer verbergen.

De meest moderne en ongewone receptie is om een ​​kamer te verdelen - til een van de zones op met een podium. Deze methode is geweldig als u een gebied moet toewijzen voor de woonkamer, slaapkamer, slaapkamer en kantoor. Een extra hoogte kan worden voorzien van ruime laden en worden gebruikt als ruim opbergsysteem.Elk functioneel gebied moet goed verlicht zijn. Kunstmatig en natuurlijk licht kan als een insluitende structuur dienen.

Zonering van de ruimte kan visueel zijn.

Om dit te doen, kunt u verschillende kleur- en textuurbekledingen voor elke zone kiezen. De muren van de slaapkamer kunnen het beste worden gedaan in pasteltinten, voor de woonkamer en keuken is het de moeite waard om helderdere en meer verzadigde kleuren te kiezen. Voor kinderen geschikt rustig, maar niet saai kleurenpallet.

Het is belangrijk om te onthouden dat de gekozen kleuren moeten worden gecombineerd en elkaar moeten aanvullen in het interieur. Het is beter als de tinten bij hetzelfde palet horen.

opties

Een klein appartement vereist een strikte aanpak in de strijd om elke centimeter. Bij het kiezen van een bestemmingsmethode voor 1 kamer appartement, is het belangrijk om rekening te houden met de interesses en hobby's van elk gezinslid. Elke bestemmingsmethode is altijd individueel.

Als papa veel werkt, moet je een apart gebied toewijzen voor het bureaublad met een computer. Als het kind betrokken is bij sport (bijvoorbeeld skiën), is het noodzakelijk om een ​​kast toe te wijzen voor het opbergen van apparatuur en kleding. Dit bemoeilijkt uiteraard het zoneringsproces aanzienlijk.

Voor één persoon

De beste manier om kamers voor één persoon in te delen, is het meubilair op de juiste manier in te delen. Het volstaat om de belangrijkste gebieden te selecteren: keuken, woonkamer en slaapkamer. Om de ruimte van het appartement uit te breiden, kunt u de muren ontmantelen, de keuken en de kamer combineren, en onnodige deuropeningen verwijderen. Een balkon of loggia kan aan een woonwijk worden bevestigd en een grotere open ruimte creëren om mee te werken.

De eettafel kan worden vervangen door een bar, die als een soort grens tussen de kamer en de keuken zal dienen. Om een ​​eigen slaapkamer te creëren, kunt u gordijnen gebruiken. Ze kunnen een muur volledig herhalen, een glazen scheidingswand verbergen of prachtig vloeien en raamgordijnen imiteren.

Hun belangrijkste voordelen zijn:

 • neem niet veel ruimte in;
 • ze voegen charme en charme toe;
 • creëer de illusie van uitgebreide ruimte;
 • laat u toe om het plafond visueel op te heffen;
 • vereisen geen gecompliceerde installatie;
 • gemakkelijk schoon te maken.

Deze manier om ruimte te delen is geschikt voor een klein studio-appartement. Maar als er meer dan twee mensen in het appartement wonen, is het beter om andere bestemmingsplannen te kiezen.

Voor familie

Voor koppels met kinderen zijn bestemmingsplannen voor een klein appartement het meest relevant. Het belangrijkste probleem is dat in de kamer en in de keuken een plek voor de woonkamer en een kinderkamer moet worden toegewezen, zodat alle zones comfortabel, gezellig en functioneel zijn. Een goede scheiding, zelfs in een klein appartement, zorgt voor harmonie en comfort in het gezin. Overweeg hoe comfortabel en beknopt een kamer is als een gezin met een kind in een kamer woont.

Voor het kindergedeelte is het beter om de warmste en lichte helft van de kamer te kiezen. Het is belangrijk om een ​​aparte, gezellige hoek voor de baby te maken.

Terwijl het kind klein is, kunt u gordijnen, mobiele scheidingswanden of schermen gebruiken, waardoor u een hoekje kunt maken om te slapen. Ze laten het heldere licht niet door. Kies een contrasterende kleur voor het kindergedeelte. Naarmate het kind groeit, zullen de behoeften van het kind veranderen. Het is nodig om extra ruimte toe te kennen voor games en studies, daarom zal het nodig zijn om het behang aan te passen en vaker reparaties uit te voeren op dit gebied.

Als het kind ouder is, is het beter om de valse wand van de kinderen te scheiden. Met de hulp van gipsplaat kunt u de kamer met vertrouwen in twee gelijke zones verdelen, zodat zowel ouders als kinderen comfortabel kunnen ontspannen.

Je kunt ook het kinderdagverblijfpodium opheffen. Dit idee zal zeker een kind aanspreken.Aan de muren kun je een markeerbedekking of behangkleuring plaatsen, zodat het kind creatieve vaardigheden kan ontwikkelen.

Het is moeilijk om een ​​volwaardig kindergedeelte in combinatie met een woonkamer of slaapkamer voor te stellen zonder meubilair om te vormen. Voor de student is het beter om multifunctioneel meubilair te kiezen, dat één ontwerp heeft en een bureau, een bed, een kledingkast en een plek om te studeren omvat, evenals een hoogslaper.

Van alle manieren om een ​​kinderkamer en een slaapkamer te scheiden, is een valse wand gemaakt van gipsplaat het beste.

Deze zonering heeft verschillende voordelen, waaronder relevant:

 • optimale geluidsisolatie;
 • uitstekende lichtisolatie;
 • eenvoudige installatie;
 • lage kosten

aanbevelingen

Een van de belangrijkste aanbevelingen is het gebruik van lichte tinten, spiegels en het verlaten van de enorme dikke gordijnen voor de ramen. Alle voorwaarden stellen u in staat om de ruimte visueel uit te breiden, ruimte lichter en volume toe te voegen.

De verlichting in het appartement moet helder en diffuus zijn, dit licht voegt lichtheid toe aan de kamer en creëert een optische illusie van ruimte. Gebruik verschillende lichtbronnen, platte ingebouwde plafondlampen, wandkandelaars en staande lampen zijn hier perfect.

Het is belangrijk om een ​​stijl te kiezen die geschikt is voor een appartement met één kamer. Laconiëse minimalisme, moderne klassiekers, Scandinavische, eco en functionele hightech zijn geweldig voor een kleine kamer.

Transformerende en compacte moderne meubels en hoogslapers zijn een must voor eigenaren van kleine appartementen. U kunt verschillende wandbekledingen gebruiken: fotobehang met perspectief, zeefdruk, decoratieve pleister, verf.

Het is beter om te beperken tot drie kleuren in het interieur, waarvan er één noodzakelijkerwijs licht is. U kunt materialen van verschillende texturen en kleuren voor de vloer gebruiken (een tapijt kan bijvoorbeeld dienst doen als vloerbedekking en als een scheidingsteken fungeren).

Het is de moeite waard om te weigeren:

 • gordijnen met dikke doek;
 • donkere tinten van muren en plafonds;
 • een groot aantal decoratieve elementen en schilderijen aan de muren;
 • het gebruik van gewoon meubilair, salontafels en grote kasten;
 • het interieur belasten met een plafond met meerdere niveaus;
 • een grote plafondkroonluchter in het midden van het plafond.

Mooie voorbeelden in het interieur

De uitstekende beslissing voor de verdeling van de ruimte in zones - een rek. In plaats van door planken, kunt u kasten gebruiken met een achterwand, die als een schrijfbord kan worden gebruikt.

Als afscheiding kunt u een hoge kast gebruiken, haaks op de muur.

Het scheiden van verschillende zones met behulp van kleur is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier. In dit geval kunt u geen omvangrijke scheidingswanden of schuifdeuren gebruiken. Het belangrijkste is dat het gekozen kleurenschema in het hele appartement ideaal wordt gecombineerd en dat de tinten elkaar aanvullen.

Een praktische en handige manier om een ​​kamer te verdelen is het podium, het heeft drie onbetwistbare voordelen: visuele selectie van de zone, een ruim extra opslagsysteem, in de diepten van het podium kun je een extra bed verbergen.

Glazen scheidingswand met satijn of matte afwerking stelt u in staat om het interieur in dezelfde stijl te ontwerpen.

Een paar tips van de ontwerper over het bestemmingsplan van een eenkamerappartement zijn te vinden in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer