Cementmortel - Juiste verhoudingen

De verhoudingen voor de bereiding van cementmortel hangen af ​​van welke kwaliteiten de mortel zal moeten bezitten.

Ondanks de mogelijke diversiteit, gebruik je meestal de standaardverhoudingen, die zijn opgenomen in de regelgeving. Dus de meest voorkomende verhouding is een deel van het cement aan de drie delen van het zand. Vergeet niet dat aan dergelijke mengsels ook grind of steenslag wordt toegevoegd, en soms speciale toevoegingen die van invloed zijn op de technische kenmerken.

Laten we nu eens kijken naar wat de verhouding zand en cement voor verschillende soorten structuren zou moeten zijn.

Vloer chape

In dit geval moet u eerst en vooral scherpstellen op de verwachte belasting, die op de grond ligt. Het is van het zal afhangen van de eisen voor de sterkte en stabiliteit van beton.

Gebruik in dergelijke gevallen meestal cement M150-200.

  • Als we Portlandcement M500 gebruiken, is de verhouding cement tot zand 1: 3. Uiteindelijk kunnen we de concrete M200 halen.
  • Als we cement met een lagere kwaliteit nemen, bijvoorbeeld PC400, dan zal in dezelfde verhouding beton M150 worden vrijgegeven.
  • Maar als de verhouding 1: 2 is, dan M200.

Er kan worden geconcludeerd dat hoe beter cement we gebruiken, hoe meer zand aan de oplossing kan worden toegevoegd. De kwaliteit van de oplossing zelf zal hier niet onder lijden. Het belangrijkste is om niet te vergeten dat cement M500 zeer kort de exclusiviteit van hun kwaliteiten behoudt.

Lees meer in ons artikel. hoeveel cement is er nodig op een kubus beton.

Als de coating is gemaakt voor niet-residentiële gebouwen, is het beter om een ​​robuustere oplossing te maken, omdat daar de belasting groter zal zijn.

 Cementmortel

metselwerk

In dit geval is de verhouding cement en zand van 1: 3 tot 1: 6. De verhoudingen worden berekend op basis van het merk cement. In sommige gevallen kan het zand worden vervangen door kalkmortel. stichting

Voor de stichting wordt ook het aandeel van 1: 3 het vaakst gebruikt. Maar in dit geval zal er meer puin zijn, daarom kan de verhouding in het algemeen worden aangeduid als 1: 3: 5.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer