IJzerbeton

De ironisatie van beton is een procedure die is gericht op het maken van een meer solide oppervlak van beton en het verhogen van de mate van waterdichtheid.

Als u de beslissing neemt om uw eigen huis te bouwen, neemt u een serieuze stap en op een heel natuurlijke manier wilt u dat het toekomstige huis minstens een eeuw blijft staan. Weinig materialen kunnen echter een dergelijke levensduur garanderen. Om hen minstens 100 jaar te laten staan, zijn aanvullende versterkingsmaatregelen vereist. Deze materialen omvatten beton. Omdat na verloop van tijd, onder mechanische en / of chemische actie, de buitenlaag begint af te breken.

Volgens de naam van de methode zou je kunnen denken dat het geassocieerd is met de toevoeging van ijzer in beton, maar dat is het in feite niet.

De strijktechnologie is een proces waarbij het buitenoppervlak van beton wordt bekleed met behulp van droge mengsels met een speciale samenstelling of cement. Dergelijke poeders hebben verschillende componenten in verschillende verhoudingen.

De componenten in de productie van dergelijke poeders zijn: vloeibaar glas, korund, granietaggregaat, natriumaluminaat, granietaggregaat, etc. Ze kunnen zowel samen als afzonderlijk in de compositie worden opgenomen, afhankelijk van het type en het doel.

 IJzerbetonmachine

Alle atmosferische verschijnselen (wind, regen, vorst, schadelijke zonnestralen) hebben een negatieve invloed op de kwaliteit van de buitenste laag beton. Om het te versterken, gebruikt u betonwapening. Het kan op twee manieren worden gedaan: nat of droog. De specifieke keuze hangt alleen af ​​van de positie van het oppervlak: horizontaal of verticaal.

Overweeg beide opties.

middelen

droog

Droogmethode (alleen op horizontale vlakken). Door een fijne zeef, op een vlak oppervlak van beton, zeefcement of het bovenstaande mengsel. De dikte van deze laag moet ongeveer 3 mm zijn. Deze laag moet worden geëgaliseerd, gecompacteerd en gladgemaakt. Verder absorbeert het droge materiaal onafhankelijk van de lucht het noodzakelijke vocht en hardt het uit.

 IJzerbeton volgens de droge methode

nat

Natte modus (op verticale of horizontale oppervlakken).Een reeds bereide cementmortel wordt aangebracht op het oppervlak. In dit geval kunt u extra componenten toevoegen, zoals zand of anderen.

Cement met zand in de natte methode van aanbrengen moet in een verhouding van 1: 1 zijn. Om bepaalde oppervlaktekwaliteiten te verbeteren, worden vloeibaar glas, korund, granietaggregaat, natriumaluminaat, granietaggregaat, enz. Aan het mengsel toegevoegd. Nadat het mengsel klaar is, wordt het aangebracht op het gewenste oppervlak en geëgaliseerd. Vervolgens moet het minstens een week worden gedroogd. Nadat de coating hard is geworden, moet deze worden afgeveegd en kan een polymeerbescherming worden aangebracht, die de bescherming een esthetisch uiterlijk geeft.

 Nat ijzerbeton

bevruchting

Gebruik ook voor de betonnen gisting soms geschikte impregnatie. Ze zijn te vinden in gespecialiseerde bouwmarkten.

De meest populaire en hoogwaardige kwaliteit is van polyurethaan. Het vult de poriën in het beton met polymeer. Hierdoor heeft de buitenlaag eigenschappen van zowel beton als polymeer. Een dergelijke impregnering kan worden toegepast onder willekeurige temperatuuromstandigheden van de omgeving. De enige nuance van deze methode isimpregnatie moet worden toegepast op het nog niet volledig uitgeharde en gladde beton.

Na het egaliseren wordt het beton geïmpregneerd en gedroogd. Verder wordt aanbevolen om te slijpen. Dit kunt u het beste doen met een speciale slijper.

Als resultaat beschermt de resulterende laag het beton tegen vocht, schadelijk zonlicht, chemische en mechanische effecten.

Het is ook niet overbodig te vermelden dat impregnaties in verschillende tinten bestaan. Een goed gekozen schaduw voegt schoonheid toe en past goed in het algehele ontwerp van een kamer of gebouw.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer